Şimdi Ara

ümreye gidiyorum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
96
Cevap
2
Favori
5.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    döneli baya oldu ama burdan da dua edebilirim isterseniz
  • konu geçen sene kapanmış geçte olsa allah kabul etsin.

izninizle tecrübeli arkadaşlara bişey soracağım. genç yaşta kutsal topraklara gidip kötü giden manevi dünyamı düzeltmek istiyorum.
    ancak ekonomik açıdan iyi durumda değilim ve acenta şirketlerine baktım en ekonomik olanı bile cebime dokunuyor.
    ben de tek başıma gidip gelmek istiyorum.

giden arkadaşlara sorum şu;
    umrenin belli bir gün şartı var mı. mesela bir hafta kalmak zorunda mıyım. tavaf-say ve traşı iki üç günde yapamaz mıyım?
    kaldığım süre zarfında otelde kalmak zorunda mıyım. camilerde sabahlayan gördünüz mü. camilerde sabahlasam güvenlik görevlileri zorluk çıkartır mı?
    dışarda sabahlayanlar için güvenlik durumu nasıldır. hırsızlık olaylarıyla hiç karşılaştınız mı?
    uhud dağı hira mağarası gibi yerlere kendim gideceğim. bunun için iletişim ve yolculuk sorunu yaşar mıyım. dolmuş taksi için az çok türkçe bilen var mıdır

• durak_83 D kullanıcısına yanıt
    camide sabahlaya bilirisn
    mescid çevresinde ücretsiz wc ve duşlar var
    otellerde kalmayan ihtiyaçlarını oralarda gideren mescid avlusunda yatan insanlar var
    kimse rahatsız etmiyor hatta o insanlar için mekkede cami önüne gelip ücretsiz ekmek dağıtıyorlar
    dışarıda yatan birisine hırsız dadanmaz
    öyle bir şey olsa bile polis çok anlayışlı yardımcı oluyorlar. yol paranı cebine koyup seni orada sefil bırakmazlar
    hacılara herkes yardımcı oluyor kimse zorluk çıkarmaz
    mekke medine ikisinde de durum aynı
    iklim sıcak bahçeler çok geniş ve mermer
    mermerde yatınca hasta olmazsın yer çok sıcak

iletişime gelince medinede türkçe bilen ve hatta türk olan çok esnaf var
    mekkede türkçe bilen az isede tarzanca anlaşabiliyorsun zaten yaz tatili ve 15 tatilde çevrene baksan her beş altı hacıdan birinin türk olduğunu görürsün
    hira uhud gibi yerler şehir merkezine çok yakın ulaşım ucuz hepsine servisler var
    taksiye de binsen çok tutmaz, binmeden önce fiyatı sorarsan sorun olmaz
    herhangi biriyle anlaşmazlık yaşarsan devlet görevlileri her zaman hacılardan yana tavır alıyor o yüzden rahat ol

ibadet için gün sınırlaması yok istersen bir günde bile ümreni yapabilirisin ama başında hoca olmayacağı için gitmeden önce diyanetten yardım al ibadeti nasıl yapacağını öğren, yalnızca kitaplardan faydalanırsan zorlanabilirsin. yüzyüze biriyle konuşmak iyi gelir. ayrıca ordada herzaman çevrende türk kafileleri ve başlarında hocalarını görürsün onlarada danışabilirsin
    ümreye gidersen muhakkak medineye de uğraman lazım unutma mekke medine arası karayolu ile 6 saat filandı galiba

asıl zorluk vizede yaşanabilir, çünkü seyahat acenteleri toplu vize alıyor ama sen tek başına almakta zorlanırsın
    son olarak türkiyeye geldiğinde hayat şartların değişmezse maneviyatın kısa sürede eskisine dönebiliyor.
    maneviyatına zarar veren etmenler hayatından çıkmadan çok fazla değişemezsin
    Allah yardımcın olsun korkma kimi insanlar otostopla 60-70 ülke geziyor rahatlıkla gidip gelirisin sende

• birkaç gündür bu konuya yeni mesaj geldi diye bana mesaj geliyor ama konuya girip bakınca yeni bir mesaj göremiyorum

niye böyle oluyor
  • Yaşamınızda nasıl bir etkisi oldu? Allah kabul etsin bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahtiyar0011

birkaç gündür bu konuya yeni mesaj geldi diye bana mesaj geliyor ama konuya girip bakınca yeni bir mesaj göremiyorum

niye böyle oluyor

silinen mesajlar oluyor
  • @Steteskop
    insan zaten sürekli değişiyor
    dolayısı ile gitmesem nasıl olurdum bilmiyorum
    değişenlerin değişmessinde gitmemin katkısı ne oldu bilmiyorum
    kısacası bu soruya verilecek her cevap yanlıştır

@bjkjb
    teşekkürler
  • quote:

tavsiye edebileceğiniz bir acenta var mı?
    teşekkürler
  • ben simetri ile gitmiştim allah razı olsun iyiydiler
    ama sürat turizm de iyidir
  • Geç olacak ama Allah kabul etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xabir -- 6 Temmuz 2014; 10:51:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tebrikler
  • Allah kabul etsin geri dönmüşsündür galiba :D
  • Hala konuyu takip ediyorsanız...
    Allah kabul etsin hocam, benim bi sorum olacaktı? Gerçi bi arkadaş da değinmiş yukarada. Şimdi biz üniversite öğrencisi 4,5 arkadaş ramazanda gitmek istiyoruz bu yaz. Otelde kalmak yerine dışarıda kendimiz yatabilir miyiz?, Yani sadece uçak parası verip otele ücret ödemeden. Afrikadan falan gelenler öyle yapıyomuş diye duydum, bizim de sonuçta ciddi bi paramız yok olanı da bizim için kıymetli , öğrenciyiz. Bizim ekipte kimse zaten dışarda yatmayı falan problem etmez, çıtkırıldım falan böyle el bebek gül bebek büyümüş arakdaş yok aramızda. Ama asıl mesele(eğer mümkünse) bunun için nasıl bi yol izlememiz gerekiyo, turlardan veya diyanetten bağımsız mı gitmeliyiz?, ayrı gideceksek ne yapmalıyız? veya onlarla da bu konuda anlaşabilir miyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: hkD

Allah Kabul Etsin..
    Umarım Sorunsuz Bir Şekilde Tamamlarsınız..
    Banada Üniversite Tercihleri İçin Dua Ederseniz Çok Makbule Geçer..

yıllar insanı nasıl değiştiriyor
  • quote:

canlarım yarın gece ankaradan yola çıkıyorum inşallah

selam iletecek olan dua isteyen, herhangi birşey isteyen arkadaşları dua listesine ekliyorum

nasipse temmuz 9-10 gibi dönüyorum

allah herkese nasip eylesin

Kazasız belasız git inşallah.Allah kabul etsin hocam allah rızası için şöyle sağ salim düzgün bir üniversiteye girmem için dua edersin inşallah.
  • solo türk
    ankaradan dua ediyim allah yardımcın olsun
    mat ve geo ya çok çalış baya zor oluyor

bilal
    cami avlusunda yatabilirsiniz hem mescidi haram hem mescidi nebevide avluda yatanlar var kimse karışmıyor
    ikisininde avlusunda ücretsiz banyolar da var wc abdesthane zaten bedava
    hatta mescidin önüne arabayla ekmek getirip ücretsiz dağıtanlar oluyor
    hemşerim bakarmısın dediğinde çevrendeki 5-10 kişiden biri kesin türk çıkıyor
    ayrıca medine esnafından türk olanlar da var
    ingilizce türkçe tarzanca herkesle anlaşabiliyorsun bi şekilde
    medine de mescide uzak bi yerde otelde kalamayanlar için ücretsiz misafir hanede var ama ne kadar uzak şartları ney bilmiyorum
    yiyecek ulaşım felan ucuz

vize için bi acenteye danış bireysel vize başvurusu almıyor olabilirler
    acenteyle belki sadece uçak bileti ve vize içinde anlaşabilirsin
    allah yardımcın olsun

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.