Şimdi Ara

UNIVERSITE HOCALARIMIZ NE KADAR MAAS ALIYOR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
9.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Universitede ogretim gorevlisi , yardimci docent ve docent olan hocalarimizin maasi ne kadar acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Love ya

Universitede ogretim gorevlisi , yardimci docent ve docent olan hocalarimizin maasi ne kadar acaba ?

Normal öğretim görevlileri hem 1 hemde 2. öğretime girenler 3'e yakın alıyor.
    bilenler paylasirsa sevinirim arkadaslar ^^
  • yrd doç. 2800 tl artı 1. ögretım dersı saatlık ucretı 15 , ikiinci ögretim ders saat başı 35 dıye duymustum
  • Babam doçent 2700 net maaşı fazla derse filan girerse 3.000 lirayı geçiyor heralde.Şu an yok ama 2. öğretim olsa +1.000 lira bonus oluyor.
  • niye bizim makine mühendisinin arabası yoktu
    diğer makine mühendisi hocanında broadwayi vardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selkêt

Babam doçent 2700 net maaşı fazla derse filan girerse 3.000 lirayı geçiyor heralde.Şu an yok ama 2. öğretim olsa +1.000 lira bonus oluyor.

Tesekkur ederim .

Ogretim gorevlileri max ne kadar alir acaba ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu kadar fazla almıyorlar sanırım yar doç. max 2000 okumuştum bir yerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi entrik4 -- 11 Aralık 2011; 20:06:30 >
  • 1.dereceden bir akrabam Eczacilik fakultesi yar. doc. Toksikoloji dersinin tek ogretim uyesi buna ragmen 2000lira net maasi.. Ulkemizin aydinlarinin gordugu deger budur iste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChemicalEng -- 11 Aralık 2011; 20:09:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FtnBttL

1.dereceden bir akrabam Eczacilik fakultesi yar. doc. Toksikoloji dersinin tek ogretim uyesi buna ragmen 2000lira net maasi.. Ulkemizin aydinlarinin gordugu deger budur iste.

Yrd. Doç net maaşı 2000 TL üzerinde. O kadar da öldürmeyin.
    Bazı illerde geliştirme ödeneği diye bir şey ekleniyor. Bu şekilde araştırma görevlisi olanlar bile 2500 TL üzerinde maaş alabiliyor.
    İstanbul gibi bir yerde geliştirme ödeneği ödenmez. Bu nedenle araştırma görevlileri çıplak maaş alır. Bu da 1750 civarındadır. Yrd Doç, Doç, Prof olanlar girdikleri derse göre ek ders ücreti alır. Üniversiteye ve bölüme göre döner sermayeden pay alabilir. Ayrıca sanayiden gelen projelerde çalışarak da gelirini artırabilir.

Genel olarak maaşlar acınacak halde. Genelde özel sektörden daha düşük oluyor maaşlar.
    Lisans+Yüksek Lisans+Doktora sonrasında kadro bulup da Yrd Doç olan biri bundan fazlasını hakediyor bence. Tabi sağdan soldan yayın araklayan, ülkeye hiçbir şey katmayan, sekreter zihniyetli akademisyenlere bu para fazla bile.

• Vay be.
    Adam docent olmus 2bin lira maas aliyor.
    Yazik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecenin sesi 101 -- 5 Ocak 2012; 19:15:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryan O'reily'

Vay be.
    Adam docent olmus 2bin lira maas aliyor.
    Yazik

UNIVERSITE HOCALARIMIZ NE KADAR MAAS ALIYOR ?

Lisansı yeni bitiren araştırma görevlisi o parayı alıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

quote:

1.dereceden bir akrabam Eczacilik fakultesi yar. doc. Toksikoloji dersinin tek ogretim uyesi buna ragmen 2000lira net maasi.. Ulkemizin aydinlarinin gordugu deger budur iste.

Bazı illerde geliştirme ödeneği diye bir şey ekleniyor. Bu şekilde araştırma görevlisi olanlar bile 2500 TL üzerinde maaş alabiliyor.
    İstanbul gibi bir yerde geliştirme ödeneği ödenmez. Bu nedenle araştırma görevlileri çıplak maaş alır. Bu da 1750 civarındadır. Yrd Doç, Doç, Prof olanlar girdikleri derse göre ek ders ücreti alır. Üniversiteye ve bölüme göre döner sermayeden pay alabilir. Ayrıca sanayiden gelen projelerde çalışarak da gelirini artırabilir.

Genel olarak maaşlar acınacak halde. Genelde özel sektörden daha düşük oluyor maaşlar.
    Lisans+Yüksek Lisans+Doktora sonrasında kadro bulup da Yrd Doç olan biri bundan fazlasını hakediyor bence. Tabi sağdan soldan yayın araklayan, ülkeye hiçbir şey katmayan, sekreter zihniyetli akademisyenlere bu para fazla bile.

Hocam bakin akrabam suan 2.doktorasini yapiyor cunku 1.doktorasiyla eczaciliktan docent olmasi imkansizmis. Soyle soyleyeyim size 2100liradir tas catlasin maasi. Gercekten yazik yurtdisina gidiyor her sene, yayinlar yayinliyor bilmem kactane. Yinede hakettigini bulamiyor..

• quote:

quote:

quote:

Hocam bakin akrabam suan 2.doktorasini yapiyor cunku 1.doktorasiyla eczaciliktan docent olmasi imkansizmis. Soyle soyleyeyim size 2100liradir tas catlasin maasi. Gercekten yazik yurtdisina gidiyor her sene, yayinlar yayinliyor bilmem kactane. Yinede hakettigini bulamiyor..

Maas olarak , lise hocasinin aldigi maastan pek bi' farki yok yanlis miyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ya arkadaşım bilip bilmeden konuşmayın

önemli olan net maaş o maaşın çoğu vergidir sigortadır vs kesiliyo

prof 5000 ise eline geçen 3000den biraz fazla
  • Memuriyetinin yılına ve derecesine göre değişir...

Yani yeni öğretim görevlisi ile 15 yıllık öğretim görevlisinin maaşı aynı değildir.
    Maaş farkı her zaman vardır.

Bir de akademisyenin özel üniversitede ve normal üniversitede olmasına göre
    de fiyat sapar..

Son olarak "Kurum geliştirme ödeneği" diye bir şey vardır..
    Doğudaki ya da şehir olarak çok kötü yerlerde bulunan üniversitelerdeki
    akademisyenler, aynı akademik kademe ve memuriyet derecesinde bile olsa
    şehir olarak iyi bir yerdeki üniversitenin akademisyeninden daha fazla maaş alır..

Ortalamaları ise yukardaki arkadaş fotoğraf biçiminde koymuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lath.Crusader -- 11 Aralık 2011; 21:40:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

niye bizim makine mühendisinin arabası yoktu
    diğer makine mühendisi hocanında broadwayi vardı

vayy be ilginç bir detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: Love ya

quote:

quote:

quote:

Maas olarak , lise hocasinin aldigi maastan pek bi' farki yok yanlis miyim ?

Dogrusun. Baska bir sehirdeyken daha doktorasini yaparken ayni maasi aliyordu. Cunku o universitede doner sermaye vardi. Suan bulundugu universitede doner sermaye yok ve sadece 100lira farketti maasi.

• Araştırma görevlisi 1800 TL alır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.