Şimdi Ara

Üniversite öğrencilerin para konusunda sürekli ağlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
6
Favori
21.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
352 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu açma sebebim şuan sosyal medyada dolaşan şu olay

Öğrenciler yemeksepetinden biz öğrenciyiz 5 kişiyiz sınavlara çalışıyoruz kişi başı 3 tane sipariş verecektik ama paramız yetmedi 2 tane fazladan yollayabilir misiniz notu ile 13 tane lahmacun sipariş veriyorlar.Lahmacuncu kral adam çıkıyor 7 tane fazladan lahmacun yollamış.Adama helal olsun onun yaptığını küçültmek gibi niyetim yok ama ben işin gerçek yüzünü bildiğim için öğrencilere kızıyorum bak sen sabaha kadar ders çalışıyorlarmış paraları yetmemişmiş.Verdikleri siparişin tutarı 70 tl.

İşte ben bu şımarıklığı utanmazlığı beleşçiliği anlamıyorum.Bizim insanımız da sanıyor ki gariplerin gerçekten durumu yok.Halbuki bilmiyor ki bunlar telefonlarını ortaya koysa araba alırlar muhtemelen,bilmiyor ki paramız yetmiyor dediği 2 lahmacun parasına Starbucks'tan kahve içiyorlar.Senin 10 senede ayakkabıya verdiğin parayı 1 ayakkabıya düşünmeden veriyorlar.

Ben üniversitede şunu gördüm kim geliri güzel öğrenci ağlaklığı yapıyor kimin geliri yok en vakur duranı o.Kimseden bir şey istemiyor.Sabah okulu olsun akşama kadar kütüphanede kalıyor sırf yemekhaneden ucuza yemek için ama kimseden de yemek dilenmiyor ama bu tipler insanların iyi niyetini sömürüyor.

Sadece bu olay değil eminim bu tiplerden olmayan üniversite öğrencileri farkındadır.Üniversite öğrencilerinin çoğu ülke standartlarına göre gayet iyi maddi gelire sahiptir.Aileleri yemez içmez yollar,cebine en pahalısından telefon alır,sanki bilgisayar da çok dersle ilgili bir şey yapacakmış gibi en iyisinden bilgisayar aldırırlar,çalışan insanların gidemeyeceği mekanlara gidip yer içerler,sonra da paramız yok edebiyatı yaparlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 28 Mart 2018; 23:7:42 >

• şu dilencileri de anlamıyorum tamam diyelim ki paran yok. ulan şunu yazarken utanmıyor musun? para isterken utanmıyor musun ? aç olan insan 2 yumurta kırar soğan ekmek yer gerekirse. hadi onu da geçtim 55 lira paraları var bütün pişmiş tavuk alsalar 15 liraya yanına da bir makarna veya pilav yapacaksın çok mu zor.
    İş hayatında 1 milyonluk arabaya binip 100-200 tl için pazarlık yapmaya çalışan insanlar var. Binalar için enerji kimlik belgesini 2 tl daha ucuz çiziyor diye dışarıya veren gördüm. Kısaca bunun öğrencilik ile alakası yok karakter meselesi.

Ben öğrenci iken nargile kafeye her gün giden ama okulun fiyatları fazla diye her gün yakaran isanlar gördüm.
    Burada ülke durumundan da giriş yapmayacağım. Bu konuyu ele alıp tartışan arkadaşlar zaten olmuş. Benim diyeceğim şey ise hak etmek. Sadece öğrenci için de sınırlamıyorum. Bir insan bir şeye ihtiyacı olduğunda veya istediğinde bunu gerçekten ne kadar hak ediyor buna bakmak lazım. Açıkçası üniversite öğrencisi tam bir laylaylom havada. Buna kimse itiraz dahi etmesin apaçık ortadadır. Ayrıca gerçekten ihtiyacı olan birilerinin ihtiyacı olduğunu ya da sıkıntıda olduğunu çok iyi sakladığını ve kimseye açmadığını biliyorum. Ama bunun yanında rahatına düşkün insanlar daima oflayıp oflayıp duruyor ve sürekli şikayet ediyor. Ülkenin durumundan tutun da vizelerden aldığı puanlara kadar şikayet ederler. Tamam buyrun edin. Ama neden neden? Biliyorum hepimizn tabii ki hak ettiği hayatı en azından huzuru yaşaması gerek. Ama bu size asla ve asla kendi ayağıyla gelmeyecek. Ne için kim için çalışıyorsunuz buna bakınız. Bu dünyaya yatmaya gelmedik bunu unutanlar var. Gecenin köründe sabahın köründe daha yeni uyuyan, öğlene kadar uyuyan, sonra uykusuzluktan şikayet eden, abur çukura dahi para veren sonra yemek yerken düşünen ya da abartan, bilmem ne soslu değişik değişik şeyler tüketmeye hevesi olan, marka giyinen ya da en azından öyle görünmeye çalışan, sigarası alkolü eksik olmayan ve iyi bir şey ediyormuş gibi bunlar benim hayatım diyen, o kafe senin bu kafe benim dolanan saatlerini ilim öğrenmek için değil de çok yüksek sesli yalandan mutlu kahkahalar atarak geçiren, çoğunun sevgili bulma derdinde olduğu, partileri ve gece hayatını takip eden ama faydalı konferans ve seminerlerden haberi olmayan, başarılı bir insan görünce hemen atıfta bulunan ve çekemeyen, kızlar için alışverişe bolca kozmetik ve giyim e bolca para harcarken düşünmeyen erkek için ise nargile sigara çay alkol partiler geziler vb daha çok eğlence amaçlı şeyler için düşünmeden para harcayan, değişik restoranlara giden öğrenciler neredeyse kafayı her çevirdiğinizde görebilirsiniz. Sabah starbuckstan kahve içmeden uyanamam diyeni de var, sabah kalkıp koşuya çıkıp sadece bir şu veya limon sıkıp içeni de. Vaktim yok diyip gezeni de var, o kadar çalışmasına rağmen vaktim var daha çok şey yapabilirim diyeni de. Çok büyük idealleri olan orta halli ama çok çabalayan ve başarısı da yüksek olan şikayeti de olmayan öğrenciler de var, idealleri olduğunu söyleyip de zerre peşine düşmeyen ve başarıyı bile sınavlardan yüksek almak zanneden ve düşük aldıkça kuduranlar da. Ama inanın vasıflı insan sayısı çok düşük. Nerede sadece önüne bakan dimdik yürüyen ve güleryüzlü insan var ve saçma saçma kahkahalar basmıyorsa o insan her işi kendisinin yapması gerektiğini bilen insandır. Önce herkes bir durmalı ve elini vicdanına koymalı. Zengin de olsan orta da olsan sıkıntılı da olsan önce şunu sor kendine. Sana verilen maddi de manevi de imkanları gerçekten hak ediyor musun? Birisi 20 lirasını güzel yemeğe, diğeri playstation vb oyun kısımlarına, diğeri alışverişe, diğeri eğlenceye, diğeri spora vb harcarken bir başkası bununla hem kitap alabiliyor ise yahut tiyatro bileti alabiliyorsa veya bir konferansa bilet alabiliyorsa ve bunun için vaktini harcıyorsa ya da birisi bununla hem yemek yiyip hem de sonrası için kullanabiliyorsa o zaman şikayet edenler durup düşünsün. Anne babalarınız neyse de siz ne sıkıntı gördünüz henüz? Bunlar sıkıntı mi? Asıl bir hedef edinin ve peşinden gidin ter dökün de o zaman görün sıkıntı ve darlık neymiş. İşte böyle insanlar da hayattan da çok şey öğrenirken diğerleri ben yoruldum hayat, kahpe felek, burada yaşanmaz şurada yaşanmaz şu imkansız diye diye dolanırlar. Nefsine hakim olamayıp da illa lahmacun ya da illa şunu şunu istiyorum bu kadar istiyorum diye bir mantık olabilir mi? Daha kendisini yönetemeyen nasıl sıkıntılarından kurtulabilir ki? Kim olursanız olun birşey istediğinizde bu sizin boyunuzu aşıyorsa imkan yoksa durun ve kendinize "şu an bunu isteyip de imkanı olmayan tek ben miyim" diye sorun. Sonra da sabretmeti öğrenin. Tamam bazı şeyler tahammül sınırınızı aşabiliriz. İnsaniz hepimiz. Anlayışlı olmalıyız. Lakin her şeye en küçük şeylere basit şeylere bile tahammül edemeyen ve sabır nedir ve bunun kıymeti nedir bilmeyen kim ise işte o aciz ve güçsüzün ta kendisidir. Böyle olan ve rahatsızlık duymayan da herşeyi hak eder. Şunu da unutmayın neye inanırsanız inanın emeğinizin karşılığını da isteklerinizi de size veren insanlar değil. Sabrınız iyiyse ve bu yerine geldiğinde kibire kapılmıyorsanız durup bunu size vereni düşünmek gerek. İnsanlardan medet ummayın. Üç beş günlük planlar ile de yaşamayın. Uzun menzilli hedefler koyun ve sabretmeyi, ter dökmeyi öğrenin. Var sen lahmacun al. Senin aldığın tat ile gerçekten yorulmuş bitkin düşmüş bir insanın alacağı tat aynı olmadıktan sonra neye yarar.
  • Adamlar belki eğleniyorlar ne var bunda? Öğrenciyken yapmasında işi gücü aşı eşi yerindeyken mi yapsın?

Unv ogrnecısıyken bir soğanı 3 e bölüp 3 kişi yedıgımızı bilirim. O zamanlardada bende en popüler telefonlardan birisi olan Nokia 6600 vardı . Telefonumu yiyeyim napalım ?day,ı amca bir şekilde aldırmıstık telefonu .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mwwo3.3 kullanıcısına yanıt
    İstersen ferrarin olsun bana ne şu ağlaklığı yapma yeter ki.Bak kendin demişsin soğanı bölüp yedik diye.Bunların cebinde 70 lira var.Sanırsın ceplerinde 10 tl var adamdan lahmacun dileniyorlar.
  • O zamanlar bu sistem yoktu olsa bizde denerdık şansımızı :) Adı üstünde ogrencı , liseyi yeni bitirmişler belkıde lise yıllarını hatırla 🤔

Ülkemizde bu tarz haberlerı olayları gördükçe ben mutlu oluyorum şahsen. Inslalah bu öğrencilerde ilerde, kendilerine yapılan ufakta olsa bu iyilikleri unutmazlar, gerçek anlamda ihtiyacı olan öğrencilere yardım ederler.

Ben hatırlıyorum oldum olası kimseden para dilenmedim.Ailemden bile para istemek zoruma gidiyor diye üniversitede çalışmış biriyim.Herkes böyle olacak diye bir şey yok ama cebinde 70 lira para varsa gidip de dilenmezsin.İnsanlara ajitasyon yapmazsın.Hadi illa dışarıdan söyleyeceğim diyeceksen öğrenci adam lahmacun değil çiğ köfte söyler.En ucuzu ve doyurucu odur.Neyse sen olayın romantizmindesin ben gerçeğinde
  • brohakkındırxd kullanıcısına yanıt
    Al işte verdiğin örnekte hayır yok.Formaymış sanırsın ekmek alıyor.Bu ülkede asgari ücret 1600 tl farkında mısınız?4 kişilik aile geçiniyor o paraya.Sen 400 tl alıyorsun en kötü yurtta kalıyorsun.Üstüne beğenmediğin yemekhane yemeğini yeme imkanın var.Kira derdin yok.Bu insanlar ölsün o zaman.1600 liradan kira veriyor fatura yatırıyor sonra 4 e bölüyor.Git sor forma aklına gelmiyor.

Sen önce üslubunu düzelt.Sonra üniversite öğrencisiyim de kendine.
  • haklilik payin var lahmucunun tanesi 5 lira az değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sagopa yı çok dınlerım etkisinde kalmış olabılırım :)

Her düşünceye saygı duyarım .

Öğrenci kardeşlerimin arkasındayım .

desorer.Musicyoutube
    Sagopa Kajmer - Romantizma
    https://m.youtube.com/watch?v=pFr1-jxzfxU

• Etrafımdaki üniversite öğrencilerinin hemen hemen hepsi o kafe senin bu kafe benim nargile kahve vb. çıkmıyorlar. Konu sahibi haklı

• bende üni okurken + part time çalışıyorum, geçinmek cidden zor. laf etmesi kolay tabi. dışarı çıkmayıver bir kere de nolacak sanki diyen tiplerle muhattap bile olmamaya çalışıyorum. bunların istediği sürünelim, eve yapışıp kalalım herhalde.
  • Aynen öyle düşününce en az doyurucu şeylerden biridir lahmacun.Hayır bir de 2.5 lahmacuna paraları yetmiş ama 2.5 yeseler olmuyor illa 3 ile doyuyorlar
  • Esnaf adam kendi oğlundan pay biçerek bir iyilik yapmış büyütmeyin. Altı üstü iki tane fazla istemişler.Çiğköfte söyle demişsin de belki canları lahmacun çekti insanız yani. Herkes ektiğini biçer bu dünyada ya da öbür dünyada.Takılmayın böyle şeylere.

• Lahmacuncu kral falan değil kardeşim bu devirde kim kime kıyak yapıyor?

İş hayatında kaz gelecek yerden tavuk esirgememe adeti her sektörde vardır.

Çocuklarda pazarlığın farklı modelini uygulamışlar.

Öğrencinin her zaman paraya ihtiyacı vardır. O zaman harcamayacakta ne zaman harcayacak?

İş hayatına girince evlenip ev-araba taksidi ödeyecek zaten bari hayatının bir döneminde özgür olsun.

• bunlara acımayacan abi
  • brohakkındırxd kullanıcısına yanıt
    O zaman çalış hocam.Gir bir işe çalış hafta sonu eğlen.Ben de üniversite okudum gittim çalıştım.Ama tabii forma istiyorum ben bana ne bana ne forma istiyorum ben moduna bürünürsem dediklerim anlamsız gelir.
    4.ye sana ne düşer sen de biliyorsundur
  • 10 lahmacun niye 55 lira demiyo da öğrenciye saydırıyo akıllı

öğrenciye askere her zaman para lazımdır insan gibi yaşamak herkesin hakkı ama bu ülke survival modda olduğundan adama tuhaf geliyor kahve içmek falan. Asıl eleştirilmesi gerekeni eleştirin tıpanız tutuyorsa.

• Alan memnun satan memnun bu konuyu açıp buna kafayı takan kişi ya liselidir ya da hayattan hiçbir beklentisi olmayan boş bir insan evladıdır,gitmiş üniversite öğrencilerinin fazladan yediği 2 lahmacuna kafayı takmış.
  • Üniversite ögrencisinin mi parasi yok Bu gozler neler gordu babasinin dogru durust durumu yok cocuk surekli marka aliyor ailesine de acimiyor. Herkesin elinde apple, burs parasi yatinca hemen marka kiyafetler alinir veya ana babasina aglar para koparir onla alir, cafede gereksiz para harcar sosyallestigini sanir ve daha bir suru ornek. Tabi ki bu dediklerimi herkes yapmiyor ama cogunluk boyle.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.