Şimdi Ara

UNİVERSİTE okumak istiyorum FAKAT AİLEM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bızımkıler unı okumam ıcın destek bile vermiyorlar end çıkışlıyım haliyle konu bilgisi yok dershane gidicem diyorum ne anlarlarki. su an staj yaptıgım yerde calıs cıkma dıyorlar hazır iş buldun tabı benım ısteklerımı kım anlar ben gunde 8 saat sanayide kir psilik içinde çalışmak istemiyorum. yazın bi işe girip dershane paramı cıkarıcam unı hazırlık okuycam baska türlü olmayacak hepsi geri kafalı hiç birisi ileriyi düşünmüyor. gercekten ben boyle yasayamam ne yapmam lazım beyler. hiç konu bilgimde yok barajı bile geçememişim 140 almısım yapım geregı derslerıme asılsam çalışırım ancak end liseli sınıfta ders anlatılmıyor. 1 sene dershaneye gitsem neler yapabilirim

morel 0 beyler ailemde hiç destek vermıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenquel -- 21 Nisan 2012; 12:47:27 >

• Işin çok zor ancak isteyerek yapılmayacak birşey yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tlhayks

Işin çok zor ancak isteyerek yapılmayacak birşey yok

bana 1 sene içerisinden ne kadar ogretebilirler sunu diyorum sosyal hayatımı 1 sene dondurucam yanı gercekten calısıcam. ogrenebilirmiyim 4 senelık kayıp var hiç birşey bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: revenquel

bızımkıler unı okumam ıcın destek bile vermiyorlar end çıkışlıyım haliyle konu bilgisi yok dershane gidicem diyorum ne anlarlarki. su an staj yaptıgım yerde calıs cıkma dıyorlar hazır iş buldun tabı benım ısteklerımı kım anlar ben gunde 8 saat sanayide kir psilik içinde çalışmak istemiyorum. yazın bi işe girip dershane paramı cıkarıcam unı hazırlık okuycam baska türlü olmayacak hepsi geri kafalı hiç birisi ileriyi düşünmüyor. gercekten ben boyle yasayamam ne yapmam lazım beyler. hiç konu bilgimde yok barajı bile geçememişim 140 almısım yapım geregı derslerıme asılsam çalışırım ancak end liseli sınıfta ders anlatılmıyor. 1 sene dershaneye gitsem neler yapabilirim

Dostum umutlarını tüketmek gibi olmasın ama çok zor.Gerçekten istersende yaparsın kendini çok zorlaman lazım, baştan düz liseye gidip düzenli çalışmayla olayı bitirebilirdin. Neden end. ye gittin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iskici34 -- 21 Nisan 2012; 12:31:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iskici34

quote:

bızımkıler unı okumam ıcın destek bile vermiyorlar end çıkışlıyım haliyle konu bilgisi yok dershane gidicem diyorum ne anlarlarki. su an staj yaptıgım yerde calıs cıkma dıyorlar hazır iş buldun tabı benım ısteklerımı kım anlar ben gunde 8 saat sanayide kir psilik içinde çalışmak istemiyorum. yazın bi işe girip dershane paramı cıkarıcam unı hazırlık okuycam baska türlü olmayacak hepsi geri kafalı hiç birisi ileriyi düşünmüyor. gercekten ben boyle yasayamam ne yapmam lazım beyler. hiç konu bilgimde yok barajı bile geçememişim 140 almısım yapım geregı derslerıme asılsam çalışırım ancak end liseli sınıfta ders anlatılmıyor. 1 sene dershaneye gitsem neler yapabilirim

Dostum umutlarını tüketmek gibi olmasın ama çok zor.Gerçekten istersende yaparsın kendini çok zorlaman lazım, baştan düz liseye gidip düzenli çalışmayla olayı bitirebilirdin. Neden end. ye gittin?

Kafamı s..ym cocukluktan alet edavata merak vardı aptal gibi end gittim lise 1 de çakıldım metal bölümü simdi mercedes de staj goruyorum. bi iyi yanı mercedes de staj yapmam işe alınabilirim ama ben okumak istiyorum bölümümü degiştirmek istiyorum ben bi ömür boyu kaynak atmam abi ya öff

ailemde destek hiç destek vermiyor git calıs okuyupta napıcan diyorlar morel 0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenquel -- 21 Nisan 2012; 12:41:51 >

• 140 puanla cokk iyi biyere giremessin senee kendine iş bul dershane paranı öde haftasonları kursa gider haftaiçi çalışırsın kazanırsanda gidersin okuluna burslara başvurursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deathulazam

140 puanla cokk iyi biyere giremessin senee kendine iş bul dershane paranı öde haftasonları kursa gider haftaiçi çalışırsın kazanırsanda gidersin okuluna burslara başvurursun

ben haftada 5 gun gıtmeyı dusunden bınevı lise 5 gibi cunkı hiç bilgim yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dershane paranı çıkar ama sana şunu söyleyeyim durumun 0 kurtarabilmen için günde 7-8 saat tam verimle çalışman lazım yoksa boşa kürek çekmiş olursun.

Edit: hafta içi çalışıp hafta sonu dershane işini unut senin dershane açık olduğu her gün orda olman lazim ders yoksa bile gidip çalışıp soru çözdürmen lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abcdef_23 -- 21 Nisan 2012; 12:45:23 >
  • quote:

quote:

quote:

Kafamı s..ym cocukluktan alet edavata merak vardı aptal gibi end gittim lise 1 de çakıldım metal bölümü simdi mercedes de staj goruyorum. bi iyi yanı mercedes de staj yapmam işe alınabilirim ama ben okumak istiyorum bölümümü degiştirmek istiyorum ben bi ömür boyu kaynak atmam abi ya öff

Bende mesleğe gittim 1 sene lise 1'di matematik ortaokuldan sıfır(sebebi hocayı dövmüşlerdi rapor aldı bir daha'da gelmedi 7sınıfının 2 dönemine yakın 8 sınıfın bitişine kadar hoca yok) işte lise 1 meslek zaten 1 ders matematik vardı sadece 1 ders anlattı sonra aşağı inip top oynuyorduk lise 2 de okul değiştirdim anladım bir şey olmayacağımı ve düz liseye geçtim öyle böyle geldim ama ohoo lise 1 matematik sıfır
    yemin ederim - ile - nin çarpımının + olduğunu bu sene öğrendim dershanede :@ ezberden geçmişim dersleri lanet olsun ki böyle eğitim sistemine hoca yok boşa yok! ygs sıfırdan çalıştım anca 6 ayda 300 puan biraz daha ilerletirsem 360 felan yetiryor lanet olsun ya böyle olacağını bilseydim :@

• quote:

Bende end mevzunuyun eger temelin yoksa hic girne dersaneye biz hic ders yamiyoduk lisedeyken mesela irenc bi ortam vardi dersaneye gittim bende lise bittikten sonra al gecemedim sinavi yinede kendine guveniyorsan git

• quote:

Orijinalden alıntı: PhortakaL_

quote:

quote:

quote:

Bende mesleğe gittim 1 sene lise 1'di matematik ortaokuldan sıfır(sebebi hocayı dövmüşlerdi rapor aldı bir daha'da gelmedi 7sınıfının 2 dönemine yakın 8 sınıfın bitişine kadar hoca yok) işte lise 1 meslek zaten 1 ders matematik vardı sadece 1 ders anlattı sonra aşağı inip top oynuyorduk lise 2 de okul değiştirdim anladım bir şey olmayacağımı ve düz liseye geçtim öyle böyle geldim ama ohoo lise 1 matematik sıfır
    yemin ederim - ile - nin çarpımının + olduğunu bu sene öğrendim dershanede :@ ezberden geçmişim dersleri lanet olsun ki böyle eğitim sistemine hoca yok boşa yok! ygs sıfırdan çalıştım anca 6 ayda 300 puan biraz daha ilerletirsem 360 felan yetiryor lanet olsun ya böyle olacağını bilseydim :@

anladım dostum sende dershaneye 0 dan gırdın ve 300 mu yaptın benımde oyle inan konu bilgisi 0 ilk okuldan 3 5 sey onu bile hatırlmaıyorum. kac ay dershaneye gıttın hangı gunler bahsedermısın

• Benim okuduğum teknololoji fakülteleri var.Sadece meslek lisesi öğrencilerini alıyor.Ona bir bak derim.Puanlarını ve hangi bölümlere girebileceğini.Bizim sınıfta end.meslek çıkışlı şuan bölüm 1.si notlarda.Çalışırsan neden olmasın.
  • Mercedeste işe girebiliyorsan gir , biz okudukda ne oldu , 25 yaşına geldim yeni mezun olucam , 17-18 yaşından beri çalışsaydım şimdi altımda arabam bile olurdu.Sonuçta mesleki bir yönün var bir meslek biliyorsun ve bundan para kazanma ihtimalin var , işe girebileceksen madem gir o bulduğun işe , 1-2 sene çalış kenara paranı koy ondan sonra zaten istersen yine össye hazırlanıp üniversiteye girebilirsin. 45 yaşında elektrik-elektronik mühendisliği okuyan var bizim bölümde , yani umutsuz olma :)

Cebinde paran olmadıktan sonra ne okuyor olup olmaman önemli değil. Beni de bıraksalardı anadolu lisesi okuyacağıma teknik lise okurdum , 24-25 yaşına kadar ailenin maddi desteğine ihtiyaç duyarak yaşamak çok daha sinir bozucu bunu göz önüne al... Hemen karar verme detaylı düşün...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Deathulazam

140 puanla cokk iyi biyere giremessin senee kendine iş bul dershane paranı öde haftasonları kursa gider haftaiçi çalışırsın kazanırsanda gidersin okuluna burslara başvurursun

ben haftada 5 gun gıtmeyı dusunden bınevı lise 5 gibi cunkı hiç bilgim yok

mecburen işe gircen belki dershanede çalışabilirsin kantininde vs biraz şans işi
  • quote:

Orijinalden alıntı: SBTECH

Mercedeste işe girebiliyorsan gir , biz okudukda ne oldu , 25 yaşına geldim yeni mezun olucam , 17-18 yaşından beri çalışsaydım şimdi altımda arabam bile olurdu.Sonuçta mesleki bir yönün var bir meslek biliyorsun ve bundan para kazanma ihtimalin var , işe girebileceksen madem gir o bulduğun işe , 1-2 sene çalış kenara paranı koy ondan sonra zaten istersen yine össye hazırlanıp üniversiteye girebilirsin. 45 yaşında elektrik-elektronik mühendisliği okuyan var bizim bölümde , yani umutsuz olma :)

Cebinde paran olmadıktan sonra ne okuyor olup olmaman önemli değil. Beni de bıraksalardı anadolu lisesi okuyacağıma teknik lise okurdum , 24-25 yaşına kadar ailenin maddi desteğine ihtiyaç duyarak yaşamak çok daha sinir bozucu bunu göz önüne al... Hemen karar verme detaylı düşün...

yada ergenlıgın verdigi bi heves mı bu unıversıte dedıklerınde dogru aslında yasım ilerleyince mı okusam suankı ısımı bırakmasam bilmiyormki ya yada cevremden etkılendım ondan boyleyım mıllet unıversıteye gıderken ben sanayıde calısıcam bilmiyorum ya

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PhortakaL_

quote:

quote:

quote:

anladım dostum sende dershaneye 0 dan gırdın ve 300 mu yaptın benımde oyle inan konu bilgisi 0 ilk okuldan 3 5 sey onu bile hatırlmaıyorum. kac ay dershaneye gıttın hangı gunler bahsedermısın

Kardeş sözel derslerde hiçbir sıkıntım yok oks'de fulldü fenden 25 soruda 20 net yapmıştım matematik -10'du o yüzden düşük geldi bende mesleğe gidim dedim matematik kötü diye sonra meslekte birşey olamayacağımı anladım yani soğudum açıkcası sonra lise2'de düze geçtik dershaneden bahsedim biraz.

dershaneye çok fazla gitmedim yalan söylemeyim çünkü temel olmayınca olmuyor yani adam anlatıyor bakıyorsun köklü sayılarda direk soru çözümüne geçti ben hopa şina bağırdım hocam ben bilmiyorum diye nasıl bilmezsin felan direk soruya geçmedi o yüzden direk geçse hiçbirşey yapamazdım tm'ciyim sayısala gitmedim birşey yapamam diye ama gerçekten berbat bir matematiğim var sıfırdan başladım kitap aldım konu anlatım karakök 0 var tavsiye ederim bizler için yapılmış o kitaplara çalıştım işte 12 net felan yaptım (SÜRE YETİŞMEDİĞİ İÇİN) yoksa gazetede çıkan sorulardan 20 yaptım dershane bizim gibi insanlara fazla birşey katmaz senin çaban çok önemli imkanın varsa matematikten iyi bir hoca tut kardeş olmadı dershanede kafa hocalar var onların evlerinde felan kalıyorsun anlatıyorlar istersen tabi öyle cemaat felan değil gayet iyi
    benim sürem yetmediği için bukadar yaptım 300 ama sen çalışırsan yaparsın.

• Eşit ağırlık veya sözelden dene. Sayısaldan bir yeri kazanman imkansız, sana onun garantisini verebilirim. Yapılmayacak bir şey değil, üstteki arkadaşın da dediği gibi hergün 7-8 saat verimli şekilde çalışırsan ve dersaneye de gerekli özeni gösterirsen olmayacak şey değil.
  • ya bilader mercedese giricekmişin olum okuyupta ne yapcan ya. üniversite okumak ya da kazanmak bir şey değil ki sonunda iş bulamadığın sürece ben istanbul iktisattayım ama iş bulabilcekmiyim bilmiyorum şans da lazım biraz ama bak Rab sana bir kapı açmış mercedes kapısı o kapıdan içeri girmek düşer sana. Benim almanyada 3 dayım mercedeste çalışıyor almanya şartlarının üstünde maaş alıyorlar 6-7 bin euro civarı.Yani burda o kadar olmasada şartları da iyidir. İyice düşün taşın bence ama yerinde olsam girerim mercedese ha çok okumak mı istiyorsun yaz açıktan bir yer oku.

Ama dershane falan sen çalışmadığın sürece hiç bir şey katmaz ki senin normal adamdan 5-6 kat daha fazla çalışman lazım ki bu zor böyle dersin dersin ama önüne geldin mi ....m der kapatırsın defteri kitabı ve üstelik çok stresli bir sene benim saçlarım dökülmeye başladı ailemle aram bozulmuştu üstelik bide onların eline bakıyorsun iş ile dershane beraber gitmez zaten.

sonuç iyi düşün taşın kardeşim ama yerinde olsam mercedese girerim paramı kazanırım ayriyetten açıktan okurum ileride üniversite diploması olur elinde üst makamlara geçersin yani bunlar olmucak değil..

Bak bizim bölge müdürü var adam magazada personelmiş müdür olmuş sonrada bölge müdürlüğüne kadar gelmiş yani okul falan okumadan.

• hayırlısı olsun azimliysen yaparsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: entrik4

hayırlısı olsun azimliysen yaparsın

eskiden hiç umursamazdım ileride ne olacagı belkı ailem yuzunden hep rahatamı alıstırdı bilmiyorum artık okul u sorumluluk bılmezdım nasıl desem derse gırmeyı hiç istemezdim end liseli olsa gerek cunkı berbatın da otesi bi sınıf 4 sene boyuncada hep aynı kısılıkler vardı nedense sınıfta esrar içeninden tut tekila limon yapancı kavga gürültü döner silah ya tam bi pislikti ygs den sonra aklıma basıma geldi. lise 1 de keske okulumu degiştirseydım işte ailemın rahatlıgından biraz oku işte neyı var gıbısınden tabı hayat onların degil baskalarının gozunde cocugu okutuyorlar gozuksunde ne olursa olsun öf ya beyler sakın end okumayın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.