Şimdi Ara

ÜNİ OKUYUP YDS’YE GİRECEKLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
3
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • varsa fikirlerimizi paylaşalım, okuduğum üni ingilizce değil ama imkanı için avantajlı olabileceğini düşünüyorum görüşleriniz neler?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• tam saatinde atmışım umarım aşşağılara düşmezsin

• YDS memuriyette dil tazminatı almanı sağlıyor onun dışında üniversitede yüksek lisans başvurularında erasmus başvurularında da kullanabilirsin . Ben YÖKDİL e girdim hazırlığı vermek için geçen sene o şekilde geçmiştim .
  • Çıtır Para kullanıcısına yanıt
    okuyacağınız bölüm yabancı dil olduğu için yökdille direkt tüm kurları geçmiş bulundunuz, anladığım kadarıyla

• Ben 2019'da aynı şeyleri düşünerek girdim YDS'ye. 80 puan aldım. Şu ana kadar ihtiyacım olmadı kendisine. Gelecek yaza staj zamanında başvurularda güzel görünür umarım. Belki bir ara daha yüksek puan için bir daha girerim sınava.

Bir zararı olacağını sanmıyorum hocam, bu kadar düşünmenin mantığı yok girip girmeme konusunda. Zaten 5 yıl geçerli sınav. Elinin altında sonucun bulunsun ihtiyacın olursa hemen çıkartırsın.
  • haklısınız hocam zaten elimde bulunsun istiyorum siz okurken mi girdiniz mezun olunca mı ve kursa falan gittiniz mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Carlsén kullanıcısına yanıt
    2.sınıfa geçtim zaten hocam yeni. 1.sınıf güz döneminin vize haftasının tam sonunda girdim 2019 YDS3'e. Çıkmış sınavları falan çıkartmıştım çözeceğim diye hatta ama vizelerden zaman bulamadım Kursa gitmedim. Bölümüm Türkçe.
  • Nasıl çalıştınız peki

evet aynen öyle hocam .
  • hocam ben hazırlık atlama sınavını veremezsem diye her ihtimale karşın elimde dursun bi imkanım olsun diye başvurdum

65 almam gerekiyor

B1 veya b1+ seviyesindeyim en azından öyle düşünüyorum

tavsiyelerinize açığım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Carlsén

Fazla bir şey yapmadım. Zaten 6-7 ay önce YDT'ye de girmiştim, o zamanda soru deneme falan çözmüştüm. YDS için ayrıca bir şey yapmadım.

@LittleWorld

Hocam bence YDS'nin en çok zorladığı kısımlar kelime ve okuma kısımları oluyor. Gramer olarak zaten diğer ÖSYM dil sınavları gibi gramer soruları. Sınavın ilk 20 sorusu haricinde geri kalan tüm sorular paragraf tabanlı sorular oluyor. Metine göre sorular, çeviri, anlam bütünlüğünü bozan cümle v.b.

Aşırı fazla zamanınız yok görünüşe göre zaten benim önerim bol bol okuma yapmanız olur. Fazla kalın olmayan bir paragraf kitabı, soru bankası gibi bir şey almayı düşünebilirsiniz. Ama YDS için alın kitaplarınızı. YDT veya Yökdil kaynaklarına bakmayın, YDS diğerlerine göre daha zorlayıcı bir sınav.

Üstte yazdıklarımı yazarken tabi temel gramere, zamanları falan bildiğinizi düşünerek yazıyorum. Bilmediklerinizin üzerinde biraz durmanızı önerebilirim. Prepositionlara bakın mesela her sınavda illa sıkıştırırlar birkaç soru. Gramere de hakim olmaya çalışın elinizden geldiği kadar.

En son önerimi yapayım. Eğer okul Yökdil kabul ediyorsa ve sınav zamanı da sizin için uygun oluyorsa Yökdile de girmeyi düşünün. YDS gerçekten seviye olarak çok daha zor

• sağ olun hocam çok iyi yazmışsınız bunları göz önüne alırım bu arada güzel bir puan da almışsınız tebrikler

Teşekkür ederim hocam umarım siz de güzel bir puan alırsınız
  • inşallah duacınızım hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.