Şimdi Ara

UMRE REHBERİ - ( SSLİ - FAYDALAN ! ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
12
Favori
2.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allah kabul etsin hacım çok güzel bi konu ama dh ye uymuyor malesef. şimdi bi kaç troll gelir tepimizin tasını attırır şu gece de .
  • Kardeş Allah kabul etsin. Bizlerde gideriz inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmmd.ozkan

halk osmanlı türkiye taraftarı fakat üst kademe yönetim amerikan köle

polis arabaları olsun ambulans itfaiye olsun amerikan fordları

her yerde kapitalizmin mağazaları burger pepsi cocacola falan

dediğim gibi halkı eziyorlar

kabede veya medinede imamın teki amrekia israile bed dua etmiş adamın fail ortalıkta yok

bi önceki kral zamanında bi imam imamlıktan alındı yeni kral tekrar imamlığa getirdi

osmnalıyı ve peygamberin izini silmeye çalışıyor üst kademe halk ve türkiyede baskı yaparak izin vermemeye çalışsada yine de yapıyorlar

benzin litresi 23 25 halale oda 12 13 kuruş su 50 kuruş

türklere vizede sıkıntı yaratıyorlar çıkarı olan esnaf da şikayetçi zarar ediyoz diye ülkede vergi yok ''0''

5-6 sene önce dikdikleri zemzem towerı yıkacaklarmış

not: 2 sene önce ramazan umresindeydim Allah herkese nasip etsin şuan babam ve annem oradalar
     UMRE REHBERİ - ( SSLİ - FAYDALAN ! ) UMRE REHBERİ - ( SSLİ - FAYDALAN ! )

ordakiler bi tuhaf. peygamberimizin kabrinde de dua falan ettirmiyorlarmış demişti giden hocamız. yine Allahtan oralara bakıyorlar yapılara para harcıyorlar da dediğin gibi kapitalizmin kölesi oldular. keşke şu petrol başlarına dert olmasaydı .

• Çok güzel yerler yav inşallah bizede gitmek nasip olur.Allah kabul etsin
  • iki kendini bilmeze bırakmam konumu
  • İnşallah dostum :)
  • İnşallah hocam
  • Allah gitmeyenlere de nasip etsin.

Suudi Arabistan da bir söz vardır.
    "Malezyalılae ibadet etmeye, Türkler alışveriş yapmaya, iranlılar kavga çıkarmaya gelirler."

Konuyu okurken, 'keşke arada harem e de uğrasaydın' dicektim :D

Bu Araplar'a mal satmam lazım öf

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu için teşekkürler. Yararlı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harem içinde bir sürü fotoğrafım var. Sıkılırsınız diye atmadım.

• HeLLsTeR kullanıcısına yanıt
    Okuduğunuz için teşekkürler

• Güzel konu Allah kabul etsin
  • evet de yanlış anlaşılma hani isamiyet dininde olmayan şeylerde var hani bişi derler dilimin ucunda da hani onlar bizim eyüb sultana gidiyorlar bez bağlıyorlar ondan çocuk istyorlar ya o olaya dönmemesi onların engellemeye çalıştığı şey şirk efendimiz selamlamaya girerken elimi duvara yaslamışım yogunluktan dua ediyorum içimden asker geldi elimi indir bi baktı sonra türkiye dedi bende evet türkiye dedim duvardan isteme yukardan iste gibi şeyler dedi bende şirk olduğunu dinlenmek için elimi oraya koyduğumu söledim

bir keresindede sevr mağarasına ziyarete gittik türk bi teyze o mağaranın içerisine uzanmış bekliyor sonra bizim hocam kızdı taştan medet umöma falan dedi
    de mesele adamlar o konuda biraz haklılar efendimizi kıble gibi yönelerek namaz kılıyorlarmış tamamen şirk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yelllow

Böyle bir yazı gördünüz mü konumda ?

anlamadım ?
  • Bende 18 yaşındayım.
    2008 de 36günlük gittim
    Ramazan Umresi.
    2014te 10Günlük Şubat tatilinde gittim.
    Allah birdaha gitmeyi nasip eylesin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim hayırlı olsun, inşaAllah o mübarek toprakları görmek bize de nasip olur. Bir kere imkan geldi ayağıma, geri teptim. Halbuki 1 kuruş para ödemeyecektim. Çok pişmanım
  • İçinde niyet taşıyan çoğu kişinin fikir edinmesini sağlayacak faydalı konu olmuş. Umarım kapatılmaz. Allah kabul etsin bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yelllow

Arkadaşlar merhaba, yarı yıl tatilinde umre'ye gidip geldim. Toplam 21 gün kaldım.

Arabistan'ın yemek + alışveriş + dini ziyaretleri ile ilgili sizleri bilgilendirmek istedim. Gidecek arkadaşlar için faydalı olacaktır.

- Toplam 17 gün boyunca mekke'de RAWABİ ZEMZEM otelinde kaldım.

DIŞTAN

UMRE REHBERİ - ( SSLİ - FAYDALAN ! )

LAVABO

YEMEKHANE

Odalarda 2+1 veya 3+1 olarak var ( oda değil yatak )

Bazılarının içinde bazılarınında dışında lavaboları.

Ayrıca hergün şampuan, tuvalet kağıdı ve sabun veriyorlar.

YEMEK

- Otel günde 3 kere yemek veriyor.

Sabah 7:30-11:00

Menü : Meyve : Muz,portakal veya mandalina
    Ana yicek : Kahvaltı tabağı + Yumurta ( haşlanmış )
    + yicek : Bal, tereyağı, reçel, pekmez.

Öğlen : Çay vakti + kurabiye tarzı

Akşam : Meyve : Muz,portakal veya mandalina
    Ana yicek : Çorba, fasulye,pilav,nohut,karnı yarık,tavuk ve sebzeli yemekler.
    + Yoğurt

Buda bir akşam yemeğim.

Bu arada araplar'ın BAZI kesimleri çok türk sever çıkar çok iyi davranırlarsa sakın şaşırmayın. Mesela bir akşam çay ısmarladılar.

+ Olarak dışarda AL-BAİK diye bir KFC tarzı marka var, bana göre dünyanın en iyisi, kimilerine göre KFC'den farkı yok.
    Akşamları otelde yemediğimde ( genellikle ) gidip Zemzem Tower'ın arkadasındaki Alışveriş Merkezin'de Al baik yiyordum.

En sevdiğim Jumbo Karides ( al baik ) Ortalama 20-25 riyal civarında bazı yerlerde değişebiliyor fiyatlar.
    Birde tavuk menüsü var Nugget olarak 6-9 lu olarak patates + kolayla birde soslarıyla geliyor ortalama 9-12 riyal arasında dediğim gibi bazı yerlerde değişebiliyor.

Bu arada MEKKE'ye gidip sakın'a sakın RAWABİ MÜBAREK otelinin yanında ki MEKKE DONDURMACISIN'dan dondurma yemeden gelmeyin. MÜKEMMEL ÖTESİ

Küçükleri - 3 riyal
    Büyükleri- 5 riyal

BU ARADA KAÇ PARA HARCADIN DİYECEKSİNİZ BİLİYORUM BU PARALARIN HARİCİNDE +100 EURO

ALIŞVERİŞ

Arkadaşlar arabistan'da hediyelik eşya alacaksanız KESİNLİKLE medine'den almanızı öneriyorum, mekke bundan 3-4 sene evvel ucuzmuş oranın yerlileri ve gittiğimde konuştuğum dükkan sahipleri söyledi.

Tesbih-Mis-Parfüm ( Gibi hediyelik eşyalar ) geneli türkiyeden Arabistan'a gidiyor ( YARISINDA MADE İN TURKEY ) yazısı gördüğüm için söylüyorum.

Gelelim fiyatlara

Hira mağrasının üstünde küçük kulübede pahalıya bu tür takı gibi şeyler satılıyor, hediyelik taşlar gibi TANESİ 1 RİYAL ( 0,60 TÜRK LİRASI )

Gerçek Kuka türkiye malı, türkiyede daha pahalı olduğu için oradan aldım 4 tane aldım en yakın arkadaşlarıma TANESİ 35 Riyal ( Ortalama 70 tl para verdim )
    Biraz kazık yemiş olabilirim çünki, Zemzem tower'dan aldım biraz pahalı. Eğer ürün alacaksanız CAFERİYE veya Medine'deki dükkanlardan almanızı tavsiye ederim.

Kendime ve babama kehribar aldım tanesine 460 riyal dedi bende gel bilek güreşi yapalım sen yenersen 2'sine 1000 riyal vericem ben yenersem tanesine 400 veririm dedim kabul etti yaptık ve yendim 1 tanesi hediye olarak 400 riyal ( ortalama 240 tl para verdim )

Türkiyede tarttırdım Özdilek mağazasında Kütahya Tesbihcisin'de tanesine 540 tl fiyat biçti. Bende karımla kalmış oldum :)

Bu arada çakmaları mevcut size gerçek diyip 30 riyal diyorsa bilin ki sahtedir.

Arabistan'a gidip parfüm almadan dönmenin mantık hatası olduğunu söyleyebilirim çünki parfümler bedava fiyata gidiyor

One Milliyon- Lady Million aldım 1'er tane ortalama 180 riyal para ödedim yani 110 tl civarında

Sense ve voce içinde 240 riyal para bayıldım ama böyle bir koku hiç bir yerde bulamazsınız 2 kere sıkıyorum tişörtte 5 günden fazla gidiyor.

Buda bir arkadaşıma aldığım parfüm dandik birşey gibi duruyor ama kokusu güzeldi 30 riyal para verdim 18 tl

MÜCEVHER

Arkadaşlar altın'ın nerede ucuz olduğunu gördünüz ? Ucuz demeyeceğim çünki adamların en küçük yüzüğü en küçük küpesi 10 gram 15 gram bir kolyeleri var deve yüküyle deve taksan kaba durur öyle diyim
    Biz de anladık altına para yetmez dedik gümüş bakalım.
    Zevksiz diyebilirsiniz ama adamların bütün modelleri böyle, dışı gümüş içi yakut veya zümrüt
    Ortalama 400 riyal istediler tanesi için yalan olmasın

Buda annemin takımının son parçasıydı kolyesi küpesi felan alındı fakat yüzük yoktu onuda medineden 150 riyal'e aldım kendisi aşşağıda

Buda küpe ( Kolyeyi çekmeyi unuttum )

Bu arada babam 18. yaş hediyesi olarak bana bu saati aldı fakat bende saati cirane mescidin'de abdest alırken unuttum, baba hediyesi sonuçda kaybolsada ona çaktırmadan aynısını bulmam lazımdı, sonra gezdim dolaştım bir swatch mağazası bulup aynısını aldım 380 riyal verdim . bu arada international garantili 1 sene.

ALIŞVERİŞİN SONU GELMEDİ DAHA SONRA DEVAM EDERİM ŞİMDİ GEZDİĞİMİZ YERLERE BİR GİDELİM

İlk uhud'dan başlayalım.

Okçular tepesi. ( Hz.Muhammed s.a.v buyurdu ki. BENİ KARGALAR YERKEN GÖRSENİZ BİLE BU DAĞ'DAN İNMEYİNİZ ) ama indiler ve savaşı kaybettik.

Biliyorsunuz uhud savaşında peygamber efendimizin dişi kırıldı ve bir mağaraya çekildi ( YA UHUD AÇIL BUYUR ) ve uhud dağı yarıldı ben o mağaraya girdim mükkemmel bir koku var söyliyeyim :)
    Bu arada insanlar girmesinler diye beton atmışlar ama allah ve muhammed aşkı bizi yıldırmadı tırmandık

Ve o mağara

Buda Hz.Hamzanın kabri ( Allahın aslanı )

Bu arada uhur meydanı çok büyük bir meydandır Hz.Hamzanın kabrinin tam önünde kocaman bir düzlük vardır ve bu düzlükde 1000'ler sokak satıcısı pazar kurmuştur. Oralardanda alışveriş yapabilirsiniz.
    Ben kendime foter almıştım ( 5 riyal )

MEKKE'YE DÖNELİM

Burası kralın sarayı, bizim otel baya yüksek olduğu için en üst kattan içerisi görünüyor içinde yok yok, orman bile var
    Ama ben gittiğimde yıkmaya karar vermişlerdi, kralda ben gittim 3. gün öldü.
    Bu arada sarayı Hacılar'a yer açılsın diye yıkıyorlar yeni bir yerleşim yapmayacaklar

Zemzem Tower ortalama yükseliği 800-900 arası diye biliyorum ( saaat dahil ). İçi alışveriş merkezi ve otel olarak 2'ye ayrılıyor. Bence mekke'nin en pahalı yeri.
    İçinde ne ararsanız var yok yok. Biz türkler için en önemli şey kahve değil midir ? Starbucks sizi bekliyor :)

Hz.Muhammed s.a.v 'in evi şimdi kütüphane görevi görüyor ev tabikide o zamandan kalma değil aynı yere inşaa edilmiş görsellik olsun diye

Buda bir namaz çıkışı

Burasıda OSMANLI döneminden kalma Osmanlıların yaptığı bir camii tam karşısında bir tren garı var. Yalnız burası MEDİNE'de haberiniz olsun arada kaynadı. Bu arada o tren raylarına Osmanlı Padişahı ( kim olduğunu unutu verdim ) kauçuk döşemiş Hz.Muhammed S.a.v ses'den rahatsız olmasın diye .

Burası İlk vahiy'in indiği NUR DAĞI diğer adıyla HİRA '' İKRA MUHAMMED '' desem yeterli heralde hepimiz biliyoruzdur ?
    Bu fotoğraf'dan 1 gün sonra çıktım ortalama 30-40 dakika arası sürdü

İlk vahiy'in ve devamının indiği o küçük mağara

Burasıda NUR DAĞI mekke ayaklarınızın altında.

Bu arada nur dağın'da acayip derece '' Kartal,şahin, maymun,keçi ve porsuk türü canlılar yaşıyor '' aman diyim çantanızla çıkmayın maymunlar çantanızı kaptığı gibi kaçıyor
    Kadının birinin elinde NOTE 3 telefonunu alıp dağ'dan aşşağı fırlattı.

Sıra geldi SEVR mağarasına çıkışa Ortalama 1 saatte çıktık, yukarda yine küçük bir dükkan var su, muz gibi şeyler satıyor ama çok pahalı.
    Yukarda peygamber efendimizin rivayetlere göre 3 gün dinlendiği mağara bulunuyor, hicretten önce kaçıp dinlendikleri mağara.

- Yukarı çıkıp selfie'siz olmaz dedim

Bu mağaranın çıkışı, arkadan giriliyor.

Sabah namazından sonra çıkarsan böyle herkes uyur :)

Bizde çekinelim güzel bir fotoğraf dedik ama pek olmadı

SIRA GELDİ GEZMEYE

- Bence ilk önce KAKİ'ye gidin bana göre dünyanın en büyük hali YOK YOK diyebilirim ve bedava fiyata

Meyve

Muz'un kilosu 2 riyal
    Pomelo'nun tanesi 3 riyal TR'de 15 tl civarında
    Üzüm 1,5 riyal
    Kiraz 3 riyal
    Kavun, karpuz bedava diyebilirim

Kurbanlık hayvanlar

Keçi 250 ile 400 riyal arasında değişiyor
    Koyun 250-400

Büyük baş hayvan pek göremedim görsemde fiyat bilmiyorum
    Deve kesen bir yer görmedim onu söylemeden geçmiyim

Balık ürünleri

Papağan balığının tanesi 10 riyal
    Birde şu fotoğrafda göreceğiz sol'daki balığı 50 riyale aldık TR'de 150 200'den aşşağı vermezler bence.
    Istakoz, karides türleri kiloyla değil taneyle veriyorlar 10 riyalede var 20 riyalede
    Ahtapot tanesi 6 riyal
    Yengeç tanesi 3 riyal

Karnımdaki cüzdan :)

SIRA GELDİ BEYTULLAH'A KABE'YE ALLAHIN EVİNE

Sadece paylaşmak istedim

Merdivenlere oturup hergün 1 saat kadar izliyordum buda o anlardan birisi

YORULDUM DEVAMI YARIN

Güzel resimler hocam

• guzel konu Allah kabul etsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.