Şimdi Ara

ULTRA AYAR TAKINTISI, 8X-16X MSAA VE GERÇEKLER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JeaLeusy

    Hocam diğer arkadaşlarda yorum yapsın ama ben farkın yok kadar az olduğunu görüyorum hatta çoğu yerde işaretlemene rağmen göremedim. Msaa kapalı 4k ile msaa açık 4k arasında 2 tane 1080 ti var bence 100 tl lik bile fark yok. Tabela vs her şeye baktım eğer 4k da msaa açılmak istenecekse ben hala bunun takıntıdan başka bir şey olmadığından yanayım. Fakat kiminin gözü %100 göremezken kimi %140 görür detayları daha iyi görüyor olabilirsiniz o yüzden yorumları fikirleri almakta fayda var.

    Samsung U28E590 kullanıyorsunuz sanırım gta 5 te veya başka oyunda oyun moduna dikkat ettiniz mi ? Ben öyle tv de monitörde oyun modu film modu falan asla değiştirmem hep gereksiz görürdüm. Fakat bu monitördeki oyun modu inanılmaz bir şey hatta ilk bu monitörü aldığımda knight onlineye girmiştim optimizasyon görmemiş 15 senelik oyun 4k ya alınca baya şaşırmıştım bu oyunda bu görüntü nasıl olur ya falan olmuştum arkadaşlarda yanımdaydı herkes hayret etti bide oyun modunu açınca şok olmuştuk Üstüne pg279q aldım 165 hz muhabbetine 720p gibi geldi geri sattım. Şimdi bu sizdeki monitörün yeni serisi var türkiyede görmedim Samsung UH750 olarak geçiyor onu deneyeceğim para biriktiriyorum

    Hocam dediğiniz gibi olay tamamen bir yerde gözde bitiyor belki de. Monitörüm Asus 28PB287Q. Başka oyunlarda gözüme hiç çarpmadı. GTA 5 oyununda ama baya bir sıkıntı yaşadım. Burada GTA'yı ne kadar sevdiğimi anlatmayacağım ama gerçekten oyunu oynatmayacak seviyede rahatsız ediyor beni. Bakın abartmıyorum gerçekten oyunu oynarken 5dk sonra kapatıyorum. Oyundan oyuna değiştiğini ben de yorumlarımda söyledim. Hatta normalde Native yani doğal olmayan çözünürlükte oyun oynarken görüntü bulanıklaşır fakat 2k çözünürlükte son dönemde çıkmış oyunlarda bunu hiçbir şekilde yaşamazken GTA 5'de yine yaşıyorum.

    Ve emin olun videolarla ve fotoğraflarla belli olmuyor. Gerçekten çıplak göz lazım ve gerçekten eşit şartlarda değerlendirmek lazım. İnternette yabancı forumlarda bile yüzlerce yorum bulursunuz 4k'da 1080p oyunların bulanık görünmediğine dair; fakat benim tecrübemde bu kesinlikle yalan ve yanlış bilgi. 22" monitörde görüntü sıkıştığı için ve dağılmadığı için bunlar göze çarpmıyor. Aynı şekilde MSAA olayı da buna bağlı. Ama ekran boyutu büyüdükçe bunların hepsi göze çarpıyor.

    Başka oyunlarda asla rahatsız olmadım. Format arifesindeyim bilgisayarımda pek bir oyun yok ama şimdi yine bakıp fotoğraf atarım duruma göre.

    Güncelleme:

    Forza Apex'e girdim çıktım ve 2 farklı pistte benzer kriterlerde değerlendirme yaptım arada beni rahatsız eden bir fark göremedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7ender -- 7 Kasım 2017; 1:25:0 >




  • Oyunlari konsollara gore yapmasalar optimizasyon saglam olsa 1050ti bile tum oyunlari ultra 60fps acar ama olmayacagi icin 1050ti e mahkumuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun konusunda sistem toplayanlar ikiye ayrılıyor. 1) Derdi düzgün kalitede oyun oynamak olanlar. 2) Benchmark yapıp egolarını tatmin etmek isteyenler.

    Bu 2.kesme bir yerde dank ediyor ve abi ben napıyorum diyorlar.Harcadıkları paralarla kalıyorlar.

    1.kesim zaten 4 çekirdekli işlemciler öldü, yok ryzen, yok 8.nesil, yok amd, yok nvidia tartışmalarına hiç girmiyor gülüp geçiyor. Çünkü biliyor ki 4 çekirdekli işlemcilerde ölmedi, amd ısınmıyor vs. vs. fanboyluk yapmıyor.

    Kendinize sormanız gereken tek soru benim derdim oyun mu oynamak, benchmark yapıp egomumu tatmin etmek. Sonuçta bir sürü multiplatform oyun konsolda da çalışıyor. Xbox one x'i kenara ayırınca zaten nasıl donanımlara sahip oldukları ortada. O yüzden o kadar dert etmeyin efendim. İhtiyacınıza göre, ihtiyacınız kadar hareket edin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: John Greer

    düsük fps almanızın sebebi 3 ghz de çalışan 5960x olabilir mi(frekans mı düşük kalıyor acaba)



    Bilmediğimden soruyorum



    (Not:30 fpsci tayfadanım)

    Ustad islemci 4.7 de calisiyor. Buradan konsol oyuncularinin sanslimi diyeyim yoksa kafasi calisanmi diyeyim adamlar oldugunu gorebilirsiniz.





    ULTRA AYAR TAKINTISI, 8X-16X MSAA VE GERÇEKLER

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Siyah Kalem


    quote:

    Orijinalden alıntı: Rakanoth

    Monitörun özellikleri, cözünürlük ve game engine high/ultra ya da 4x/8x arasindaki farki belirginlestirebilir. Paraniz varsa en iyisini alirsiniz. Paraniza göre bir sistem kurarsiniz ve ayarlari ona göre düzenlersiniz.

    Monitörün özellikleri hiç bir şeyi değiştirmez sonuçta test edilen 2 ayarda da monitörün özellikleri aynı keza çözünürlükte aynı şekilde 2K, 4K sonuçlar gram değişmez. Burada çözünürlükten, monitör ayarından değil oyunların hangi ayarda bize ne sunduğundan bahsediyoruz. Forumda mutlaka 4K monitör kullanıp da şu oyunlardan birini oynayan, oynamış vardır deneyip buraya yorum atabilir ama dediğim gibi benim paylaştıklarımın ötesinde bir sonuç elde edilmez. Tek katılacağım nokta oyun motorları olur ki o da hepsi değil. Piyasada ki eski yeni fark etmeksizin oyunların %90 ında bu şekilde sonuç elde ederiz adım gibi eminim

    Ayrıca belirtmeye pek gerek duymadım ama çözünürlük 1920x1080

    tamam kardeş. ben sana ispat sunacak durumda değilim. ama ben farkı görebiliyorum. sadece bunu belirtmek istedim.




  • 1080p/60 fps eyidir. Eğer aynı fiyata 4k/60fps alınabiliyorsa o da eyidir. Alınamıyorsa kötüdür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunları yapanlar isteseler Msaa ya gerek duymayacak yada 2x bile yeterli olucak şekilde yaparlar malesef isteyerek içine etmenin seviyesi o hale geldiki 1650X1080 veya 1280x1024 çözünürlükte bile fazla msaa kullanmaya gerek duymazken 4k da msaa açtım farkediyor diyecek hale geldik oyun yapımcıları ortak götürüyor işi diyorum ya

    Geçen gün ps3 te 1080p kendi mlaa methotları ve tv nin ayarları yapılmış uncharted 3 - Gran turismo 6 gibi multi platform olmayan ps3 e özel yapılmış oyunları oynuyorumda hiç beni o derece rahatsız edicek bir görüntü yok gayet mutlu oluyorum bahsettiğim alet NVIDIA 7800GT ile 7800GTX arası bir gpu ya yani güncel ekran kartlarının en ucuzları ayarında bir gpu ya ve güncel işlemcilerin en en ucuzu kadar işlem gücü olan ama parçacıklı yapıda olan bir işlemciye sahip 11 yıl önce üretilmiş bir makine toplam 512mb ram var... Özel olarak donanımına tam uygun oyun yapıldığında ne kadar iyi iş çıkarabildiğinden bahsediyorum yani bizim oyunlar üzerinden donanımın gücünü pefomansını eleştirme yöntemimizin aslında gerçekçi olmadığı gibi yanlış bir yol olup kendimize zarar verdiğinden bahsediyorum oyun yapımcılarını eleştirsek daha iyi ve daha ciddi sonuçlar elde ederiz.

    Ekran ışığını biraz açıp izleyin bu demoyu 11 yıl önceki makinenin oyunu:



    OLD GEN NEXT GEN BİRAZ ÇÖZÜNÜRLÜK BİRAZ AYDINLATMA 11 YILDA BİZE GETİRDİĞİNE BAKIN :









    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 7 Kasım 2017; 9:20:33 >




  • Gerçekten ultra ayar takıntı boyutunda konu sahibi arkadaşın görüşlerine katılıyorum. Önemli olan akıcı oyun oynayabilmek günümüz koşullarında donanım fiyatları aldı başını gidiyor. Ultra grafiklerde oyun oynamak için cf sli gibi çift ekran kartlı düzenekler bile kuruluyor. Önemli olan 1080p de orta yüksek ayarlarda akıcı oynayabiliyorsan sorun yoktur. Önemli olan oyun oynamak olmalı ego tatmini değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: John Greer

    Ben fark ederim

    (Bunu Crysis 2 de kasıyor diye ayarları very high den highe çeken birisi söylüyor)

    Hacı, crysis 2'de "high" en düşük grafik ayarı değil miydi?
  • Sen yanlış görmüşsün hocam



    Valla ayarlar aynen şu şekildeydi yanlış hatırlamıyorsam



    Çok Yüksek

    Yüksek(High)

    Orta

    Düşük

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xdeliruzgar



    ULTRA AYAR TAKINTISI, 8X-16X MSAA VE GERÇEKLER



    Simdi bu oyunu oynayip ustune bir ton para veripte 1080ti almis biri tutup ultra acinca gorecegi fps degeri bu.

    Oyuna soylenecek cok soz vardir elbette ama kim kucak dolusu para verip bu goruntu ile karsilasmak isterki?

    Ayni oyunu konsolda yari parasina oynayan adam gelipte dalga gecmezmi adamla.

    Aklimda deli sorular.

    5960x gibi zamanının en güçlü işlemcisi, halada çok güçlü, 32gb ram ve 1080ti gibi bir kartla 39 fps görmek... Pc oyunculuğunun bence en büyük sorunu: Optimizasyon. Çoğu kişinin hayali olan bir sistemle bile o fps alınıyorsa verdiğin parayamı yanarsın yoksa kaçan hevesinemi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gölge kalitesi genellikle boşuna fps i düşürüyor ve görsel olarak bir fark olmuyor.
  • Açıkcası kötü birşey bu ultra ayar takıntısı maalesef bendede var yanlız 2K ekran kullandığım için 4x yada 8x AA ihtiyacım yok 2x yeterli oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende ultra takıntısı var ama antı takıntısı yok.Aldıgım fps ye gore 2x 4x 8x farketmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de gereksiz bir takıntı ama texture ayarı her oyunda yüksekte olmalı çünkü epey fark yaratıyor. MSAA ise özellikle ağaçlarda kendini belli ediyor. Ama MSAA açmak yerine çözünürlüğü yükseltmek daha mantıklı bir çözüm. Hem görüntü kalitesi artıyor hem de MSAA görevi görüyor bir nevi. Yani 4K çözünürlükte MSAA gereksiz.(Bence)
  • quote:

    Neredeyse piyasada ki tüm oyunlarda ultra ve high arasında ki fark gözle görülemeyecek, fark edilemeyecek kadar az. Yani aslında siz ultra da oynarken ufak bir mola verip lavaboya gitseniz ve geldiğinizde biri oyunu ultra dan high a çekmiş olsa siz bunu hissetmeden paşa paşa oyununuza devam edersiniz yani fark yok derken şaka yapmıyorum bu kadar fark yok yani


    Bu da birşey mi? Oyun programcısı ultra ve high ayarlarının yerini değiştirse. Yani ayarı ultraya getirdiğinizde high, high ayarına getirdiğinizde ultra olarak ayarlasa grafikleri millet lan ultra yaptık ama high daha iyi sanki demez yine ultra yapar

    Bunun dışında motion blur u da her zaman kapatırım.
  • Para ile alakali kimi oyunda cok fark olur kiminde olmaz ama paran varsa hayat guzel bilirsinki su an kimse senden daha net daha fazla detay goremiyor... O na gorek yok buna gerek yok zugurt tesellisi. Ve zugurtluk sadece fiziki olarak paranin olmamasiyla olmaz... Toplum olarak bizde vardir bu aza kanaat yada ne bilim gerek yok mantigi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fero01 -- 10 Kasım 2017; 15:9:2 >
  • Arkadaşlar msaa hariç grafiklerde ultra takıntısı bende de var kartımda 1060 6 gb halbuki:( monitör 25 inç 1080 60 hz monitör ve ekran kartına göre ideal ayarları öneren siteler varmı nvdianın önerdiği ayarlar yeterli midir genelde ? Yoksa deneyerek mi bulmamız mı gerek idealini

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.