Şimdi Ara

Üniversiteden Kayıt Sildirsek Askerlik Tecili Hemen Bozulurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
11.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba ben bi üniversiteye kayıtlıyım ama 1 senedir gitmiyorum fakat kayıdım hala duruyor. Geçen gün askeriyeyi aradım tecil için. 2012 ye kadar tecilim varmış. Bu sene açıköğretim tercih yaptım ve 26 eylülde kayıtlar başlıyor. Üniden kaydımı silmem lazım tabi açıköğretime kayıt olabilmem için lise diplomasını almam lazım.

Sorum; üniversiteden kayıdımı sildirirsem 2012 ye kadar olan tecilim hemen bozulurmu? Açıköğretime kayıt yapana kadar bozulmassa sorun olmaz aöf zaten kendi hallediyor daha sonra. Bozulursa da sorun yok mecburen gidip 1 sene tecil hakkımı kullanmam lazım ama o işde uzun sürüyormuş. Bilgisi olan varmı konu hakkında... Kayıdımı sildirsemde 2012 ye kadar tecilim devam edermi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversiteden Kayıt Sildirmek Askerlik Tecilini Bozar Mı?

Üniversite kaydın silinmesi durumunda askerlik tecilin bozulup bozulmayacağı merak edilen bir konudur. İşte bu soruya ilişkin önemli bilgiler:

Öğrenciyken Tecilin Bozulması

Üniversiteye kayıtlı olduğun sürece öğrencilik tecilinden faydalanabilirsin. Ancak kaydın silindiği tarihten itibaren tecilin kendiliğinden bozulur. Yani üniversiteden kayıt sildirince "öğrenciyken tecil bozdurma" işlemi gerçekleşmiş olur.

Tecilin Kendiliğinden Bozulması

Üniversite kaydının silinmesi dışında tecilin kendiliğinden bozulmasına neden olan diğer durumlar şunlardır:

• Öğrenimini tamamlamak veya süre aşımına uğramak
    • Üniversiteden disiplin cezası almak
    • Akıl hastalığı veya sakatlık nedeniyle öğrenime devam edememek

Kayıt Sildirme Sonrası İşlemler

Kayıt sildirdikten sonra askerlik durumunu öğrenmek için ilgili askerlik şubesine başvurmalısın. Şube, tecilinin bozulduğunu teyit edecek ve sana askere gitme tarihi hakkında bilgi verecektir.

Tecil Bozdurma Cezası

Öğrencilik tecilini kendiliğinden bozdurmak, idari para cezası ve hapis cezası gibi yaptırımlara neden olabilir. Bu nedenle, üniversiteden kayıt sildirmeden önce tecil bozdurma işlemlerini resmi yollardan yapman önemlidir.

Sonuç

Üniversiteden kayıt sildirince askerlik tecilin bozulur. Kayıt sildirdikten sonra askerlik durumunu öğrenmek ve gerekli işlemleri yapmak için ilgili askerlik şubesine başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kaydın silinince öğrenci işleri askerlik şubene durumu bildirir ve tecilin bozulur. ama zaten en yakın aralıkta askere alım var muhtemelen askere alımını aralığa çıkarırlar, o zamana kadar sende kaydını yaptırırsın aöf tekrar tecil ettirir. en temizi askerlik şubeni ara ve tekrar sor, şimdi okulu bıraksam ne zaman askere gelmem gerekir diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

kaydın silinince öğrenci işleri askerlik şubene durumu bildirir ve tecilin bozulur. ama zaten en yakın aralıkta askere alım var muhtemelen askere alımını aralığa çıkarırlar, o zamana kadar sende kaydını yaptırırsın aöf tekrar tecil ettirir. en temizi askerlik şubeni ara ve tekrar sor, şimdi okulu bıraksam ne zaman askere gelmem gerekir diye.

yok ya ne askere gitmesi

zaten kayıt sildirirsem 1 sene tecil etme hakkım doğuyor onu kullanırım en kötü
  • askere git demedim zaten, kaydını sildirsen bile onlar seni çağırana kadar yeni kaydı yaptırmış olursun büyük ihtimalle diyorum. kesin bilgi almakta yarar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

askere git demedim zaten, kaydını sildirsen bile onlar seni çağırana kadar yeni kaydı yaptırmış olursun büyük ihtimalle diyorum. kesin bilgi almakta yarar var.

kayıt içinde askerlik durum belgesi istiyorlar. yani mecburen tecilli olacaksın başka yolu yok. evet şubeyi arasam iyi olacak yada kayıt sildirmeye gidince sormak lazım. sağol
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.