Şimdi Ara

Üniversite tercihim ne olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene lise son sınıfa geçeceğim. Uzun zamandırda seçeceğim bölümü planlamaya çalışıyorum. Çok kararsız bir insanım. Hedefim yüksek. Bundan sonraki yazacaklarımı istediğim herhangi bir bölüme girebiliyormuşum gibi yazacağım. Sayısal öğrencisiyim. Yurtdışında okumayı düşünmüyorum. Tıp bir zamanlar düşündüğüm ama şimdilerde çok büyük oranda kafamdan sildiğim bir alan. Geriye mühendislik kalıyor. Ki zaten mühendislik istiyorum. Kafamda hep Endüstri Mühendisliği ağırlıklı olarak var. Diğer ihtimal verdiğim bölüm de Bilgisayar Mühendisliği.
    Size biraz yapımdan bahsedeyim. Düzenli ve titizim. İnanılmaz meraklıyım. Hayatta hangi alanda olursa olsun karşıma çıkan, hakkında bilgi sahibi olmadığım şeyleri internette araştırırım, bilgim olsun isterim. Hayatta bana verilen sorumluluğun hep daha fazlasını yapmaya çalışırım. Okuyacağım bölümden ve yapacağım meslekten zevk almak isterim. Sizce bu durumda hangi bölüm bana uyar?

Ayrıca üniversite konusunda da kararsızım. Burada da aklımda iki alternatifim var. Öncelikle Koç Üniversitesi (Burslu). Sonra da Boğaziçi. Birbirlerinden birçok farkları her birinin kendine has kalitesi olduğunu biliyorum. Ama hala net bir karar verecek kadar bilgili olduğumu zannetmiyorum. Koç Üniversitesi'nin saymakla bitmez olanakları var. Aynı zamanda kazanırsam yurtta kalacağım için yol sorunum olmayacak. -Boğaziçi'ne gitmek gelmek için her gün 2-3 saatimi harcamam gerekir.- Boğaziçi'nin Koç'tan fazlaları: iş dünyasında en çok tercih edilme sebebi olması. Başka bir artısı olduğunu zannetmiyorum. Yanılıyor da olabilirim.
    Bu durumda sizden bilginiz olsun olmasın düşüncelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ods61 -- 30 Temmuz 2012; 18:23:39 >

• ///

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesyilmaz82 -- 13 Aralık 2020; 19:3:4 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.