Şimdi Ara

Uluslarası ilişkiler mezunu ne iş yapar? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
3
Favori
258.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peki diyelimki dışişleri olmadı zaten oraya girmekte kolay degil..bir devlet bankasına girdin normal memur maaşı alıyorsun degil mi bunları sormak zorundayım ülkemizde memurun hali belli :)

Orijinalden alıntı: ergec

peki diyelimki dışişleri olmadı zaten oraya girmekte kolay degil..bir devlet bankasına girdin normal memur maaşı alıyorsun degil mi bunları sormak zorundayım ülkemizde memurun hali belli :)

Maaş neyse onu alırsın.
    Sürekli MAAŞ , PARA konuşur olmayın.
    Okuyacağınız bölümde en iyisi olun. En az 3 dil bilin. İletişim konusunda kendinizi geliştirin. Siyasi tanıdıklarında oldu mu ? Değme keyfine..
    AMD Athlon 64 X2 4600+ AM2(2400mhz-default)- ABIT FATAL1TY AN9 32X-200Gb.Seagate 7200*10 16Mb cache-Samsung Sata2 200gb 16mb cache-XFX 7600GT Extreme Edition(680/1880)-2*1 GB.CORSAIR Value Select DDR2 667-Thermaltake Mambo VNS2000-ENERMAX EG365AX-VD 350W PSU-BENQ 1650DVDRW-52X32X52 ASUS CDRW-AZTECH DSL 305EU
  • maaş para konuşma diyosunda milaylarca insan neden eğitim alıyoki ozaman? babasının hayrınamı

maaş para konuşma diyosunda milaylarca insan neden eğitim alıyoki ozaman? babasının hayrınamı

Para için okuyacaksan hiç okuma artık belirli bölümler dışında okuyarak para kazanma olayı yok.
    Bankada gişeye bile girmek için sınav ve mülakat yapılıyor.
    Bankada çalışanların nerdeyse tamamı üniversite mezunu.Yüksek lisanslı bile tonla var.Öyle yüksek mevkilerde çalışanlar değil bunlar.
    İş bulmak artık bir nimet oldu.Para diyorsun işsizliği yaşamadığından bilmiyorsun.Lise diplomasıyla kalırsan markette reyon dizersin.

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

maaş para konuşma diyosunda milaylarca insan neden eğitim alıyoki ozaman? babasının hayrınamı

Para için okuyacaksan hiç okuma artık belirli bölümler dışında okuyarak para kazanma olayı yok.
    Bankada gişeye bile girmek için sınav ve mülakat yapılıyor.
    Bankada çalışanların nerdeyse tamamı üniversite mezunu.Yüksek lisanslı bile tonla var.Öyle yüksek mevkilerde çalışanlar değil bunlar.
    İş bulmak artık bir nimet oldu.Para diyorsun işsizliği yaşamadığından bilmiyorsun.Lise diplomasıyla kalırsan markette reyon dizersin.

Dandik bir üni okucağıma markette reyon dizerim kardeş. 4 sene kayıp yerine, 4 sene çalışırsın açıkdan aöf okursun, 4 sene sorna mağaza müdürlüğüne yükselme şansın olur, al sana 3000-4000tl maaş. Çalışana iş var her zaman bu ülkede.

• ben bu soruları soruyorum çünkü işsizliğin ne olduğunu biliyorum elimde şans varken daha tren geçmemişken bilgi ediniyorum :)
    benim bir arkadaşım adnan menderes uluslar arası ilişkiler bitirdi çok iyi ingilizcesi var ( ki bir kaç yıl amerikada kaldı ) ama gel gelelim şu an avea da müşteri temsilcisi namı değer call center
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaoin.8

uluslararası ilişkeler bölümü için kendini geliştimen çok önemli iyi bir inigilizcen olmalı birde şansa ihitiyacın olacak neden mi
    benim bir arkadaşım adnan menderes uluslar arası ilişkiler bitirdi çok iyi ingilizcesi var ( ki bir kaç yıl amerikada kaldı ) ama gel gelelim şu an avea da müşteri temsilcisi namı değer call center

Artık sadece İngilizce ile yetinilmemeli.
    İngilizce yanına Çince , Rusça , Fransızca , Arapça.. gibi bir dil daha bulunmalıdır.
    AMD Athlon 64 X2 4600+ AM2(2400mhz-default)- ABIT FATAL1TY AN9 32X-200Gb.Seagate 7200*10 16Mb cache-Samsung Sata2 200gb 16mb cache-XFX 7600GT Extreme Edition(680/1880)-2*1 GB.CORSAIR Value Select DDR2 667-Thermaltake Mambo VNS2000-ENERMAX EG365AX-VD 350W PSU-BENQ 1650DVDRW-52X32X52 ASUS CDRW-AZTECH DSL 305EU
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

quote:

Orijinalden alıntı: yaoin.8

uluslararası ilişkeler bölümü için kendini geliştimen çok önemli iyi bir inigilizcen olmalı birde şansa ihitiyacın olacak neden mi

Artık sadece İngilizce ile yetinilmemeli.
    İngilizce yanına Çince , Rusça , Fransızca , Arapça.. gibi bir dil daha bulunmalıdır.

evet artık işveren ingilizcen varmı diye değil de ikinci dilin ne diye soruyor

• Anladım seneye ingiltereye gideceğim zaten ama hukuk en mantıklısıymış ne kadar hukukta yığılmada olsa şimdiden çalısıyorum hadi bakalım hayırlısı :) saolun verdiğiniz bilgiler için

Orijinalden alıntı: neymaralcantara

birçok iş alanı vardır illaki dışıişlerine girmek zorunda değilsiniz özel sektördede geniş iş imkanları var

Dışişlerine giremezsen IR mezunu olarak, o yukardaki çocuk gibi avea da call center da çalışırsın. Özel sektörde iyi işleri Boğaziçi/Bilkent/ODTÜ-İşletme-İktisat mezunları kapıyor.

Orijinalden alıntı: Rotflmao

quote:

Orijinalden alıntı: neymaralcantara

birçok iş alanı vardır illaki dışıişlerine girmek zorunda değilsiniz özel sektördede geniş iş imkanları var

Dışişlerine giremezsen IR mezunu olarak, o yukardaki çocuk gibi avea da call center da çalışırsın. Özel sektörde iyi işleri Boğaziçi/Bilkent/ODTÜ-İşletme-İktisat mezunları kapıyor.

olursun arkadaş abimden biliyorum şu anda bi hastande uluslararası ilişkiler uzmanı bu arada abim 2 yıl ankara siyasalda okudu 2 yıl istanbul siyasalda okudu
    Genç Fenerbahçe
  • bak bu senenin eşit ağırlık birincisi deniz çağlın siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okuyacakmış yani iyi bölüm tartışmaya değmez iyi bölüm işte
  • arkadaşlar aslına geç kaldım bu konuya gelmek için.odtü küresel ve uluslararası ilişkileri kazandım.çift diploma da alacağım ama sanki biraz pişman olmaya başladım.çok istedim bu bölümü ama şimdi ösymden gördüm bölüm dolmamış ve iş alanı kısıtlı diyenler var aklımı karıştırdı.okumaya değer mi (ama bu yıl bırakamam okulu) ve mezun olunca iş bulmam zor olur mu?amerikada falan da okuyacağım artı puan olur mu???
  • Dışİşleri felan diyenlere gülüyorum. Her Uluslararası okuyan kişiye sorulduğunda cevap verilen bir meslek size şunu örnek vermem gerekirse Gazi Üniversitesi Uluslararaşı İlişkiler bölümü mezunu olup dışişleri bakanlığında çalışan yokmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peçito -- 26 Ağustos 2011; 1:27:22 >

Orijinalden alıntı: Peçito

Dışİşleri felan diyenlere gülüyorum. Her Uluslararası okuyan kişiye sorulduğunda cevap verilen bir meslek size şunu örnek vermem gerekirse Gazi Üniversitesi Uluslararaşı İlişkiler bölümü mezunu olup dışişleri bakanlığında çalışan yokmuş.

sana bu bilgiyi kim verdiyse afedersin salak felan heralde DIŞİŞLERİ BAKANI NE MEZUNU BİL BAKALIMMMSİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MEZUNU BÖLÜMÜ KÖTÜLEMEK İÇİN BÖYLE ŞEYLER YAPMAYIN KENDİNİZİ KANDIRIRSINIZ

• quote:

Orijinalden alıntı: Peçito

Dışİşleri felan diyenlere gülüyorum. Her Uluslararası okuyan kişiye sorulduğunda cevap verilen bir meslek size şunu örnek vermem gerekirse Gazi Üniversitesi Uluslararaşı İlişkiler bölümü mezunu olup dışişleri bakanlığında çalışan yokmuş.

AYRICA BİR ÇOK KONSOLONSDA ULUSLARARASI İLİŞKİLER MEZUNU AYNI AHMET DAVUTOĞLU GİBİ

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.