Şimdi Ara

Ultraviolet ışıklar hakkında.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
10.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu uv ışınlar şeker gibi satılıyor fakat bunların gözün retinasına ciddi zararları olduğu söyleniyor.

Özellikle cilt kanserinin en önemli sebeplerinden biri olarak geçiyor.Fakat bunlar bir uyarı olmadan satılıyor heryerde.
    Esasen vücudun d vitamini üretmek için uvye ihtiyacı var.Fakat fazla miktar deri hücrelerinin dnasını bozabiliyor.Bu ışık açıldığında yaptığı peak özellikle deri hücrelerinin dnasını değiştirip kanser yapma ihtimali var.Son yıllarda ozon tabakası delinmesi sebebiyle uv ışınlar rahatça geçiyor ve sebep olduğu cilt kanserindeki ciddi artış göz önünde zaten.Akvaryumlarda dahi dış filtrede mikropsuz su elde etmek için kullanılıyor.

Kasa içinde çok hoş bir görüntü oluşturuyor fakat bahsedilen etkileri çok ciddi bence araştırıp,hakkında bilgilenip öyle alın.

Alttaki linklerde hakkında genel bilgiler ve sağlık açısından etkileri var.

en.wikipedia.org
    Ultraviolet - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ultraviolet

en.wikipedia.org
    Blacklight - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Black_light

Herkese iyi günler.

• quote:

Orjinalden alıntı: labrodorit

Bu uv ışınlar şeker gibi satılıyor fakat bunların gözün retinasına ciddi zararları olduğu söyleniyor.

Özellikle cilt kanserinin en önemli sebeplerinden biri olarak geçiyor.Fakat bunlar bir uyarı olmadan satılıyor heryerde.
    Esasen vücudun d vitamini üretmek için uvye ihtiyacı var.Fakat fazla miktar deri hücrelerinin dnasını bozabiliyor.Bu ışık açıldığında yaptığı peak özellikle deri hücrelerinin dnasını değiştirip kanser yapma ihtimali var.Son yıllarda ozon tabakası delinmesi sebebiyle uv ışınlar rahatça geçiyor ve sebep olduğu cilt kanserindeki ciddi artış göz önünde zaten.Akvaryumlarda dahi dış filtrede mikropsuz su elde etmek için kullanılıyor.

Kasa içinde çok hoş bir görüntü oluşturuyor fakat bahsedilen etkileri çok ciddi bence araştırıp,hakkında bilgilenip öyle alın.

Alttaki linklerde hakkında genel bilgiler ve sağlık açısından etkileri var.

en.wikipedia.org
    Ultraviolet - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ultraviolet

en.wikipedia.org
    Blacklight - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Black_light

Herkese iyi günler.

Kardeş bunların da farklı dalgaboyları oluyor. Yani o kadar zararlı olduklarını sanmıyorum ya kasa içinde olanların. Yani o ozondan giren UV ışınları göremiyoruz. Kasa içlerindeki ise bariz mor.

Bunun dışında ben zaten şu an ev kuşuyum. Güneşe çıkmıyorum. D vitamini eksik yani iyi söyledin açıp karşısına uzanayım şu UV lerin.

Ama dediğim gibi araştırmak lazım. İngizlizcesi iyi olan üsluplu bir mail atsa revoltec e iyi olur sanırım.

Ben de bir doktora mı göstersem benim soğuk katod UV leri. Yani bu cilde zararlı olan cinsten mi diye.

• Kardeş zaten bizim gördüğümüz uv lambalardaki hafif ışık uv değil zaten bizim gözümüz uv göremiyor.Gece oda içerisinde aç ışığı odanın herhangi bir yerine koy orada bile parlartır uv reaktif bir maddeyi.

Burada dalga boylarına göre uvler var ve muhtemel bizimkisi en hafif şiddetlisidir.Ama yinede sağlık bakanlığından onay dahi alınmadan satılan birşeyin ne kadar zararsız olabileceği hakkında düşünmek gerekiyor.Ben thermaltake e mail attım bekliyorum cevabı.

Buradaki tabloda dalga boyları var uvlerin.

Bizim kullandığımız diğerlerine göre dalga boyu daha uzun olan yani hesapta daha zararsız olan black light olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labrodorit -- 4 Mayıs 2008; 12:35:46 >

• Bişey olmaz abartmayın,bizim kullandığımız lambalar aslında adam gibi bi UV bile değil.
    Onlar 380nm'dir,ve 410nm de görünür mor ışık verirler çok az miktar.380nm o kadar kısa bi dalga boyu değildir,dolayısıyla etkisi önemsenmemeli bence.

Sonuçta kullandığınız UV CCFL'nin tanesi 4W bildiğim kadarıyla,2 tanesi 8W ediyor,size doğrudan gelen ışık ise 1W olur herhalde en fazla.

Doğal olarak güneşten gelen UV ışınların haddi hesabı yok,bunların zarar vermesi sözkonusu değil.

UVA ışınlarının kanserojen etkisi yoktur,sadece yaşlandırıcı etkileri vardır,Black Light diye geçen bizim UV Floresanlar,UVA'nın da en zayıf olanıdır,aslında mor renkten çok da uzak değildir,sorun etmeyin.

Ben 2 x 60cm 36W UV floresanları gece lambası olarak kullanırdım

• karaköyde uv sorduğum bi satıcı kasada kullanıcağımı duyunca
    "olurmu yaw kanser eder o adamı öle iş mi olur uv kasada kullanılırmı yanlışın var senin " vb.. kelimeler konuştu bende "anladım amca sen bilmion bu işi " dedim çıktım :)

eğer zararlı olsaydı para ışığı şeklinde de çıkmazdı hiç piyasaya
  • www.google.com.tr
    ultraviolet health - Google'da Ara
    http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=ultraviolet+health&meta=

Zararları hakkında milyonlarca sayfa bulmak mümkün

Birkaçını finallerim bittikten sonra anlaşılabilmesi için türkçeye de çevireceğim.

Bu arada yukarıdaki düz mantığa göre sigaranın da piyasaya çıkmaması gerekirdi o da kanser yapıyor.

Yine düz mantığa göre UVA UVB den daha zararsız olması gerekiyor dalga boyuna göre fakat uvbden daha zararlı olduğuna dair de sonuca ulaşılmış bazı araştırmalar var dediğim gibi zamanım olduğunda eklerim türkçelerini ilgilenenler için.

UVAnın UVB den daha tehlikeli olduğuna dair araştırma
    http://www.shortnews.com/start.cfm?id=38155

bir başkası daha

cosmeticsdesign-europe.com
    UVA rays as dangerous as UVB?
    http://www.cosmeticsdesign-europe.com/news/ng.asp?id=51001-uva-rays-as

Bu konuda başka linkler de mevcut.

Zaten birçoğumuza Türk olmamız sebebiyle birşey olmaz.Radyasyonlu çayları da içen biz değil miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labrodorit -- 16 Mayıs 2008; 2:20:35 >

• o uv kitlerden yediğimiz uv ışığı, güneşten yediğimiz uv ışığının yanında hiç kalır heralde.
    ben çok etksinin olacağını sanmıyorum.

he ranzanın bi köşesine koyup yakın mesafeden sürekli üstünüze vurdurmassanız!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla biri sağlık bakanlığından onay alınmadan satılan bir şeyden ne beklenir gibi bir şey söylemiş.

Ama bizim ülkede sağlık bakanlığı onayını almış ve hala satılmakta olan kaç tane zararlı ilaç var biliyor musunuz?

Hem bunların hepsi öyle kanserojen değil. Direk olarak organ iflaslarına neden olabilecekler bile var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: labrodorit

www.google.com.tr
    ultraviolet health - Google'da Ara
    http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=ultraviolet+health&meta=

Zararları hakkında milyonlarca sayfa bulmak mümkün

Birkaçını finallerim bittikten sonra anlaşılabilmesi için türkçeye de çevireceğim.

Bu arada yukarıdaki düz mantığa göre sigaranın da piyasaya çıkmaması gerekirdi o da kanser yapıyor.

Yine düz mantığa göre UVA UVB den daha zararsız olması gerekiyor dalga boyuna göre fakat uvbden daha zararlı olduğuna dair de sonuca ulaşılmış bazı araştırmalar var dediğim gibi zamanım olduğunda eklerim türkçelerini ilgilenenler için.

UVAnın UVB den daha tehlikeli olduğuna dair araştırma

bir başkası daha

Bu konuda başka linkler de mevcut.

Zaten birçoğumuza Türk olmamız sebebiyle birşey olmaz.Radyasyonlu çayları da içen biz değil miyiz?

yazıları çevirmenizi merakla bekliyorum. forumda bu kadar insan bu ışıkları kullanmakta. bende zamanında arştırmış ama turkçe duzgun bir kaynağa ulaşamamıştım

• Konuyla alakalı olarak sağlık bakanlığına bir mail attım.Cevap bekliyorum.Ayrıca bununla ilgili ölçüm yapabilecek yerler meteoroloji istasyonları.Ellerinde cihazları var mW/cm2 ölçümün birimi de.Bizim 8 watt olarak hesaba katmamız durumunda 8000/temas edecek alan miktarı.Tabiki lambanın verimini vs bilmediğimiz için cihazla yapılan harici herşey varsayım olur.Dünya sağlık örgütü maksimum 1.2 mW /cm^2 ye izin veriyor.

Verdiğim kaynaklardan birinin türkçe tercümesi.

Sydney Universitesi Prof. Gary Halliday:UVA ışınları UVB ışınlarına gore daha fazla zarar veriyor.

Bir çok güneş kremi cildin yanmasına sebep olan UVB ışınlarına karşı koruyor.UVB ışınları kanser yapıcı olarak biliniyordu.Avustrayada yapılan yeni bir araştırma gösterdi ki UVA ışınları cildi yakmadan daha derine nüfuz ediyor.
    Sydney Üniversitesi Cilt Bilimi Profesörü Gary Halliday dedi ki:
    Bulduklarımıza gore ciltte UVA mutasyonları nedeniyle olan kanser UVB nedeniyle olanlara gore çok daha fazla ve bu daha once hiç belirlenmemişti.Tümörün temel hücreleri UVA mutasyonları içeriyor.
    Prof Halliday diyor ki umuyorum bu UVA nın önemine vurgu yapılmasını sağlar.Solaryum salonları insanları UVA ile bronzlaştırıyor ki bence bu çok tehlikeli.
    Güneş kremleri de yine bu araştırmanın sonuçlarına gore tekrar formüle edilmeli.

Yine bu linkte de aynı profesörün konuşmalarına yer veriliyor.Dedikleri yine aynı.Kısaca en azından solaryumdakilerin dikkat etmesi lazım.
    Şaka bir yana şimdiye kadar bu konu bilinmiyormuş ve uva ya karşı oldukça korunmasız kalınmış.Zaten ozon tabakasının delinmesi ile doğru orantılı cilt kanseri vakalarında da ciddi artış var.

Sağlık bakanlığı ve üretici şirketten de açıklama gelince ekleyeceğim.

Sağlıcakla kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labrodorit -- 22 Mayıs 2008; 18:47:53 >

• atın ölümü arpadan olsun

zararlı olsa büyük markalarda seri üretime koymaz sanırım hem zaten çok ışık yaymıyo ama benim akvaryumda kullandığım 1 kere baktım adamı bile kör ediyo
  • florasandan kim ölmüş valla benim akvaryumdaki balıklar kaç seneden beri uv altındalar
    ama çok kuwwetli 1 uv ye maruz kalırsak 10 senede kanser olabiliriz ona da anca güneş neden olur
  • ilginç tam da uv almayı düşünüyordum bir kez daha düşüşnüp öyle alayım

bu işi flöresan la yapamazmıyız?
  • Arkadaşlar esas tehlikeli olan UVB'dir UVA değil......UVA'yı da zaten dışarı çıktığınızda güneşten alıyoruz kaçmak mümkün değil.

Son zamanlarda UVA'nın da tehlikeli olabileceğine dair araştırmalar var, doğru....fakat bu açık tenli kuzey avrupalılar için geçerlidir. Anadolu'nun bağrından çıkan insanımız zaten belli bir ten rengine sahip olup, UVA'ya karşı daha az hassastır. Zencilerde bu hassasiyet sıfırdır. İsteyen araştırsın.

Fakat diğer taraftan elbette UVA olsun UVB olsun hepsi göze zararlıdır bu yüzden direkt bakmamak ve fazla yaklaşmamak gerekir.
  • Evet bunu biliyordum ama mavi ledlerdede uv parlatma özelliği var ben onları kullanıyorum
  • Yalnız bizim kasalara taktığımız UV ışıklar o kadar güçlü değil zaten ben direk gözükcek biryere takmadım ışığı kasanın çerçevesinin içinde öyle duruyor.
  • Kasa aydınlatmasında kullanılan ve UV light adıyla satışa sunulan kitlerdeki floresan lambaların verdiği ışınlar ışık spektrumunda bilinen mor ışık dalga boyuna denk gelen bir bölgededir. UV (UltraViolet - Mor Ötesi) ise gözle algılanamayacak bir dalga boyudur ve labratuvarlarda kullanılan şeffaf kapsullü floresan lambalar bu türde ışıma yayınlarlar.

Kısacası PC'deki UV lightların sürekli olarak bakılmadıkça göz dahil hiç bir organımıza herhangi bir zararı olmaz. Zira bu Türk olmamızdan bağımsız bir gerçektir.

Kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mflasher

Kasa aydınlatmasında kullanılan ve UV light adıyla satışa sunulan kitlerdeki floresan lambaların verdiği ışınlar ışık spektrumunda bilinen mor ışık dalga boyuna denk gelen bir bölgededir. UV (UltraViolet - Mor Ötesi) ise gözle algılanamayacak bir dalga boyudur ve labratuvarlarda kullanılan şeffaf kapsullü floresan lambalar bu türde ışıma yayınlarlar.

Kısacası PC'deki UV lightların sürekli olarak bakılmadıkça göz dahil hiç bir organımıza herhangi bir zararı olmaz. Zira bu Türk olmamızdan bağımsız bir gerçektir.

Kolay gelsin...

peki bu söyledikleriniz sinek öldürücü cihazlardaki lambalar için de geçerli midir hocam? bebek var, yakarcalar ve sivriler için mecburen aldım ama sonradan içime sinmedi. zararlı mı diye araştırıyorum... teşekkürler

• Bak madem öyle sana benden bı tavsiye

beyaz Işık al dışını mor a boya Işıgı yak bakalım buda Kanser yapıcakmı

ama verdıgın bılgıler için teşekkurler En azından çogumuzun bilmedigi birşey ögrenmiş olduk
  • mor led lambalar var 8 senedeir odamda yanıyor geçe lambası olarak ölsem ben ölürüm
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.