Şimdi Ara

@ ULTRA ZOOM MAKİNA ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER @

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son yıllarda ultra zoom segmentinde inanılmaz marka araştırması ve inceleme okudum.Uykusuz çok gece geçirdim.Ertesi gün için uyumam gerekirken uykumdan feragat ettim :) Bu sürede üç tane model deneyimim oldu (Canon Powershot sx100is, Kodak z8612is, Olympus c-725 uz) deli gibi sample inceledim..Genelleme yapmak pek doğru değil ama yaparsak ki bunlar benim şahsi fikirlerim çok fazla araştırma yapmaya zamanı olmayan arkadaşlara belki yardımcı olacaktır..Sizde lütfen deneyimlerinizi burada paylaşarak konuya katılın..

CANON -- Canon için yorum yapmaya artık gerek yok zaten ama ben lens kalitesini pek yeterli bulmuyorum (fotolar çok keskin değil detaylara baktığınızda gündüz güneşli dış ortam çekimlerinde bile nesneler ve objeler sanki biraz puslu gibi,geri kalan herşey için olumlu konuşabiliriz hemen hemen.. Özellikle SX serisi başarılı bir seri SX100IS mükemmele yakın bir cihaz.. (Lens ve optik işi nasıl olacaksa artık belki ed'nin yanında aspheric kullanabilirler :)

Önerilen makinalar;

10x: SX100IS,SX200IS
    20X: SX10IS

PANASONIC -- Bu segmentteki en favori markam Panasonic..Leica lens kusursuz,keza keskinlik de..Fakat noise olayını halledemediler.(yüksek iso ve uzun pozl.) Mega ve power O.I.S inanılmaz..Fotoğraflardaki renkler,canlılık mükemmel..Neredeyse distorsiyonun "D" si yok..Hepsi Made in Japan..(Bence önemli bir unsur) Tek bir kusur bulabilirim o da kahverengi ve yeşil tonlarındaki aşırı sapmalar..Doğala yakın değiller..

Önerilen makinalar;

18X: FZ18,FZ28,FZ35

OLYMPUS -- İşlemci teknolojisinde biraz gerideler,renkler donuk ve hala lenslerinde distorsiyon problemleri var..Corner sharpness vs..pek iyi değil,aynı zamanda fringingler mevcut.(red,purple vs..)

Önerilen makinalar;

20x: SP565UZ
    18X: SP560UZ
    26X: SP590UZ

NIKON -- D-SLR efsanesi NIKON Belki de ultra zoom segmentinde ki en başarısız (bence) firma.(Ama distortion correction ve i-contrast fonksiyonlarını çok beğeniyorum.)

Önerilen makinalar;

Nikon Coolpix P90

FUJIFILM -- Uzun pozlama ve gece çekimlerinde noise problemi var,hot pixeller oluşabilir (8 sn civarı) ama gündüz bol ışıklı,güneşli ortamlarda çok iyi sonuçlar veriyorlar.(Doğal renkler,keskin foto kalitesi vs..)
    Manual kullanıma izin veren cihazları üzülerek söylüyorum ki en zor kullanılan cinsten olanları..Resmen eziyet..

SONY -- Çok fazla bilgim yok ama SSS (super steady shot - imaj sabitleme sistemi,her yerde en iyisi olarak gösteriliyor) Renkleri ve keskinliği carl zeiss optikten ötürü gayet iyi fakat yeterince değil(miş)

Önerilen makinalar;

HX1
    H10 (H10 şekil,kalite ve özellikleri itibariyle sevdiğim bir makina elinde temiz olan ve satmak isteyen olursa bana p.m atsın :))

KODAK -- Kullananlar nerede kodak demesinler,başarılı bir iki modelinin olduğunu biliyoruz ama maalesef herşey Scneider-Kreuznach lens kullanınca bitmiyor,biraz daha çalışmaları gerekiyor gibi sanki..Ben z8612is'te bunu yaşadım...Özellikle işlemci performansı berbat,cihaz çok yavaş,İşçilik vasat her an bir parçası elinizde kalacak gibi,renk kodeksi akıllara zarar tam tutan renk var mı acaba? Cihaz focuslanmakta zorlanıyor ve gecikiyor vs..vs..Anlat anlat bitmez...

Uzun lafın kısası;Genel anlamda şunlara dikkat etmek gerekiyor ultra zoom makina alırken;

1) Mp/ccd oranı (12 mp'ler vs.çok çok uçuk rakamlar bu segmentte D-SLR olsa eyvallah..7mp ile - 10 mp aralığı bence idealı)
    2) Kullanılan işlemcinin sensörle olan uyumu (şu anda hemen hemen hepsi bu konuda çekişiyorlar)
    3) Wide ve tele'de oluşabilecek distorsiyonlar (Panasonic'te neredeyse sıfır artık)
    4) Kaliteli bir lens (Sadece artı puan olabilir ama tek başına bir işe yaramaz kodak'ta olduğu gibi)
    5) Geniş diyafram aralığı (1:2.8 veya daha aşşağısından başlaması iyidir genelde 1:2.8 den başlar)
    6) Kesinlikle IS olmalı bu saatten sonra (image stabilizer - görüntü sabitleme)
    7) İyi bir makro çekim mesafesine sahip olmalı (Minimum 5 cm..Çoğunda artık 1 cm zaten)
    8) Vee tabii ki Fiyat /Performans makinesi olması..Para kolay kazanılmıyor.. :)

Bence bol bol sample inceleyin arkadaşlar Özelliklewww.dpreview.com'da ki compare kısmındaki imajları teker teker indirin ve herşeye bakın (iso 80 veya iso 100 olanı indirin tabii ki) Fotoların köşelerine bakın karartı veya nesnelerin herhangi bir yerinde yamukluk olmaması tercih sebebidir,yazılardaki ve nesnelerdeki detaylara,okunabilirliğe,çözünürlüğe,keskinliğe bakın..Renklerin doğallığına bakın fazla over-saturated olmaması gerekiyor over-saturated olacağına daha doğal daha naturel olanları tercih edin,Yüksek kontrastlı geçişlerde oluşabilecek kırmızı,mor saçaklanmalara bakın (genelde mor olarak karşımıza çıkar)...Her siteye inanmayın,güvenmeyin..

Tavsiye edebileceğim review sitelerini yazıyorum;

www.dpreview.com (bol sample)
    www.digicamreview.com (bol sample)
    www.cameras.co.uk
    www-steves-digicams.com
    www.trustedreviews.com
    www.imaging-resource.com (bol sample)
    www.digitalversus.com (bol sample)
    www.megapixel.net
    www.dcresource.com

Umarım biraz da olsa bu bilgiler işinizi kolaylaştıracaktır ama unutmayın bunlar benim nacizane fikirlerimdir..Buradaki bilgileri geliştirmek isteyenler lütfen paylaşımda bulunsunlar...Bu segmentte makine seçmek gerçekten çok zor..Bir gün başka bir markaya karar vermişken,ertesi gün kararınızı değiştirebiliyorsunuz..

Saygılar,
    atalayalper

• İlk teşekkür benden olsun, güzel bi tecrübe paylaşımı olmuş.
    Ultra zoom, slr-like konusu her zaman forumda tartışma konusu olmuştur.
    Tecrübeli arkadaşlar image kalitesi konusunda genelde fujiyi önplana çıkarıyorlar fakat s6500fd'den sonra adamakıllı model çıkaramadı,
    şu an piyasa Canon-Panasonic-Sony üçgeninde dönüyor ama çıkarılan modeller genelde makyajdan öteye gitmiyor.
    Büyük sensörlü fuji modelleri de Slr fiyatını geçiyor.
    Bundan sonra zaten iş, alıcının zevkine kalıyor kimisi video kimisi tipini beğeniyor.
    Son dönemde slr-likeçılar için çoğu özelliği biraraya toplayan HX-1 şu an için en revaçtaki model sanırım.
  • Albati ben de teşeükkür ederim..Bu arada Sony HX1 almışsın,hayırlı olsun..Biraz örnek foto bekliyoruz senden.
  • @atalayalper çok faydalı olduğunu düşündüğüm bir paylaşım olmuş.. eline koluna bilgine sağlık hocam..
  • maaşallah
  • Olympus C-725 -- 8x optic zoom

• 16x ve 24x (8x optic X 2x + 3x digital)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Albati ben de teşekkür ederim..Bu arada Sony HX1 almışsın,hayırlı olsun..Biraz örnek foto bekliyoruz senden.

Sağol atalayalper, hx-1 başlığına zoom perf. ilgili foto koydum.
    Bu ara yeni bebeğimiz oldu genelde onun indoor fotolarını çekiyorum, buraya ekleyecek güzellikte olmuyor pek.
  • My point of view..
    Olympus C-725

• Bende slr like bi makina almayı düşünüyorum.Yoğunlaştığım makina sx10is modeli.Önerin için teekkürler.Bu arada bizim orda oturuyorsun heralde:) Vadi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.