Şimdi Ara

Üniversite ile ilgili sorunum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben sizden bu konumda bazı şeyler öğrenmek istiyorum ve hemen konuma(sorunuma)geçmek istiyorum.

Ben bir vakıf üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği programında okuyan bir öğrenciyim ve hazırlık sınıfımdayım.Fakat okulumdan çok memnum olduğumu söylemeyebilirim çünkü hem burssuz okuyorum ve okula 24 bin tl gibi bir fiyat ödeyeceğim bir sonraki sene ve bu ücret beni ve ailemi çok zorlar ayrıca da okulun hazırlık eğitimi artık gerçekten beni ve arkadaşlarımı bayıyor ve geriyor.Her güne stresle başlıyoruz.Ben bu okuldan git gide soğuyorum ve daha 1 senem dolmadı okulda.Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum ve bazı çözüm yolları bulmaya çalışıyorum,bunlardan bazılarını soru olarak aşağıda sizlere sormak istiyorum.

1)Yatay geçiş yapmak istesem nasıl araştırmalıyım ve bu mümkün müdür,hangi şartlara bağlıdır?(Hedefim devlet üniversitesi)
    2)Öğrencilere burs veren kuruluşlardan hangilerine başvurmalıyım?
    3)Okul ücretini karşılıyan burs kuruluşları var mı yada kuruluşların dışında holdingler veya başka kurumlar?Şartları nelerdir?

Saygılarımla
    Mertasa

• up.
  • Beyler bu arada yeni başık açmadan ben de sorumu sorayım. Üniversitede kayıt dondurunca askerlik tecili devam ediyor mu? Seneye dondurmayı düşünüyorum yoklama kağıdı gelmesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertasa

Herkese iyi akşamlar arkadaşlar;

Ben sizden bu konumda bazı şeyler öğrenmek istiyorum ve hemen konuma(sorunuma)geçmek istiyorum.

Ben bir vakıf üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği programında okuyan bir öğrenciyim ve hazırlık sınıfımdayım.Fakat okulumdan çok memnum olduğumu söylemeyebilirim çünkü hem burssuz okuyorum ve okula 24 bin tl gibi bir fiyat ödeyeceğim bir sonraki sene ve bu ücret beni ve ailemi çok zorlar ayrıca da okulun hazırlık eğitimi artık gerçekten beni ve arkadaşlarımı bayıyor ve geriyor.Her güne stresle başlıyoruz.Ben bu okuldan git gide soğuyorum ve daha 1 senem dolmadı okulda.Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum ve bazı çözüm yolları bulmaya çalışıyorum,bunlardan bazılarını soru olarak aşağıda sizlere sormak istiyorum.

1)Yatay geçiş yapmak istesem nasıl araştırmalıyım ve bu mümkün müdür,hangi şartlara bağlıdır?(Hedefim devlet üniversitesi)
    3)Okul ücretini karşılıyan burs kuruluşları var mı yada kuruluşların dışında holdingler veya başka kurumlar?Şartları nelerdir?

Saygılarımla
    Mertasa

yatay geçiş için geçmek istediğin okulların yatay geçiş yönergelerinden bilgi alabilirsin. okul ücretinin tamamını karşılayan bursu veren kuruluş olduğunu sanmıyorum en azından 1.sınıf için ama aylık burs alabileceğin kurumlar var netten araştırabilirsin bunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: bykanky

quote:

Orijinalden alıntı: mertasa

Herkese iyi akşamlar arkadaşlar;

Saygılarımla
    Mertasa

yatay geçiş için geçmek istediğin okulların yatay geçiş yönergelerinden bilgi alabilirsin. okul ücretinin tamamını karşılayan bursu veren kuruluş olduğunu sanmıyorum en azından 1.sınıf için ama aylık burs alabileceğin kurumlar var netten araştırabilirsin bunu.

Bana isimlerini(burs kurumlarının) söyleyebilirmisin hem fazla süre harcamamış olurum hemde daha çok bilgi edinmiş olurum.

• 2. ve 3.sorularına bir cevap veremeyeceğim, hiçbir bilgim yok çünkü.

Yatay geçiş yapabilmen mümkündür, ama şöyle mümkündür; Okulunda en az 1.sınıfın sonuna kadar okuman gerekiyor. Hazırlık sınıflarına ya da hazırlık sınıfından sonra başlayacak olduğun 1.sınıf'a yatay geçiş yapamazsın. Bu sene hazırlığı bitirmek üzeresin, artık sonuna geldin. Gelecek sene 1.sınıfı da bitirip yatay geçiş yapma imkanına sahipsin, çeşitli şartlar eşliğinde...

Maddi açıdan zorlanma kısımlarını hariç tutarak eğitim açısından şöyle bir yorum yapayım. Hazırlık sınıfları ve bölümde alacağın eğitim farklı boyutta. Hazırlık sınıfları aşırı derece yoğundur, zorlar, iyi öğrenirsin belki ama çalışman gerekir ve ciddi anlamda sıkar ama. Hazırlık sınıfı, Üniversite değil, Lise-5.sınıftır öğrencilerin tabiriyle. Okulunda yapılan kimi aktivitelere hazırlık olduğun için katılamayabilir ya da katılma şansın olsa bile bunlardan haberin dahi olmayabilir, sebebi hazırlık sınıfı olduğu için. Gerek vakıf gerekse devlet üniversitelerinde hazırlık bu şekilde işler, adı üzerinde hazırlar. Hatta, büyük ihtimalle kampüsünüz bile farklıdır bölümde alacağınız yerden,amfilerde ders yapılmıyordur dershane gibi dersliklerdedir. Hazırlık, lise-5.sınıf görüldüğü üzere.

Haa bölümde de tabii ki çalışacaksın ve çalışmalısın. Geleceğin için... Çok daha önemli hatta ve hele de sevdiğin bölümdeysen. Ama hiç olmazsa sabah 9 akşam 5 okula gitmen gerekmez aralıksızca. Program olarak daha hafif.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MLoveR -- 10 Mayıs 2012; 14:29:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MLoveR

2. ve 3.sorularına bir cevap veremeyeceğim, hiçbir bilgim yok çünkü.

Yatay geçiş yapabilmen mümkündür, ama şöyle mümkündür; Okulunda en az 1.sınıfın sonuna kadar okuman gerekiyor. Hazırlık sınıflarına ya da hazırlık sınıfından sonra başlayacak olduğun 1.sınıf'a yatay geçiş yapamazsın. Bu sene hazırlığı bitirmek üzeresin, artık sonuna geldin. Gelecek sene 1.sınıfı da bitirip yatay geçiş yapma imkanına sahipsin, çeşitli şartlar eşliğinde...

Maddi açıdan zorlanma kısımlarını hariç tutarak eğitim açısından şöyle bir yorum yapayım. Hazırlık sınıfları ve bölümde alacağın eğitim farklı boyutta. Hazırlık sınıfları aşırı derece yoğundur, zorlar, iyi öğrenirsin belki ama çalışman gerekir ve ciddi anlamda sıkar ama. Hazırlık sınıfı, Üniversite değil, Lise-5.sınıftır öğrencilerin tabiriyle. Okulunda yapılan kimi aktivitelere hazırlık olduğun için katılamayabilir ya da katılma şansın olsa bile bunlardan haberin dahi olmayabilir, sebebi hazırlık sınıfı olduğu için. Gerek vakıf gerekse devlet üniversitelerinde hazırlık bu şekilde işler, adı üzerinde hazırlar. Hatta, büyük ihtimalle kampüsünüz bile farklıdır bölümde alacağınız yerden,amfilerde ders yapılmıyordur dershane gibi dersliklerdedir. Hazırlık, lise-5.sınıf görüldüğü üzere.

Haa bölümde de tabii ki çalışacaksın ve çalışmalısın. Geleceğin için... Çok daha önemli hatta ve hele de sevdiğin bölümdeysen. Ama hiç olmazsa sabah 9 akşam 5 okula gitmen gerekmez aralıksızca. Program olarak daha hafif.

Dediğim gibi benim bölümümle ilgili bir sorunum yok fakat işte benim de istediğim biraz olsun bu finansal yükü kaldırmak istiyorum hedefimde o yüzden yatay geçiş yapıp bir devlet üniversitesine geçmek var.çünkü benim aileme maliyetim yıllık 30 milyar oluyor ve bu da beni bazı durumlarda baskı altına alıyor.

Yorumlarınızı/Yardımlarınızı bekliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up up up (uplamayi sevmiyorum ama dusuncelerinize ve yorumlariniza ihtiyacim var arkadaslar)
  • Hocam burssuz olmanız biraz kötü olmuş senelik 30 bin tl den bahsediyosunuz ciddi bir rakam 5 sene okuduğunuzda 150 bin tl gibi bir rakam çıkıyor . Bunları mutlaka düşünmüşsünüzdür ve ailen bu miktarı rahatlıkla ödüyebiliyormu bilmiyorum ama 5 sene boyunca üzerinde ciddi manada bir yük olacağını tahmin ediyosundur . Sürekli ders çalışmak zorundasın . Eğer bu yükü kaldırabilirim diyosanız dişinizi sıkmalısınız . Yok ben kaldıramam dersenizde 1 sene daha hazırlanmayı düşünebilirsiniz veya yatay geçiş yapmayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklıma 3 ihtimal daha geliyor.

- Hazırlık sınıfını geçmeden, 1.sınıfa ilerlemeden önce, okulunuza başvurarak kaydınızı puanınızın yettiği,Türkçe eğitim veren devlet/vakıf üniversitelerinin lisans programlarına yerleştirilme hakkından faydalanmak istediğinizi söyleyin. YÖK, size böyle bir hak tanıyor. Kazanmış olduğunuz senede aldığınız ÖSYS Yerleştirme Puanı'na göre size 6 adet tercih hakkı vererek Türkçe eğitim veren devlet ya da vakıf üniversitelerine geçmeniz sağlayabiliyorlar. Ayrıntılı bilgi için, ÖSYM ve YÖK'ün sitesini ziyaret ettikten sonra, okulunuzun öğrenci işlerine başvurun. Bu imkanı kullanarak geçen sene bir arkadaşım aynı bölüm farklı bir vakıf üniversitesine, başka bir arkadaşım aynı bölüm ama devlet üniversitesine geçmişti. Ancak, burssuz okuduğunuz düşünülürse elde etmiş olduğunuz ÖSYS puanınızın yüksek olmadığını düşünüyorum. Bu yüzden devlet üniversitelerine yerleşme şansınızı çok çok düşük görüyorum üzülerek söylüyorum ki.

- 1.sınıfa başladıktan sonra okulunuzda ortalama yapmaya çalışarak yatay geçiş deneyin ya da başarı karşılığında okulunuz size burs sağlayacaktır. Belli ortalama yapanlara belli bir miktar burs veriliyor.

- Son ihtimal, gelecek yıl Üniversite sınavına tekrar girin...

• quote:

Orijinalden alıntı: MLoveR

Aklıma 3 ihtimal daha geliyor.

- Hazırlık sınıfını geçmeden, 1.sınıfa ilerlemeden önce, okulunuza başvurarak kaydınızı puanınızın yettiği,Türkçe eğitim veren devlet/vakıf üniversitelerinin lisans programlarına yerleştirilme hakkından faydalanmak istediğinizi söyleyin. YÖK, size böyle bir hak tanıyor. Kazanmış olduğunuz senede aldığınız ÖSYS Yerleştirme Puanı'na göre size 6 adet tercih hakkı vererek Türkçe eğitim veren devlet ya da vakıf üniversitelerine geçmeniz sağlayabiliyorlar. Ayrıntılı bilgi için, ÖSYM ve YÖK'ün sitesini ziyaret ettikten sonra, okulunuzun öğrenci işlerine başvurun. Bu imkanı kullanarak geçen sene bir arkadaşım aynı bölüm farklı bir vakıf üniversitesine, başka bir arkadaşım aynı bölüm ama devlet üniversitesine geçmişti. Ancak, burssuz okuduğunuz düşünülürse elde etmiş olduğunuz ÖSYS puanınızın yüksek olmadığını düşünüyorum. Bu yüzden devlet üniversitelerine yerleşme şansınızı çok çok düşük görüyorum üzülerek söylüyorum ki.

- 1.sınıfa başladıktan sonra okulunuzda ortalama yapmaya çalışarak yatay geçiş deneyin ya da başarı karşılığında okulunuz size burs sağlayacaktır. Belli ortalama yapanlara belli bir miktar burs veriliyor.

- Son ihtimal, gelecek yıl Üniversite sınavına tekrar girin...

Şimdi farkettim durumu ben normal bilgisayar mühendisliğinin %50 burslusuna kesin giriyordum fakat bilgisayar mühendisliğinin bir başka programı yurtdışında diploma sağlayan programına kayıt oldum ve maalesef orada bursussuzm.Ben 2011 mf4 puanı mı söyleyeyim size :342.027 sizce bana nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: noth1nq.

Hocam burssuz olmanız biraz kötü olmuş senelik 30 bin tl den bahsediyosunuz ciddi bir rakam 5 sene okuduğunuzda 150 bin tl gibi bir rakam çıkıyor . Bunları mutlaka düşünmüşsünüzdür ve ailen bu miktarı rahatlıkla ödüyebiliyormu bilmiyorum ama 5 sene boyunca üzerinde ciddi manada bir yük olacağını tahmin ediyosundur . Sürekli ders çalışmak zorundasın . Eğer bu yükü kaldırabilirim diyosanız dişinizi sıkmalısınız . Yok ben kaldıramam dersenizde 1 sene daha hazırlanmayı düşünebilirsiniz veya yatay geçiş yapmayı

Açıkcası rahatlıkla ödediklerinden çok da emin değilim bana göstermemek istiyorlar fakat ben gene de seziyorum.Şöyle bir durum var ben dişimi son noktasına kadar sıkabilirim fakat bu miktar beni bazı yönlerden kısıtlıyor örnek sosyal aktiviteler(arkadaşlar konsere gidiyor ben maalesef gidemiyorum) ve bu durum beni psikolojik olarak baskı altına alıyor maalesef.

Ek:Puanım olduğu mesajı okursanız daha fazla açıklama var bu duruma nasıl düştüğüm hakkında.

• UP.
  • yukarı
  • yorumlarınız bekliyorum saygıdeğer arkadaşlarım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.