Şimdi Ara

ümreye gidiyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
2
Favori
5.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mekkede 5 gün kaldım 4 ümre ve nafile tavaf yaparak değerlendirmeye çalıştım
    mekke daha kalabalık, bir cuma medinede, bir cuma ve berat kandilini mekkede geçirdik
    mekkedeki ziyaretçi sayısı sanırım medineyi katlıyordu
    burda suud görmek çok zor mekkede pek yaşamıyorlar anlaşılan sakin dönemlerde gelip ziyaret ediyorlardır

mekkede yerleşim kötü, plansız, bir tarafla yüksek yıldızlı zemzem tower ve çevresi oteller öbür tarafata bizim kaldığımız düşük yıldızlı oteller geri kalan yerlerde dahada döküntü ve harabeler var
    sokaklar temzi değil, trafik kötü insanlar durmadan kornaya asılıyor
    insanları daha acaleci, tez canlı hoşgörü eksiği var ama mescit çevresinde hacılara yine hürmet yüksek yol kenarına geldiğinizde hemen arabalar durup geçin diyorlar
    atan kalp meselesi burası içinde geçerli ama mescide geleneler genelde hacılar olduğu için gelen hemen geri gitmiyor

kabe çok güzel görünce yüzünüz aydınlanıyor, tekrar tekrar mescide geliyorsunuz ve her gördüğünüzde sanki yıllardır görmediğiniz bir sevdiğinize kavuşmuş gibi oluyorsunuz
    namazları kabeye bakarak kılmak çok farklı birşey, hele kabe imamlarının kuran okuyuşu insanı mest ediyor
    imam daha fatihaya başlarken kendinizden geçiyorsunuz
    medineki imamlarda mekkedekilerle aynı dönüşümlü kıldırıyorlarmış ama mekkede imamın sesi daha bir güzel geliyor artık yankısı farklı ondan mı yoksa kabeyi görerek namaz kılmanın zevkinden mi bilmiyorum
    hani cennette en büyük zevk cemalulaha bakmak denir ya siyah örtülü kare bir yapıya bakmak insanı böyle mest ediyorsa cennete allahın cemaline bakmak artık nasıldır bilmiyorum

peygamber efendimiz genelde rüknü yemani köşesi ile hacerül esved köşesi arasında namaz kılarmış, bende genelde o aralıkta kılmaya çalıştımbirde bu aralıkta tavana kuşlar yuva yapmış durmadan cıvıldıyorlar ve çok hoş bir sesleri var bi haca okuyor bi onlar şakıyor kuş sesleri eşliğinde namaz kıldık hep, birtek cuma için birinci kata kandil geceside yatsı için terasa çıktım geri kalan namazlarımı hep o aralıkta kıldım sayılır
    kandil gecesi terastan kabenin görünüşüde mükemmeldi, insanlar durmadan etrafında dönüyordu, o gece bir kabemiz olduğu için şükrettim, kabesi olmayanlara üzüldüm

ilk ümremi rehberimiz ve gurubumuzla birlikte yaptım sonrakileri tek başıma takıldım özellikle say(sefa ve merve tepeleri arasında gidip gelme) yaparken çok zevk aldım
    tavaf yaparken bidat ve saçma sapan şeyler yapan insanlara kızıyordum(allah beni affetsin çok çileden çıktığım oldu)
    rüknü yemaniş köşesinde kabenin örtüsü biraz kaldırılmıştır peygamber efendimiz daha önce o köşeyi öptüğü biliniyor sanırım o yüzden
    elinde bir kaç kalemle oraya gelip kabenin üzerine birşeyler yazmaya çalışan bir adam gördüğümde gerçekten sinirlenmiştim
    normalde suud irşat görevlileri var böyle şeylere izin vermiyorlar ama görevli iki dakika kaybolsa böyle saçma şeylere tanık oluyorduk
    birde halil ibrahim makamına takkesini ve seccadesini sürenler vardıki allah akıl versin versin demekle yetindim
    yine çok kzıdığım bir şey binlerce kişi tavaf yapmak için dönerken tersine bir yere gitmeye çalışan insanlardı, bir anda sıkışıyorsunuz insanlar dönemiyor sonra nedeni anlaşılıyor karşıdan birkaç kişi ters yönde ilerlemeye çalışıyor

neyse artık onca şeyden feyz alırken tavaftan alamayışımında bir hikmeti vardır elbet
    belkide zannettiğim kadar hoşgörülü değilimdir, kalbimnin daha çok yumuşaması gerekiyordur
    herneyse say yaparken ve namaz kılarken havalara uçuyordum

nur dağındaki hira mağarasınada çıktık ama yaşı ilerlemiş olanlara pek tavsiye etmiyorum
    ben çıkıp spor yapmış oldum, zaten peygamber efendimizinde burayı ziyaret edin gibi bir tavsiyesi olamamış, sahabe efendilerimzinde böyle birşey yaptıklarını duymadım

kabede herkesin yaptığı duayı bende yaptım allahım isteyen herkese buraya gelmeyi tekrar tekrar nasip eyle

inşallah ilk fırsatta tekrar gitmek istiyorum

• Hosgeldin bahtiyar hocam,

Her giden, dondukten sonra "en kisa zamanda tekrar gitmek istiyorum" diyor. Bu bana ilginc geliyor acikcasi. Ben umreye gitmedim. Fakat dunyanin bir cok farkli yerine gittim. Daha yeni geldigim bir yere hicbir zaman en kisa zamanda tekrar gitmek istemedim. Tam tersi uzun bir sure bir daha gitmem dedim.

Bunun degisik bir sebebi olmali. Sen bunu nasil acikliyorsun? Umreye gitmeden once de tekrar tekrar giderim diye bir dusuncen var miydi? Gittikten sonra bir seyler degisiyor mu nedir? Yoksa ben mi cok abartiyorum, yok mu oyle bir durum?
  • bu arada unuttuğum bir kaç şey...

mekkedeki otelimizde internet bağlantısı yoktu...
    hacerül esvede elleyemedim, mültezem kapısına(kabenin kabısına) yapışamadım, halil ibrahim makamında(eskiden orası kabenin içindeymiş, kureyş kabilesi kabeyi onarırken ellerinde inşaat malzemesi bitince haram malzemeyle kabe yapılmaz diyerek kimseden istememiş yada zorla almamış kabeyi biraz küçültmüşler şuanda tam kare değil, sonradan orası ufak bir duvarla örülmüş, halil ibrahim makamı o yüzden kabenin içi sayılıyor ve orda farz nama kılınamıyor sadece nafile kılınıyor) namaz kılamadım
    bu üçüne yaklaşmak için insanları ezmek gerekiyordu birini incitirim korkusu ile bu üçüne erişemedim

rüknü yemani köşesine ise elleyebildim, kabenin örtüsüne yüzümü sürebildim
    hangi saatte giderseniz gidin kabeye yaklaşabilmek kolay değil sürekli kalabalık tüm gece mescidde beklediğimde oldu, öğlen sıcağında denediğimde oldu hep kalabalık

birde medinede peygamber efendimizin huzuruna eli boş çıkmanın mahçubiyeti vardı üzerimde
    farz namazlardan sonra salatım tüncina (peygamber efendimize salavatı şeriftir) duası okurum ama yeteli gelmedi
    oraya gidebilecek arkadaşlar 4444 salatı tefriciye hiç olmazsa birkaç bin salavatı şerife ile giderlerse daha güzel olabilir
    bilmiyorum eli boş gitmiş gibi bir mahçubiyetim oldu orda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtiyar0011 -- 18 Temmuz 2012; 3:27:28 >

• hoşbulduk arkadaşlar
    abdullah hocam inşallah tekrar buluşma yapalım ramazanın onbeşine kadar ankaradayım ama buluşmada ümre anılarıyla arkadşaları fazla sıkmak istemem çoğunu burda anlatıyorum

neverlate hocam diyorumya daha medineden ayrılmadan buaraya tekrar gelmem hatta buraya yerleşmem lazım dedim
    mescidi nebeviyi tam olarak gezmeyişim bir sebebide oydu, son gün vaktim olmasına rağmen inşallah şu kısımlarınıda bi dahaki gelişime gezerim dedim

tabiki kabeninde tadı bambaşka dedimde mekkedeki hacı sayısı medineyi bir kaç kez katlardı
    keşke haç haricinde birde ramazan ümresi nasip olsada kabede kabe imamlarının kuran ziyafetine ortak olsak
    biliyorsunuz oralarda teraviler hatimle kıldırılıyor
    hoca daha fatihayı okumaya başlayınca kendinizden geçiyorsunuz, kabede namazın tadı bambaşka birşey
    bir kaç gün boyunca her vakit namaza gelince ilerliyorsunuz bir anda aklınızdan çıkıyor sonra bir yere gelince kafanızı kaldırıyorsunuz ve kabe karşınızda bir anda içiniz sevinçle doluyor
    sanki yıllardır görmediğiniz bir sevdiğinizi görmüş gibi yüzünüz aydınlanıyor hızlı ve yarım bir nefes alıp öyle kalıyorsunuz bu anı kaç defa yaşadım bilseniz halbuki iki saat önce yine yanındaydınız ama işte bu farklı bir şey

din tecrübi birşeydir hissedersiniz onu

• Allah c.c kabul etsin hocam.
  • medine resimleri
     ümreye gidiyorum

türkçe uyarılar var

ümreye gidiyorum

mescidi nebevi dikdörtgen şeklinde bu resim kısa kenarı
     ümreye gidiyorum

buda uzun olan kenarı
     ümreye gidiyorum

bahçede gündüz açık olan gölgelikler gece kapatılıyor
     ümreye gidiyorum

buda benim
     ümreye gidiyorum

• mekke resimleri
    hudeybiyede ihrama girdik dönüşte deve sütü satılan bi yerde durduk ben içmedim karşıdan kum fırtınası geliyor, toz gözlerime doluyor
     ümreye gidiyorum

mescidi haram genişletme çalışmaları, iki tarafı şuanda inşaatlarla çevrili
    şuanda bir milyondan fazla kişi aynı anda namaz kılabiliyor ama yetmiyor bir kaç katına çıkarmaya çalışıyorlar, inşaatları "bin ladin group" yapıyor
     ümreye gidiyorum

kandil gecesi terastan zemzem tower ve avanesi
     ümreye gidiyorum

kandil gecesii terastan
     ümreye gidiyorum

safa ve merve tepeleri arası(say yapılan yer)
     ümreye gidiyorum

otelimizde asansörün üzerindeki güvenlik talimatnamesi(çok güşlmüştüm bi arkadaş anlamayanlar için çevirebilir)
     ümreye gidiyorum

gece 4:30 nur dağı hira mağarası yakınından mescid
     ümreye gidiyorum

nur dağı iniş yaklaşık yarı yol(burdan inerken kendimi tibetli hacılar gibi hissettim onlarda bir dağa tırmanıyorlarya)
     ümreye gidiyorum

suudi arabistanda erkek tuvaletinin simgesi gülmekten yarıldım
     ümreye gidiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Hosgeldin bahtiyar hocam,

Her giden, dondukten sonra "en kisa zamanda tekrar gitmek istiyorum" diyor. Bu bana ilginc geliyor acikcasi. Ben umreye gitmedim. Fakat dunyanin bir cok farkli yerine gittim. Daha yeni geldigim bir yere hicbir zaman en kisa zamanda tekrar gitmek istemedim. Tam tersi uzun bir sure bir daha gitmem dedim.

Bunun degisik bir sebebi olmali. Sen bunu nasil acikliyorsun? Umreye gitmeden once de tekrar tekrar giderim diye bir dusuncen var miydi? Gittikten sonra bir seyler degisiyor mu nedir? Yoksa ben mi cok abartiyorum, yok mu oyle bir durum?

kardeş kime sorduysam aynı cevap geldi. Gitmeden önce bir defa neyine yeetmiyor milletin diyen herkes keşke bir daha olsa diyor. Açıkçası oranın havası insanı etkiliyor sanırım. Hatta arkadaşlarden yakın zamanda gidip gelenler keşke hemen yine gitsek diyorlar. yani bu düşüncen başka yerler için geçerli olabilir. Ancak kabe bu düşünceni değiştirebilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: bahtiyar0011

mekkede 5 gün kaldım 4 ümre ve nafile tavaf yaparak değerlendirmeye çalıştım
    mekke daha kalabalık, bir cuma medinede, bir cuma ve berat kandilini mekkede geçirdik
    mekkedeki ziyaretçi sayısı sanırım medineyi katlıyordu
    burda suud görmek çok zor mekkede pek yaşamıyorlar anlaşılan sakin dönemlerde gelip ziyaret ediyorlardır

mekkede yerleşim kötü, plansız, bir tarafla yüksek yıldızlı zemzem tower ve çevresi oteller öbür tarafata bizim kaldığımız düşük yıldızlı oteller geri kalan yerlerde dahada döküntü ve harabeler var
    sokaklar temzi değil, trafik kötü insanlar durmadan kornaya asılıyor
    insanları daha acaleci, tez canlı hoşgörü eksiği var ama mescit çevresinde hacılara yine hürmet yüksek yol kenarına geldiğinizde hemen arabalar durup geçin diyorlar
    atan kalp meselesi burası içinde geçerli ama mescide geleneler genelde hacılar olduğu için gelen hemen geri gitmiyor

kabe çok güzel görünce yüzünüz aydınlanıyor, tekrar tekrar mescide geliyorsunuz ve her gördüğünüzde sanki yıllardır görmediğiniz bir sevdiğinize kavuşmuş gibi oluyorsunuz
    namazları kabeye bakarak kılmak çok farklı birşey, hele kabe imamlarının kuran okuyuşu insanı mest ediyor
    imam daha fatihaya başlarken kendinizden geçiyorsunuz
    medineki imamlarda mekkedekilerle aynı dönüşümlü kıldırıyorlarmış ama mekkede imamın sesi daha bir güzel geliyor artık yankısı farklı ondan mı yoksa kabeyi görerek namaz kılmanın zevkinden mi bilmiyorum
    hani cennette en büyük zevk cemalulaha bakmak denir ya siyah örtülü kare bir yapıya bakmak insanı böyle mest ediyorsa cennete allahın cemaline bakmak artık nasıldır bilmiyorum

peygamber efendimiz genelde rüknü yemani köşesi ile hacerül esved köşesi arasında namaz kılarmış, bende genelde o aralıkta kılmaya çalıştımbirde bu aralıkta tavana kuşlar yuva yapmış durmadan cıvıldıyorlar ve çok hoş bir sesleri var bi haca okuyor bi onlar şakıyor kuş sesleri eşliğinde namaz kıldık hep, birtek cuma için birinci kata kandil geceside yatsı için terasa çıktım geri kalan namazlarımı hep o aralıkta kıldım sayılır
    kandil gecesi terastan kabenin görünüşüde mükemmeldi, insanlar durmadan etrafında dönüyordu, o gece bir kabemiz olduğu için şükrettim, kabesi olmayanlara üzüldüm

ilk ümremi rehberimiz ve gurubumuzla birlikte yaptım sonrakileri tek başıma takıldım özellikle say(sefa ve merve tepeleri arasında gidip gelme) yaparken çok zevk aldım
    tavaf yaparken bidat ve saçma sapan şeyler yapan insanlara kızıyordum(allah beni affetsin çok çileden çıktığım oldu)
    rüknü yemaniş köşesinde kabenin örtüsü biraz kaldırılmıştır peygamber efendimiz daha önce o köşeyi öptüğü biliniyor sanırım o yüzden
    elinde bir kaç kalemle oraya gelip kabenin üzerine birşeyler yazmaya çalışan bir adam gördüğümde gerçekten sinirlenmiştim
    normalde suud irşat görevlileri var böyle şeylere izin vermiyorlar ama görevli iki dakika kaybolsa böyle saçma şeylere tanık oluyorduk
    birde halil ibrahim makamına takkesini ve seccadesini sürenler vardıki allah akıl versin versin demekle yetindim
    yine çok kzıdığım bir şey binlerce kişi tavaf yapmak için dönerken tersine bir yere gitmeye çalışan insanlardı, bir anda sıkışıyorsunuz insanlar dönemiyor sonra nedeni anlaşılıyor karşıdan birkaç kişi ters yönde ilerlemeye çalışıyor

neyse artık onca şeyden feyz alırken tavaftan alamayışımında bir hikmeti vardır elbet
    belkide zannettiğim kadar hoşgörülü değilimdir, kalbimnin daha çok yumuşaması gerekiyordur
    herneyse say yaparken ve namaz kılarken havalara uçuyordum

nur dağındaki hira mağarasınada çıktık ama yaşı ilerlemiş olanlara pek tavsiye etmiyorum
    ben çıkıp spor yapmış oldum, zaten peygamber efendimizinde burayı ziyaret edin gibi bir tavsiyesi olamamış, sahabe efendilerimzinde böyle birşey yaptıklarını duymadım

kabede herkesin yaptığı duayı bende yaptım allahım isteyen herkese buraya gelmeyi tekrar tekrar nasip eyle

inşallah ilk fırsatta tekrar gitmek istiyorum

>hocam emin ol bir nefeste okudum. Çok güzel geçirmişsin. Sanki orada gibiydim yazını okurken bu arada duanda bizede yer verdiğin için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

• Allah kabul etsin

demek dönmek istemedin haa

haksızda sayılmazsın

ruyettullah da nasip olur inşaAllah
  • Güzel fotograflar, güzel yazılar. Paylaşımın için çok teşekkürler Abdullah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahtiyar0011

bu arada unuttuğum bir kaç şey...

mekkedeki otelimizde internet bağlantısı yoktu...
    hacerül esvede elleyemedim, mültezem kapısına(kabenin kabısına) yapışamadım, halil ibrahim makamında(eskiden orası kabenin içindeymiş, kureyş kabilesi kabeyi onarırken ellerinde inşaat malzemesi bitince haram malzemeyle kabe yapılmaz diyerek kimseden istememiş yada zorla almamış kabeyi biraz küçültmüşler şuanda tam kare değil, sonradan orası ufak bir duvarla örülmüş, halil ibrahim makamı o yüzden kabenin içi sayılıyor ve orda farz nama kılınamıyor sadece nafile kılınıyor) namaz kılamadım
    bu üçüne yaklaşmak için insanları ezmek gerekiyordu birini incitirim korkusu ile bu üçüne erişemedim

rüknü yemani köşesine ise elleyebildim, kabenin örtüsüne yüzümü sürebildim
    hangi saatte giderseniz gidin kabeye yaklaşabilmek kolay değil sürekli kalabalık tüm gece mescidde beklediğimde oldu, öğlen sıcağında denediğimde oldu hep kalabalık

birde medinede peygamber efendimizin huzuruna eli boş çıkmanın mahçubiyeti vardı üzerimde
    farz namazlardan sonra salatım tüncina (peygamber efendimize salavatı şeriftir) duası okurum ama yeteli gelmedi
    oraya gidebilecek arkadaşlar 4444 salatı tefriciye hiç olmazsa birkaç bin salavatı şerife ile giderlerse daha güzel olabilir
    bilmiyorum eli boş gitmiş gibi bir mahçubiyetim oldu orda

Hocam eliboş gitmemişsindır umarım zira bu güzel hisler, bu güzel istek inşallah eksikliğini tamamlamıştır diye düşünüyorum. Allahın rahmeti bereketi üzerine olsun. İnşallah bu güzel isteklerin daim olur. Allah tekrarını sana ilkinide bize nasip etsin inşallah

• WC simgesini anlamam yaklasik 1 dakikami aldi. Burnuda piercign yokmus megerse kral Abdullah sakali varmis
  • quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

orda bir taş varmış isim yazılıyormuş.valla bilmiyomda dayım gitmişti kabenin taşına senin adınla bjk yazdım diyordu.

benim adımı sınav için bjk ise yd kurtulması içindi.

ama taş hangisi?o taşa yazı yazılır mı yaw?

atarlı gençler gitse "sebebimsin" falan yazar.

O taş Arafat'taki taş sanırım. Uzunca direk gibi bı taş, altı karalı (boyun yetişebildiği yerler. ) üst uca doğru bembeyaz.

@bahtiyar; hocam çok şey kaçırmışsınız bence Hacerül Esved'i öpmeyerek, Makam-ı İbrahim'de namaz kılmayarak. Çok zor da olmamalı, biraz bekleyince sıra geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hoşgeldin Bahtiyar.Umren kabul olur inşaallah.
    Ravza'da namaz kıldın değilmi ? :)

Erchamion ,Makam'ı ibrahim'de namaz kılmak imkansızdır.Hele hele Hacerül Esved öpmekte öyle.Orası tıklım tıklım oluyor.Yani onu öpebilmek için itip kakman gerekiyor.İnsanlara zarar vereceğin için öpmemek daha iyidir.

Anaokulu öğrencileri peygamberini ziyarete gidiyorlar :)

ümreye gidiyorum
  • Karıştırdım. Makam-ı İbrahim'de kılmaya izin vermiyorlar zaten, tavaf engelleniyor diye. Hatim'de kılmak kolay. Hacerül Esved'de kolay. İtişmeden biraz bekleyince geliyor sıra. Başkaları itekliyor ama sorun olacağını sanmam. Asker var orada, ayarlıyor sırayı bir bakıma.

Ama üç aylarda kalabalık olabilir. Onu unutmuşum.

Bu arada resim çok tatlı durmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 30 Temmuz 2012; 0:03:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı yolculuklar dilerim.darısı başımıza:)
  • Hayırlı yolculuklar, darısı bizimde başımıza.
    bu arada ismim Mehmet. ismimle bana Dua edersen çok sevinirim. Allah razı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.