Şimdi Ara

Üniversite okuyup evde kalan arkadaşlar yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Üniversite 1 . sınıf bitiyor ve kyk yurdunda kalıyorum . Samimi olduğum ve güvendiğim 3 arkadaşım var. 2. sene eve çıkmayı planlıyoruz fakat maddi açıdan becerebilirmiyiz bilmiyoruz .

Eve çıkma sebeblerimin en başında temizlik geliyor . Yurtta tuvalete girdiğin terliklerler odana giriyorsun ufacık odada 6 kişi kalıyorsun camlar ne kadar açık olsada hep havasız . 2. sebebım ıse ders çalışmak dgs sınavına hazırlanıcam bu sene

350 lirası olan bir ev bulduk ortalama kendı harcamam dışında cebimden ne kadar para çıkar bilmek istiyorum .

Bilen arkadaşlarım yazarsa çok iyi olur

• bende yurttaydım 3 ay oluyor eve çıkalı.En önemli şey arkadaşların ben 5 yıllık lise arkadaşım ve onun bir arkadaşıyla çıktım şuan halimden memnunum.
    öncelikle 3 kişiden fazla olmayın rahat edemezsiniz herkese 1 oda düşsün eve çıkınca herşeyi baştan konuşun şaertları falan görev dağılımın yapın şartlar derken şunu yapan evden gider gibi.Para konusuna gelince 300-350 lira gıdaya gider ayda kışın doğalgaz 250-300 gelir(İstanbul için) su 35-40 elektirik 60-70 gelir ona göre yapın hesabınızı. Evi tuttuktan sonra ilk ay evi kurarken zorlanabilirsiniz beyaz eşya,koltuk, yatak,masa boya parası gibi il ay benim cebimden 1700 lira gitmişti mesela
  • Bak kardeşim,
    Öncelikle eve çıkacağın adamları çok iyi tanı. Ne kadar yakın olursan ol ev ortamı ile arkadaş ortamı farklıdır. Eve çıkacağın adamlar paylaşımcı, efendi ve uysal adamlar olmalı. İstediğin kadar kafa dengi olsun ama ev ortamını paylaşamadıktan sonra aranızdaki yakınlık gider.
    İkinci olarak evinizin giderlerini iyi belirleyin. Evinizi iyi yerden tutun ilk ve son katlar olmasın, karanlık oda bulunmasın. Çünkü karanlık odada kalacak arkadaşın bir gün sorun yaratacak bunu bilin. İlk kat ve son kat olursa kesinlikle ısınamazsınız doğalgaz faturası afedersin kol gibi gelir.Evin giderlerini iyi hesaplayın. Faturalar ve yemek masrafları beklediğinizden fazla çıkabilir. Dışarda yemek yememeye özen gösterin(ki arkadaşların da aynı olmalı). Evde alkol, sigara,ot vs. kullanılacaksa bunları önceden konuşun. Her şeyi enine boyuna hesaplayın.
    Cebinden çıkacak olan para tahminen aylık 250-300 arası. Kışın bu fiyat artar. Eğer 3 kişi çıkacaksanız mutlaka 3+1 ev bakın 2+1 lere bakmayın çünkü ortak yaşam alanınız olması lazım salonda kalacak arkadaşın için sıkıntı olur.

• eve çık
  • Nasıl yaşayacağınızı bilmem gerekiyor size ortalama bir fiyat söyleyebilmek için. Ne yer ne içersiniz? Biz yemek yapmayı bilmediğimiz için sürekli et ve et ürünleri yiyoruz ve mutlak masrafı alıp başını gidiyor. Ben yinede size genel geçer kuralları yazayım;
    1. Arkadaşlarına çok güvenme, kesinlikle ev ortamı çok farklı olacak. İşi baştan sıkı tut, görev dağılımı yap temizlikte titizsen diğer türlü it bağlasanız kalmaz o evde.
    2. Mutfak giderleri alıp ödeme şeklinde yapmak yerine düzenli para alarak yapın. Örnek olarak aylık herkes 300 tl koyacak mutfak giderleri onunla yapılacak. Bunun için bir kredi kartı çıkarabilirsiniz, buz dolabının üstüne koyabilirsiniz. İhtiyaç halinde kullanacak olan oradan alır ihtiyacını karşılar.
    3. Yemek çok büyük sıkıntı o nedenle yemek yapabilecek bu işten zevk alacak birisini yanınıza alın, yemek yapmayı bilmiyorsanız mutfağa gidecek paraya can dayanmıyor deneyimle sabit .
    4. Temizlik aslında en kolayı sadece arkadaşlarınızın da hevesli olması gerekiyor, zorlamayla gitmiyor bir yerden sonra sizde bıkıyorsunuz.
    5. Evin kirasından önemli olan lokasyondur, yani siz 350 tl lik eve çıkarsınız fakat yalıtım olmaz gaz en az 50-60 tl fazladan gelir. Merkezi bir yerde, güney cephe ve ara kat tutmaya çalışın, yalıtım olsun 50-100 tl fazla verin önemli değil.
    6. Elektrik 60-70, su 35-40, internet 60 tl civarı gelir ona göre hesabınızı yapın.

Ek; Bakın tekrar ediyorum en önemlisi yemektir. Evinizde nasıl anneniz etli yemek yapabiliyorsa onu yapacak adamlar bulun. Diğer türlü ya abur cubur yiyerek kendinizi zehirlersiniz, yada mutfak masrafınız 400-500 tl geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Constantine -- 21 Mayıs 2014; 1:21:02 >

• 350 ₺ esyasızsa ,600-1000 tl arası eşyaya gider. ögrencilerden alırsanız..faturaları üstüne alma parası var onlarda 500tl civarı gelir. başka da bi giderin olmaz yol parası yoksa tabi.ucuz bi kentse sıkıntı yok fatura ve gıda fazla gitmez. sigarada yoksa tabi
  • İnsanları dışarda gördüğün le evdeki halleri çok farklı oluyor.Önce onları güzelce bir tanı eli iş tutar mı bulaşık yıkar mı yemek yapar mı veya yardımcı olur mu.Çok insan var eve çıkınca götünü devirip yatmaya çalışan paylaşımcı insanlar bulman lazım.Ayrıca yemek yapmayı bilmiyoruz demekle olmuyor,paran varsa dışardan yersin yada üşengeç,yatan bi adamsan yemek yapmayı bilmiyoruz deyip sıyrılmaya çalışırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jegande -- 21 Mayıs 2014; 1:18:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • IÇO I kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim hepsini göz önünde bulundurucam
  • Nerede okuyorsun ona göre söyleyeyim.
  • Hepinize teşekkür ederim orduda çok fiyatlı bir şehir değil Arkadaşlarım açısından sıkıntı olacağını sanmıyorum bu yazılanları onlarda okuyacak ve ona göre konuşup anlaşacağız tekrar teşekkürler
  • Ev arkadaşlarının paylaşımcı ve fedakar olmasına çok önem ver. Yoksa sonu büyük bir pişmanlık olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eve çıktım, 5 ay kaldım, para bitti, yurda geri döndüm :D İstanbulda isen ev çok zor öğrenciye, değilsen kolay. Ama ev yaşamı tamamen başka. Sonuçta ev paylaşmak beraber okul okumaya benzemiyor.
  • Ordu'da okuyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: neselihayalet

Eve çıktım, 5 ay kaldım, para bitti, yurda geri döndüm :D İstanbulda isen ev çok zor öğrenciye, değilsen kolay. Ama ev yaşamı tamamen başka. Sonuçta ev paylaşmak beraber okul okumaya benzemiyor.

Benim birde yurda geri dönme gibi bir ihtimalim yok , o yüzden fikir almak istedim
  • Ne yap et eve fazla kişi ile çıkma, sayıyı düşürebildiğin kadar düşür.
  • Hocam kaydı sildirme, izin kağıdıyla çık. 1-2 ay 120 yi öde. Baktın oluyor ev, çıkarsın evden. Ben öyle yaptım. Ayrıca şu da var 120 tl yurt. Ev 350 diyorsun. Sadece kirası 120 oluyor. Yazın boş yere cebinden çıkacak parayı gösteriyor bu da. O da çok koyuyor insana bunu da düşün Benim 500 olduğu için bu büyük batcaktım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ioriyagami-Fighters

Merhaba arkadaşlar ...

Üniversite 1 . sınıf bitiyor ve kyk yurdunda kalıyorum . Samimi olduğum ve güvendiğim 3 arkadaşım var. 2. sene eve çıkmayı planlıyoruz fakat maddi açıdan becerebilirmiyiz bilmiyoruz .

Eve çıkma sebeblerimin en başında temizlik geliyor . Yurtta tuvalete girdiğin terliklerler odana giriyorsun ufacık odada 6 kişi kalıyorsun camlar ne kadar açık olsada hep havasız . 2. sebebım ıse ders çalışmak dgs sınavına hazırlanıcam bu sene

350 lirası olan bir ev bulduk ortalama kendı harcamam dışında cebimden ne kadar para çıkar bilmek istiyorum .

Bilen arkadaşlarım yazarsa çok iyi olur

Ogrenciyken uc ayri ev gezdim,,,ev arkadaslariyla yasarken akil sagligim bozuluyordu gercekten,,,

Oncelikle tek sayilii is sakin yapma,,,illaki gruplasma olacaktir,,,sen bu grupta olsan dahi karsinizda etkilenicejk kotu olucak,,,ev buyukse dort kisi olabilirsiniz herkesin odasi olmak sartiyla (salon perde de olabilir),,,

Ancak tavsiyem 2 kisi olmanizdir,,,oncelikle cok yakin en iyi arkim dedigin insan dahi olsa ayni dvde yasayinca sorun yasamaman imkansiz,,,

Iki insanin ayni evde kavgasiz yasayabilme sansi karsi cins olulp sevismesinden geciyor gercek bu,,,o yuzden cok samimi oldugun arkadasinla dahi kavga edip tartisacaginiza emin ol,,,bu nedenle aranda belirli bir seviyebin oldugu cok yakin olmadigin biriyle eve cikmani tavsiye ederim,,,

Ikicisi herseyi ortak yapin abonelikler dahi (sozlesmelerden bahsediyorum, bir anda 6 aylik kol gibi dogalgaz faturasiyla karsilasabilirsin, tecrubeyle sabittir),,,abi param yok sen ode vs vs olmasin,,,bastan soyle her ay su su ortak su tarihte vericeksin diye,,,

Fatura ve kira isi bastan konusulursa sikinti olmaz,,,

Asil sorun market mutfak alisverisi vs ve esya alimi,,,

Esyalar konusunda hic birseyi ortak almayin, herkes kendi odasini zaten kendi ayarlar, onun disinda camasir makinasi ve buzdolabi mi lazim, ortak odemeyin, biriniz dolabi biriniz makinayi alsin kalan fark ile eksik olan supurge alson atiyoeum, boylexe kavga edip cekip gitmek istediginde esya sikintisi yasamamis olucaksin en kotu aldigi parayi verir satin alirsin kafan rahat eder,,,

Sonraki konu market alisveris yeme icme olayi bunu da bastan konusup dolabi raflara ayirmanizi tavsiye ederim,,,sonra her hafta 80 80 yaptiginiz ama saymadiginiz alisverisler ortak yenilirnicilir,,,ayni hafta damacana su paralari tahtaya asilir parasi istenir,,,bu olayi da bastan konusup belirlemen iyi olur (tabiki ortak paylasi yemeklerini ama genel olarak o tarz bir sisteme girmeyin, surekli surekli olmaz),,,

Cok onemli birsey. Kapinin yanina pano asip fatura vs herseyi asicaksin, yazicaksin oraya ev masraflarini, mutfak isini ortak yapmamaniz daha saglikli yukarda acikladigim gibi sen 20 kurusluk makarna alirsin kasar alirsin, ayni gun arkadasin 1 liralik alir, kasarin yarisini goturur gider sacma sapan bsey alir panoya asar,,,

Ayrica bastan aranizda herhangi bir para vs idare etme olayi olmayacagini da belirt, bu sayede ilerde araniz bozulmaz,,,abi 20 lira at vs muhabbetleri her zaman unutulur (istisnalardan ozur diliyorum,,,)

Ucuncusu ve en onemlisi ev arkadasinin bolumu ve cevresi,

Bu adam sinema okurken sen muhendislik, tip vs okurken,,,sabaha anatomi finalin varken yan odada arkadaslariyla icki muhabbetini cekersin,,,bu yuzden olabildigunce yogun olucak dersleri ile muhatap olan birini bulmaya calis, sikici gelmesin senin icin daha iyi olacaktir odasina cekilip dersvcalisan biri her zaman hayrina,,,

Temizlik vs olayina yorum yapmadim o sizin aranizda anlasicsginiz olay,,,bizde sirayla yaptigimiz icin mutfakta tek bir catal kalmayana kadar kimse yikamazdi, bunlar hos degil bastan anlasman iyi olur,,,

Yoruldum daha detayli anlatirim yarin,,,:)))

Merak ettiklerini unuttuklarimi sorarsan eklerim,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killerwhitewhale -- 21 Mayıs 2014; 1:33:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam şöyle aylık eline geçen para miktarından kirayı,elektriği,suyu,interneti çıkarınca 150 tl kalıyorsa çıkabilirsin eve. Aksi halde fena zorlanırsın. Ama zorlanmanında tadı başka oluyor üniversitede :)
  • killerwhitewhale kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim dikkatle okudum hepsini düşünüp ona göre karar vericem
  • quote:

Orijinalden alıntı: neselihayalet

Hocam kaydı sildirme, izin kağıdıyla çık. 1-2 ay 120 yi öde. Baktın oluyor ev, çıkarsın evden. Ben öyle yaptım. Ayrıca şu da var 120 tl yurt. Ev 350 diyorsun. Sadece kirası 120 oluyor. Yazın boş yere cebinden çıkacak parayı gösteriyor bu da. O da çok koyuyor insana bunu da düşün Benim 500 olduğu için bu büyük batcaktım :D

Eğer izinle çıkma gibi bir seçenek varsa dediğiniz çok mantıklı baktım olmuyo kampa geri dönerim Yazın boşa eve vericeğim kirayı yurdada vericem yurt yazıda alıyor parayı orda değişen birşey olmuyor hocam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.