Şimdi Ara

Üniversite 4. sınıfta bölüm değiştirme??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle ciddi bir meseledir arkadaşlar.
    Şimdi Sosyal bilgiler öğretmenliği okuyorum 2.sınıf Açıkcası hiç istemediğim bir bölüm. Okurken bildiğiniz acı çekiyorum. Küçüklüğümden beri psikolog olmak istemişimdir. Bu sene sınav kaydını geçtik zaten kayıt yaptırmadım karar veremedim çünkü. Bugün birkaç olay gerçekleşti aklımda bu fikir ciddileşti gibi zaten 3 aydır düşünüyorum. Tekrar sınava gireceğimi düşünürsek seneye 3.sınıf bitmiş 4. sınıfa geçmiş olacağım. Ama şöyle bir şey var meslek lisesi çıkışlıyım okulu sürdürürken sınav için çalışmam zor gibi yani devlet kazanabileceğimi düşünmüyorum. Ailemin maddi durumu orta durumun üst hallisi. Şuan Ankara'da okuyorum diye bana ev almak istiyorlar üst sınır 260bin tl. Babam sürekli okumamı ister zaten en küçük çocuğum. Ona ev alacağınıza beni özel okulda istediğim bir bölüme yollasan desem büyük ihtimal kabul eder ama 3 yıl okumuş olacağım bırakıp gitmek garip geliyor. Bir yandan da açıköğretimden adalet okuyorum 2.sınıftayım. Ordan özel bir hukuka da geçebilirim ama bu sene mezun olmam biraz zor gibi çünkü ona pek çalışmıyorum. Sosyal bilgilerde ortalamam 3.50 burdan da üniversiteye girebilirim ingilizcem iyi sayılır kursa gidersem hallederim. Önümde çok çeşit var ve ben karar veremiyorum. Ama yapmak istemediğim bir mesleği yapmakta istemiyorum. 40 sene öğretmenlik yapacağım tabi atanabilirsem. Bir de öyle sorunları var öğretmenliğin. Atanabileceğim kesin bile değil. Bunu buraya yazmamın sebebi siz yerimde olsanız ne yapardınız?

• Kardeş bu üniversite işleriyle çok uğraşmış biri olarak sana söyleyeyim ki fazla uğraşma.Bitir okulunu ister mesleğini yap istersen ticaret yap.
    Bende açıktan adalet okuyorum hukuktan falan bile soğudum.Hangi bölümü okursan oku iş bulma ve düşük maaş sıkıntısı var.Babanın güzel bir mesleği veya bir iş yeri bırakacaksa onu devam ettir öğretmende olursun mis gibi maaş alırsın.
    3-5 yıl daha okuyacağına işine gücüne bak.
  • mutlu olacağını düşündüğün şey neyse onu yap. maddi açıdan da nispeten rahat görünüyorsun. 3. senede bırakıp gitmek garip geliyor diyorsun. evet 3 seneni buruşturup çöpe atmış olacaksın. 3 SENENİ RESMEN HİÇ ETMİŞ KAYBETMİŞ OLACAKSIN.. ama ne kazanacaksın?

hayatını geri kazanacaksın. sevmediğim bir işi yapmaktan daha iğrenç bir şey yok bu dünyada inan.
  • 3. bir seçenek olarak bölümünü bitirip istediğin bölüme gir ? Hiçbir kaybın olmamış olur 1.5 yıl dışında.
  • Sakın ama sakın öğretmenlik yapmayın öğrencilerin hemde sizin zararınıza olur okulu bitirin ama yinede belki fikriniz değişir.
    Sonra sınava çalışın ne isterseniz onu seçin bence hukuk güzel seçenek ya da psikolog olmak.
  • @Indigo hocam babamın öyle bırakacağı bir mesleği yok. Sadece bıraktığı kaynaklarla aylık maaşıma +1200 civarı bir para eklenebilir.
    @.Vertigo. o da bir seçenek tabi açıkcası hiç düşünmedim bunu. Ama yapmayacağım bir meslek için 1.5 yıl boşa geçmiş olmayacak mı? @Kutu149 Siz katılıyorum. Mesleğini sevmeyen bir öğretmen öğrencilere ne öğretebilir? Kendini geliştiremez. Onların hayatlarıyla da oynamak istemem açıkcası.
  • O zaman psikoloji iyi bir bölüm.Piyasada diğer bölümlerden fazlasıyla var.Psikolojiye girme imkanı olsa ben bile giderdim.Hukuk düşünüyordum çok avukat var yengem avukat pek iş yok sıkıntılı iş vazgeçtim.Psikolok olmak güzel isim yaparsın güzel paralar kazanırsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Indigo I kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünüyorum hocam
  • Bunun İçin Üye Oldum kullanıcısına yanıt
    Vallaha adliyeye iş başvurusuna gittim karışık yer.Avukat olsan hırsızı, pisliğiyle uğraşacaksın.Psikolog en güzeli 1-2 saatte 200-300 lira alırsın.Böyle 3-5 kişi olsa sırtın yere gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 17 Ocak 2014; 21:06:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Vallaha adliyeye iş başvurusuna gittim karışık yer.Avukat olsan hırsızı, pisliğiyle uğraşacaksın.Psikolog en güzeli 1-2 saatte 200-300 lira alırsın.Böyle 3-5 kişi olsa sırtın yere gelmez.

Aslinda tamamen karar vermis durumdayim ama bunu aileme nasil aciklayacagimi bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.