Şimdi Ara

Üni değişince ders saydırma hakkında bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben %99 ihtimalle üniversitemi değiştireceğim ya da zaten bırakacağım o ayrı konu benim merak ettiğim bir şey var.

Mesela ben şu an ilk sınıf 2 dönemde 10 tane dersi AA olarak verdim, geçtiğim üniversitede çoğu ders aynı ve benzer ise saydırabiliyorum ama mesela 10 dersin 5 tanesi 2.sınıfın dersleri bu durumda ne oluyor ?

Yani şöyle diyeyim ilk sınıfta verdiğim sayılacak dersler diğer ünide 2.sınıftaysa nasıl bir prosedür işleniyor ? Direkt olarak iptal mi oluyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 6 Mart 2021; 19:41:30 >

• sayılıyor bildiğim kadarıyla ama irregular oluyorsun sıkıntılı o biraz
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

Ders sayılsın da gerisi halledilir hocam ya bakıyorum yönetmeliklere açık bir şey de yazmıyor

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    yönetmelik falan boş iş en iyi bilgiyi ikyı arayarak alırsın
  • up çakayım bi belki gören yaşamış olan vardır

• senatodan ziyade fakülte yönetim kuruluna kalıyo benim bildiğim kadarıyla ders içerikleri ve kredilerin tutması önem arz ediyor. bu ders saydırma meselesi garip ve ucu açık bi mesele garanti gözüyle bakmamak lazım.

• tcbestepe kullanıcısına yanıt

kredilerin tutmama ihtimali yok gibi hocam benim kredim 6 ise diğer ünide 3 falan ama içeriktir ve en önemlisi derslerin dili farklı bakalım ne olur zaten üniyi degissem o da yeter de :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

derslerin dili farklı derken 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt

türkçe okuyorum geçeceğim yer ingilizce hazırlığı verebilirim yüksek ihtimal

• Şu anki dersleri Türkçe verdiysen ve İngilizce eğitim veren bir okula geçeceksen muhtemelen çok büyük bir oranda saymayacaklar derslerini.

• Zamanında farklı farklı üniversitelerin bölümlerinin intibak komisyonundaki hocalara mail ile ulaşıp sormuştum. Geri dönenlerin cevaplarını baz olarak yorum yapacak olursam İngilizce ders yerine Türkçe dersi kimse kabul etmiyor. Ders içerikleri birbirini karşılıyorsa 1-2 az kredi için karar tamamen komisyona kalıyor. İsterlerse sayarlar, istemezlerse saymazlar.

Muhtemelen hazırlığı verirsin, Türk Dili, İnkılap derslerini sayarlar geriye kalan dersleri alırsın.

Geçmek istediğin bölümün komisyonlarına bakıp uygun hocalarla iletişime geçebilirsin, hazırlık olmuş olur.

Edit: Ayrıca hazırlığı da kesin vermen gerekiyor, not ortalamasıyla geçiyorsan. Hazırlık hakkı veren üniversite hiç görmedim not ortalaması ile geçiş yapanlara. Param var, işimi garantiye almak isterim dersen IELTS veya TOEFL sınavlarına da girmeyi düşünebilirsin şimdiden (Üniversitenin bunları eşdeğer saydığından emin ol tabi, başka ve daha kolay bir sınavı eşdeğer sayıyorsa onu da deneyebilirsin.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cobbler -- 7 Mart 2021; 11:57:48 >

• Teşekkürler hocam bilgiler yetti ilk madde diğerlerini zaten suya düşürdü, dilden dolayı.

• Kafamdaki 2 okulun intibak komisyonundan 3 kişiye mail attım kafamda soru işareti olacağına hayır cevabını okuyayım bari.

Hocam derslerin 2. sınıf veya 3. sınıf olması farketmez ancak dil farklıysa sayma ihtimalleri yok . Önemli olan 3 kriter var.

1: Aynı dilde olması

2: Kredi sayısı

3: Ders içeriğinin uyuşması

• Kalimantero K kullanıcısına yanıt

Hocam üstteki arkadaşları da göz önüne alınca haklısınız şimdi internette hiç benle alakasız bir üninin intibak yönetmeliğine baktım

16- Eğitim dili farklı olan derslerin saydırılmasında ilgili Dekanlık/Müdürlük Yönetim Kurulu yetkilidir.

yazıyor bu sadece acaba diğer ünilerde nasıldır diye düşündürdü beni zaten açıkcası ben de hiç düşünmüyordum sayılacağını.

Neyse zaten mail attım hayır desinler de içim rahat olsun :D beklentiyi sıfıra indireyim

• sayılmıyormuş arkadaşlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.