Şimdi Ara

Üniversite İsmi Ne Kadar Önemli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle iyi forumlar üniversite ismi ne kadar önemli onu merak ediyorum. Hani bulmanı falan zorlaştır mı? yoksa önemli olan kişi belli bir alanda kendini geliştirmesimi daha önemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Üni ismi özelde her şeyin ,devlette hiçbir şeyin. (Özet olarak)

• quote:

Orijinalden alıntı: RessamBob

Üni ismi özelde her şeyin ,devlette hiçbir şeyin. (Özet olarak)

devlette hiçbir şeyin mi?
    affedersin ama istemsiz olsada güldüm :)
  • Ben mühendislik dışında pek bir önemi olduğunu düşünmüyorum.İş anlamında tabi ki.Sosyal yönlere değinmeye lüzum yok.

• Tıp ve dişte fark etmez çünkü önemli olan uzmanlığı nerde yaptığın ve tus ve dus başarın, eşit ağırlık bölümleri için üni önemli

• sEbAsTıaN2 S kullanıcısına yanıt
    Ahahah gül be nolacak.Ya ben tıp okuyorum .hocalara bak kimi hacettepe mezunu kimi KTÜ mezunu ikisi de aynı işi yapıp aynı maaşı alıyo aynı rütbedeler. Sonra KTÜ den mezun doçent olunca topladı her şeyi kaçtı özele gitti. Şimdi bi çapa mezunu olup özele gitse aynı şey mi olurdu ? Maaşı iki katı olurdu özelde en azından . Gerçi bölüm çok fark eder. Sen ?

• quote:

Ahahah gül be nolacak.Ya ben tıp okuyorum .hocalara bak kimi hacettepe mezunu kimi KTÜ mezunu ikisi de aynı işi yapıp aynı maaşı alıyo aynı rütbedeler. Sonra KTÜ den mezun doçent olunca topladı her şeyi kaçtı özele gitti. Şimdi bi çapa mezunu olup özele gitse aynı şey mi olurdu ? Maaşı iki katı olurdu özelde en azından . Gerçi bölüm çok fark eder. Sen ?

kanka haklısın ama bu saglık alanları için geçerli.
    bence mühendislik,mimarlık ve bazı bölümlerde üni ismi o kadar önemli ki anlatamam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Üni ismi özelde her şeyin ,devlette hiçbir şeyin. (Özet olarak)

Hukukta ankara uluslararasi iliskilerde hacettepe devlette cok avantajli

Devlette uni ismi ne farkettiyor mesela muhindislik ornegin

Evet, o yüzden sonradan aklıma geldi bölüm sormadığım

• Kaflip K kullanıcısına yanıt
    Hukuk ayrı bi mecra

• quote:

Orijinalden alıntı: WWalker

Devlette uni ismi ne farkettiyor mesela muhindislik ornegin

hocam bazı konularda cidden anlam veremiyorum sizlere.
    tamam bende bu söze katılıyorum kendini geliştirirsen elbette üniversiste farkı olmaz.
    ama inanki üniversite ismi bazı durumlarda o kadar önemli ki ismine bakıp işe alan çok firmalar var.
    o üniversitenin verdigi egitimi,yabancı dil egitimini düşünüp mühendis alabiliyor kendi iş yerine.
  • Saglik sektorunde hemen hemen hic onemli degil. İsletme, iktisat, siyaset bilimi gibi bolumlerde taninmis unilerden mezun olmak onemlidir. Bu taninmis universiteler arasindan Bogazici her kapiyi acan bambaska bir ekoldur. Muhendislik sektorunde ise ODTU Bogazici ITU Koc Bilkent Sabanci cikisli oldunuz oldunuz yoksa is yas. Hukuk kismina cok hakim degilim maalesef.

• Devlet kadrolarına başvuracaksanız mezun oldunuz program ve KPSS/TUS/DUS puanınız önemlidir arkadaşlar. Kamu için personel alım şartnamesinde yazar. Özel sektör için ise sizin ne kadar kalifiye olduğunuz kadar mezunu olduğunuz okul da önemlidir.
  • mühendislikte çok önemli
  • Turkiye de buna ne kadar bakilir pek fikrim yok, en fazla ise alan kendi universintesinden mezun olanlara oncelik tanir ya da ulkede bulunan 3-4 tane universiteden mevzun olmana bakar bunun disinda pek bir ise yaracagini sanmam. Yurt disi icinse is burada karisiyor cunku herhangi bir degeri kalmiyor universite isminin. Burada universitenin isminin fark ettiren tek yani ismi olan universitelerde genelde daha yetkin profesorler ve egitim gorevlileri bulunuyor. Yani aslinda onemli olan universitenin ismi degil, bolumunde bulunan hocalarin nereden mevzun oldugu.

Atiyorum mevzun olduktan sonra master icin vs. MIT e basvuruda bulunucaksin. Gittigin universitedeki MITden doktora almis bir hocadan referans mektubu koparmayi basardin, ve seni bayagi oven bir referans yolladi adam MIT e. Iste bu durumda sansin artiyor. Yoksa Bilkente gitmissin Bogazicine gitmissin pek bir sey degistirmez(ders calistigin sure karsiliginda aldigin notlar disinda). Universite secerken bolumlerdeki ogretmenlerinin mevzun olduklari universiteler gittigin universitenin isminden daha onemli bu yuzden bence.

• Kendini geliştirme dedikleri şey kötü bir üniversiteye gittiysen çok zor bence. Doğru düzgün eğitim verilmeyen yerlerde proje, etkinlik vs. yokken itü,odtü deki adam birsürü projeye katılıyor + kendileri gibi başarılı insanlarla muhattap oluyor

Eskiden bitirdiğin üniversite çok önemli değildi çünkü üniversite okuyan insan azdı. Bu yüzden doğuda üni bitirmiş kişiler bile iyi yerlere gelebiliyodu ama artık öyle değil (TIP VE DİŞ HARİÇ)
  • Kendimizi kandırmayalım üniversite adı herşeydir. Eğer tıp,diş,eczacılık,öğretmenlik gibi devlet memurluğu yapacak şeyleri okumuyorsan herşeydir. Net.
  • İsim ve eğitim önemli. Zateb genelde ismide verilen eğitim sağlar. Bazı aykırıları var yinede örneğin istanbul üniversitesini her yerde çok iyiymiş gibi görsende iyi değildir , istanbulda olmasa herhalde pek bir puanı bile olmazdı. Ege falanda pek bilinmiyordu yeni isim yaptı mezunlar sektörde nasıl iş bulur bilmiyorum , belki çabuk belki geç çünkü eğitim olarak o kadar iyi değil. Eğitim olmadan sırf isimle olmaz , sadece isimizsiz iyi eğitimlede olmaz çünkü hem isimsiz denilen yerlerde genelde eğitim ortalama olur hemde sektörde isim olmadığından geride kalınabilir.

• Bu konu benim de merak ettiğim bir konuydu pdr de durum nasıl peki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.