üniversiteden makine müh. olarak diplomayi aldık diyelim sonra ne olacak buyuk sirketlerin parali kolesi mi olucam ne için okuyorum ben
Abim dört yıllık ziraat mühendisliği okudu, ardından askerliğini yaptı. Şimdi 23 yaşında ve 700 liraya bir fabrikanın getir götür işlerini yapıyor. İstifa etmeyi düşünüyor şu aralar.
Hohoo, buradan girersen sonu gelmez. Bitirmezsen ne olacak ?
Universite okumak zorunlu hale geldi. Okumayana cahil diyorlar artik. Iyi olmak bu devirde cok zor. Surekli kendine birseyler katman gerek.
Yüksek lisans varmı, yabancı dil varmı, bilgisayar programları kullanmayı biliyormusun, referansın varmı, sertifikan varmı. Eğer var dersen paralı köle olmazsın.
quote:
Orijinalden alıntı: Byfe
Yüksek lisans varmı, yabancı dil varmı, bilgisayar programları kullanmayı biliyormusun, referansın varmı, sertifikan varmı. Eğer var dersen paralı köle olmazsın.
Bu kadar.Öyle kuru kuru diplomayı alıp iş yok yueaeaa demekle olmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: OnrbK
quote:
diplomayı alınca mühendis olduğunu zannetme gerisi gelir
sağlam çevren yoksa işin şansa kalmış demektir...
yeterli sermaye ve parlak bir fikir bulursan köle değil efendi olursun
İş bulda köle olma kısmı kalsın, artık köle olmakta zor.
Okuduğun üni. ye ve bölüme bağlı bir şey. Sırf bunun için (üni. 3. sınıfı bitirdim) tekrar sınavlara hazırlanıyorum.
üniversite bitince . ünifinish olacak :)
Biz napak. Fizik bölümü
quote:
Orijinalden alıntı: OnrbK
quote:
Nah o kadar. Yabancı dil, yüksek lisans artık standart birşey olmayınca iş bile yok.
Okumanın iş bulmakla hiç bi alakası yok artık çevren varsa işe giriyosun sadece cahil denmiyor sana ve biraz da olsa toplumda statün yükseliyor ..
quote:
Orijinalden alıntı: BrutaL41
Biz napak. Fizik bölümü
allah kolaylık versin. en fazla terk edilen bölümlerdendir.
@FTD para yönünden düşünüyosan mutlaka tıp yaz (tabi henüz sınava daha yeni giriyosan)
Eğitimli ve idealist işsiz olacağım.
askerlik derdinide halledersen sonra iş iş iş iş diye aranıcaksın. İş buluncada evlilik evlilik düşünüceksin. Evlilikde oldumu çocuk cocuk. Sonra bir bakmış emekli olmuşsun ebedi uykuyu bekler hale gelmişsin. Hayat bu, düzen böyle...
Üniversite okumanın artık bi epsrisi yok. Çok fazla üniversite var ve genc nufusumuz oldukca fazla. Düşükte okuldada olsa o bolumu okuyup senle aynı ünvana sahip olabilirler. Bu noktada ünide geçirdigin 4 5 sene boyunca "yatmamış" olman kendine hep birşyler katarak geliştirmen gerekli. Yoksa bir makine mühendisi olarak sanayide, atolyelerde ömür çürütürsün. İyi ihtimal bir fabrikada calısabilirsin. Daha iyilerini "yatarak" okumus, ve ne yazıkki zemane şartı olan "çevresi" olmayan biri için düşünemiyorum