Şimdi Ara

üniversite meraklılarına abilerinde tecrübe verecek olan yokmu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar herkes gittigi üniversite hakkında yorumlarını yazsın8acı olaylarını.en sevdigi şeyleri.üniversite aşklarını falan)mesala benim hayalimde bogaziçi üniversitesi var bogaziçi cidden hayal edilecek üniversitesi yada başka üniversiteler bizim gibi üniversite meraklıları için

EPSON TW-550
  • hımmm , kardeş ilk önce Türkçe öğren , yoksa çok zorluk çekersin
    İşimiz kaldı heman merhamet-i Lem Yezele
  • Bilkent
    Benim bölümüm CTIS http://www.ctis.bilkent.edu.tr
    ya bilader "üniversiteye gidince dinlenirsin sen hele lise sonda çalış" diyenler yalan der, onu baştan söyleyeyim. lise'den sonra yatmak diye birşey yoktur yatan da kendi geleceğini yatar. bundan sonra asla uzun süre ense yapmayacaksın sürekli endişen olacak, 2. sınıfta staj bulma derdine düşeceksin 3. sınıfta hakeza, 4. sınıfta iş bulma derdine düşeceksin ya da master kasacaksın. asker olacan evlenecen bundan sonra dinlenmek emekli olunca artık.. :)
    Bilkent'te yemek pahalı. fix menu tabldot 3,5 kayme. seçmeli yemek alırsan (hiç almam) 4,75 falan galiba.
    kütüphane harika.
    bi dolu öğrenci klübü var ama benim gibi doğu kampüste olursan (ki bunun için ya dandrik turizm bölümünü ya da CTIS bölümünü tercih etmen gerekiyor. haa tabii ki hazırlık okursan da olur) bu klüplere çok katılamazsın.
    bu arada dandrik olan turizm, CTIS harikadır. ;)
    Bilkent son yıllarda çok fazla sayıda öğrenci aldı. bunun sonucunda okul insan kaynıyor. arabayla gelen çok olduğu için park yeri bulmak mesele...
    bilkentte hakikaten herhangi bir yerde görebileceğinden çok daha fazla tikky var. ama yine de tikky olmayanlar daha çoktur kanımca.
    Bilkentte bursluların burssuzlar tarafından hor görülmesi gibi bir olay yoktur. (bkz. bilkent hakkındaki hurafeler)
    bilkentte başka yerde göremeyeceğin lüks arabaların olduğu doğrudur (bkz. bilkent hakkındaki doğrular)
    bilkentte spor imkanları oldukça iyidir. halısahası, spor merkezleri süperdir. ödüllü turnuvalar, ücretli(?)/ücretsiz jimnastik programları vsvs. düzenlenir.
    bilkentin öğrenci kariyer yardım teşkilatı oldukça aktiftir. (bkz. kayiyem)
    bilkentte 2002 girişli bir öğrencinin (kim acaba?) bursu 160 YTL küsurdur.
    bilkente aynı senede giren arkadaşlar 6000$/sene ödeme yapmıştır. kesin olmayan rivayetlere göre gelecek sene ödedikleri paranın 2/3'ü kadar fazla ödeme yapacaklardır.
    bilkentte yurtlar burslu öğrencilere beleştir, diğer arkadaşlar odanın cinsine göre ödeme yaparlar. odalar 4 kişilik umumîden :) tek kişilik suite kadar çeşitlilik arzeder. bütün yurtların ortak özelliği çok iyi ısınmaları ve sağlam internet bağlantılarının olmasıdır(sağlam derken arasıra kopar ve insanı uyyuz eder ama hızlıdır). yurtlarda kalan arkadaşların kurdukları FTP kardeşliği sayesinde dinlemediğiniz mp3, izlemediğiniz film kalmama olasılığı çok yüksektir. hususen yabancı filmlerin sinemaya çıkmadan izlendiğine defaatle şahit olunmuştur.
    bilkentte kar tatili diye bir kavram yoktur.
    bilkentte bomba ihbarı tatili vardır.(2004)
    bilkentte ulaşım tunus caddesine ve sıhhiye köprüsüne giden iki hatta dolaşan otobüslerle sağlanır. doğu ile batı kampüs arasında "ring" adı verilen cefakar otobüsler gider gelirler. son yıllarda şehir ile bilkent arasında gidip-gelen otobüslerde bir yenileme çalışması göze çarpmaktadır.

daha da aklıma gelirse yazarım ;)
    Onun için inilerim.            Onun için inilerim.            Onun için inilerim.       
    Hannan Allah, Mennan Allah, Her dertlere derman Allah.
    Yunus Emre

• Hangi mesleği düşünüyosun ki her üniversitenin uzmanlık alanı farklıdır.
  • herkesin bölümü kendine göre çok zor
    ama itü makina gerçekten insanı bezdiriyor
  • kardeş ben gazi kimya muhendisliğindeyim, muhendislik istiyorsan gaziden uzak dur, bu bağlı dersler yüzünden adamın anası ağlıyo, 3. sınıftayım ama 2 sene uzadı bile, ne ki bu boyle okul mu olur, başarılar, ve hayırlısı
    Daha Fazla Göster
  • bahçeşehir elektoronik
  • bilkent- elektronik

un.real arkadaşa tamamen katılıyorum.

yurt gerçekten çok sıcak ve internet bağlantısına diyecek yok. (kopmalar dışında)
  • quote:

Orjinalden alıntı: abars

Un.real universite yazdıklarını tanıtım kataloguna koysun ... :)

koysun tabi :)
    Onun için inilerim.            Onun için inilerim.            Onun için inilerim.       
    Hannan Allah, Mennan Allah, Her dertlere derman Allah.
    Yunus Emre
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.