Şimdi Ara

Uluslarası ilişkiler mezunu ne iş yapar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
3
Favori
258.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Calpi84

quote:

Orjinalden alıntı: Macromedia

quote:

Orjinalden alıntı: mhylzn

benım kuzenımde uluslar arası ilşkiler mezunu yabancı tekstıl firmasında çalışıyor ingilizcen çok iyi olsun yeter:D

ingilizce tek başına yeterli değil
    adam diyor okulda hangi dersleri gördün?
    diplomasi,siyasi tarih,uluslararası hukuk.......işe alan bunları ne yapsın

bankalar harici bu bölümden çıkanı istihdam eden adamakıllı kuruluş yok,o da girmeyi başarabilirsen

Genellikle iibf bölümlerinin hepsi öyle.Tam anlamıyla mesleğe yönelik bir eğitim verilmiyor.Senin okulda hangi dersleri gördüğün patronun umrunda değil.İngilizce,ikinci bir yabancı dil ve herşeyin başında meslekle alakalı iş tecrübesi bunlar çok önemli.Güleryüzlü,sıcak kanlı ve girişken olduğun zaman önüne birçok kapı açılır.Okulda öğretilen diğer dersler genel kültür niteliğinde.

dediğinde haklısın
    görülen dersler dediğimde
    diyelim gümrük bürosuna başvuruyorsun orada soruyorlar
    bu bölümün bizle bağlantısı varmı diye,gümrük mevzuatları biliyormu diye
    diğer yerlerde zaten sormazlar

• Arkadaşım bende aynı bölüm mezunuyum 2 senedr işsizim.Sana söleyecegim tek bişey var sakın ama sakın yükseklerden uçma yere düşmen çok acı oluyo heleki ingilizce hatta 2 dil bilmeden hiç bi bok olamıyosun.Okurken kendini geliştirdin geliştirdin sonrasında hiç bişey yapamıyosun.bütün seminerlere kurslara faliyetlere katıl mutlaka katıl inana faydasını göreceksin.Ben seminer zamanı ders yok die gezdim şimdi 2 senedir evde oturuyorum...ANLA ARTIK:(((((

Orijinalden alıntı: Macromedia

quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

quote:

Orjinalden alıntı: Macromedia

quote:

Orjinalden alıntı: mhylzn

benım kuzenımde uluslar arası ilşkiler mezunu yabancı tekstıl firmasında çalışıyor ingilizcen çok iyi olsun yeter:D

ingilizce tek başına yeterli değil
    adam diyor okulda hangi dersleri gördün?
    diplomasi,siyasi tarih,uluslararası hukuk.......işe alan bunları ne yapsın

bankalar harici bu bölümden çıkanı istihdam eden adamakıllı kuruluş yok,o da girmeyi başarabilirsen

Genellikle iibf bölümlerinin hepsi öyle.Tam anlamıyla mesleğe yönelik bir eğitim verilmiyor.Senin okulda hangi dersleri gördüğün patronun umrunda değil.İngilizce,ikinci bir yabancı dil ve herşeyin başında meslekle alakalı iş tecrübesi bunlar çok önemli.Güleryüzlü,sıcak kanlı ve girişken olduğun zaman önüne birçok kapı açılır.Okulda öğretilen diğer dersler genel kültür niteliğinde.

dediğinde haklısın
    görülen dersler dediğimde
    diyelim gümrük bürosuna başvuruyorsun orada soruyorlar
    bu bölümün bizle bağlantısı varmı diye,gümrük mevzuatları biliyormu diye
    diğer yerlerde zaten sormazlar

Bence en güzeli üniversite okurken ingilizceyi halledip adam akıllı bir dış ticaret kursuna gitmek.Yoksa üniversitede haftada 3-4 saat ders görmekle birşey öğrenemezsin.Mesleğini ve ingilizceyi bilmiyorsan üniversite mezunu olarak bir ticaret lisesi mezunundan ne farkın var?Geçen yıl muhasebede çalışırken bunları düşünüyordum.Üniversite mezunu birinin diğerlerinden farkı olmalı

• Ben geçen haziranda bu bölümden mezun oldum, size tavsiyem ya okurken kendinize yön verin, ya da gidin yüksek lisans yapın. Eğer belli gruba veya cemiyete(!) dahil değilseniz Dışişleri Bakanlığı'nın sadece önünden şöyle bir geçer gidersiniz. Bazı işverenler uluslararası ilişkiler mezununa bir işletme, iktisat ya da dış ticaret mezunu olarak bakmıyor. Adamlar mülakatta soruyor, bunu gördün mü, muhasebe gördün mü (Sanki üniversitede e-beyanname ve SSK girişi nasıl yapılır onu öğretiyorlar). Kısaca uluslararası ilişkiler beyin ölümü gerçekleşmiş bir vücut gibidir, işte o vücuda yeni bir beyin (Yüksek lisans) monte etmek gerekiyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi - İşletme™ 2011-2016
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eray-E

Bizim aile dostumuzun oğlu da uluslararası ilişkiler okudu. Sonrasında kanada da bir süre eğitim mi felan birşey okudu ama neyse
    Şu anda Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL'ün protokol sorumlusu

Protokol sorumlusu diye birşey yok.Protokol müdürlüğü var ki oraya da yeni mezun biri almazlar

Kısacası torpilin yoksa bi halt olamazsın ama hadi moralin bozulmasın diye diyorum;

4-5 yıl sonra kralsın be olum

Orijinalden alıntı: araknid

quote:

Orijinalden alıntı: Eray-E

Bizim aile dostumuzun oğlu da uluslararası ilişkiler okudu. Sonrasında kanada da bir süre eğitim mi felan birşey okudu ama neyse
    Şu anda Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL'ün protokol sorumlusu

Protokol sorumlusu diye birşey yok.Protokol müdürlüğü var ki oraya da yeni mezun biri almazlar

protokol sorumlusu dediğim cumhurbaşkanı'nın gideceği yere önceden gider kim ne hediye vericek kontrol eder o tür işleri yapar ayrıca televizyonda bol bol rastlıyoruz ince uzun boylu

Ayrıca yeni mezun olup kanada da 1.5 yıl kaldı ordan türkiye'ye döndüğünde Antalya açılan bir otel vardı(adı aklıma gelmedi) paris hilton gelmişti hatta... neyse anladınız o otelde işte işe başladı ve paris hilton ve arkadaşlarını ağırlama görevi onundu. Ordan Cumhurbaşkanlığına gitti.

Dokuz Eylül Üniversitesi - İşletme™ 2011-2016

• Bende Siyaset Bilimi Uluslararası ilişkiler mezunuyum ve işimle alakalı olmayan bir iş yapıyorum ama aynı zamanda da kendimi geliştşrmeye çalışıyorum yada kendimi öyle avutuyorum
    İstanbul büyükşehir belediyesinde Teknik Formenlik yapıyorum şuan..
  • mrb arkadaslar.ben almanca öğretmenliği okuyorum.lise ingiizce çıkışlıyım.iki dile de iyi derecede hakimim.açıköğretim uluslararası ilişkiler okuyorum.sizce mezun olduğumda iyi bir iş bulabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bullitt68 -- 29 Kasım 2010; 20:29:02 >
  • merhaba arkadaşlar ben ankara üni siyasal bil fakültesinde uluslararası i. okuyorum son sınıftayım benden önce mezun olan arkadaşlar şu anda çok rahat iş buldular illaki dışişleri bakanlığında deil özel sektörde mezunlara gerçekten çok ihtiyaç var eğer 2 dil en az 1 dil (ingilizce)bazen 1 dilde yetiyor işşiz kalmanız mümkün deil ama iş sende biter arkadaşş

Orijinalden alıntı: K.B.V.

. Simitci'de olabilirsin Basbakan da.

Kısacası torpilin yoksa bi halt olamazsın ama hadi moralin bozulmasın diye diyorum;

4-5 yıl sonra kralsın be olum

bi halt olamazsın derken nasıl olamaz ya sen kendindemisin çok geniş iş alanları var bu bölümler ilgili
  • Lise 3e gidiyorum ve eşit ağırlık okuyorum 3 yıldır hedefim uluslararası ilişkiler okumaktı hala da öyle ama hani istihdam alanları genişti bizimi uyuttular bunca yıl iyice kafamı karıştırdınız ozaman direk düz memurdan bir farkı kalmıyorki bu uluslarası ilişkiler mezunun? yabancı dil bilen memur yani ? öylemi kafam çok karıştııııı....

Orijinalden alıntı: ergec

Lise 3e gidiyorum ve eşit ağırlık okuyorum 3 yıldır hedefim uluslararası ilişkiler okumaktı hala da öyle ama hani istihdam alanları genişti bizimi uyuttular bunca yıl iyice kafamı karıştırdınız ozaman direk düz memurdan bir farkı kalmıyorki bu uluslarası ilişkiler mezunun? yabancı dil bilen memur yani ? öylemi kafam çok karıştııııı....

Dışişlerine girersen evet memur oluyorsun, ama öyle sandığın dandik memurlardan değil. 2 yıl merkez- 4 yıl yurtdışı tayini var, yurtdışında çok iyi maaş alıyorsun, yeni mesleğe giren meslek memuru 5 bin dolar alıyor en az.
    Amcam diplomat ordan biliyorum, şu an altında bmw 5.20d var.

Başkonsolosluğa,büyükelçiliğie kadar yolu var bu mesleğin, büyükelçi olunca, devletin sağladığı malikane, zırhlı makam arabası, şöför,aşçı vs herşeyin oluyor

En prestijli memurluk

Ama ODTÜ,Bilkent,Koç,Boğaziçi haricinde bir yere tutturamazsan dışişlerine girmen o kadar zorlaşır.

• Peki bogazici uluslar arasi iliskiler ve siyaset bilimi bolumunun gelecegi nasildir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Calm Down

Peki bogazici uluslar arasi iliskiler ve siyaset bilimi bolumunun gelecegi nasildir?

Şu anda da gelecekte de iyidir, bu bölümden nefret etmeme rağmen söylüyorum bunu.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.