Şimdi Ara

Uluslararası Lojistik Yönetimi (HAYAT MEMAT SÖZ KONUSU.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LOJİSTİK İLE İLGİLİ ÇALIŞAN OKUYAN ARKADAŞLARLA BEYİN FIRTINASI YAPMAK İSTİYORUM.

Uluslararası Lojistik Yönetimi öğrencisi olacağım. Hazırlık okudum bu yıl. Bölümümün tamamı ingilizce. Özel üniversite de %50 burslu okuyorum. Birçok nedenden dolayı kafam karışık. Uluslararası Lojistik Yönetimi bölümünü bitiren biri ortalama ne kadar maaştan başlayabilir. Fikirleşmek istiyorum, ayrıca.
    Bu bölümü okumadan, aöften işletme okuyup, lojistikle ilgili kaliteli seminerlere katılsam, yurt dışında lojistikle ilgili seminerlere gitsem. Bana okuduğum bölümden daha fazla katkısı olur mu? Hem eğitim, hemde tercih edilebilirlik bakımından.

• quote:

Orijinalden alıntı: salihsever

kardeş hangi üniversitese? google emre ipekçi yaz karşına cıkan sayfaya gir lojistikle ilgili istediğin bilgileri ordan bulabilirsin
  • yeditepedesin sanırım
  • VagueMan kullanıcısına yanıt
    kemerburgaz üniversitesi ve okuduğum bölüm %50 burslu. 40 kontenjan var sanırım, sadece her sene 10 'unu doldurabiliyor.
    size bir lojistikçiye attığım e-maili alıntılamak istiyorum.

quote:

KARARIMI YARINA KADAR VERMELİYİM.

İyi akşamlar. Kemerburgaz Üniversitesinde Uluslararası Lojistik Yönetimi okuyorum. Geçen sene hazırlık okudum sorunsuz geçtim. Bu sene bölüm için üniversite kayıtlarını bu cumaya kadar kesin yaptırmam gerekiyor. Ama kafama takılan bir nokta var. Ben bu bölümü okumadan da Lojistik ile alakalı bir iş yapamaz mıyım. Araştırıyorum, sektördeki birçok insan lojistik mezunu değil. Ben de AÖF İŞLETME'ye kaydımı aldırsam. Okulu bırakıp, kendimi lojistikle ilgili geliştirsem, yurt içi yurt dışı seminerlere katılsam, ingilizce eğitimi aldım, yine ingilizceyi geliştirmeye devam etsem. Kendimi bu şekilde lojistiklede sınırlamam. İşletme okurum AÖF'ten genel olduğu için her iş yaparım, ki gümrük müşaviri de olabiliyor, o çok ilginç işte. Lojistik okumasan da olabiliyorsun.

Şimdi hocam ben okula belli bir ücret veriyorum senelik 12 bin tl. Bu daha 4 sene devam edecek. 1 yıl hazırlığı geçtik. Kaldı 4...

AÖF okumamın dezavantajı var mıdır?
    Lojistiği çekirdekten öğrenirim okulla. Daha avantajlı olmaz mıyım?

cevabı:

Merhaba,
    Öyle kolay mı ben çekirdekten yetişecem deyince iş bulmak sizce? Üniversite okumayı sadece bölüm olarak düşünmeyin. Üniversite insana vizyon ve bir görüş katar.
    Üniversite eğitiminiz boyunca sosyal anlamda yapacaklarınızda iş hayatınızda çok işe yarar. Üniversitenin faydaları aslında göründüğünden daha çok.
    Ayrıca lisans mezunu olmadan düzgün şartlarda çalışabilmek çok zor bir durum. Aöf bitene kadar geçen sürede ne yaparsanız yapın dolu dolu geçen bşr üniversite yaşantısından fazla etmez. Bilmem anlatabildim mi.
    Ekonomik kaygılarınızı anlıyorum. Evet sektörde yer almak için illa ki lojistik mezunu olmak gerekmiyor. Ama yine de düzgğn bir bölüm şart.
    Umarım kararlarınız sizi gelecekte mutlu eder.

Bilgilerinize,
    İyi Çalışmalar.

www.emreipekci.com

BEN TEKRARDAN:

quote:

Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Kemerburgaz Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi (İNGİLİZCE) bölümünde eğitime başlar mısınız? Haklısınız, üniversite okumak insana vizyon ve görüş ve en önemlisi sosyallik anlamından birçok çevre katar Peki siz bana ne yapmamı önerirsiniz. Düzgün bir bölüm şart diyorsunuz. İki yıllık lojistik (TÜRKÇE) okuyup peki, DÖRT YILLIK İŞLETMEYE tamamlamak sizce mantıklı mı? Hem İKİ DİPLOMAYA sahip olmuş olurum. İKİ YILLIK LOJİSTİK ve İŞLETME LİSANS. İKİ YILLIK LOJİSTİĞİ bitirdikten sonra sektörle ilgili hem ne yapacağım fikri olgunlaşmış olur, gümrük müşavirliği düşünürsem de erkenden gümrük müşavirlik yardımcılığı için erkenden davranmış olurum. Yani tecrübe, deneyim bakımından erken yol almış olmaz mıyım? ULUSLARARASI LOJİSTİK YÖNETİMİ DÖRT YILLIKTA anca üniversiteyi bitirdiğim zaman sektörle ilgili gerçek bir işim, ya da GÜMRÜK MÜŞAVİRİ OLACAKSAM, onunla ilgili ilk adımı atmak için okulu bitirmem şart değil mi? (YAŞIM 22)

Ben kendi işimi yapmayı da düşünüyorum ayrıca. Tabii sektörde kendi işimi yaparak daha rahat, tabii lojistik firmasında çalışmayı,tecrübe, zaman ve para olarak kendi işime göre mukayese ettikten sonra.

BİR DE NEDENSE GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİNE KAFAMI TAKMIŞ DURUMDAYIM. DAHA LOJİSTİKLE İLGİLİ EĞİTİMİMDE BAŞLAMAMASINA RAĞMEN BU İŞ BENİM DİKKATİMİ ÇEKİYOR. KENDİ İŞİMİN OLMASINDAN DOLAYI VE PARASINDAN DOLAYI GALİBA.

HOCAM SİZİ DE YORUYORUZ HAKKINIZI HELAL EDİN. İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

KENDİNİZİ BENİM YERİME KOYARSANIZ, SİZ BU SEÇENEKLERDEN HANGİSİNİ DEĞERLENDİRİRDİNİZ? AYRICA OKULUMUN YARI PARASINI BURS OLUYORUM DAYIMDAN YARI PARASINI BEN ÖDÜYORUM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salihsever -- 12 Eylül 2013; 1:10:14 >

• quote:

kemerburgaz üniversitesi ve okuduğum bölüm %50 burslu. 40 kontenjan var sanırım, sadece her sene 10 'unu doldurabiliyor.
    size bir lojistikçiye attığım e-maili alıntılamak istiyorum.

quote:

KARARIMI YARINA KADAR VERMELİYİM.

İyi akşamlar. Kemerburgaz Üniversitesinde Uluslararası Lojistik Yönetimi okuyorum. Geçen sene hazırlık okudum sorunsuz geçtim. Bu sene bölüm için üniversite kayıtlarını bu cumaya kadar kesin yaptırmam gerekiyor. Ama kafama takılan bir nokta var. Ben bu bölümü okumadan da Lojistik ile alakalı bir iş yapamaz mıyım. Araştırıyorum, sektördeki birçok insan lojistik mezunu değil. Ben de AÖF İŞLETME'ye kaydımı aldırsam. Okulu bırakıp, kendimi lojistikle ilgili geliştirsem, yurt içi yurt dışı seminerlere katılsam, ingilizce eğitimi aldım, yine ingilizceyi geliştirmeye devam etsem. Kendimi bu şekilde lojistiklede sınırlamam. İşletme okurum AÖF'ten genel olduğu için her iş yaparım, ki gümrük müşaviri de olabiliyor, o çok ilginç işte. Lojistik okumasan da olabiliyorsun.

Şimdi hocam ben okula belli bir ücret veriyorum senelik 12 bin tl. Bu daha 4 sene devam edecek. 1 yıl hazırlığı geçtik. Kaldı 4...

AÖF okumamın dezavantajı var mıdır?
    Lojistiği çekirdekten öğrenirim okulla. Daha avantajlı olmaz mıyım?

cevabı:

Merhaba,
    Öyle kolay mı ben çekirdekten yetişecem deyince iş bulmak sizce? Üniversite okumayı sadece bölüm olarak düşünmeyin. Üniversite insana vizyon ve bir görüş katar.
    Üniversite eğitiminiz boyunca sosyal anlamda yapacaklarınızda iş hayatınızda çok işe yarar. Üniversitenin faydaları aslında göründüğünden daha çok.
    Ayrıca lisans mezunu olmadan düzgün şartlarda çalışabilmek çok zor bir durum. Aöf bitene kadar geçen sürede ne yaparsanız yapın dolu dolu geçen bşr üniversite yaşantısından fazla etmez. Bilmem anlatabildim mi.
    Ekonomik kaygılarınızı anlıyorum. Evet sektörde yer almak için illa ki lojistik mezunu olmak gerekmiyor. Ama yine de düzgğn bir bölüm şart.
    Umarım kararlarınız sizi gelecekte mutlu eder.

Bilgilerinize,
    İyi Çalışmalar.

www.emreipekci.com

BEN TEKRARDAN:

quote:

Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Kemerburgaz Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi (İNGİLİZCE) bölümünde eğitime başlar mısınız? Haklısınız, üniversite okumak insana vizyon ve görüş ve en önemlisi sosyallik anlamından birçok çevre katar Peki siz bana ne yapmamı önerirsiniz. Düzgün bir bölüm şart diyorsunuz. İki yıllık lojistik (TÜRKÇE) okuyup peki, DÖRT YILLIK İŞLETMEYE tamamlamak sizce mantıklı mı? Hem İKİ DİPLOMAYA sahip olmuş olurum. İKİ YILLIK LOJİSTİK ve İŞLETME LİSANS. İKİ YILLIK LOJİSTİĞİ bitirdikten sonra sektörle ilgili hem ne yapacağım fikri olgunlaşmış olur, gümrük müşavirliği düşünürsem de erkenden gümrük müşavirlik yardımcılığı için erkenden davranmış olurum. Yani tecrübe, deneyim bakımından erken yol almış olmaz mıyım? ULUSLARARASI LOJİSTİK YÖNETİMİ DÖRT YILLIKTA anca üniversiteyi bitirdiğim zaman sektörle ilgili gerçek bir işim, ya da GÜMRÜK MÜŞAVİRİ OLACAKSAM, onunla ilgili ilk adımı atmak için okulu bitirmem şart değil mi? (YAŞIM 22)

Ben kendi işimi yapmayı da düşünüyorum ayrıca. Tabii sektörde kendi işimi yaparak daha rahat, tabii lojistik firmasında çalışmayı,tecrübe, zaman ve para olarak kendi işime göre mukayese ettikten sonra.

BİR DE NEDENSE GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİNE KAFAMI TAKMIŞ DURUMDAYIM. DAHA LOJİSTİKLE İLGİLİ EĞİTİMİMDE BAŞLAMAMASINA RAĞMEN BU İŞ BENİM DİKKATİMİ ÇEKİYOR. KENDİ İŞİMİN OLMASINDAN DOLAYI VE PARASINDAN DOLAYI GALİBA.

HOCAM SİZİ DE YORUYORUZ HAKKINIZI HELAL EDİN. İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

KENDİNİZİ BENİM YERİME KOYARSANIZ, SİZ BU SEÇENEKLERDEN HANGİSİNİ DEĞERLENDİRİRDİNİZ? AYRICA OKULUMUN YARI PARASINI BURS OLUYORUM DAYIMDAN YARI PARASINI BEN ÖDÜYORUM.

kardeş bende bu sene sınava gircem ve 3 yıldır aklımda hep lojistik var.Bi kere bu bölüm Türkiyede çok bilinmiyor sson 5 senede canlandı 2010 yılında sadece 7 üniversitede eğitim verilirken şuanda(2013) 18 üniversitede bu bölüm var.İş sektörü olarak çok geniş uluslarası bir firmaya girebilirsin ( işe girme oranın çok fazla çünkü bu bölümü okuyam eleman sayısı az ve 10 yıla kalmaz bu bölüm patlama yapacak) bakanlıklarda müşavir olabilrsin, kargo şirketlerinde,ilaç firmalarında, giyim mağzalarında çalışabilrisin bu saydıklarımın hepsi uluslararası firmalar ve sen Türkiye Bölge Müdürlüğünde çalışırsın veya onun gibi bişey.Senin bir artında bölümü İngilizce okuman ve bu senin için çok büyük bir artı olacak.Mail attığın adam ben 2 yıldır araştırıyorum adam çok mantıklı şeyler yazıyor, sayfasına baktın mı hiç?

• Sayfasına baktım bakmaya devam ediyorum. Şimdi neden bölümümü değiştirmek istiyorum biliyor musun. Ben %50 burslu okuyorum. ve FİYATI 11 BİN 800 TL. Ve bu Kemerburgaz Üniversitesinin bu bölümünün %50 kontenjanı 40 her sene doldurabildiği 10 kişi. Emreb Bey ile'de görüştüm. Lojistik işi yapmak için illa Lojistik okumaya gerek yok dedi zaten mailde de belirtmiş. Bende onun yerine iki yıllık dış ticaret okuyup, bitirdikten sonra gümrük müşavirliği yar. stajımı başlatırım bunun yanında da aynı sene dört yıllık işletmeye tamamlarım. İşletmeyi bitirene kadar staj GMY sınavını da çözerim. Sonra sektörün açlığına göre yapacağım işi belirlemiş olurum bunun yanında kendime yatırım yapmaya devam ederim. İllaa lojistik ile ilgili uzmanlaşmak istersem de Y.Lisans ile Lojistiği yaparım. Ben böyle düşünüyorum .

İlgiliniz için teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Horev den arkadaş var mı ?
  • quote:

Sayfasına baktım bakmaya devam ediyorum. Şimdi neden bölümümü değiştirmek istiyorum biliyor musun. Ben %50 burslu okuyorum. ve FİYATI 11 BİN 800 TL. Ve bu Kemerburgaz Üniversitesinin bu bölümünün %50 kontenjanı 40 her sene doldurabildiği 10 kişi. Emreb Bey ile'de görüştüm. Lojistik işi yapmak için illa Lojistik okumaya gerek yok dedi zaten mailde de belirtmiş. Bende onun yerine iki yıllık dış ticaret okuyup, bitirdikten sonra gümrük müşavirliği yar. stajımı başlatırım bunun yanında da aynı sene dört yıllık işletmeye tamamlarım. İşletmeyi bitirene kadar staj GMY sınavını da çözerim. Sonra sektörün açlığına göre yapacağım işi belirlemiş olurum bunun yanında kendime yatırım yapmaya devam ederim. İllaa lojistik ile ilgili uzmanlaşmak istersem de Y.Lisans ile Lojistiği yaparım. Ben böyle düşünüyorum .

İlgiliniz için teşekkür ederim.

senin düşüncende mantıklı kardeş gelecek senin sen karar vercen inşallah hayırlı olur

• KONUYU GÜNCELLİYORUM. ŞU ANDA FİKRİM DIŞ TİCARET + GMY + LİSANS YAPMAK DÖRT YIL SONRA,, YOKSA BANA DÖRT YIL SONRA SADECE ULUSLARARASI LOJİSTİK YÖNETİMİ MEZUNU OLUN MU DERSİNİZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salihsever -- 14 Eylül 2013; 13:02:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.