Ben yurtdışında yaşayan biriyim ve aracımı Türkiye'den önümüzdeki aylarda buraya getirmeyi düşünüyorum. Bazı ülkeler bilirsiniz ki, beynelmilel ehliyet istiyor başta Yunanistan. Fiyatlarda haliyle şişkin ben aracı Yunan üzerinden geçmiyeceğim için Bulgaristan için sorun yok. Onlar istemiyor, ancak beynelmilel ehliyet istemeyen ülkelerin bulunduğu herhangi bir liste var mı? Eğer ki rotama uygunsa gereksiz yere 350 lira vermek senelik masraftan öteye gitmeyecek.
Bulgar, Sırp, duruma göre Kosovo, Hırvatistan veya Makedonya'dan geçme durumum var.
Eğer ki gerekiyorsa illa ki, bunu vatandaşı olmadığım ülkeden yani şu an yaşadığım ülkeden de beynelmilel ehliyet alabilir miyim? Eminim ki fiyatlar 5 kat daha ucuzdur, Türkiye'ye göre.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
quote:
Orijinalden alıntı: krstarica
Merhaba,
Ben yurtdışında yaşayan biriyim ve aracımı Türkiye'den önümüzdeki aylarda buraya getirmeyi düşünüyorum. Bazı ülkeler bilirsiniz ki, beynelmilel ehliyet istiyor başta Yunanistan. Fiyatlarda haliyle şişkin ben aracı Yunan üzerinden geçmiyeceğim için Bulgaristan için sorun yok. Onlar istemiyor, ancak beynelmilel ehliyet istemeyen ülkelerin bulunduğu herhangi bir liste var mı? Eğer ki rotama uygunsa gereksiz yere 350 lira vermek senelik masraftan öteye gitmeyecek.
Bulgar, Sırp, duruma göre Kosovo, Hırvatistan veya Makedonya'dan geçme durumum var.
Eğer ki gerekiyorsa illa ki, bunu vatandaşı olmadığım ülkeden yani şu an yaşadığım ülkeden de beynelmilel ehliyet alabilir miyim? Eminim ki fiyatlar 5 kat daha ucuzdur, Türkiye'ye göre.
Bulgar, Sırp, Kosovo, Makedonya'ya geçen sene kendi aracımla gittim. uluslararası ehliyet istenmiyor.
yeşil sigorta ve araç sizin üzerinize olsun yeter.
kosova için ayrıca sigorta yapmanız isteniyor sınır kapısında. ( 30euro )
quote:
Orijinalden alıntı: Transporter67
quote:
Orijinalden alıntı: krstarica
Merhaba,
Bulgar, Sırp, Kosovo, Makedonya'ya geçen sene kendi aracımla gittim. uluslararası ehliyet istenmiyor.
yeşil sigorta ve araç sizin üzerinize olsun yeter.
kosova için ayrıca sigorta yapmanız isteniyor sınır kapısında. ( 30euro )
Teşekkürler, son olarak Bosna istiyor mu? Çünkü Bosna'da yaşıyorum. Daha önce geldim ancak kendi aracımla gelmediğim yani kuzenimle geldiğim için şu an durum nedir bilemiyorum.
Hayır bosna da uluslararası ehliyet istemiyor. Oraya da gittim aracımla. yani bilgiler kesindir
Fakat bosna'da çooook dikkatli olun. Özellikle saraybosna yolunda radar var bolca. Hatalı sollama , telefonla konuşma, emniyet kemeri vs.. hiç affetmiyorlar.
Ben yakalandım hatalı sollama ile 300Euro dedi + ehliyete el koyuyorlarmış.
Türkiyeden geldik dedim , banane geri dönün dediler;
ayrıca mahkeme cart curt bişeyler zırvaladılar sonra ruhsatın arasında para unuttuğumu görünce ;
güle güle welcome sarayevoo komşi oo yea istanbul demeye başladılar
Kesinlikle radar olayına çok dikkat etmedim burada araç sürmediğim için şu an toplu taşımayla idare ediyorum ancak idare edilecek gibi değil.
Polislerin burada çok fazla rüşvet aldığını ev sahibimle konuşurken duydum. Eğer ki dişli çıkarsan hiçbir şey yapamıyorlar dedi. Bizzat dikkat edeceğim.
Tekrardan bilgiler için teşekkürler.
Son olarak yeşil sigortayı Türkiye'de yaptırmak zorunlu mu? Yoksa burada da yaptırma gibi bir durum mevcut mu? Fiyatlar sabit ise gerçi bir şey değişmeyecektir.
Ben yeşil sigortayı Bulgaristan'dan yaptırıyorum tanıdık vasıtasıyla. Buradan daha ucuz. Burada yaptırmaya gerek yok yani.
quote:
Orijinalden alıntı: Tendürek
Ben yeşil sigortayı Bulgaristan'dan yaptırıyorum tanıdık vasıtasıyla. Buradan daha ucuz. Burada yaptırmaya gerek yok yani.
Maalesef şimdi aklıma geldi, elimde ruhsat vb. belgeler olmadığı için yaptırabilsem dahi, belgeler nedeniyle mümkün olmayacak mecburen fazladan Türkiye'de yaptırmak zorundayım.
Bende sürekli Yunanistan'a ve Bulgaristan'a gidiyorum sıkıntı yaşamamak için beynelminel ehliyeti ben eşimin adına almıştım. Az önce arkadaşım bana şu linki yolladıhttp://idl-iaa.com/idlapp buradan ehliyetini al 50 $ a 10 yıllık dedi. İş yerinden bi arkadaşı almış ehliyeti gelmiş ve bu ehliyet ile Yunanistan'a çıkmış, sorun yaşamamış. Fiyat bana çok makul geldi. Sen de bi araştırmanı yap ona göre karar ver istersen.
quote:
Orijinalden alıntı: enclave
Bende sürekli Yunanistan'a ve Bulgaristan'a gidiyorum sıkıntı yaşamamak için beynelminel ehliyeti ben eşimin adına almıştım. Az önce arkadaşım bana şu linki yolladıhttp://idl-iaa.com/idlapp buradan ehliyetini al 50 $ a 10 yıllık dedi. İş yerinden bi arkadaşı almış ehliyeti gelmiş ve bu ehliyet ile Yunanistan'a çıkmış, sorun yaşamamış. Fiyat bana çok makul geldi. Sen de bi araştırmanı yap ona göre karar ver istersen.
Teşekkürler, siteye hemen bakıyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme