Şimdi Ara

Uluslararası ilişkiler gerçekten gereksiz bir bölümmü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • internette araştırdımda gereksiz imkanı olmayan bi bölüm deniyor.dogrumu?

• Çok bir bilgim yok ama kendini geliştirdiğin sürece ve iş alımları sürdüğü sürece dünyada zilyon tane ülke ve bunların elçilikleri var.Seçimini yaptığın üniversiteyle (iyi bir üniversiteyle) yüksek lisansla doktorayla kendine katacağın +1 +2 +3 yabancı dille iş bulman çok da zor olmayacaktır. Ama gerçekten kalifiye olman gerekiyor. Ve idealinde böyle bir şey varsa seçmen gereken bir bölüm. Ha bir de diplomatlık durumu var. İşler orada biraz daha zorlaşıyor, çünkü ailenden birilerinin diplomat olması orada öne geçmeni sağlıyor yani eğer diplomatınız yoksa 1-0 başlarsınız maça

Ayrıca tek seçim elçilikler filan değil tabiki. Bir çok özel şirkette de çalışabilirsin ihracat-ithalat departmanlarında vs. Özellikle yurt dışı kaynaklı şirketlerde diğer iktisat vs. mezunu kadar u.i. mezunu almasalar da yine de arıyorlar. Zaten buna oranlar uluslararası ilişkiler ve iktisatın tüm ünilerdeki toplam kontenjan sayıları arasında da büyük bir fark olduğunu düşünüyorum.

Bilgilerim bu yönde. Kesinlikle doğru olduklarını filan iddia etmiyorum ama güvenilmez de değillerdir hani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _OozZy_ -- 22 Temmuz 2009; 17:02:02 >

• "Geleceğin meslekleri" denilen o şahane listede yer alan bir bölümdür kendileri.
  • peki hocam sen ilgilisin bu mevzuda senin görüşün nedir kişisel olarak?
  • Valla ben yazmayi düsünüyorum, cunku EA-2'den alan programlar icinde en yakın hissettiğim bölüm bu, ama o da kötünün iyisi seklinde yani iyice icime oturmadan yaziyorum. Ailede diplomat yok ama herkes kendi sansini kendi yapar bence illa olmak zorunda değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

"Geleceğin meslekleri" denilen o şahane listede yer alan bir bölümdür kendileri.

+1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • daha fazla yoruma ihtiyacım var
  • Abim bu bölümden mezun 96 girişli.Ben onun ithalat-ihracat firmaları dışında başka bir yerde çalıştığını görmedim.İngilizce sayesinde oralara girdi.Bence iyi bir bölüm değil.Seneye açıköğretimde uluslararası ilişkiler bölümü açılacak 4 yıl sonra mezun sayısı ikiye katlanır.Uluslararası mezunu olduğu için gümrük müşavirliği sınavına giremedi.
  • Bende bu bölüm ve işletme arasında kalmıştım galiba işletme seçeceğim benden sölemesi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.