Şimdi Ara

üniversitede masraflar + yurt

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-) ailemin yaşadığı şehirde üniversite kazansam, ama yurtta kalsam
    2-) şehir dışında bir üniversite kazansam, aynı şekilde yurtta kalsam

bu iki seçenek arasında maddi olarak fazla fark olur mu? aklıma gelen tek fark şehir dışında okuduğumda, şehre gelirken harcayacağım yol parası var, başka fark olur mu? avantajları-dezavantajları nelerdir?

bir sorum daha var; ankarada yurtta kalıp okumakla, istanbulda yurtta kalıp okumak arasında maddi olarak fazla fark olur mu? sadece yurt masrafı değil, her türlü harcamayı hesaba katarsak hangisi avantajlıdır, fazla fark var mıdır arada?

üniversitede nelere ne kadar masraf gittiğini bilmediğim için açtım konuyu..

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake LaMotta

quote:

1-) ailemin yaşadığı şehirde üniversite kazansam, ama yurtta kalsam

Bu dediğin tamamen saçmalık, her neyse...

Nerede okursan oku istersen sokağa adımını atmayıp, hiçbir şey yapmasan bile en az asgari ücret yersin, temiz! Hiç şaşmaz!

Ayrıca büyük şehirler herkesin haddi değil.

peki ailemin yanında kalırsam ortalama ne kadar masraf gider, şehir dışında yurtta okumaktan ne kadar hesaplı olur?

büyük şehirler herkesin haddi değil derken maddi anlamı kastettiniz heralde, ama hedeflerime ulaşırsam büyük şehir şart olacak, en iyi üniversiteler istanbul-ankarada..
  • yukarı
  • Anladığım kadarıyla Ankarada yaşıyorsun.

Ailen Ankaradayken sana devlet yurdu çıkmaz.
    Öğrenci evinde kalırsın o da yaşadığın semte göre masraf kalemi olarak değişir
    Ailenle kalırken 400TL ya krallar gibi geçinebilirken
    Ailenden ayrıldığın an 800TL sana az gelmeye başlayacak.Dışarda yemek yemek seni maddi olarak zorlayacak

Gelelim İstanbula

İstanbula gidersen büyük ihtimalle devlet yurdu çıkmayacak ve sen özel yurt yada öğrenci evine çıkacaksın.
    İstanbul pahalı şehir, öğrenci olmana rağmen her yere gitmek gezmek isteyeceksin paran çıkışmayacak

Not:Harcama alışkanlıklarını bilmediğimden hangisi iyi cevap veremedim sen karar vereceksin
  • Üniversite hayatımı ailem ile geçirdim. 750 lira aylık alıyordum. Krallar gibi yaşıyordum. Üstelik ev aile evi olduğu için yemek konusu, temizlik konusu ve tertip düzen konusu üst seviyelerde oluyordu. Eşyaların yıkanıyor, toplanıyor odan temizleniyordu. Bu sistem içinde eğitim hayatımı dört onur belgesi ile bitirdim. Aile evinin üniversite hayatına özellikle eğitim açısından aşırı derecede pozitif etkisi vardır.

Tabi aile evine her zaman kız atamıyorsun. Gürültü ve serselik yapamıyorsun. İçki içemiyorsun. Geç kaldığında arıyorlar. Adam gibi üniversitemi tertemiz okuyup güzel bir ortalama ile bitirmek istiyorum dersen aile evi.

Paran varsa ortam yapayım hem de üniversitenin tadını sonuna kadar alayım diyorsan öğrenci evi.

Yurt tavsiye etmem hatta ikamet şehrinde devlet yurduna çıkamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg88 -- 30 Eylül 2012; 22:57:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyborg88

Üniversite hayatımı ailem ile geçirdim. 750 lira aylık alıyordum. Krallar gibi yaşıyordum. Üstelik ev aile evi olduğu için yemek konusu, temizlik konusu ve tertip düzen konusu üst seviyelerde oluyordu. Eşyaların yıkanıyor, toplanıyor odan temizleniyordu. Bu sistem içinde eğitim hayatımı dört onur belgesi ile bitirdim. Aile evinin üniversite hayatına özellikle eğitim açısından aşırı derecede pozitif etkisi vardır.

Tabi aile evine her zaman kız atamıyorsun. Gürültü ve serselik yapamıyorsun. İçki içemiyorsun. Geç kaldığında arıyorlar. Adam gibi üniversitemi tertemiz okuyup güzel bir ortalama ile bitirmek istiyorum dersen aile evi.

Paran varsa ortam yapayım hem de üniversitenin tadını sonuna kadar alayım diyorsan öğrenci evi.

hocam aileyle kalınca yemek, temizlik konusu tabi rahat olur da, nereye kadar böyle gidecek, yalnız yaşamaya biraz alışmak için şehir dışı daha iyi olur diye düşünüyorum. kendi işini kendi halletmeye alışır insan.

şehir dışına gidersem yurt çıkabilir belki, ama siz neden tavsiye etmiyorsunuz yurdu? hem belki 1-2 sene yurtta kalır, sonra eve çıkarım, duruma bağlı artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: soyut insan

quote:

Üniversite hayatımı ailem ile geçirdim. 750 lira aylık alıyordum. Krallar gibi yaşıyordum. Üstelik ev aile evi olduğu için yemek konusu, temizlik konusu ve tertip düzen konusu üst seviyelerde oluyordu. Eşyaların yıkanıyor, toplanıyor odan temizleniyordu. Bu sistem içinde eğitim hayatımı dört onur belgesi ile bitirdim. Aile evinin üniversite hayatına özellikle eğitim açısından aşırı derecede pozitif etkisi vardır.

hocam aileyle kalınca yemek, temizlik konusu tabi rahat olur da, nereye kadar böyle gidecek, yalnız yaşamaya biraz alışmak için şehir dışı daha iyi olur diye düşünüyorum. kendi işini kendi halletmeye alışır insan.

şehir dışına gidersem yurt çıkabilir belki, ama siz neden tavsiye etmiyorsunuz yurdu? hem belki 1-2 sene yurtta kalır, sonra eve çıkarım, duruma bağlı artık.

Bak arkadaşım sen yalnız yaşamaktan bahsediyorsun. Yalnız yaşamak nedir biliyor musun ? Hayatta yapayalnız kalarak masraflarını dahi kendi paranla kazanarak hayata karşı ayaklarının üstünde durduğun andır yalnız yaşamak... Babadan para alarak ne kadar yalnız yaşayabileceksin. Yalnız yaşamaktan kastın elektriki su, doğalgaz için başvuru yapıp bunların hepsinin babanın parasıyla ödeyip ben hayata karşı ayakta durabiliyorum demek mi ?

Üniversitede bu insanlardan çok fazla var. Babasının parasıyla hava atarlar yalnız yaşıyoruz diye geçinirler. Ailenden ayrılma çok iyi bir karar verdiğini ileride anlayacaksın. Ancak yalnız yaşamaksa derdin ileride bütün sevdiklerini kaybedince anlayacaksın yalnız yaşamayı...

Bu arada 4 yıl boyunca öğrenci evinden kaldıktan sonra aile evinize tıpış tıpış döndüğünüzde artık o eviniz size misafir evi gibi gelecektir. Duvarlar üstünüze gelecektir. Her akşam hazırlanan yemek size koyulan tabak gözünüzde büyüyecektir. Kendinizi misafir gibi hissetmeye başlayacaksınız. Tavsiyem aynı şehirde üniversite arkadaşların ile beraber aynı evde rica ederim 1 ay onlarla trial ya da demo olarak öğrenci hayatı yaşaman bu seni gayet tatmin edecektir.

Ama lütfen anneden babadan para alarak biz gurbette okuyup kendi ayaklarımız üstünde durup yalnız yaşıyoruz demeyin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YURT DIŞINDA TIP
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Dostum bu aile evi ne demek aile derken tanıdık filan mı yoksa hiç bilmediğin birisinin yanına mı yerleşiyorsun
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: soyut insan

quote:

Bak arkadaşım sen yalnız yaşamaktan bahsediyorsun. Yalnız yaşamak nedir biliyor musun ? Hayatta yapayalnız kalarak masraflarını dahi kendi paranla kazanarak hayata karşı ayaklarının üstünde durduğun andır yalnız yaşamak... Babadan para alarak ne kadar yalnız yaşayabileceksin. Yalnız yaşamaktan kastın elektriki su, doğalgaz için başvuru yapıp bunların hepsinin babanın parasıyla ödeyip ben hayata karşı ayakta durabiliyorum demek mi ?

Üniversitede bu insanlardan çok fazla var. Babasının parasıyla hava atarlar yalnız yaşıyoruz diye geçinirler. Ailenden ayrılma çok iyi bir karar verdiğini ileride anlayacaksın. Ancak yalnız yaşamaksa derdin ileride bütün sevdiklerini kaybedince anlayacaksın yalnız yaşamayı...

Bu arada 4 yıl boyunca öğrenci evinden kaldıktan sonra aile evinize tıpış tıpış döndüğünüzde artık o eviniz size misafir evi gibi gelecektir. Duvarlar üstünüze gelecektir. Her akşam hazırlanan yemek size koyulan tabak gözünüzde büyüyecektir. Kendinizi misafir gibi hissetmeye başlayacaksınız. Tavsiyem aynı şehirde üniversite arkadaşların ile beraber aynı evde rica ederim 1 ay onlarla trial ya da demo olarak öğrenci hayatı yaşaman bu seni gayet tatmin edecektir.

Ama lütfen anneden babadan para alarak biz gurbette okuyup kendi ayaklarımız üstünde durup yalnız yaşıyoruz demeyin...

ben hayata karşı dimdik duracağım demedim ki, yazdıklarımı tekrar oku, daha sakin cevap yaz istersen.

ben insan kendi işlerini halletmeye biraz olsun alışır diyorum, sen sevdiklerini kaybetmekten bahsediyorsun, baba parasıyla hava atarsın diyorsun. ben kendi ayaklarımın üzerinde duracağım filan demedim ki, yaş olmuş 18 en azından yemeğimi, temizliğimi helletmeyi öğrenirim diyorum, ailemden kopacağım, ben hayatla savaşacağım filan demiyorum?

ne bu sinir anlamıyorum, ben kendi ayakalrımın üzerinde duracağım demedim? annem yemeği her akşam önüme koyduğunda yemek derdi olmuyor benim için, ama yemek derdine düşersem yemek yapmayı, elbiselerimi temiz tutmayı, ütü yapmayı öğrenirim anlatabiliyor muyum?

ayrıca baba parasıyla hava atmakla suçlayacağınız en son kişilerden biriyimdir, kendi ayakalının üzerinde durmak ne demek biliyorum, üniversitede kendi ayaklarımın üzerinde durmuş olmayacağımı da biliyorum.

neyse size iyi akşamlar, konuyu nereye getiriyorsunuz bir anda, zaten zar zor giriyorum foruma o zamanı da böyle saçma diyaloglarla harcamak istemiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.