Şimdi Ara

Üniversiteden kayıt sildirip bir başka üniversiteye kayıt olacaklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
6
Favori
4.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizlere şu 2 konuda soru sormak istiyorum.

1. biliyorsunuz ki SGK 18 yaşından büyük herkese zorunlu sağlık sigortası yapıyor her ay 212 TL karşılığında. öğrenci belgesi varsa bir kısmını siliyor yada borcu indiriyor.

şimdi biz üniversite kaydını sildirip yeni üniversiteye kayıt yaptırana kadar olan süre içerisinde SGK bize borç geçirir mi?

2. askerlik durumu. kimi diyor ki kaydını sildirdikten sonra muayene olmaya çağırırlar falan... bunun bir gerçeklik durumu var mı?

• yıkırı
  • Günceldir. Takip.
  • Sgk okul tarafından ödeniyor diye biliyorum. Ben bildirdim kaydını. Askerlik işi de 29 a kadar uzatılıyor. Öğrenci belgesiyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaşına bağlı. x yaşından büyükler için yeni kayıt olacağın program askerlik durum belgesi isteyecek. ama yaşın x yaşından küçükse sen kayıt olacaksın askerlik işini onlar halledecek. normal kayıttakiler gibi. ama x i sorma bilmiyorum :D
  • Yaz tatilinde öğrenci gözükmüyorsan borç işliyor.

Ben geçen sene liseden mezun oldum. Bi baktım 300 lira borç gözüküyor. Hemen AÖF Kontenjansız bölüme kayıt yaptırdım. Öğrenci gözükeyim diye.

Bu sene de istediğim puan geldi sayılır. Sonuçlar açıklandıktan sonra AÖF'den kaydımı sildirip yeni yere kayıt olacağım.
  • 29 son. İkinci üniv için bir lisans bitiren için yani ikinci üniv için askerlik şart.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben de kaydımı sildirdim diplomamı alıcam gidip sadece. yeniden başlıyoruz..
  • yaz tatilinde yani şuan öğrenci gözüküyorum ama mecburen tercihler açıklanınca kaydı sildireceğim. kaydı sildirip yeni üniversite kayıt olana kadar yani 2 eylüle kadar borç geçirecekler mi bize?
  • bu konuyla ilgili bizzat benim yazdığım onlarca mesaj var aynılarını geçen yıl da yaşadık hiçbişey olmuyor arkadaşlar gönül rahatlığı ile gidip diplomanızı alıp yeni okulunuza kayıt yaptırıyorsunuz o arada borçmuş askerlikmiş falan sıkıntılı bir durum yok yani özellikle askerlik muayeneye falan çağırmaları tamamnen şehir efsanesi
  • https://sgk.ziraatbank.com.tr/ buradan sorgulayabilirsiniz borç durumunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gündüz Alp

https://sgk.ziraatbank.com.tr/ buradan sorgulayabilirsiniz borç durumunu.

anlatamıyorum galiba. diyorum ki ŞUAN zaten borcum YOK üniversite öğrencisiyim. ama o kayıt sildirildikten sonra borç çıkar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7gün25saat

quote:

anlatamıyorum galiba. diyorum ki ŞUAN zaten borcum YOK üniversite öğrencisiyim. ama o kayıt sildirildikten sonra borç çıkar mı?

Celallenme hemen.Konuya girince borcu olup olmadığını merak eden arkadaşlar için attım linki

• quote:

Orijinalden alıntı: 7gün25saat

quote:

cikabilir, cikmayabilir de.

acikcasi turkiye'de kurumlar arasi o kadar hizli isleyen bir iletisim yok. sen kayidi sildiirip yeni kayit yaptiracagin surede okuldan ssk'ya filan haber gitmez buyuk ihtimalle.

askerlik ile ilgili bir ipucu vereyim. mesela ben 4. sinif sonunda okulu birakiyorum. askeriye benim okulu bitirdigimi dusunebilir ne de olsa 4 sene gecti diyerekten. yeni okula kayit olmadan once mutlaka askerlik ile bir ilgisi yok belgesi almanizda fayda var. ozellikle yasadiginiz sehir disinda bir universiteye kayit olacaksaniz, kayit sirasinda buyuk surpriz ile karsilasabilirsiniz. sonra o 1 gunluk kayit suresince belgeleri toplamak gibi bir problem ile ugrasmayin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 20 Temmuz 2013; 16:20:42 >

• valla hocam Türkiye'deki kurumlar konu para olduğunda aşırı hızlı işliyor bu yüzden bilgiye ihtiyaç duydum.

acaba arayıp sgk'yı sorsak bu konuya cevap verirler mi? gerçi daha önce bi kaç defa başka konularda bilgi istemiştim fakat beni hep yanlış yönlendirmişlerdi. güvenemiyorum SGK'ya.
  • valla ben aman hic uyandirma derim.

bence isi soyle garantiye alabilirsin. kayidi sildirmeden once ogrenci belgesi al su an ki okulundan. ilerde baktin geldi borc hemen o belge ile ben o surecte ogrenciydim diye belgeni goturup iptal ettirirsin. kimse anlamaz o aradaki surecte ne oldu ne bittigini.
  • bende kaydımi sildirip yeni bi bölüme geçecem önceki bölüm 4yıllık şimdiki 6yıllık,3yıldır yurtta kalıyorum ve öğrenim kredisi alıyorum ben yeniden başvuracam mi yoksa devamı için dilekçe mi verecem bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bozoss

bende kaydımi sildirip yeni bi bölüme geçecem önceki bölüm 4yıllık şimdiki 6yıllık,3yıldır yurtta kalıyorum ve öğrenim kredisi alıyorum ben yeniden başvuracam mi yoksa devamı için dilekçe mi verecem bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

yurt için tekrar başvurman gerek. öğrenim kredisini ben de alıyorum fakat hakkında bilgim yok.
  • Bende askerliği düşünüyorum.25 ekim 1993 doğumluyum.19 yaşında oluyorum dolu dolu.kaydımı sildiricem tercihlerden sonra ama 1 ay için sıkıntı olur mu bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vittorioo

Bende askerliği düşünüyorum.25 ekim 1993 doğumluyum.19 yaşında oluyorum dolu dolu.kaydımı sildiricem tercihlerden sonra ama 1 ay için sıkıntı olur mu bilmiyorum.

askerlik pek sorun olmuyor. ben üniversitede okurken üniversite benim belgeyi yollamayı unutmuş. 4 ay asker kaçağı olarak gezdim üniversitem sayesinde. ama halloldu yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7gün25saat -- 21 Temmuz 2013; 1:38:00 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.