Şimdi Ara

Üniversite Ödevi - Yarın Son gün Bir bakın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yarın son gün. Ekonomik coğrafya ilkeleri dersinden hocanın verdiği konuyla ilgili bir şey bulamadım. Sunum yapmam lazım yarın için.

Ödevin Konusu : Ekonomik Gelişmenin Yaş Grubu İle İlişkisi

googlede bir şey bulamadım bu konu ile ilgili bildiğiniz sağlam kaynaklar var mı bulabileceğim ya da bir gösterseniz konuyu.

Not: Coğrafya Bölümü öğrencisiyim

Hadi Dh göster gücünü

• yukarı.
  • Dh'yi yardımsever bilirdim bende.
  • Yardımcı olamayacam uplayım bari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasanyus -- 26 Şubat 2012; 19:51:14 >
  • up
  • Tam olarak bu konuyla ilgili bir şey bulabileceğini sanmıyorum kendin bir şeyler hazırlamaya çalış. Genç nüfusun ekonomiye katkısı büyüktür fakat aynı zaman da fazla genç nüfus işsizlik oranının artmasına neden olur, nüfus yaşlandıkça yeni nesil için iş seçenekleri artar fakat emeklilik yükü yüzünden ekonomiye belli bir yük binebilir. Gibi gibi gibi.
  • yukarı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

Tam olarak bu konuyla ilgili bir şey bulabileceğini sanmıyorum kendin bir şeyler hazırlamaya çalış. Genç nüfusun ekonomiye katkısı büyüktür fakat aynı zaman da fazla genç nüfus işsizlik oranının artmasına neden olur, nüfus yaşlandıkça yeni nesil için iş seçenekleri artar fakat emeklilik yükü yüzünden ekonomiye belli bir yük binebilir. Gibi gibi gibi.

hocam ancak 1 sayfa anca çıkar oda zar zor. en az 3-4 sayfa yapmalıyım ki uğraştığım belli olsun. sınıfın önünde çıkıp sunum yapıcam çünkü.
  • Direk bu konuyla ilgili bir kaynak bulamayabilirsin diye söylüyorum.

Şu sitedehttp://www.slideshare.net/ economy and population başlığında arama yaparsan belki konuyla ilgili slayt bulabilirsin.
  • quote:

Direk bu konuyla ilgili bir kaynak bulamayabilirsin diye söylüyorum.

Şu sitedehttp://www.slideshare.net/ economy and population başlığında arama yaparsan belki konuyla ilgili slayt bulabilirsin.

hocam evet direk konuyla ilgili kaynak bulmam zor ancak en az 3-4 sayfa yapmam lazım ki göz doldursun en azından.

verdiğin linktede bir şey bulamadım tam olarak yabancı aynı zamanda

• Bize böyle ödevler verecekler sayfalarca yazarım.

Yaş grupları nasıl ekonomik gelişime fayda eder?

Nüfusun yaş gruplarına göre dağılımını ele alırsak ;

0-14 yaş arası genç nüsuf olarak değerlendirilir.Ekonomik yönden hiç bir katkı sağlaması beklenemez aksine bağımlı nüfus sayılır ve sadece tüketime yöneliktir dolayısıyla ekonomik katkı sağlaması beklenemez.Bu yaş grubunun çoğunlukta olduğu bölgelerde ciddi anlamda ekonomik gelişim beklenemez.

15- ile 64 yaş arası olgun nüfus sayılır ve ekonomik yönden en büyük katkıyı sağlayan kesimdir.Bu yaş grubunun bulunduğu kesim bölgeye ekonomik yönden ciddi anlamda katkı sağlar.

64- >Yaşlı nüfus sayılır ekonomik yönden üretici değillerdir.Daha çok tüketmeye yöneliktir ama ekonomik olarak bölgeye harcamalarıyla katkı sağlayabilirler.

Ben başını getirdim devamını da sen getir artık.Liseden kalma bilgilerimle yazdım hiç bir yere bakmadan dolayısıyla kesin doğru bir bilgi olduğunu garantileyemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: onr4249

Bize böyle ödevler verecekler sayfalarca yazarım.

0-14 yaş arası genç nüsuf olarak değerlendirilir.Ekonomik yönden hiç bir katkı sağlaması beklenemez aksine bağımlı nüfus sayılır ve sadece tüketime yöneliktir dolayısıyla ekonomik katkı sağlaması beklenemez.Bu yaş grubunun çoğunlukta olduğu bölgelerde ciddi anlamda ekonomik gelişim beklenemez.

15- ile 64 yaş arası olgun nüfus sayılır ve ekonomik yönden en büyük katkıyı sağlayan kesimdir.Bu yaş grubunun bulunduğu kesim bölgeye ekonomik yönden ciddi anlamda katkı sağlar.

64- >Yaşlı nüfus sayılır ekonomik yönden üretici değillerdir.Daha çok tüketmeye yöneliktir ama ekonomik olarak bölgeye harcamalarıyla katkı sağlayabilirler.

Ben başını getirdim devamını da sen getir artık.Liseden kalma bilgilerimle yazdım hiç bir yere bakmadan dolayısıyla kesin doğru bir bilgi olduğunu garantileyemem.

işte asıl önemli olan bunun devamı hocam bundan sonrasını konuya nasıl giricem orası mechul.

• quote:

Tam olarak bu konuyla ilgili bir şey bulabileceğini sanmıyorum kendin bir şeyler hazırlamaya çalış. Genç nüfusun ekonomiye katkısı büyüktür fakat aynı zaman da fazla genç nüfus işsizlik oranının artmasına neden olur, nüfus yaşlandıkça yeni nesil için iş seçenekleri artar fakat emeklilik yükü yüzünden ekonomiye belli bir yük binebilir. Gibi gibi gibi.

Tamda bunu söylemek için hazırlanıyordum. İşin özünü AnotheRDie söylemiş sende geliştir ve birşeyler yaz.. kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7Ronaldo

quote:

işte asıl önemli olan bunun devamı hocam bundan sonrasını konuya nasıl giricem orası mechul.

Başta hiç kaynak bulamadım demişsin yazdım bende. Sende armut piş azıma düş hesabı düşünüyorsun.Biraz kafa yorsan çok şey çıkar keyifli bir bölüm okuyorsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 7Ronaldo

quote:

Başta hiç kaynak bulamadım demişsin yazdım bende. Sende armut piş azıma düş hesabı düşünüyorsun.Biraz kafa yorsan çok şey çıkar keyifli bir bölüm okuyorsun.

hocam ne keyif ama 2. öğretm öğrencisiyiz akşam 11 de paydos kafa bi duman. hocalar 2 saat zamanının hepsini kullanıyor. konuşmayı çok seven tipler anamız ağlıyo. yurda geliyom kafayı vurup direk yatıyorum öyle düşün

bu arada sunum sırası bana gelmedi haftaya sarktı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.