Şimdi Ara

Üniversite Bırakma Hikayem -Tip için-[Ege Bilgisayar][SS'li] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
89
Favori
41.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ControlYourDream

Demek ki neymiş; sevmediğin,alakan olmayan bölümü seçmeyecekmişsin.

Is hayati olarak hosuma gidiyordu aslinda,zamaninda cok arastirmamak benim hatamdi isin ozunu bilmiyordum. Uzaktan hos geliyordu business life,takim elbise laptop cantasi altinda araba vs. ama isin ozu o degilmis tabi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: viper_3

quote:

Is hayati olarak hosuma gidiyordu aslinda,zamaninda cok arastirmamak benim hatamdi isin ozunu bilmiyordum. Uzaktan hos geliyordu business life,takim elbise laptop cantasi altinda araba vs. ama isin ozu o degilmis tabi

Hocam sen cidden çok uzakmışsın bu mesleğe. Senin dediğin tipler Network Marketing'çiler..
    Sağlam bir '' Senior Software Engineer '' bu anlattıklarının çok dışında bir yapıya sahiptir.

• quote:

quote:

quote:

Hocam sen cidden çok uzakmışsın bu mesleğe. Senin dediğin tipler Network Marketing'çiler..
    Sağlam bir '' Senior Software Engineer '' bu anlattıklarının çok dışında bir yapıya sahiptir.

Aynrn oyle :) ben zaten isin yoneticilik kismini begeniyordum.sistemci olacaktim yani.bir mis masteri lisansin ustune tamamdim bu hayati getirirdi.ama dedigin gibi yazilimcilar farkli boyutta takiliyor ki zaten bana uymayanda oydu,hos turkiyedr ne kadar yazilimnalaninda is var o da ayri bir tartisma konusu

• Faydali konu cok sagol

• umarım tıp fakültesi okuduğuna hiç pişman olmazsın ben tek tercihle seçtim ama çalışma şartlarını ortamını gördükçe soğudukça soğudum
  • İDOLUMSUN. YÜREYEDUR BAŞKAN.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Everybody Dance Now

İDOLUMSUN. YÜREYEDUR BAŞKAN.

Teşekkürler dostum :)

@kembawalker

bende öyle olmasını umuyorum teorik kısımlar bilgi anlamında zevkli.En sevdiğin şey bile olsa ders olunca çalışmak sıkıcı tabiki ama her geçen gün mesleğin değersizleşmesi vs biraz üzüyor tabi insanı.Bakalım umarım bıkmam
  • Ben de odtü inşaata geçmeyi düşünüyorum bu gün açıklandı sonuç,ama inşaat Mühendisleri hep yakınıyor internette,tıpı bitirip acilde kalmak delilik,uzmanlık kazanmak zor okumak ondan zor napsam bilemedim,ama senin adına sevindim inandığı uğruna harekete geçen insanlara saygı duyarım

• Up

• mesaj bulunsun
  • viper_3 kullanıcısına yanıt
    sa hocam ben bu yıl ygsde 3600 oldum tıp yazasım var biyolojiyi az çok seviyorum en azından hayatımın geri kalanında matematik işlemleriyle uğraşmak istemiyorum dolayısıyla tıp yazasım var ama herkes tıp okunurmu çok zor falan diyo siz memnun musunuz günlük ne kadar çalışıyosunuz mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan199815 -- 29 Mart 2016; 16:39:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan199815

sa hocam ben bu yıl ygsde 3600 oldum tıp yazasım var biyolojiyi az çok seviyorum en azından hayatımın geri kalanında matematik işlemleriyle uğraşmak istemiyorum dolayısıyla tıp yazasım var ama herkes tıp okunurmu çok zor falan diyo siz memnun musunuz günlük ne kadar çalışıyosunuz mesela

memnunum kardeşim eğer ciddi düşünüyorsan yaz derim.Günlük sabit çalışmıyorum sınavlar öncesinde 1-2 hafta önce başlıyorum çalışmaya ama çok yogun bir çalışma olmuyor ortalama günlük 2-3 saat max çalışırsan o süreçte yetiştirip geçer notu alma şansın oluyor.yada daha kısa zamanda yoğun çalışırsın ama zor olur tabiki.Süreçler sürekli ders çalışmayla geçiyor.yani 1-2 hafta kala sınavlara çalışmaya başlıyorum ama snavlar 3-4 haftada bir olduğu için her kurul ancak 1-2 hafta hiç ders çalışmadan geçiyor.Yani sürekli bir sınav temposu sürekli bir çalışma var ama her gün çalışma durumu yok.Ha istersen çalışırsın daha rahat geçersin ama bu şekildede sınıf geçiliyor.Biraz daha rahat olmaya çalışıyorum.Memnunum ama gerçekten çok zor bir fakülte.Sürekli sınav ve ders muhabbeti var.Sevmiyorsan gerçekten istemiyorsan hiç girişme.Biyoloji çalışmaya benzemiyor.Yakından uzaktan bir alakası dahi yok biyolojiyle

mühendislik okuyan arkadaşlarınız varmı acaba onların durumu farklımı

Hocam yeniden yazıyorum konuya. Bilgisayar mühendisliğindeki arkadaşlarınız mezun olmuştur sanırım. Onlara bakınca iyi ki bırakmışım diyor musunuz? Ben de okulu bırakmayı düşünüyorum ama eğer bırakmasaydım ben de onlar gibi iyi kazanırdım boşuna uğraştım demekten korkuyorum.
    Kocaeli hukuk'dan yazıyorum.

• quote:

ne gibi farklımı kardeşim?arkadaşlarım var tabiki mezunlar var okuyan var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Everybody Dance Now

Hocam yeniden yazıyorum konuya. Bilgisayar mühendisliğindeki arkadaşlarınız mezun olmuştur sanırım. Onlara bakınca iyi ki bırakmışım diyor musunuz? Ben de okulu bırakmayı düşünüyorum ama eğer bırakmasaydım ben de onlar gibi iyi kazanırdım boşuna uğraştım demekten korkuyorum.
    Kocaeli hukuk'dan yazıyorum.

kardeşim işin önce sorduğun maddi yönünden bahsedeyim, çok iyi kazançları yok zaten mühendislik başlangıç maaşları belli.E çoğu istanbulda iş buldu istanbulda maaşlar izmir ankaraya göre biraz daha yüksek tabi ama istanbulda hayatta çok pahalı.öğrencilikten çok çok farklı bir yaşam tarzı yok çoğunda haliyle.Ailesi varlıklı olanlar ancak rahat yaşayabiliyor hani ev kirası vs yardım alıyor ailesinden.Zaten çalışmaya başladıktan sonra en geç 3-4 yılda ben farkı kapatacağım kazandığım parayla sonrasında maddi olarakta artıya geçmeye başlayacağım bir çoğundan.

iş olarakta zaten hala pişman değilim tıp çok farklı bir meslek.Dinamikleri,işi vs alakası yok.Hala memnun tek sıkıntım bölümün çok zor olması bölümün yorması hala öğrenci olmak.Bunlar sıkıntı yaratıyor.Yoksa memnunum ama işte bölümün zor ve uzun olması biraz koyuyor.Artık bu da alınan bu radikal kararın bir parçası dezavantajları maalesef.

• Neden hukuğu bırakıyorsunuz

• ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:7:0 >
  • Bu arada bölümünden çok nefret etmiyorsan bence bırakma hem yaş büyüyor hem de her şeye 0 dan başlamak zor oluyor

• quote:

quote:

ne gibi farklımı kardeşim?arkadaşlarım var tabiki mezunlar var okuyan var

ders yoğunluğu bakımından

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.