Şimdi Ara

Uluslararası İlişkiler Bölümü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
15
Favori
32.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bobspasky1

    Selam hocam aklımda Odtü Uİ, Bilkent Sbky ve hukuk bölümleri var. Üni ile birlikte bu bölümleri karşılaştırır mısınız?

    Bilkent Hukuk > ODTÜ Uİ > Bilkent SBKY

    Kamu yönetimi ölüyor, özelde tercih edilmesi mantıklı değil.
    Uİ, her zaman KY'den önceki tercihiniz olsun arkadaşlar.

    quote:

    Orijinalden alıntı: mademan12

    Öncelikle merhabalar . Sorum , Gazi üniversitesi uluslararası ilişkiler , Gazi Kamu Yönetimi ve Türk-Alman Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi gibi bölümleri önerir misiniz ? Ayrıca bu bölümden mezun olan bir kişi eğer kendini geliştirir ve dil öğrenirse işsiz kalma gibi bir durum söz konusu olabilir mi ? Uluslararası İlişkiler ve kamu yönetimi gibi bölümlerde bu sene sıralamaları sizce ne olur ? Geçen seneye nazaran puanlar ne kadar yükselir ?


    -Böyle bir konu açarak üniversiteye yeni başlayacaklara rehberlik ettiğiniz için teşekkür ediyorum-


    Dediğim gibi; Uİ, her zaman KY'den önceki tercihiniz olsun. Dolayısıyla ben şimdilik Gazi Uİ tavsiye ediyorum sana. Türk Alman'a gelince; şimdi bu üni.'nin açılması oldukça faydalı ve bir boşluğu dolduran hamleydi. Malum Türkiye'de Almanca eğitim yapan çok az sayıda eğitim kurumu var. Daha çok İngilizce ve Fransızca ön planda. Oldukça geç kalınsa da Almanlar olaya el atalım artık dediler. Burada okumanın şöyle güzel tarafı var; eşi, benzeri yok. Almanca eğitimli tek üniversite Türkiye'deki. Dolayısıyla buradan çıkan mezunun ekstra bir avantajı olur.
    Gelgelelim halen akademik kadroları yetersiz duruyor. Üniversitenin kampüsü de hala hazır değilmiş, çizimi yeni biten binalar var daha.
    Mimariyi ve akademiyi bu denli yavaştan almaları insanın aklına kurt düşürüyor.
    Eğitim kalitesine dair yeterli referansı bulamıyorsun, zira haklarında bilgi az. Eğer yakınsan bu üni.'ye bi' kampüsleri gez gör bakalım.

    Mezun olunca üst düzey bir Almanca'yla mezun olursun, orası kesin. Ama şuan senin ingilizcen ne düzeyde?
    Şu açık, Gazi Uİ ve KY sana değil ikinci dil, ingilizceyi bile tam olarak öğretemeyecek.




  • merhabalar gazi uluslararası ilişkiler türkçe tutuyor.ankarada oturuyorum.2 dil öğrenebilirim.ünide olmasada dil kurslarıyla falan.sizce yazmalımıyım? heryerde yazmışlar kesin işsiz falan diye.ve işe girebildik diyelim maaşları ortalama ne kadardır?
  • hocam merhaba. ben akademik kariyer düşünüyorum odtü siyaset bilimi ve kamu yönetimi ile odtü uluslararası ilişkiler arasındayım. işin ben teorisini çok seviyorum bunda uzmanlaşmak istiyorum. bu yüzden siyaset bilimi benim hedefim oldu hep. ama puan odtü uluslararası ilişkileri de tutunca ve okuyup bu bölümü araştırınca burası da aklıma çeldi. hiç emin değilim inanılmaz bir bunalımdayım bu kararsızlıktan her gelen kendi bölümünü övüyor tam karar vereceğim yine öbürüne aklımı çeliyor biri. ben buna nasıl karar verebilirim? ne gibi özellikleri olması lazım bir öğrencinin bu bölüm için? odtü'nün siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünün ortamının da pek iyi olmadığını duyuyorum. kafam çok karışık hocam.
  • Hocam
    İstanbul Ticaret Üniversitesi %50 burslu mu yoksa Ege üniversitesi ikinci öğretim mi?
    Hangisini tavsiye edersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 255torr255

    merhabalar gazi uluslararası ilişkiler türkçe tutuyor.ankarada oturuyorum.2 dil öğrenebilirim.ünide olmasada dil kurslarıyla falan.sizce yazmalımıyım? heryerde yazmışlar kesin işsiz falan diye.ve işe girebildik diyelim maaşları ortalama ne kadardır?

    KPSS-A'dan kamuya girersen en düşük maaş 3.300 ile başlıyor.
    Özelde maaşlar çok değişken bir şey diyemeyiz.
    Akademiya da kamu gibi

    İyi derecede iki dil öğrenebilen adam işsiz kalmaz. Hele Uİ çıkışlıysan ihtimal vermiyorum.
    Dil öğrenmek o kadar kolay değil ama. Öğreniriz ya deyip de kendini tanıtmaktan aciz çok insan tanıyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: beats by dr.oz

    hocam merhaba. ben akademik kariyer düşünüyorum odtü siyaset bilimi ve kamu yönetimi ile odtü uluslararası ilişkiler arasındayım. işin ben teorisini çok seviyorum bunda uzmanlaşmak istiyorum. bu yüzden siyaset bilimi benim hedefim oldu hep. ama puan odtü uluslararası ilişkileri de tutunca ve okuyup bu bölümü araştırınca burası da aklıma çeldi. hiç emin değilim inanılmaz bir bunalımdayım bu kararsızlıktan her gelen kendi bölümünü övüyor tam karar vereceğim yine öbürüne aklımı çeliyor biri. ben buna nasıl karar verebilirim? ne gibi özellikleri olması lazım bir öğrencinin bu bölüm için? odtü'nün siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünün ortamının da pek iyi olmadığını duyuyorum. kafam çok karışık hocam.


    Sonunda akademiya düşünen biri çıktı :)
    Şimdi güzel kardeşim, Uluslararası İlişkiler disiplininin ilk kürsüleri yükseköğretimlerde açılırken belirli bir amacı vardıı; hızla küreselleşen dünyada Uİ'nin önemi daha da artıyor ancak bu ihtiyacı, bu talebi karşılayacak kalitede ne kamuda arz var ne de akademiyalarda. Bizim kalifiyeli, disiplineer insanlar yaratmamız gerekli diye düşünüldü. Ki bu da ancak akademiya ölçütünde insan yetiştirmekle başarılı olabilirdi. İlk jenerasyondan günümüze değin amaç değişmedi; ama çıktıların kalitesi düştü. Bizim bölümde okutulan derslere bir bak; bu dersleri veren hocaların ilgi alanlarını incele. Sosyalbilimlerin karılmış hali ve bu halinde yüksek lisans düzeyinde eğitim veren lisans programı olduğunu görürsün.

    Demek istediğim şu, akademiya düşünen bir sosyalbilimler öğrencisi için Uİ güzel bir çıkış noktası.
    Zira tam olarak akademiya amaçlı bir disiplin.

    -

    Diğer tarafta Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi var. Şimdi bu siyaset bilimini öncelikle sen Uİ'de de ders olarak okuyorsun. Biraz daha daraltılmış hali. Ama bu bölümde -ODTÜ'nün programına bakmadım ama muhtemelen- Avrupa Siyasi, TDP gibi dersler yoktur. Yani sen siyaset bilimi için bu bölüme yöneliyorsun ama öte yandan Uİ'ye gelmediğin için kaybettiğin derslerde oluşuyor.
    Kamu Yönetimi okumak isteyen ve akademik kariyer düşünen biri için de güzel seçenekler var. Yok değil. Özellikle Türkiye'de yerel yönetimler üzerine yüksek lisans yapmak oldukça cazibeli.

    Verdiğin genel bilgiler üzerine ancak bu kadar yorumlama yapabilirim. Ben sana şunu ya da bunu seç diyemem. Bu mesuliyeti de almak istemem.
    Sen tam olarak yüksek lisans ve doktorada uzmanlaşmak istediğin alanları belirtebilir misin ya da aklında ne varsa? Belki daha detaylı tavsiyeler oluşturabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekmek arası sakız -- 29 Temmuz 2016; 1:05:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kasova

    Hocam
    İstanbul Ticaret Üniversitesi %50 burslu mu yoksa Ege üniversitesi ikinci öğretim mi?
    Hangisini tavsiye edersiniz.


    Uİ özelde okunmaz derim. :)
    Ege ikinci öğretimin örgün eğitimden hiçbir farkı yok. Hatta ikinci öğretim bizim üniversitede çok daha avantajlı, aklında bulunsun.
  • ekmek arası sakız kullanıcısına yanıt
    Hocam İstanbul Ticaret Üniversitesinin akademik kadrosuna baktım gayet iyi. Hocalar kariyerli kişiler. Ayrıca üniversiteye İstanbul Ticaret Odasının yoğun bi katkısı var, yani okul sonrası iş bulmak için güzel bi olay?

    Çok arada kaldım hocam gerçekten psikolojik olarak çöktüm resmen.

    Peki sizce benim için en iyi uluslararası ilişkiler programı hangisi veya Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler fark etmez. Sıralamam 88k.

    Bi cevap, bi Yardım lütfen çok araftayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kasova

    Hocam İstanbul Ticaret Üniversitesinin akademik kadrosuna baktım gayet iyi. Hocalar kariyerli kişiler. Ayrıca üniversiteye İstanbul Ticaret Odasının yoğun bi katkısı var, yani okul sonrası iş bulmak için güzel bi olay?

    Çok arada kaldım hocam gerçekten psikolojik olarak çöktüm resmen.

    Peki sizce benim için en iyi uluslararası ilişkiler programı hangisi veya Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler fark etmez. Sıralamam 88k.

    Bi cevap, bi Yardım lütfen çok araftayım

    Sıramalara pek hakim değilim. Bu sene ne olur bilmiyorum. Bu sıralamayla devletten Uİ.'den güzel yerler gelmiyorsa Ticaret Üni. o zaman düşünülebilir.




  • öğretmenlik ve uluslararası ilişkiler arasında gidip geliyorum, biliyorum ikiside farklı alan
  • Hocam kamuya senede kaç Ege mezunu girebiliyor ortalama, elinizde böyle bir istatistik var mı?
  • Hocam ege üniversitesinde hazırlık bölümü var mı?
    Bölüm %100 ingilizce mi yoksa %30 falan mı?

    Bide hazırlık varsa hazırlıkta tüm kurlar var mı? Yani mesela bölüm %30 ingilizce ise hazırlıkta ona göre mi kur sayısı var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sagelocanda

    Hocam kamuya senede kaç Ege mezunu girebiliyor ortalama, elinizde böyle bir istatistik var mı?

    Öyle bir istatistik yok maalesef. Ama girebilen pek çok kişi var. Sayının toplamda az olduğunu düşünmüyorum.
    Tabi bu sayının az ya da çok olması üniversiteyle alakalı değil. Kişinin bireysel çabası.

    quote:

    Orijinalden alıntı: kasova

    Hocam ege üniversitesinde hazırlık bölümü var mı?
    Bölüm %100 ingilizce mi yoksa %30 falan mı?

    Bide hazırlık varsa hazırlıkta tüm kurlar var mı? Yani mesela bölüm %30 ingilizce ise hazırlıkta ona göre mi kur sayısı var?


    2011'de %70 idi. Sonradan %30'a düşürüldü. Sonra tekrardan %70'e çekildi dendi. Şuan % kaç bilmiyorum. ÖSYM kılavuzunda yazıyor olmalı. Kuvvetle muhtemel %70'tir.
    Hazırlıkta olay şöyle; sene başında -Eylül, Ekim gibi- bir muafiyet sınavına giriyorsun. Bu sınavda yeterli puanı -en son 80'di- alırsan hazırlığı okumadan bölüme geçebiliyorsun. 80 alamazsan aldığın puana göre sınıflar ayarlanıyor ve seninle denk olan insanlar aynı sınıflarda toplanıyor. Ve senin seviyenle orantılı kurdan başlatıyor.

    Eğer sınavdan kötü not alırsan ya da sınava hiç girmezsen -ki ben girmemiştim- seni Pre Elementary'den başlatıyor yani A1'den. A1'den başlarsan yıl sonunda B2 seviyesine gelmiş ve bitirmiş oluyorsun.
    A1'den değil de A2'den başlarsan yine B2'ye kadar getiriyorlar. Ancak B1'den başlarsan C1 eriştirebiliyorlar o da sınıf hocalarının inisiyatifine bağlı.
    Yani genel olarak Ege Hazırlık C1'e kadar eğitiyor.




  • Sorumu biraz eksik sormuşum ege-uai mezunu kaç kişi kamu ya girdi, keşke şöyle mezunların ne yaptığını görebilsek, malesef çok bilgi bulamadım araştırırken



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FB253030B -- 29 Temmuz 2016; 19:57:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekmek arası sakız kullanıcısına yanıt
    Hocam %30muş. Ösym kılavuzda öyle yazıyor.
    Ama hazırlık varsa zaten sıkıntı yok. Ben onu merak ediyordum.
    Ege uluslararası İlişkiler yazıcam artık kararım kesindir. Seneye yanınızdayım

    Bide hocam öğrenci köyü ile ilgili sorularım olucak.
    Öğrenci köyündeki yurtlara kayıtlar ne zaman başlıyor? Kabul edilmede kriterler neler? Ben 88k'dayım ve ege uluslararası ilişkiler hem birinci hem ikinci öğretimi yazıcam yani ikisinden birine yerleşicem. Sizce bana çıkar mı?
    Bu yurt olmazsa kampüse yakın ve fiyatı uygun bildiğiniz özel yurtlar var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uİ Katip Çelebi Üni'de okunur mu hocam?
    Ege maalesef az farkla kaçıyor.
    1 sene daha hazırlanmaya değer mi sizce?
  • hocam marmara uluslararası ilişkiler hakkınızda yorumunuz nedir ui için okunması gayet iyi olan sayılı üniversitelerden biri mi
    bide hacettepe ui (ingilizce) hakkında yorumunuz nedir
  • beats by dr.oz kullanıcısına yanıt
    hocam sıralamanız kaçtı acaba ?
  • Hocam iyi günler, ben bölüme karar verdim özelde çalışacağımı da düşünüyorum ama üniversite seçimi konusunda kararsizim. Küçük ihtimal bilgi tutuyor, onun dışında kadir has yeditepe marmara ve İstanbul arasında kaldım bu 4 okul büyuk ihtimal tutuyor ama hangisini secmeliyim 2 numara için bilemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sagelocanda

    Sorumu biraz eksik sormuşum ege-uai mezunu kaç kişi kamu ya girdi, keşke şöyle mezunların ne yaptığını görebilsek, malesef çok bilgi bulamadım araştırırken

    maalesef o konuda beni geç, öğrenci işleri ve idare bile net rakam veremez. bu bize özel değil; üniversite idaresinin mezunlarla bağlantısı ya hiç yok ya da çok zayıf.
    mezun dernekleri atıl durumda.

    quote:

    Orijinalden alıntı: kasova

    Hocam %30muş. Ösym kılavuzda öyle yazıyor.
    Ama hazırlık varsa zaten sıkıntı yok. Ben onu merak ediyordum.
    Ege uluslararası İlişkiler yazıcam artık kararım kesindir. Seneye yanınızdayım

    Bide hocam öğrenci köyü ile ilgili sorularım olucak.
    Öğrenci köyündeki yurtlara kayıtlar ne zaman başlıyor? Kabul edilmede kriterler neler? Ben 88k'dayım ve ege uluslararası ilişkiler hem birinci hem ikinci öğretimi yazıcam yani ikisinden birine yerleşicem. Sizce bana çıkar mı?
    Bu yurt olmazsa kampüse yakın ve fiyatı uygun bildiğiniz özel yurtlar var mı?


    Öğrenci köyüne seçilirken başarı sıralamasına bakılmıyor. Sıralaman önemli değil yani. Tam olarak hangi kriterler önemli onu kimse bilmiyorum. Ama benim çıkarımım ücret tahsilatında sıkıntı yaşamayacak öğrencileri alıyorlar.
    Kayıt tarihi de, üniversite kayıt tarihiyle aynıydı. Yani üni.ye kayda gelirken başvuru yapabiliyordun. Detaylı bilgi için; (232) 342 42 82
    Öğrenci köyü olmazsa, yurt seçeneği çok. Kayıt günlerinde okulun ana girişinde yurtlar tanıtım stantları kuruyor. Ordan yurtlarla ilgili bilgi edinebilirsin.
    Ama her yurtta seçilmez, çoğu vasat. Paranla rezil olma. Ha bir de kalacağın yurt, bizim fakülteye yakın olmalı.

    Yurt ücretleri aylık 500'den başlıyor.
    Ege kesinleşince bana özelden yazarsın. Senin istediğin, rahat edebileceğin şekilde bir yurt tavsiyesi çıkarırım ben. Gider bakarsın, aklına yatarsa kaydını yaparsın.

    Sana şimdilik 'hayırlısı' diyorum.
    Tercihler açıklanınca da 'hoşgeldin Ege'li' demek istiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vlknycnn

    Uİ Katip Çelebi Üni'de okunur mu hocam?
    Ege maalesef az farkla kaçıyor.
    1 sene daha hazırlanmaya değer mi sizce?

    Ege için bir sene daha hazırlanmaya değmez.
    Ege İkinci Öğretim olmuyor mu?
    Ha bir de sıralamalar yine düşecek, Ege'yi yine muhakkak yaz.

    Katip Çelebi'nin akademik kadro oldukça yetersiz, orada okuyan arkadaşlar da var biliyorum; eğitimi kaliteli değil.
    Mezun olunca kamuyu düşünüyorsan sıkıntı yok. Ama özel sektör ve akademiya için zorlanırsın.

    quote:

    Orijinalden alıntı: denizbuse

    hocam marmara uluslararası ilişkiler hakkınızda yorumunuz nedir ui için okunması gayet iyi olan sayılı üniversitelerden biri mi
    bide hacettepe ui (ingilizce) hakkında yorumunuz nedir



    Akademik kadrosu bizim Ege'den daha iyi.
    Siyasal Bilgiler de dolayısıyla adı var.
    Duyduğum kadarıyla eğitimi de kaliteli.
    Seçiniz efenim.

    Hacettepe Uİ tek prof.la yürüyor. Kadronun hacmi geniş; ama kalitesi tartışılır. Muhtemelen bu sene puanı ekstrem bir şekilde düşecek. Akademik kadro yaprak dökümüne uğramış.
    Marmara mı, Hacettepe mi dersen; Marmara derim.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.