Şimdi Ara

Üniversite Önerisi Veriyorum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • O Türkiye'de çok övdüğünüz üniversitelerin dahi dünya'da ilk 500'e - 1000'e giremediğini biliyoruz.

Şuan sadece diplomanız ile dünya'da ilk 300'e giren üniversitelerden birinde okuyabilirsiniz. (Bkz.Rusya,Polonya)

Biliyorum bu laf çok kullanılıyor ama iş sizde bitiyor. Ordu'da okuyan arkadaşımın , İzmir'de aynı bölümü okuyan arkadaşımdan çok donanımlı bir şekilde mezun olduğunu gördü bu gözler.

Türkiye'deki bir çok üniversitenin kampüsünü görmüşümdür ve ufakta olsa bilgim vardır. Bildiklerimden yola çıkarak Ufak bir liste yapmak istiyorum.

Staj imkanı bol olsun ve öğrenciliğimi dolu dolu yaşamak istiyorum diyorsanız ;

İstanbul'daki bazı Üniversiteler
    İzmir-- Ege,Dokuz Eylül
    Bursa-Uludağ
    Akdeniz Üniversitesi
    Ankara'daki bir çok üniversite
    Akdeniz Üniversitesi (Eğitimi pek iyi değil diyorlar)
    -------------------------------------------------------------------------------------------
    Şehir iyi ve İnsanlar Medeni , Eğitim Orta ;

Çanakkkale- ÇOMÜ

Edirne- Trakya Üniversitesi(Sınırda olmasını avantaja çevirebilen bir adım öne geçer)

Eskişehir - Anadolu Üniversitesi

Denizli- Pamukkale Üniversitesi

Şehir Kötü ama Üniversite İyi (Bu benim fikrim katılmaya ikisinin)

Isparta- SDÜ

Trabzon- KTÜ

Erzurum- Atatürk

------------------------

Ve Son Olarak Kampüs Muazzam Eğitim kaliteside iyi sayılır ama şehir kişiden kişiye göre değişebilir ;

Çukurova Üniversitesi-Adana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ktüye gelin gençler bir kızlar var hepsi rum sarişin bomba parlıyorlar bizlere

• Mr.Governor M kullanıcısına yanıt
    Oranın insanı gizli kapaklı her şeyi yapar ama dışarda bir öpüşen görsünler yumruğu yapıştırırlar.

• Hocam bilgisayar mühendisliği icinde boyle bir degerlendirme yapabilir misin iyi orta ve kotu puanli olarak

• Maalesef hocam o konuda pek bir bilgim yok.

• Gaziantep üni nasıldır

• Erciyes nasıl hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel yazi hepsine katiliyorum

• Uludaga gitmeyin gencler bursali olarak konusuyorum. Bircok arkadasim da var. Ogrenciyi gectim hizmetlisi bile sikayetci.

• Yıldız Teknik hakkında ne düşünüyorsunuz hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harran hakkında da bilgi alabilirmiyiz hocam?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamam eğitim kalitesi açısından doğrusal bilgi veriyor ama pratikte o sıralamaların hiçbir önemi yok çünkü top şirketler kişiyi işe alırken bitirdiği üniversite kadar bitirdiği üniversitenin ülkesindeki konumunu da oldukça dikkate alıyor kişinin eğitim birikimi kadar zekasına da ihtiyacı var genel olarak nüfüsü yüksek doğu ülkelerin eğitimleri kalitesiz olmasına rağmen x nüfüslü yerden y faydalı adam çıkıcakken 10x nüfüslü yerden 10y olmasa bile oludukça fazla işe yarar tipler çıkıcağını farkında ve top şirketler o yüzden orta sınıf alman üniversitesi bitiren biri yerine genelde o hintlileri seçiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 1 Temmuz 2018; 13:33:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BA6261ED

Tamam eğitim kalitesi açısından doğrusal bilgi veriyor ama pratikte o sıralamaların hiçbir önemi yok çünkü top şirketler kişiyi işe alırken bitirdiği üniversite kadar bitirdiği üniversitenin ülkesindeki konumunu da oldukça dikkate alıyor kişinin eğitim birikimi kadar zekasına da ihtiyacı var genel olarak nüfüsü yüksek doğu ülkelerin eğitimleri kalitesiz olmasına rağmen x nüfüslü yerden y faydalı adam çıkıcakken 10x nüfüslü yerden 10y olmasa bile oludukça fazla işe yarar tipler çıkıcağını farkında ve top şirketler o yüzden orta sınıf alman üniversitesi bitiren biri yerine genelde o hintlileri seçiyorlar
    Öncelikle Üniversite ile zekanın bir alakası olduğunu düşünmüyorum.

İstisnalar hariç her insan günde 10 saat çalışma ile 10k ya girer.

En fazla ezber yapan en iyi yere gider bu kadar basit.

Şirket konusuna gelince kendimize ait firmamız var. Şirketimizin bel kemiği yazılımcımız 15 bin ₺ maaş alıyor ve onun ayarında yazılımcı bulamadık daha.. Bu arada yazılımcımız Üni mezunu değil :)

Birazcık akıllı işveren öncelik olarak üniversiteye değil bilgisine bakar. Yalnız şunuda eklemek istiyorum belli başlı üniversiteler cv de olunca tabi ki işverenin kafasında pozitif bir algı yaratır.

• Mühendislik fakültesinin iyi olduğunu biliyorum onun dışında duyduklarım olumsuzdu genelde.

• Sakarya hakkında bilgisi/tavsiyesi olan?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.