Şimdi Ara

umi x1 mtk 6577 android 4 4.5inç 1280 * 720 IPS Kapasitif Ekran 8MP WIFI GPS (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
6
Favori
15.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: guapon

quote:

Orijinalden alıntı: arbede59

mui 4.1.2 rom derken acaba miui 4.1.2mi kastediyor.

arkadaşım rom değiştirmeden önce superwipe ve kernel clean yap...ben bunları yaptıktan sonra nuher in verdiği türkçe romu kurdum şu an hiçbir sorun yok...tam tersi telefon cok hızlı bir şekılde(2sn kapanma 3 sn acılma) açılıp kapanıyor super oldu telefon..

Hocam arkadaşa nasıl superwipe ve kernel clean yaptığını anlatabilir misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

nuher yardımların için teşekkürler guapon35 dediklerini yaptım ama benim recovery menüsünde sadece wipe var onunla silme yaptım superwipe ve kernel clean diye biryer çıkmıyor onları nasıl bulacağım o şekildede silme ve rom yükleme yapmayı deneyeyim.

arkadaşım 2 tane program var superwipe.zip ve ultimatekernelclean.zip uzantılı 2 dosya bunları sd karta atıyorsun. recovery menude normal rom kurar gibi sd karttan bunları çalıştırıyorsun...yanlız onemli bir husus bu iki programı kullandıktan sonra romu hemen kurmalısın yoksa telefon acılmaz...dosyaları ekteki linkten alabilirsin...(ben bu dosyaları denemedim eger calışmaz ise başkasını bulup deneyin)

http://d-h.st/e54lm1evpygm/SuperWipe_SGS2.zip
    http://filesresidence.com/ultimate-kernel-cleaning-script-v2-6-zip_4.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guapon -- 10 Şubat 2013; 19:29:06 >

• Arkadaşlar tesadufen bu telefonla ilgili pek hoş olmayan birşey kesfettim.Eger telefonu bataryadan ayırıp 2-3 saat beklerseniz ve bataryayı takıp çalıştırırsanız ekranda renkler kayboluyor sadece beyaz beyaz cızgıler cıkıyor...biraz bekleyıp bataryayı sokup tekrar takarsanız ekran duzelıyor....Acaba sızdede boyle bırsey oldumu?Romdan kaynaklı olabilirmi...Jiayu g3 forumundada bırının elefonunda aynı şey olmuştu...

http://www.youtube.com/watch?v=KP_M1_zuC_8 bu videodakinin aynısı oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guapon -- 10 Şubat 2013; 15:17:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuher

quote:

umi x1 mtk 6577 android 4 4.5inç 1280 * 720 IPS Kapasitif Ekran 8MP WIFI GPS

guapon35 arkadaşın dediklerini yaptın ve düzelmedi ise büyük ihtimal ekran slotunda temazsızlık olan bir yer varmış gibi görünüyor. telefoncu ekran slotunu kontrol etsin. çok büyütülecek bir arıza değil. işi bilen telefon tamircisi yapar.

nuh hocam sizin türkçe romda göruntulu gorusme yapılabiliyormuydu?

• quote:

quote:

quote:

umi x1 mtk 6577 android 4 4.5inç 1280 * 720 IPS Kapasitif Ekran 8MP WIFI GPS

guapon35 arkadaşın dediklerini yaptın ve düzelmedi ise büyük ihtimal ekran slotunda temazsızlık olan bir yer varmış gibi görünüyor. telefoncu ekran slotunu kontrol etsin. çok büyütülecek bir arıza değil. işi bilen telefon tamircisi yapar.

nuh hocam sizin türkçe romda göruntulu gorusme yapılabiliyormuydu?

Evet görüntülü görüşme yapabiliyorum. Hem gsm hattı 3g ile hemde skype ile denedim sıkıntı yok.

• quote:

Arkadaşlar tesadufen bu telefonla ilgili pek hoş olmayan birşey kesfettim.Eger telefonu bataryadan ayırıp 2-3 saat beklerseniz ve bataryayı takıp çalıştırırsanız ekranda renkler kayboluyor sadece beyaz beyaz cızgıler cıkıyor...biraz bekleyıp bataryayı sokup tekrar takarsanız ekran duzelıyor....Acaba sızdede boyle bırsey oldumu?Romdan kaynaklı olabilirmi...Jiayu g3 forumundada bırının elefonunda aynı şey olmuştu...

http://www.youtube.com/watch?v=KP_M1_zuC_8 bu videodakinin aynısı oluyor...

Telefondan bataryayı çıkardığınız zaman bir miktar statik elektrik telefonda olur. Ancak bu telefonlarda statik elektrik fazla tutuluyor. Ekrandaki beyaz çizgiler bundan kaynaklanıyor büyük ihtimal. Bataryayı takmadan önce usb ile bilgisayara bağlayıp 10-15 saniye bekleyip statik elektriği boşaltması sağlanabilir. Daha sonra batarya takılınca sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

• Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler.Superwipe ve kernel clean ile rom attım ama yine olmadı.Nuher söylediği gibi bu telefonlardan anlayan iyi bir tamirci bulup ekran slotunu kontrol ettireceğim.İnşallah büyük bir problemi yoktur.
  • mart ayıının başındada umi x2 cıkıyor..buyuk telefon sevenler için cezbedici bir telefon..
  • quote:

quote:

lewa romu denedinizmi?

UMİ X1 jb romu full türkçe sonunda bulabildim. süper stabil çalışıyor. flash tool programı ile kuruluyor. Firmware->Upgrade butonu ile kuruluyor. download butonu ile kurulmuyor. bilgilerinize.. aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz. flash tool programının aşağıdaki sürümü ile kurunuz googlede aratırsanız bu sürümü bulabilirsiniz.

SP_Flash_Tool_v3.1224.0.sn85

https://docs.google.com/file/d/0B7GQOse1i17vZHQ0Q3JLZ3hJSG8/edit

telefonun ismi değişiyor. telefona build.prop editor.apk programını yükleyerek build.prop dosyasında gerekli yerleri değiştirerek tekrar UMI X1 yapabilirsiniz. değişiklikten sonra telefonu tekrardan başlatın.
    daha sonra google play kaydınızı yapınız.

merhabalar bende bugun forumdan bi arkdaştan umix1 aldım ve aranıza katıldım . daha önce vodafone 945 kullandım birkaç kez rom yüklemiştim recoveryden.
    bugun bayadır uğraşıyorum bu romu flash tool ile yükleyemedim sanırım driverden teli taktım driver otomatik yüklendi dedi android interface diye bi driver yükledi. windows7 için başka bir driver mı yükleme gerek ? acilen de rom atmam lazım bugun telefon ile markete giremedim , gmail tanımlayamadım fabrika ayarlarına döneyim dedim imei silindi neyse not etmiştim imei geri yükledim ama rom çok garip oldu bi şekilde rom atmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: yufat

quote:

quote:

lewa romu denedinizmi?

UMİ X1 jb romu full türkçe sonunda bulabildim. süper stabil çalışıyor. flash tool programı ile kuruluyor. Firmware->Upgrade butonu ile kuruluyor. download butonu ile kurulmuyor. bilgilerinize.. aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz. flash tool programının aşağıdaki sürümü ile kurunuz googlede aratırsanız bu sürümü bulabilirsiniz.

telefonun ismi değişiyor. telefona build.prop editor.apk programını yükleyerek build.prop dosyasında gerekli yerleri değiştirerek tekrar UMI X1 yapabilirsiniz. değişiklikten sonra telefonu tekrardan başlatın.

merhabalar bende bugun forumdan bi arkdaştan umix1 aldım ve aranıza katıldım . daha önce vodafone 945 kullandım birkaç kez rom yüklemiştim recoveryden.
    bugun bayadır uğraşıyorum bu romu flash tool ile yükleyemedim sanırım driverden teli taktım driver otomatik yüklendi dedi android interface diye bi driver yükledi. windows7 için başka bir driver mı yükleme gerek ? acilen de rom atmam lazım bugun telefon ile markete giremedim , gmail tanımlayamadım fabrika ayarlarına döneyim dedim imei silindi neyse not etmiştim imei geri yükledim ama rom çok garip oldu bi şekilde rom atmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

flash tool ile romu yuklerken update tuşuna bastktan sonra aşagıda saniye başlıyor o esnada telefon bataryasını takacaksınız rom yuklemeye ondan sonra başlayacak...batarya takılmadan rom yuklenmıyor....

• Hocam bataryayi taktim anlatimdaki gibi ama saniyeyi farketmedim bi daha deneyeyim belki gec takmis olabilirim

• quote:

Hocam bataryayi taktim anlatimdaki gibi ama saniyeyi farketmedim bi daha deneyeyim belki gec takmis olabilirim

birde flash tool programıda sapıtabılıyor benım bılgısayarda aynı surum flash tool uygulaması 3 tane var biri calışmazsa biri yapıyor programlada ilgili bir sıkıntı var..
  • quote:

quote:

Hocam bataryayi taktim anlatimdaki gibi ama saniyeyi farketmedim bi daha deneyeyim belki gec takmis olabilirim

birde flash tool programıda sapıtabılıyor benım bılgısayarda aynı surum flash tool uygulaması 3 tane var biri calışmazsa biri yapıyor programlada ilgili bir sıkıntı var..

Hocam , dün epey uğraştım ama sonunda oldu sorun tahmin ettiğim gibi bilgisayarımdaki driverlardaymış . telefonu ilk taktığımda win7 otomatik kurulum yaptı android interface diye bir driver yükledi. android interface adlı driveri güncellemek istediğimde hep son sürüm yüklü uyarısı aldım . bu konunun ilk sayfasındaki "yirmisekizli " adlı arkadaşın paylaştığı dosyada driver dosyası var "android interface" driverını manuel olarak o dosya ile güncellemek istedim bir türlü olmadı . en sonunda şöyle bir çözüm buldum "pdanet" programını bilgisayarıma yükledim bu programın driver bulma özelliği olduğunu biliyordum. pdaneti yükleyip telefonu takar takmaz driver buldu yükleme için izin istedi evet dedim. aygıt yöneticisine baktığımda" mtk65..." diye bir driver yüklemiş ama üzerinde ünlem vardı . bu yeni driveri da yirmisekisli arkadaşın yüklediği driver ile manuel olarak güncelledim driver sorunum çözüldü . sonra "nuher" arkadaşın anlatımını tekrar yaptım ve 4.1.2 yi çok rahat yükledim. yüklemede sorun yaşayan arkadaşlar driver güncellmesi yaparak nuherin anlatımını uygulamayı denesinler.

edit: yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi educationist -- 14 Şubat 2013; 10:17:29 >

• 4.1.2 yi bir gündür kullanıyorum çok güzel ,bana gayet stabil geldi . telefon kendine geldi . açılış 3-4 sürüyor. bugun gps bağlantısı denedim kapalı hava arabanın içinde uydu bağlantısını tam saate bakmadım ama 3 dk gibi bir sürede kurdu (yalnız gps anten markasını bulamadım KFT mi değilmi bilmiyorum nereden bakacağız ? ),seyir halinde de bağlantıyı korudu. yalnız birkaç sorum / sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.

1- En önemlisi evimdeki wifi ye bağlanamadım ama iş yerimde bağlandım , bunun androidin genel bir sorunu oldugunu biliyorum bazı kablosuzlara bağlanırken bazılarına bağlanmıyor. daha önceki vodafone 945im evimdeki ağa bağlanmıştı. nette biraz araştırdım kablosuz ağ ayarlarından static ip seçilince düzeleceğini yazmışlar ama umide wifi ayarlarında kaydet bölümü aktif olmuyor 4.0 romda da olmamış dı bu 4.1.2 ye özel değil. ama halen bağlantı kuramadım evdeki ağıma.

2. telefon profil ayarlarından titreşimi kapattım ama telefon gelen çağrılarda halen titriyor . bunu nasıl kapatabilirim?

3. 2 hatlı telefonda ben tek hat kullanıyorum durum çubuğunda diğer şebekede üzerinde x işaretiyle çıkıyor.

4. Bu telefonlar hangi markanın usb kablosu/ şarj cihazı uyuyor . vodafone 945 samsung kablolarını kullanıyordu samsung olmadı umi ye.

• quote:

4.1.2 yi bir gündür kullanıyorum çok güzel ,bana gayet stabil geldi . telefon kendine geldi . açılış 3-4 sürüyor. bugun gps bağlantısı denedim kapalı hava arabanın içinde uydu bağlantısını tam saate bakmadım ama 3 dk gibi bir sürede kurdu (yalnız gps anten markasını bulamadım KFT mi değilmi bilmiyorum nereden bakacağız ? ),seyir halinde de bağlantıyı korudu. yalnız birkaç sorum / sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.

1- En önemlisi evimdeki wifi ye bağlanamadım ama iş yerimde bağlandım , bunun androidin genel bir sorunu oldugunu biliyorum bazı kablosuzlara bağlanırken bazılarına bağlanmıyor. daha önceki vodafone 945im evimdeki ağa bağlanmıştı. nette biraz araştırdım kablosuz ağ ayarlarından static ip seçilince düzeleceğini yazmışlar ama umide wifi ayarlarında kaydet bölümü aktif olmuyor 4.0 romda da olmamış dı bu 4.1.2 ye özel değil. ama halen bağlantı kuramadım evdeki ağıma.

2. telefon profil ayarlarından titreşimi kapattım ama telefon gelen çağrılarda halen titriyor . bunu nasıl kapatabilirim?

3. 2 hatlı telefonda ben tek hat kullanıyorum durum çubuğunda diğer şebekede üzerinde x işaretiyle çıkıyor.

4. Bu telefonlar hangi markanın usb kablosu/ şarj cihazı uyuyor . vodafone 945 samsung kablolarını kullanıyordu samsung olmadı umi ye.

telefonun arka kapagını cıkardıgında sol ust köşede bant gibi birşey varsa ustundede kft yazar......yoksa eski tip antendir..
    wifi sorununu ilk defa duyuyorum ...
    ses ayarlarındanda titreşimi kapatman lazım
    kullanmadıgın sebekenin işaretide görülüyo malesef bu romun ozelliği göstermeyen romlarda var...

• http://bbs.91umi.com/forum.php?mod=viewthread&tid=25421

arkadaşlar bu romu indirebilen varmı, siteye bir türlü üye olunmuyor sitede sorun var galiba,
    xdadaki offical son romu kullanıyorum ama pek stabil değil lewa kullandım idare eder ama arada dokunmatiği takılıyor, henüz miui denemedim ama onu kurup deniyecem.
  • quote:

quote:

lewa romu denedinizmi?

emeğiniz için çok tşkler, şuanda kurulumu gerçekleştirdim sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.
    91umi offical forumda şubat aylı son romu paylaşmış, yanlız üye olunmuyor bu romuda denemek lazım, linkde bulamadım linke ulaşan olursa lütfen paylaşsın..

• quote:

Orijinalden alıntı: nefsim

quote:

quote:

lewa romu denedinizmi?

emeğiniz için çok tşkler, şuanda kurulumu gerçekleştirdim sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.
    91umi offical forumda şubat aylı son romu paylaşmış, yanlız üye olunmuyor bu romuda denemek lazım, linkde bulamadım linke ulaşan olursa lütfen paylaşsın..

Rom burada ama henüz denemedim. CWM recovery ile kuruluyor

http://disk.yandex.com.tr/public/?hash=LIOUYNV8R1wYTNk1BKStB2uLzd9jfQ7OzfdevxXd3wI%3D

• quote:

Rom burada ama henüz denemedim. CWM recovery ile kuruluyor

http://disk.yandex.com.tr/public/?hash=LIOUYNV8R1wYTNk1BKStB2uLzd9jfQ7OzfdevxXd3wI%3D

çok tşkler 2 gündür indirmeye çalışıyorum siteye üye olamadım bir türlü, sizin üyelik var sanırım ?
    Hocam verdiğiniz türkçe orjinal romu dünden beri kullanıyorum, aşırı memnun kaldım telefon resmen kendine geldi, türkçeside full hiçbir yerinde sıkıntısı yoktur.

Şu durumda yeni çıkan romu denesemmi bilemedim, olmazsa yedeğini alıp deneyebilirim ama kararsız kaldım :)
    Son romu çıkaranda admin nickli kullanıcı olduğuna göre sanırım umi firmasının resmi romlarından..

• quote:

Orijinalden alıntı: yirmisekizli

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yirmisekizli

Cihazın foto kalitesi ve flaş gücü iyi fakat flaşlı foto çekimlerinde flaş ışığı lense yansıyor sanırım ve fotoğrafın sağ tarafı yeşilimsi çıkıyor.

Ben böyle bir durumla karşılaşmadım.

örnek bir foto koydum. Yakın çekimlerde olmuyor ama uzak çekimlerde oluyor ve baskın bir yeşil renk ortaya çıkıyor fotoda. Ayarlarla ilgili değil.

[simage]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/200612/0086FF733ACF4F2F82A3917F2691CFFF.jpg[/image

Aynı sorun bendede var hocam, son romdan sonra henüz denemedim ama test edecem..

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.