Şimdi Ara

ünifersitede ne kadar para gider ki?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Büyük ihtimal ilk 5-15 bin arasına gireceğim şuan fen lisesinde okuyorum.Devletten orta okulda kazandığım sınav sayesinde burs alıyorum.İlerde de büyük ihtimal ilk 5-15bin içinde olan bi devlet üniverstesine gideceğim.Herhangi bi mühendislik daha karar vermedim ya ankara ya istanbul olur.

Ailemin durumu çok iyi değil bana aylık en fazla 100-150tl sağlayabilir bu kadar para yeter mi?
    lise3üm üniversteye kadar baba söyliyim bankaya para yatıralım mı 2-3 bin tl ile üniversteye başlama daha iyi mi olur?

• 150lira üniversitede yetmez.

İlk 3 ay çok fazla para harcarsın. Ondan sonra düzenin oturunca harcamaların düşer. O yüzden ilk gidiş için eğer 3 bin lira biriktirebilirsen çok rahat edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

150lira üniversitede yetmez.

İlk 3 ay çok fazla para harcarsın. Ondan sonra düzenin oturunca harcamaların düşer. O yüzden ilk gidiş için eğer 3 bin lira biriktirebilirsen çok rahat edersin.

devlet karşılıksız burs veriyor mu?
    başka özel kurumlardan burs sağlayabilir miyim?
    Devletin geri ödemeli burs işi nasıl?
  • 150tl ile okunmaz.İmkanı yok hadi burs vs alsan bi nebze şuan 800-900 ile millet açlık sınırında yaşıyor.
  • Ayda 1000 TL yetmiyor

Kira, faturalar dahil bu paraya.
  • sen bu kafayla ilk 5-15 bin arasına ah girersin.. daha üniversite yazmayı bilmiyon..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fayntenksendyu

sen bu kafayla ilk 5-15 bin arasına ah girersin.. daha üniversite yazmayı bilmiyon..

Senin gibi fırlamaların dikkatini çekmek için yazdım.
    Bu arada sen istediğin yeri kazanamadın heralde bu sene dersane git gel bakalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • maldan adam kullanıcısına yanıt
    eve çıkmak çok pahalı dostum ben ilk ay bin tl den fazla para harcadım.. yurtlara kyk ile girersen iyi olur ama normal yurtlar kişi başı 300-500 arası gibi birşey pek bilgim yok yurtla ilgili. geri ödemeli burs ocak ayında başlıyor sanırsam bahar dönemi sonuna kadar olması lazım.. 300 lira gibi birşey veriyorlar. tabi okulun bitip işe girince bunu devlete ödüyorsun. bildiklerim bunlar doğru yanlış ne kadar bilemem..
    Devlet burs veriyor. Geri ödemeli burs ise kredi oluyor zaten. Üniversiteyi kazandıktan sonra KYK'ya başvuruyorsun, ona göre sana burs/kredi çıkıyor. Aylık şuan 280 lira galiba. Bir de İstanbul veya Ankara'da okursan ailen ile aynı şehirde mi olucaksın? Yoksa yurt veya evde mi kalıcaksın? Başka özel kurumlardan da burs sağlayabilirsin tabii ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huddleston

Devlet burs veriyor. Geri ödemeli burs ise kredi oluyor zaten. Üniversiteyi kazandıktan sonra KYK'ya başvuruyorsun, ona göre sana burs/kredi çıkıyor. Aylık şuan 280 lira galiba. Bir de İstanbul veya Ankara'da okursan ailen ile aynı şehirde mi olucaksın? Yoksa yurt veya evde mi kalıcaksın? Başka özel kurumlardan da burs sağlayabilirsin tabii ki.

ailemle kütahyada.Ben devlet yurdunda kalırım.
  • forumda herkes fen liseli maşallah
    Eğer devlet yurdu çıkarsa, yaklaşık 100-120 lira gibi bir aylık giderin sadece yurda olucak zaten. Yani ailenin gönderdiği sana yalnızca barınma ihtiyacını karşılayabilir, o da en iyi ihtimalle. Onun dışında sadece 280 lira daha aldığını varsayarsak burs veya kredi, ilk aylarda yine belki yetmiyebilir. Çünkü zaten yemeğe de yaklaşık bu kadar para harcıyacağını düşünüyorum. Eğer durumunuz gerçekten çok kötüyse, özel kurumlardan da burs alabilirsin. Veya, derece yapıp özel bir okulu tam burslu kazanırsan, barınman da bedavaya gelir, üstüne para da alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maldan adam

Büyük ihtimal ilk 5-15 bin arasına gireceğim şuan fen lisesinde okuyorum.Devletten orta okulda kazandığım sınav sayesinde burs alıyorum.İlerde de büyük ihtimal ilk 5-15bin içinde olan bi devlet üniverstesine gideceğim.Herhangi bi mühendislik daha karar vermedim ya ankara ya istanbul olur.

Ailemin durumu çok iyi değil bana aylık en fazla 100-150tl sağlayabilir bu kadar para yeter mi?
    lise3üm üniversteye kadar baba söyliyim bankaya para yatıralım mı 2-3 bin tl ile üniversteye başlama daha iyi mi olur?

Sen bu Türkçe ile üniversiteyi nasıl kazandın ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nerde olduğuna bağlı ama ortalama 600 800
  • quote:

Orijinalden alıntı: HacktivistPenguen

quote:

Büyük ihtimal ilk 5-15 bin arasına gireceğim şuan fen lisesinde okuyorum.Devletten orta okulda kazandığım sınav sayesinde burs alıyorum.İlerde de büyük ihtimal ilk 5-15bin içinde olan bi devlet üniverstesine gideceğim.Herhangi bi mühendislik daha karar vermedim ya ankara ya istanbul olur.

lise3 olduğumu yazmıştım.

Kitap okumam,asosyalim,diksiyonum kötü,sessiz biriyim zaten fen lisesinde türkçe aranmıyor sonuç ortada, yapacak bir şey yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HacktivistPenguen

quote:

lise3 olduğumu yazmıştım.

Kitap okumam,asosyalim,diksiyonum kötü,sessiz biriyim zaten fen lisesinde türkçe aranmıyor sonuç ortada, yapacak bir şey yok.

hocam tam beni anlattınız

• Ünifersite mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fayntenksendyu

sen bu kafayla ilk 5-15 bin arasına ah girersin.. daha üniversite yazmayı bilmiyon..

Adam fen lisesinde okuyor srn hangi poktan liseden mezun oldunda adamal laf yapiyorsun

• 950-1000
    Forrest gump ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.