Şimdi Ara

Üniversite Yerleştirmelerinde Kullanılan AOBP Kaldırılıyor! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
3.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • şimdi aobp lerimiz değişecek yasa değiştiğine göre.
  • Yasa geçti mi beyler:?
  • Yasa filan gecmedi buradakilerin lafina pek bakmayin. Gecse bile bu sene uygulanmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen seneki mevcut uygulama devam edecek öyleyse..Pek de iyi olmadı bu biz de aöl'de okuduk ama düz liseden mezun olcaz kötü oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

Yasa filan gecmedi buradakilerin lafina pek bakmayin. Gecse bile bu sene uygulanmaz.

Bu yılki nasıl olacak peki okul puanının etkisi azaltıldı falan diyorlardı.
  • Bu sene kalkmasını hiç beklemeyin yönergeler AOBP ile yayımlandı başvurular o şekilde alındı, hukukî açıdan bu sene sınava giren öğrenciler için kalkması imkansız. AOBP katsayılarında eşitlik sağlanıp üst limiti düştü doğrudur (bu yönergeler yayımlanmadan yapılmıştı) ama sınavın üst limiti hala 500 puan dolayısı ile etkide bir değişiklik söz konusu değil orantılı olarak daha düşük alacak herkes... Sıralamalar etkilenmeyecek sadece meslek çıkışlılara eşitlik geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Homo juridicus -- 26 Şubat 2012; 14:31:47 >
  • Sanırım başından beri anlatmak istediği şey okul puanında etkili olan okul sıralaması yerine kişinin ygs-lysde yaptığı sıraya göre puanı artıp azalabilecek.Yani bir haksızlık yok.Anadolu ve fendekiler yine düz liseleri geçeceğinden pek de bir fark olmayacak sanırım.Ama düz lisede olup dersleri çok kötü olan ama sonradan çok çok fazla çalışıp iyi puan yapana da okul puanı kişisel başarısından dolayı yüksek gelicekti.Aslında iyi de olabilirdi sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canlak55

Sanırım başından beri anlatmak istediği şey okul puanında etkili olan okul sıralaması yerine kişinin ygs-lysde yaptığı sıraya göre puanı artıp azalabilecek.Yani bir haksızlık yok.Anadolu ve fendekiler yine düz liseleri geçeceğinden pek de bir fark olmayacak sanırım.Ama düz lisede olup dersleri çok kötü olan ama sonradan çok çok fazla çalışıp iyi puan yapana da okul puanı kişisel başarısından dolayı yüksek gelicekti.Aslında iyi de olabilirdi sanırım.

Beyin bedava derler bir de. O zaman bütün okulların yazılı sınavları ortak olacak ve sözlü notu sistemi kalkacak adaletli olacaksa, birazcık şu beyninizi kullanın yahu.
  • dert etmeyin,ders çalışın.bazılarına bahane olur artık bu iş. geçen sene şifre meselesi çıktı moralim bozulculardan olmayın...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ylmz12

dert etmeyin,ders çalışın.bazılarına bahane olur artık bu iş. geçen sene şifre meselesi çıktı moralim bozulculardan olmayın...

• Allaha hamd-u Senalar olsun ki kazandım. Allah en hayırlısını nasip etsin herkese. Selametle :)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ero_manyayy -- 26 Eylül 2013; 2:04:07 >
  • http://imza.la/obp-nin-adaletsizligine-hayir Bu sayfayı ziyaret ederseniz sevinirim.Teşekkürler!
  • ne demek kalkıyo ya ? benim bi dünya arkadaşım var liseden kız matdan zar zor 70 alıyodu türkiye 200küsürüncüsü oldu şimdi bu kız düz liseden o sınavlardan 80-90 alandan daha mı kötü alıcaktı böyle bi durumda ? o 90 alan ben lisedeyken girseydi bakıyım sınavlara 25 alabiliyormu ? bumudur eşitlik sistemi ?
  • Var hocam var. Geçen sene Türkiye 600. ve 800. sü bizim okuldan çıktı. ODTÜ'ye, YTÜ'ye gidenler oluyor. Çok fazla olmasa da var gene de.
  • okul puanlarında bi degişme olurmu gençler
  • donanim haber uyelerinin ne kadar cirkin olabileceklerini yine goruyoruz. Ne kadar bencilsiniz aciyorum size... Oksde heyecandan kotu sonuc alan yok mu sizce hic? Yok ya ben kime laf anlatiyorum. Gozunuzu hirs burumus anlamazsiniz ki siz
    *oksden de 445 puan aldim, bunu niye soyluyorum, siz bu satirlari okurken "tabi senin isine geldigi icin" gibi dusunceler aklinizdan gecer diye
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.