Şimdi Ara

12. Sınıfta Okul Değiştirmek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
11.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 3 yıldır 390 küsür ortalamalı bir anadolu lisesindeyim sayısalım, 12. sınıfa geçtim ve taban puanı 460 olan bir anadolu lisesine nakil istedim az önce baktım çıktı, sizce adaptosyon sıkıntısı çekermiyim, ne gibi şeyler beni bekliyor, ben dershanelerin yerine yapılıcak ygs lys kurslarını daha Kaliteli bir okulda almak için geçtim, geçenler neler yaşadı

edit: beyler düşündünde bunun hiç bir önemi yok 90 tane 12 lerden 25 tıp 15 diş hekimi çıkaran bir okula geçtim, yani bilinçli ve olgun bireylerin içine gidicem. şuan daha rahatım teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zülfikarr -- 27 Haziran 2015; 22:03:39 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

12. Sınıfta Okul Değiştirmek

1. sınıfta okul değiştirmek, öğrencilerin eğitim hayatlarında önemli bir dönüm noktası olabilir. Bu kararı verirken çeşitli faktörleri göz önünde bulundurmalısınız.

Nedenler

1. sınıfta okul değiştirmenin çeşitli nedenleri olabilir. Bunlar arasında şunlar yer alır:

2. Başka bir şehir veya bölgeye taşınmak

3. Bir okulun daha iyi akademik fırsatlar sunması
    4. Bir okulun sosyal ortamının daha uygun olması
    5. Öğrencinin özel yeteneklerini veya ilgi alanlarını daha iyi desteklemesi

Yönetmelikler

1. sınıfta okul değiştirmek için belirli yönetmelikler geçerlidir. Öğrenciler genellikle şu şartları karşılamalıdır:

2. Devamsızlık oranlarının düşük olması

3. Disiplin cezası almamış olmak
    4. Önceki okuldan nakil işlemlerini tamamlamak

{12 Sınıfta Nakil Olur Mu}

Evet, 12. sınıfta nakil olmak mümkündür ancak öğrenciler için geçerli olan yönetmeliklere uymaları gerekir. Nakil işlemleri genellikle eğitim öğretim yılının başında gerçekleştirilir.

Sonuç

1. sınıfta okul değiştirmek önemli bir karardır ve öğrenciler bu kararı verirken tüm faktörleri dikkatlice göz önünde bulundurmalıdır. Yönetmeliklere uygun olmak ve nakil işlemlerini zamanında tamamlamak önemlidir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dershanelerin yerine yapılacak ygs lys kursları derken?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRHN7

Dershanelerin yerine yapılacak ygs lys kursları derken?

meb okullarda 12. sınbıflar için ygs ve lys kursları düzenleyecek, çoğu okulunki ağustos başında başlıyor
  • 1. Seni dışlayacaklar.
    2. Seni dışlayanlarin arasina girebilmek icin ders falan calismayip sosyalleşmek için uğraşacaksin.
    3. Ama bunlarin hiçbiri işe yaramayacak ve sen yalnız kalarak okul değiştirdigin gune lanet edeceksin.
    4. En sonunda da sinavdan cakacaksin.

• zülfikarr kullanıcısına yanıt
    bende 12. sınıfta okul değiştirdim hiçbir sorun olmuyor rahat ol geçtiğim okul devamsızlık konusundada çok rahattı değer bence insanları takmayıp derslerine baksen bi önerimde su ygs ye abanıp lys yi boşlama ygs den sonra bu sınava neden aylarca calıstım keşke lys ye çalıssaydım dersin (DEDİM)
  • Yani senin sosyalligine gore degisir alisman ama buyuk ihtimal alisana kadar okul biter :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güncelll
  • İstanbuldaysan okul adı vermen gerekiyor o kadar fark ediyor ki okuldan okula. Genel olarak zorluk çekmezsin ama adaptasyon dönemi 1-2 ay surer.

• hocam bnde bursada 10 sınıfta değiştircem sizce görüşleriniz neler gitceğim okulun puanı 469 la alıyo adaptasyon sorunu yaşarmıyım ?
  • Artık okul ortalamaları OBP için pek bir etkiye sahip değil, o yüzden geçmek istiyorsan geçme bence. Ayrıca son yıl geçmek bence çok riskli, eğer çok atılgan biri değilsen 4 yıldır birbirlerine alışık arkadaşlarla 1 senede kaynaşman biraz zor bir de yeni öğretmenler, okul ortamı falan halledebilirim diyorsan geç
  • ygs'den 1 hafta önce okumaktan vazgeçmek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11. sınıfın yarı döneminde değiştirmiştim dışlayacaklar falan demiş takma kafana yok öyle bir şey, şartları değerlendir uygunsa değiştir
  • Yaptığım şey.Düşünmrye bile değmez o kadar Önemsiz

Kesinlikle hiç bir sıkıntı yaşamadım. 3 sene kırıkkalede yurtta kaldım son sene kırşehire geldim. Okulun ilk günü direk sohbet muhabbet başladı. Tenefüslerde sigara ikram etmeler falan. İçine kapanık olursan uğraşırlar. İlk bir ay dalga geçen oldu çünkü fen lisesinden anadolu lisesine geçmiştim. Şu anda okul bitti, hepsiyle kankayım.

• Tamamen fiziksel imkânlara göre hareket et. Okul eğer yarım saatlik yol farkı sağlayacak derecede daha yakınsa, son sene öğrencilere daha rahat davranıyorsa direkt geç derim. Dışlanmanın okulla falan alakası yok, o iş sende biter. Kaldı ki tüm gün -dersleri etkileyecek şekilde- sosyal takılabildiğin bir okuldansa daha mesafeli olmak son sene daha iyidir.
    hocam keşke yapmasaydınız. daha az başarılı öğrenciler arasında çok çalışmayla okul 1.liğine oynama şansınız olabilirdi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca idareyi araştır. Son sene devamsıLığı sorun ediyorlarsa kesinlikle gitme.

• quote:

Orijinalden alıntı: zülfikarr

arkadaşlar 3 yıldır 390 küsür ortalamalı bir anadolu lisesindeyim sayısalım, 12. sınıfa geçtim ve taban puanı 460 olan bir anadolu lisesine nakil istedim az önce baktım çıktı, sizce adaptosyon sıkıntısı çekermiyim, ne gibi şeyler beni bekliyor, ben dershanelerin yerine yapılıcak ygs lys kurslarını daha Kaliteli bir okulda almak için geçtim, geçenler neler yaşadı

Bende bu yıl daha yüksek puanlı bir liseye geçmeyi düşünüyorum.Nakiller başladı mı.Şuan nakil isteyebilirmiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gsbugra

quote:

Orijinalden alıntı: zülfikarr

arkadaşlar 3 yıldır 390 küsür ortalamalı bir anadolu lisesindeyim sayısalım, 12. sınıfa geçtim ve taban puanı 460 olan bir anadolu lisesine nakil istedim az önce baktım çıktı, sizce adaptosyon sıkıntısı çekermiyim, ne gibi şeyler beni bekliyor, ben dershanelerin yerine yapılıcak ygs lys kurslarını daha Kaliteli bir okulda almak için geçtim, geçenler neler yaşadı

Bende bu yıl daha yüksek puanlı bir liseye geçmeyi düşünüyorum.Nakiller başladı mı.Şuan nakil isteyebilirmiyim?

okulun kapandıgı haftadan ıtıbaren 2 haftadır acık ancak ne zaman kapanacagının zamanı yok belkıde bugun sondur bılemıyorum. Pazartesı gunu gıt hemen dılekcenı ver.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.