Şimdi Ara

Üniversitede ders saydırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hesabımı yeni oluşturdum. Burayı pek bilmiyorum. Ben bu sene öğretmenlik 1. Sınıfı bitirdim. Myp ile yatay geçiş yapıp bilgisayar mühendisliğine geçeceğim. Daha sonra yks ye girip başka bir üniversitede bilgisayar veya yazılım mühendisliğine geçsem derslerimi sayıp 2. Sınıftan başlatırlar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aldığın dersler ile gideceğin üniversitedeki derslerin aynı olması gerekiyor, nedir bu aynı olması derken:

Ders içeriklerinin büyük oranda uyuşması ve aldığın dersin akts sinin muaf olacağın dersin akts sine eşit veya yüksek olması gerekiyor. Bu şartları sağladığında muaf olursun.

1. sınıf başlatma ile 4. sınıf başlatma arasında hiçbir fark yok, seni 4 den başlatsalar 1-2-3 den alttan dersleri verirler, 1 den başlatsalar 1 den kalan derslerle birlikte duruma göre 2-3-4 derslerini alırsın.

Üst sınıf başlatma avantajlar/dezavantaj : Üst sınıf olduğun için daha rahat ders alırsın, üstten ders alma için 3.00 ortalamaya gerek kalmaz fakat 4. sınıf olduğunda bitiremezsen diğer yıllar harç parası ödersin

1. sınıf başlatma avantajlar/dezavantaj : Üstten ders alabilmek için 3.00 ortalama gerekir, 4 yılda her türlü mezun oalcağın için harç parası vermene gerek kalmaz

Sonuç olarak : Muafiyet sayın ne kadar fazla olursa o kadar üstten başlatırlar. Hiç muafiyetin olmazsa anca o zaman 1 den başlatırlar. Genellikle 2. sınıf başlarsın .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversitede Alttan Ders Alma
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.