Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE MEZUNU HURDACI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • eve yeterince ekmek götür de gerisi hikaye.
    Evde sevdiğin kadın tatlı çocukların olacak. Dışarda da sıfatın hurdacı oluversin.
    Evde babayla koca oluyorsan yeri geldiğinde de sevgili.
    Farketmezsin gerisini gibi geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inanç_turasay

Çalışacağın yer buna bakar.

- Bitirdiğin üniversite
    - Okuduğun Bölüm

Okuduğu üniverisite kötü ise yani kaliteli değil ise ya kıl payı iş sahibi olur ya da hiç girmez. Ama torpilin var ise istediğin okuldan mezun ol istediğin bölümü oku hatta lise mezunu ol bir şekilde girersin düzgün bir işe.

Artık bilginin kaynağı sorulmuyor bilgi soruluyor. Sen bunu nerede öğrendin demiyor iş veren. Biliyor musun diyor. Devir değişti artık, bir kişi nerden mezun olursa olsun herşey kendini geliştirmeye bakar. Bu biraz klişe bir laftır ama durum böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: ZEUS__

diplomalı hıyarcı varda diplomalı hıyar yok mu?

Niye hıyar olsun?Sen hurdacılıkta ne kadar para var biliyor musun?Benim arkadaşım hurdacı hergün kamyon kamyon hurda alıp satıyor.En kral üniversite mezunlarından fazla kazanıyor.
    Üniversite devri geçti artık.15-20 sene önce okusan kraldı artık mesleği olani, ağzı laf yapan, ticaretten anlayan parayı götürüyor.

Arkadaşın dediği doğru, artık ticaret büyük önem taşıyor. Girişimcilik devreye giriyor burda, kendine bir iş fikri bulursun ve de yürüyeceğine inanıyorsan başlarsın ticaretine, sonrası Allah'a kalmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Kimisi 2 yıllıklara çamur atmış, kimisi üniversiteyi dandik bulmuş.2 yıllıklara kurban olun siz.2 yıllığı bitirdim dgs ile 4 yıllığa geçtim ne farketti sanki?Aynı şeyler anlatılıp duruyor.Arada varsa bir yabancı dil farkı var.Teknik bölümlerde ünvan farkı var.Peki başka ne var söyleyin.
    Hayat sizin sandığınız gibi sınav puanına göre şekillenmiyor.Orman mühendisi aç kalırmış, işletmeci sürünürmüş...Adam o okulu bitirir bakar iş yok başka iş yapar.Belki çok başarılı olur.Sanki mesleğinde iş bulunca ihya oluyorsun.Millet mühendis oluyor 1500 alıyor bırakıyor pazarlamacı oluyor 2000'i geçiyor.Kimin ne kazanacağını dershanecilerin cahil rehberlik hocalarına, amcaoğlunun bir tanıdığının yüksek maaşına belirlenmez.

Son günlerde gördüğüm en mantıklı cevap.Helal olsun.

Millet geyik yapmaktan yorum yapamaz hale geldi.Görünce dayanamadım ne yalan söyliyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: EfeAYDIN

quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

quote:

Orijinalden alıntı: EfeAYDIN

quote:

filmi bile vardı. "diplomalı hıyarcı" hatırlarsınız... konuyla özdeşmiş bir film.

geçen gazetede okudumda , adam üniversite mezunu diplomasını gösteriyor.

yanında hurdacı arabası . üniversite mezunu oldugum halde iş vermiyorlar. bende eve ekmek götürmek için bu işi yapmak zorundayım. diyor.

sizce ülkemizde bu durumda olan çok kişi var mıdır

Rusyada da tip mezunlari Turkiyede fahiselik yapiyor. ayrica ilce universitelerinin 2 yillik bolumunden bir de sinav geccek kadar puan alirsan is olmaz tabi. ya bunlari gecin ciddi okuyan adam gibi calisan adam zimbabwede bile cok guzel yasamini surdurur her uni mezunu is sahibi olcak diye bisey yok bu devirde uni mezunu olmayan kac kisi kaldi? Geciniz bunlari

ne olursa olsun üniversite mezunu birinin hurdacılık yapması büyük ayıp ülkemiz adına.

O zaman sacma sapan bi diplomayla gelince adam baslangicta asgari ucret + yol parasi verrim kendini kanitlarsan alirsin adam gibi maas deyince benim uni diplomam var olmaz deyip 5 para etmez diplomayla artistik yapmasin. Ayrica hurdacilik onun secimi demekki iyi para kaldiriyor oraya gelene kadar biton meslek var yapmaya

Aynen katılıyorum. ve ülkenin bir üniversiteli'nin hurdacılık v.b. gibi mesleklerle ile ilgili kötülemek yanlış. her ülkede ekonomik kriz olabiliyor. şimdi olay burada dünya'nın en iyi üniversitesin'de okuyupta hurdacılık, simitçilik yapmasında mı? alakasız insanları, hiç haketmedikleri koltuklara koyup ellerini bol para doldurdukların'dan dolayı olabiliyor.

• ben çok görüyorum üniversite okuyoruz diye gittiği yerde her türlü haltı yiyenleri.sonra üniversite bitirdik bize iş vermiyorlar diyorlar.sen zamanında adam gibi çalışma sırf adı üniversite diye hiç bilgi sahibi olmadığın bölüme git sonra da hayıflan.birde 2 yıllığa üniversite diyenler var onlar ayrı bir dünyada zaten.meslek yüksel okulunu millete yutturuyorlar.
    Disiplinle,azimle çalışacaksın işi tam kavrayacaksın ondan sonra 3 bin lira maaş bekleyeceksin.4-2 sene yata yata sırf dersi geçmek için ezber yap,el becerin sıfır olsun sonra da iş bulamıyorum de.ne güzel dünya la.
    Donanımlı ile boş adamlar ayırt edilmeye başladığı dönemde şikayetler de bir bir artıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inanç_turasay

Çalışacağın yer buna bakar.

- Bitirdiğin üniversite
    - Okuduğun Bölüm

Okuduğu üniverisite kötü ise yani kaliteli değil ise ya kıl payı iş sahibi olur ya da hiç girmez. Ama torpilin var ise istediğin okuldan mezun ol istediğin bölümü oku hatta lise mezunu ol bir şekilde girersin düzgün bir işe.

Saçmalık. Bitirdiğin üniversite sana kıl payı bir avantaj sağlıyor. Bunlardan önce işveren en başta senin tecrübene ve yeteneklerine-becerilerine bakıyor. Tecrübeliysen istersen liseli ol hatta ilkokul mezunu ol işi kaparsın. Tabi bazı meslekler (Tıp, Mühendislik vs) üniversite diploması gerektiriyor. Tecrüben yoksa işin referanslara, staj yaptığın yerin seni sevmesine bakar. Zaten yapmak istediğin mesleğin peşinde koşuyorsan bunları dert etmene bile gerek yok. Ama laf olsun diye diploma alırsan o diplomadan sana pek hayır gelmez. Diploma sadece bir kağıt parçasıdır.

• Bu ülkeye hurdacı da lazım tıpkı mühendis, doktor gibi.
    Üniversite sayısının ve üniversite mezunu sayısının çok olması bence güzel, hiç yoktan cahil sayısı azalıyor, insanlar başkalarını de görüp seçecek hale gelebiliyor ve ülkenin eğitim/kültür seviyesi artıyor(gelipte okumuş öküzleri örnek göstermeyin okumasada öküz olacak onlar çünkü yapacak bir şey yok.), geriye kalan iş insanın kendini yetiştirmesi kalıyor ve doğadaki gibi güçlü olan güçlü bir yer ediniyor.
  • quote:

filmi bile vardı. "diplomalı hıyarcı" hatırlarsınız... konuyla özdeşmiş bir film.

geçen gazetede okudumda , adam üniversite mezunu diplomasını gösteriyor.

yanında hurdacı arabası . üniversite mezunu oldugum halde iş vermiyorlar. bende eve ekmek götürmek için bu işi yapmak zorundayım. diyor.

sizce ülkemizde bu durumda olan çok kişi var mıdır

Hurdacı değil geri dönüşümcü onlar
  • Yok öyle bir şey ya gerçekden böyle haberlere inanmıyorum lise terkim (ilk okul mezunuyum) işşizim ama iş olmadından değil kaç defa işe girdim çıktım. Bunu kesin bir dille söyleye bilirim ki türkiyede işşizlik diye bir sorun yok önemli olan maaşlar ben her girdim iş yerinde ortalama ücret 1000tl idi tabi şimdi diceksiniz ki üniversite okudu adam senle aynı işimi yapcak tabiki hayır benden kat kat yüksek bir yerde çalışması lazım ama böylede acımasyon yapıp hurdacı oldum falan diyip kimse girmesin tiribe
  • uni okumayi bi mok sanip triplere giriyorsunuz, mezun oluncada ortada kalip ağliyorsunuz, yok issiziz yok dövlet bize bahmiyy... kendini gelistirmeyen, bir fikir barindirmayan adama ehmeh yok arkadas bu ulkede !

• fakir bir ülkeyiz ve düşünmekten aciziz.
  • açık öğretimi üniversite kıytırık bölüm kıytırık üniversiteleride gerçekte lisans mezunu diye sayarsak böyle olur

üniversite artık halk pazarı gibi. barajı geçen bi yere giriyor
  • Benim tanıdığım hurdacı var adam 250 kr alıyo 1 tl fabrikalara satıyo kilo başına 750 kr alıyo aliminyumda alıyo onda dahada fazla kazanıyo adam her gün 1 kamyon hurda götürüyo fabrikalara 26 yaşında dedim abi niye okumadın diye sordum ben işletme mezunuyum zaten dedi doğrudur bütün matematiksel hesapları kolayca kafasında hesaplıyo babam hasta olunca ben gectim başına mezun olduğum bölümün işini yapmıcam burda onun 3 katı daha para kazanıyorum dedi cepinden bir tomar para cıkardı hadi sana kolay gelsin dedim gittim

• quote:

Orijinalden alıntı: Rayah

fakir bir ülkeyiz ve düşünmekten aciziz.

Fakir ülke olmadığımızı GSMH'ye bakarak öğrenebilirsin... Kısaca düşünce fakiriyiz ! ..Neden mi ? Başımdan geçen bir anımı anlatayım...

Türkiye'de hatrı sayılır bir holdingin ceo suyla sohbet fırsatım oldu..

Laf arasında sordum:
    -Hangi bölüm mezunusunuz?
    -İşletme mezunuyum.
    -Bu kadar işletme mezunundan böyle konuma gelebileni ilk defa görüyorum ! ..
    -Doğru söylüyorsun.İşletme bölümü seni vezir de yapar rezil de...Olay kişide bitiyor .
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.