Şimdi Ara

Uluslararası ilişkiler Özel Sektörde ne olarak çalışır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
10.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki,soru gayet açık hedefim Ankara Üniversitesi.Uluslararası ilişkiler bitirirsem özel sektörde ne olarak çalışabilirim ?
    (Dil Sıkıntı değil ilgim alakam var)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapılacak çok iş var.Öyle böyle değil,ama iş bilmekte.Bir de şu siyasal okumayın diyenler filan var kardeşim.Adam haklı: Üniversiteyi bitirmiş yarım yamalak İngilizce biliyor iş bulamıyorum diye ağlıyor. Ulan sen Uluslarası ilişkiler bitirip de bir tek İngilizce biliyorsan iş bulamaman kadar normal bir şey yok ki?
    Geçenlerde bir abi ile görüştüm süleyman şah siyasal mezunu İngilizce(temel düzey) Arapça (Anadil düzeyinde) biliyor. Yarımyamalak da Fransızca.
    Şuanda Lübnan'da uluslarası bir şirketin dış ilişkiler departmanında.Aylık geliri gayet de iyi. Henüz 26 yaşında olmasına nazaran çok çok iyi.
    sen dillerini öğren,kendini geliştir iş bulursun.
    Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı bile 'Arapça dil uzmanları' arıyoruz diye yazmışken Arapça öğrenmemek çok büyük bir aptallık.
    http://www.mit.gov.tr/iksayfasi/

• Mesela Amerika bizimle dest-i izdivaç eylemek istiyor. Hemen Fuzuli'den efendime söyleyeyim duruma göre Nef'i den pek haşmetli bir şiiri alıntılayarak yolluyorsun. Zaten bu yüzden Edebiyat'tan sorumluyuz
  • Hocam şu şekilde örnek vereyim.Almanca ve Ingilizce bilip bir Türk-Alman şirketinde çalışabilir miyiz ? 6 ay Almanya 6 Ay Türkiye gibi veya Bir Amerikan şirketinde aynı şekilde ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sony Black

Hocam şu şekilde örnek vereyim.Almanca ve Ingilizce bilip bir Türk-Alman şirketinde çalışabilir miyiz ? 6 ay Almanya 6 Ay Türkiye gibi veya Bir Amerikan şirketinde aynı şekilde ?

Hocam bilmiyorum. Almanca konusunda;sıkıntı şuradaki Almanca konuşan çok çok Türk bulabilirsin.
    Ama Arapça konuşan ve elinde diploması olan Türk bulma ihtimalin çok az.
    Anlatabildim mi? Mit bile bu yüzden Arapça bilen adam arıyor zaten.
    Çünkü konuşan ve diploma sahibi adam yok.
    Bir de kalkıp bana bir iki Urfalı getirme şimdi adamların ne konuştukları bile belli değil sıkh(ağır bir kha sesi) mafi diyorlar. İşin doğrusu mafi muşkile dir. mesela...
  • Pirumar kullanıcısına yanıt
    ZUAHAHUAHUAHUAHAUHEA SON ZAMANLARIN EN İYİ YORUMU
  • abi anadil gibi ingilizce öğren fazla bişeye gerek yok kendini geliştir seminrlere vs katıl sertifika al biraz atılgan biri ol bayağı iyi yerlere gelirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardo açıkçası böyle dil üzerinden falan yürüyosan olmaz bende araştırdım piyasada hataylı kilisli adamlar dededen babadan arapça bilenler okumamış etmemiş ama iş bağlıyor çünkü kültürü dili az çok biliyor, tabi okumuş adamla bir değil ve evet şı sıralar arapça bilen okumuş adamlar lazım ama ufak çaplı arapça falan diyosan olmaz ki zaten suriyeden gelen okumuşlarda var geçen bi dernekte avukat öğretmen falan gördüm onlar türkçede biliyor buedada iş yaparlar yani, kısaca bence Korece çince japoncaya falan yönel uzak doğuyla ilgilen

• quote:

Orijinalden alıntı: komodoejderi

Kardo açıkçası böyle dil üzerinden falan yürüyosan olmaz bende araştırdım piyasada hataylı kilisli adamlar dededen babadan arapça bilenler okumamış etmemiş ama iş bağlıyor çünkü kültürü dili az çok biliyor, tabi okumuş adamla bir değil ve evet şı sıralar arapça bilen okumuş adamlar lazım ama ufak çaplı arapça falan diyosan olmaz ki zaten suriyeden gelen okumuşlarda var geçen bi dernekte avukat öğretmen falan gördüm onlar türkçede biliyor buedada iş yaparlar yani, kısaca bence Korece çince japoncaya falan yönel uzak doğuyla ilgilen

Bu dediğin işleri biliyorum. O gelen suriyeli avukatlar filan iş yapamıyorlar burada burada okuyan suriyeliler de çalışamazlar,öyle bir hakları yok.
    Kardeşim,o kilisli hataylıları düşünme eğer iş biraz yöresel arapça bilmekle olsaydı Mit sitesinde arapça dil uzmanı arıyoruz diye yazmaz gider 3-5 hataylı kilisli toplardı.Mesele burada değil.
    Bak bu hataylı ve kilisli adamlar genel olarak (okumamışları diyorum.) dili 'AMAÇ' olarak kullanıyorlar.
    Ben de hataylıyım anadilim Arapça zaten.
    Ama mesele Arapça bilmekte değil bizim dili bir 'araç' olarak görmemiz lazım 'Amaç' olarak değil. Eğer 'Araç' olarak görürsek işimize çok yarar.

Ufak çaplı Arapça derken. Kardeşim,Arapça öğreneceksen gidip dili öğreneceksin,kalkıp da 2-3 kelime bilerek olmaz bu iş.
    Ha bak şuna da dikkatini çekeyim:Hatay- Kilis Arapçları özellikle 'Mardin' bozuk arapçalardır. Diğer araplarla en fazla %40 anlaşırsın. Yani her Kilisliyi Arapça biliyor diye saymamanı tavsiye ederim zira öyle bir şey yok.Adamların konuşmaları Arapça+Türkçe karışımı saçma sapan bir dil.Ne türk onları anlar ne de Arap yarıda kalmışlar.
    Hatay da böyle. Ama en azından Hatay arapçasını suriyeliler anlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: svshatay26

quote:

Kardo açıkçası böyle dil üzerinden falan yürüyosan olmaz bende araştırdım piyasada hataylı kilisli adamlar dededen babadan arapça bilenler okumamış etmemiş ama iş bağlıyor çünkü kültürü dili az çok biliyor, tabi okumuş adamla bir değil ve evet şı sıralar arapça bilen okumuş adamlar lazım ama ufak çaplı arapça falan diyosan olmaz ki zaten suriyeden gelen okumuşlarda var geçen bi dernekte avukat öğretmen falan gördüm onlar türkçede biliyor buedada iş yaparlar yani, kısaca bence Korece çince japoncaya falan yönel uzak doğuyla ilgilen

Bu dediğin işleri biliyorum. O gelen suriyeli avukatlar filan iş yapamıyorlar burada burada okuyan suriyeliler de çalışamazlar,öyle bir hakları yok.
    Kardeşim,o kilisli hataylıları düşünme eğer iş biraz yöresel arapça bilmekle olsaydı Mit sitesinde arapça dil uzmanı arıyoruz diye yazmaz gider 3-5 hataylı kilisli toplardı.Mesele burada değil.
    Bak bu hataylı ve kilisli adamlar genel olarak (okumamışları diyorum.) dili 'AMAÇ' olarak kullanıyorlar.
    Ama mesele Arapça bilmekte değil bizim dili bir 'araç' olarak görmemiz lazım 'Amaç' olarak değil. Eğer 'Araç' olarak görürsek işimize çok yarar.

Ufak çaplı Arapça derken. Kardeşim,Arapça öğreneceksen gidip dili öğreneceksin,kalkıp da 2-3 kelime bilerek olmaz bu iş.
    Ha bak şuna da dikkatini çekeyim:Hatay- Kilis Arapçları özellikle 'Mardin' bozuk arapçalardır. Diğer araplarla en fazla %40 anlaşırsın. Yani her Kilisliyi Arapça biliyor diye saymamanı tavsiye ederim zira öyle bir şey yok.Adamların konuşmaları Arapça+Türkçe karışımı saçma sapan bir dil.Ne türk onları anlar ne de Arap yarıda kalmışlar.

Tm arapcım öyle ama şunu diyim arapça dil uzmanı diyorsun zaten arapça bilen uluslararası ilişkiler mezunu demiyosun yani arap dili edebiyatı okumuş adamlar, ve o adamlar acaip para kırıyor, tanıdık muhasebeci var bi umre hac firmasında adamlar oralarda çalıştıermak için elemanları topluyor doğudan lise mezunu falan gönderiyo mekke medine nereyeyse 5-6 K maaş ve ordaki ihtiyaçlwrını karşılıyor. Benim tanıdık iyi derece ingilizce, çok iyi bilgisayar biliyor ve çalıştığı departmanda uluslararası ilişkiler mezunu da var kamu yönetimide en kötü orta derece ingilşzceleri var ve hiç biri 2.5- 3knın üstünde almıyor. Ve patronlar mardinli mi neydi sadece biri işletme mezunu diğer 2si lise kafalarına göre takıloyolar. audi a6nın bmw 5.20nin içinde gördüğün bunlar nasıl kazanmış dediğin barzolar bu adamlar işte.

Son olarak imamhatip mezunuyum ilahiyata hiç çalışmadan geçen adamlar var arapça temeli iyi ilahşyata geçince hazırlık okuyor ve 4yılda arapçayı çok iyi seviyeye getiriyor. Bu kadae ihl mezunu ilahiyatlara akıyor ve hiç bişey yapamasalar arapça öğrenmiş oluyorlar.

Bölğm okunmaz demiyorum okunur ama acaip çalışıp milletin arasından sıyrılmak gerek

• svshatay26 S kullanıcısına yanıt
    hocam siz ne istiyorsunuz sürekli sizi goruyorum forumda donanımlı bir kişiye benzıyorsunuz .
  • Peki o ilahiyatçılara bir sor bakalım kaçı 'doğru düzgün' fasih arapça konuşabiliyor?
    Bir daha sor onlara 'Arapların yüzde kaçı fasih arapça biliyor?'
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKINBAG

hocam siz ne istiyorsunuz sürekli sizi goruyorum forumda donanımlı bir kişiye benzıyorsunuz .

Ne konuda donanımlı hocam?
    Uluslararası ilişkiler veya hukuk olacak;ama hukuk olsa da yine uluslararası işlere yöneleceğim.
  • quote:

quote:

quote:

Tm arapcım öyle ama şunu diyim arapça dil uzmanı diyorsun zaten arapça bilen uluslararası ilişkiler mezunu demiyosun yani arap dili edebiyatı okumuş adamlar, ve o adamlar acaip para kırıyor, tanıdık muhasebeci var bi umre hac firmasında adamlar oralarda çalıştıermak için elemanları topluyor doğudan lise mezunu falan gönderiyo mekke medine nereyeyse 5-6 K maaş ve ordaki ihtiyaçlwrını karşılıyor. Benim tanıdık iyi derece ingilizce, çok iyi bilgisayar biliyor ve çalıştığı departmanda uluslararası ilişkiler mezunu da var kamu yönetimide en kötü orta derece ingilşzceleri var ve hiç biri 2.5- 3knın üstünde almıyor. Ve patronlar mardinli mi neydi sadece biri işletme mezunu diğer 2si lise kafalarına göre takıloyolar. audi a6nın bmw 5.20nin içinde gördüğün bunlar nasıl kazanmış dediğin barzolar bu adamlar işte.

Son olarak imamhatip mezunuyum ilahiyata hiç çalışmadan geçen adamlar var arapça temeli iyi ilahşyata geçince hazırlık okuyor ve 4yılda arapçayı çok iyi seviyeye getiriyor. Bu kadae ihl mezunu ilahiyatlara akıyor ve hiç bişey yapamasalar arapça öğrenmiş oluyorlar.

Bölğm okunmaz demiyorum okunur ama acaip çalışıp milletin arasından sıyrılmak gerek

Hocam,Arapça hakkında yeterli bilginizin olduğunu düşünmüyorum.
    Araplar kendi aralarında Fasih Arapça konuşmazlar;Lehçe konuşurlar.
    Milli İstihbaratın aradığı adamlar eğer Fasih Arapça bilen adamlar olsa gider birkaç profesör bulur bu adamları dinletir.
    Ben burada Muhellef (Yeminli) Arapça Tercümanla bir kere karşı karşıya geldim adam 50 yaşında halen dili güçlü değil.
    Fasih arapça öyle 3-5 senenin işi değildir;Araplar fasih zor konuşurlar.
    Heleki Lübnandır vs. bir git oralara konuş bakalım anlıyorlar mı seni?

MİT gibi kurumlar böyle boş adamları istemezler onların istedikleri şu tarzdır;

-Arap kültürünü çok çok iyi bilen adamlar,neleri seviyorlar nelerden hoşlanıyorlar? (Araplar özellikle kendi dilini konuşan adamları çok severler.Burada bir gün parka gittim dünya kadar arap arkadaşım oldu gelen geçen selam veriyor hal hatır soruyor. Ya da babamın dükkanından gelip alışveriş yapıyorlar halbuki sadece 1 gün.)

-İşte en önemli nokta: Mİlli İstihbarat Teşkilatı gibi kurumlar 'Fasih Arapça' isteyen adamları almazlar. Çünkü bu adamlar konuşur konuşmaz kendilerinin ARAP Olmadıklarını belirtirler. Peki bir Türk Irak Arapçası öğrense Irağa gitse kaç kişi bu adamın Türk olduğunu ispat edebilir ya da düşünebilir. (Kimse) Adamlar bunu istiyorlar işte.

Bence ilk önce Arapçanın bir deniz olduğunu kendine ait 80den fazla lehçesi olduğunu öğrenin,araştırın sonra gelip konuşun.
    Mardin arapçası ise,tamamıyla bozuk bir arapçadır varsa Urfalı tanıdığın biri git sor mardin arapçasının yüzde kaçını anlarsın de alacağın cevaba bak.

• Svshataya katılıyorum. Mesele fasih bilmekte. Mesela mısırda adamlar C'ye G diyorlar. Bir sürü farklı kullanımları var. Bir ingiliz ajanı hatıralarında bu ayrınları bilerek yaptırdıklarını okumuştum. Birliği beraberliği bozmak için ortaya çıkmış bunlar. Konuyu nereye getirdim la? Neyse diyorum ki devletin diplomatik düzeylerinde yöre ağızlarıyla konuşan adama iş yaptırmayacakları gibi halk arapçasına da iş yaptırmıyorlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam,Arapça hakkında yeterli bilginizin olduğunu düşünmüyorum.
    Araplar kendi aralarında Fasih Arapça konuşmazlar;Lehçe konuşurlar.
    Milli İstihbaratın aradığı adamlar eğer Fasih Arapça bilen adamlar olsa gider birkaç profesör bulur bu adamları dinletir.
    Ben burada Muhellef (Yeminli) Arapça Tercümanla bir kere karşı karşıya geldim adam 50 yaşında halen dili güçlü değil.
    Fasih arapça öyle 3-5 senenin işi değildir;Araplar fasih zor konuşurlar.
    Heleki Lübnandır vs. bir git oralara konuş bakalım anlıyorlar mı seni?

MİT gibi kurumlar böyle boş adamları istemezler onların istedikleri şu tarzdır;

-Arap kültürünü çok çok iyi bilen adamlar,neleri seviyorlar nelerden hoşlanıyorlar? (Araplar özellikle kendi dilini konuşan adamları çok severler.Burada bir gün parka gittim dünya kadar arap arkadaşım oldu gelen geçen selam veriyor hal hatır soruyor. Ya da babamın dükkanından gelip alışveriş yapıyorlar halbuki sadece 1 gün.)

-İşte en önemli nokta: Mİlli İstihbarat Teşkilatı gibi kurumlar 'Fasih Arapça' isteyen adamları almazlar. Çünkü bu adamlar konuşur konuşmaz kendilerinin ARAP Olmadıklarını belirtirler. Peki bir Türk Irak Arapçası öğrense Irağa gitse kaç kişi bu adamın Türk olduğunu ispat edebilir ya da düşünebilir. (Kimse) Adamlar bunu istiyorlar işte.

Bence ilk önce Arapçanın bir deniz olduğunu kendine ait 80den fazla lehçesi olduğunu öğrenin,araştırın sonra gelip konuşun.
    Mardin arapçası ise,tamamıyla bozuk bir arapçadır varsa Urfalı tanıdığın biri git sor mardin arapçasının yüzde kaçını anlarsın de alacağın cevaba bak.

Kardeşim açıkçası okumadım son olarak anlatıyım ven biliyorum arkadaş liseyi bitirince 3 ay tunusa gitti dil için bize öpretilenle alakası ypk dedi, mısırdan öğrenciler vardı 1-2 hoca dışonda diğerleriyle anlaşamıyorlsrdı yani evet çoook faeklı bilşyorum ve kimse ben tam arapça biliyprum diyemez, efsane mi bilmşyorum hocamız 32 tane anlamı deve olan kelime var derdi, işte böule bişey ama bunların benşm dediğimle ilgisi uok sonıçta kağıt üstünde arapça aynı iş arapçası 1 tanedir herkes kafasına göre yazamaz ki benim baştan beri anlattığım olayla bunların ilgisi yok

• Arapların dediği gibi diyelim ; -el muhim...

Dil güzeldir,işe yarar,her dil işe yarar. Kendimizi geliştirmek istiyorsak dil müthiş bir araçtır.
    Her lisan bir insan.
  • quote:

Arapların dediği gibi diyelim ; -el muhim...

Dil güzeldir,işe yarar,her dil işe yarar. Kendimizi geliştirmek istiyorsak dil müthiş bir araçtır.
    Her lisan bir insan.

Hocam konuya dalmış gibi olmayayım ama bende bir kaç şey sormak istiyorum. Hukuk veya uluslararası ilişkiler düşünüyorum bende. Koç uluslararası ilişkiler nasıldır? Bir bilginiz var mı? İnternette pek bir şey bulamadım istediğim cevaplar doğrultusunda. Bu okul-bölüm ve sağlam bir çalışma iyi yerlere gelmem de yardımcı olur mu? (Dile ilgim var İngilizcem orta düzey. Onu ilerletip bir dil daha öğreneceğim inşallah) Simdiden teşekkürler,cevap icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: bosmesguliyet

quote:

Arapların dediği gibi diyelim ; -el muhim...

Her lisan bir insan.

Hocam konuya dalmış gibi olmayayım ama bende bir kaç şey sormak istiyorum. Hukuk veya uluslararası ilişkiler düşünüyorum bende. Koç uluslararası ilişkiler nasıldır? Bir bilginiz var mı? İnternette pek bir şey bulamadım istediğim cevaplar doğrultusunda. Bu okul-bölüm ve sağlam bir çalışma iyi yerlere gelmem de yardımcı olur mu? (Dile ilgim var İngilizcem orta düzey. Onu ilerletip bir dil daha öğreneceğim inşallah) Simdiden teşekkürler,cevap icin.

Kardeşim Koç güzel olmaz mı,bu nasıl soru? Tabii ki çok güzel;ama dediğim gibi eğer amacın devlette bir şeyler yapmaksa (Kaymakamlık-Valilik) vs. Mülkiye senin açından daha faydalı olacaktır. Ha şunu da belirteyim,her Mülkiye mezunu kaymakam Vali oluyor mu? Hayır tabii ki de! Bu bir kıstas değil.

Fakat,Koç seni çok iyi bir düzeye getirir diye düşünüyorum.

• Mademki Almanca bilen Türk sayısı çok fazla dediniz aynı mantıktan yola çıkarsak Flemenkçe ve Danca bilen Türk sayısıda fazladır.Bu durumda Işimize yarar kaliteli bir Avrupa Dili öneribilir misiniz ?
    (Fransızca,Ispanyolca ve Italyanca hariç)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.