|
Üniversite Öğretim Görevlisi Nereye Şikayet Edilir?
Üniversite öğretim görevlileri hakkında şikayetlerinizi iletebileceğiniz birkaç kurum ve birim bulunmaktadır:
- Fakülte Dekanlığı: Öğretim görevlisinin bağlı olduğu fakültenin dekanlığına yazılı olarak şikayette bulunabilirsiniz. Dekanlık, şikayetinizi inceleyecek ve gerekli işlemleri başlatacaktır.
- Rektörlük: Fakülte dekanlığına yaptığınız şikayetten sonuç alamadığınız takdirde, üniversitenin rektörlüğüne başvurabilirsiniz. Rektörlük, üniversite çapındaki şikayetlerden sorumludur.
- Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK): YÖKAK, üniversitelerin eğitim-öğretim kalitesini denetleyen kamu kurumudur. Üniversite öğretim görevlileri hakkında etik olmayan davranışlar veya akademik yetersizlikler konusunda YÖKAK'a şikayette bulunabilirsiniz.
- Öğretim Üyesi Sendikası: Üniversite öğretim görevlilerinin bağlı olduğu sendika, üyelerinin sorunları hakkında şikayetlerini iletmek için bir platform sağlar. Sendika, şikayetinizi üniversite yönetimiyle görüşebilir ve çözüm bulunması için arabuluculuk yapabilir.
Şikayetinizi iletirken, şikayetinizin konusunu net bir şekilde belirtmeli, öğretim görevlisinin davranışlarını veya eylemlerini kanıtlarla desteklemeli ve makul bir çözüm önermelisiniz. Şikayetinizin incelenmesi ve sonuçlandırılması süreci üniversiteye göre değişebilir.