Şimdi Ara

Unity 3D Car Body Reflective Shader (Kendi yapımım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Unity'nin standart reflective shaderine göre avantajları, bump map, shader map, ve particle mapin bulunması. Ayrıyetten rim emission da ekledim, Araç gövdesi ve camların shaderları bana aittir. CGPROGRAM dilinde yazıldı. Gloss ve specular intensity miktarı da geliştirici tarafından ayarlanabiliyor. 3 tane 2DTex bulunduğundan gameObject başına 3 drawcall (gölgeler kapalı) çağrısı yapıyor. Gölgeler açık olduğunda 9'a kadar çıkabiliyor. Camları da eklerseniz 15 drawcall'a çıkacaktır. Performans olarak bunun haricinde bir etkisi fazla yok. GTX580 ile 600+FPS. Bump map çok çok hafif derecede kullanıldı, malum zımpara kağıdı gibi olmasın. Rendered image ya da lightmap kullanılmadı, tamamen realtime

FINAL VERSION

Gereksiz ve abartılı bump map kaldırıldı. Reflection Cubemap, Specular map, Rim Light üçlüsünün iyi oranda işletilmesiyle elde edilen shader. Sadece 2 drawcall.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoneCracker271 -- 3 Mart 2014; 10:21:00 >

• Bump herhalde kaporta ek noktalarında ve lastiklerde işe yarar.İç döşemede kullanılabilir ağırlıklı olarak.Model tasarımı sizemi aiıt yoksa sadece kaplama işinimi yaptınız.
    *Map design.
    *Concept design.
  • kımyasal kullanıcısına yanıt
    Model bana ait değil, shader bana ait.Bump genelde kullanılmaz araç boyası üzerinde, kullanılsa da çok az derecede kullanılır. Ben koyayım dedim isteyen kullanır isteyen kullanmaz
  • Son sürüm eklendi
  • Hocam siz yarış oyunu geliştirsenize hasret kaldık zaten
    http://forum.donanimhaber.com/m_83082584/f_//tm.htm#83082584

Var zaten, ama elimi ayağımı çekmek zorunda kaldım. Kenarda duruyor
  • unitdy kullanmayı nereden öğrendiniz ??
    Daha Fazla Göster
  • vitrinlikseo V kullanıcısına yanıt
    Ülkemizin işsizlik seviyesinden öğrendim. Malum 1 yıldır işsiz olduğum için 1 yıl boyunca her gün normal bir insanın çalışması gibi kendime plan yaptım ve günde en az 8 saatimi öğrenmek için ayırdım. Bundan önce script ve ilgili şeyler ile ilgili tek bir bağım bile yoktu. Keşke daha erken başlasaymışım..
  • BoneCracker271 kullanıcısına yanıt
    hocam bir araba yarışınız vardı bitirdinizmi ? çok güzele benziyor
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.