Şimdi Ara

Ülkeyi hindistana çeviremeyeceksiniz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
3.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence bu işin lamı cimi yok tek çare itlaf

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zaris kullanıcısına yanıt

    sen kimsin? ismin cismin ne? kaç sokak hayvanı besledin bu güne dek? benim evimin çevresi kedi ve köpeklerle dolu, video atmamı ister misin? senin gibi laftan anlamayan insanlar beni aşırı sinirlendiriyor.


    sen misin vicdanlı olan? sen dolaylı yoldan hayvan katili sayılırsın, senin gibiler yüzünden sokakta ayda kaç hayvan acı çekerek ölüyor biliyor musun? senin gibiler 3 kuruş kazanacak diye bu hayvanlar sokakta bir birlerini parçalıyor, trafik kazasına neden oluyor ve insanları da öldürüyor ve yaralıyorlar...


    bir de çıkıp bana ithamlarda bulunmuşsun? sen kimsin kardeşim? sizin gibilerin vicdanını iyi bilirim ben, sokakta o hayvanların vebali senin üstüne tamam mı, sen suçlusun.

  • Ve bugün Havrita'ya erişim engeli geldi:



    t24
    Büyük tepki toplayan Havrita uygulamasının internet sitesine erişim engeli getirildi
    https://t24.com.tr/haber/havrita-uygulamasinin-sitesine-erisim-engeli-getirildi,1054324
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    bir havrita da biz yaparız olur biter

  • köpek mastürbatörlerinin çok zoruna gitti havrita..


    Ulan şu köpekleri sokaklarda köpek yemiyle beslemeyin!. Yetiştirmeye çalıştığınız hayvanı yemle beslersiniz, inek yetiştiriyorsan işte büyükbaş hayvan yemi alırsın, tavuk için tavuk yemi. Köpeği eğer yem ile besliyorsan bu direkt köpek yetiştiriciliğidir!..


    Birde mama demiyorlarmı bu kedi köpek yemlerine,, mama dişi olmayan bebeğe verilir muhallebi gibi, sütte ezilmiş cici bebe gibi, bu verdikleri granülasyondan geçmiş kraker direkt hayvan yemi işte..

  • Metronun osmanbey durağında inip antika pazarına doğru yürüyün, sokaklar BOK dolu.  

    Bu demek oluyor ki biz daha sahipli köpekleri bile İNSANCA bakmayı beceremiyoruz.

    Bunlar mı hayvansever?

    Sokak köpeklerini korumak bunlara mı kaldı?

    Köpeğini ortalığa sıçırtan bu öküzlere mi soracağız?


    Ha bu arada kimse gelip bana hayvanseverlik taslamasın. En az 30 tane kedi, 1 köpek (sokak köpeği) ve birçok yaralı veya yavru kuş baktım ben.

    Hayvanseverliği bu dingillerden öğrenecek değilim.


    Cins köpekleri "hava atma aracı" olarak kullanan, aslında sokak köpeklerini (cins olmadıkları için) zerre umursamayan, ama klavye başına geçince en büyük hayvansever kesilen tipler gelsin bana bir laf etsin, vallahi terbiyemi bozarım.





  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Elinize dilinize sağlık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sucre Maricruz S kullanıcısına yanıt

    Açıkçası münferit saldırıların engellenmesini sağlayabilmek adına köpek itlafını meşrulaştırmak için bin bir dereden su getirmişsiniz ama tutmamış. Hele eski bir köpek sahibi olarak köpekler öldürülmeli demeniz, nasıl desem, vicdanınız veya empati becerileriniz üstünde uzun uzun düşünmeniz çok yerinde olur. Muhtemelen köpeklerinizi de -vakti zamanında - birer eşya gibi algılıyordunuz. Bir de köpekler elbette sivrisinek gibi haşerattan daha kıymetliler zira haşerattan farklı olarak bizim gibi gelişkin nörolojik sisteme sahip memeliler. Yani bizim gibi duyguları var. Üzülebiliyorlar. Depresyona girebiliyorlar. Acıyı senin benim gibi tüm yoğunluğuyla hissediyorlar. Bariz biçimde yaşama arzusu ve içgüdüsüne sahipler. Belki o kadar köpek beslemenize rağmen hiç farkına varamamış olabilirsiniz ama onlar sivrisineklerden farklı olarak bizim gibi öznesel varlıklar. Bu forumda belki de binlerce kez haşerat itlafı veya et sektörü örnekleri durduk yere köpek itlafını meşrulaştırmak için servis edildi. Kabak tadı verdiniz. Bu durduk yere kan dökme sevdası nereden geliyor, açıklar mısınız? Köpekbalıkları arada insanlara saldırıyorlar, bazen de yeterince talihsiz olan insanları da öldürüyorlar ve ileride yine saldırabilirler; hadi bunu engellemek için hepsini öldürelim (?). Mantık bunun neresinde? Ne olduğunu söyleyeyim, bu özünde intikam arayan, kan davası güden, rasyonalitesini yitirmiş, saplantı halinde tehdit addettiği varoluşu ortadan kaldırmak isteyen yıkıcı ve histerik bir tavır. Köpekler yeri geldiğinde tehdit olabilirler, tehlikeli olabilirler ama muazzam bir abartı ve histeria köpekleri katletmek isteyen bir takım (bence patolojik, empati kurabilme gibi melekeleri tam çalışmayan) karakterler tarafından topluma pompalanıyor. Ben neredeyse her gün sokak köpeği görüyorum. Tüm hayatım boyunca da gördüm. Sokak köpeği saldırısına da uğradım. Fırsat buldukça da besledim. Onlar köpek, Jurassic Parktan fırlama dinozor değiller, sakin olun.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Okuduklarını algılayamadığın belli, hala daha "üç kuruş kazanmak için" gibi laflar kuruyorsun. Ne alaka kardeşim? Ben sokak hayvanlarından nasıl para kazanabilirim, iyice saçmalamaya başladın.


    Asıl sen kimsin benim bundan para kazandığımı iddia ediyorsun? Sen kimsin? Tutturmuşsunuz ağzınızda sakız gibi mama lobisi diye. Mama lobisi diye bir şey varsa bunun benimle ne ilgisi var? Öyle bir lobi varsa onlara da lanet olsun.


    Ben sıradan, sokak hayvanı sahiplenmiş, evinde bakan biriyim. Keşke insanlar cins köpek almayı bırakıp sokağa atılan, sokak hayvanlarını sahiplense. Tam tersi mama fiyatları sürekli yükseldikçe canım sıkılıyor ama bir şekilde almaya devam ediyorum. Benim gibi biri nasıl mama lobisi olabilir?


    Sen şu para kazanıyorsun saçmalıklarına son ver öncelikle.


    Hayvanların toplu katledilmesi için ortalıkta yaygara yapanlar oldukça bu sorun çözülmez. Vicdani çözümler şart.


    Ben sokak hayvanları ile alakalı hiçbir sorunun olmadığını savunmuyorum. Tam tersi nüfuslarının kontrol altına alınmalarını istiyorum. Sorunu reddetmiyorum, vicdani çözüm yolları ile sorunun üstesinden gelinmesi gerektiğini düşünüyorum. Yaygın kısırlaştırma, barınakların sayı ve imkanlarının çoğaltılması, pet shoplarda hayvan satışı yasağı, köpek üretim yasağı, cins hayvan yerine barınaklardan sahiplendirilme şartı ve bunun gibi denetleme, cezalarla birlikte bu sorun çözülür. Hayvan nüfusu kontrol altına alınır.


    Lakin devlet ve belediyeler işlerini yapmadıkları için şuan burada tartışıyoruz.


    Bir daha bana mama lobisisin, para kazanıyorsun gibi iftira atarsan engellerim sen sağ ben selamet... Düzgün bir şekilde tartışacaksak tartışalım. Tartışmaya açığım. Ben nasıl mama lobisiyim ki migros indirim yapmış mı diye her gün sıcak fırsatlar kategorisinden çıkmıyorum. El insaf.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 23 Ağustos 2022; 12:13:20 >




  • daha bugün gece 4 te seslere kalktım sokakta köpekler çöpü devirmiş karıştırıyor içlerini bu rezillikte değildir ne dir o hem kirletiyorlar hem saldırıyorlar bir de bunları insanlar savunuyor :D alın evinizde besleyin hepsini sokakta kimse köpek bokuna basmak zorunda değil

  • Ülke afganistana dönmüş zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • richardfeymanınsaçı kullanıcısına yanıt

    evlere alıp besleseler daha cok problem olur Türkiye'de apartman kültürü var %95 apartmanda oturuyor bu sefer aynı sesler viyaklamalar hırlamalar senin yan dairenden gelecek haha.. köpek mikrobundan kurtulmanın tek yolu dağın basında arsa alıp müstakil bina yaptıracaksın ya da prefabrik koyacaksın yanında belinde de arsa olmayacak fakat cogunuzun ne yazık ki buna yetecek parası yok paranız yetse calısmak icin hergün 50 km yol tepersiniz en güzeli it besleyene vergi gelecek.. 5000 TL maasın 1000 tl sini istesen kimse boyuna bakmadan it sahibi olamazdı.. almanya'da böyle.. hollanda da böyle.. ben turist olarak oralara gittim sokaklarda it yok evlerde it olabilir fakat rahatsız edemezler sikayet edersin cezayı gecirirler.. medeniyet ba$ka gercekten




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 23 Ağustos 2022; 12:10:43 >
  • Hayvan severleri sadece bir günlüğüne vahşi köpeklerin olduğu tenha bir yerden kontrollü olarak geçirtelim. Birkaç ısırık yedikten sonra köpekleri uzaklaştıralım. Tüm hayvan severlere aynı işlemi uygulayalım.


    Var mısınız?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 23 Ağustos 2022; 12:52:33 >
  • Kanada kuduz tehditi nedeniyle eylül itibariyle TR'den evcil hayvan getirilmesini yasaklıyor.


    Durumumuz bu.

  • furkangunes04 kullanıcısına yanıt

    Geçmişte köpek saldırısı yaşadım defalarca ve hatta kaçarken düşüp yaralandım.


    Hatta kedi saldırısına bile maruz kaldım, evin önündeki bir kediye süt vereyim derken elimi bir uzattım kolumu boydan boya yardı, hala izleri var  


    Buna rağmen bir hayvana kin ve nefret besleyemem, kedileri de köpekleri de seviyorum. Çocukluğum sokaklarda geçti, yaşanabilecek bir çok şeyi yaşadım. Bunun devletin ihmali olduğunun farkında olmak lazım. Devlet adam gibi önlemler alsa bunları şuan forumda tartışmıyor olurduk emin ol.


    Kısacası, var mısınız diyorsunuz ben şahsen bu söylediklerinizi öyle kontrol altında değil bizzat defalarca yaşadım. Hiçbir hayvansever sokakların kediyle köpekle dolup taşmasını desteklememeli. Ben de desteklemiyorum, ortada bir sorun var. Sorun haline gelme sebebi ise devlet ve belediyeler.


    Hiçbir şeyden haberi olmayan, yolun kenarında güneşin altında yatan bir canlıya bunun faturası kesilmemeli. Bu sebeple hem hayvanseverler hem de diğer kitle yani durumdan rahatsız olan kitle devlet ve belediyelerin görevini yerine getirmesi için çalışmalı.


    - Yaygın kısırlaştırma


    Kısırlaştırılmamış hayvanlar bilimsel verilere göre daha saldırgan olabiliyor. Kısırlaştırılınca daha sakin oluyorlar. Ayrıca üremeleri de engelleneceği için sayılar kontrol altına alınacaktır orta vadede.


    - Sürülerin dağıtılması, alfa ve saldırgan köpeklerin barınaklara konulması.


    Sürü haline gelen hayvanlar bir de kısırlaştırılmamışlarsa, saldırgan alfa köpeklerle birlikte tehlike arz ediyorlar. İlk yapılması gereken kısırlaştırma ile birlikte alfa köpeklerin o sürüden alınıp barınağa yerleştirilmesi. Derseniz ki hepsini alın barınağa koyun, o kadar köpeği barınaklar alabilseydi şu ana kadar çoktan almışlardı.



    - Barınak ve veterinerlik hizmetlerinin arttırılması, koşulların iyileştirilmesi.


    Ülkedeki belediye veterinerlikleri yeterli kısırlaştırmayı yapamıyor. Veterineliklere bütçe sağlanıp kısırlaştırmada çok iyi seviyelere gelmemiz şart. Barınaklar çoğalır ve sayıları artarsa, sokağa atılan sahipli köpekler tekrar bir üreme ve kontrolsüz nüfus artışına sebep olmazlar.


    - Köpek üretiminin ve satışının yasaklanması.


    Bu uyuşturucu yasağı gibi bir şey olmalı. Yani kati ve sık denetimlerle büyük cezalara tabi olmalı. Şuan sokakta bu kadar sokak hayvanı varsa ticari amaçla üretilen ve satılan, satıldıktan sonra bakmaya zorlanan kişilerin sokağa attığı hayvanlar yüzünden var. Satılmayan köpekler de aynı şekilde sokağa atılıyor. Nüfus artışının en temel sebeplerinden birisi bu.


    - Hayvan sahiplenilmesi ve satın alınması, sokağa atılma olayları ile ilgili yasak ve cezalar.


    Hiçbir koşul ve şart altında köpek satışı yapılmamalı, kimse köpek satın almamalı. Yalnızca barınaklardan hayvan sahiplenilebilmeli. Köpek alıp satanlar ağır yaptırım ve caydırıcı cezalar ödemeli. Köpek alıp, bakması zor gelip sokağa atanlar köpeklere çip zorunluluğu olmasından ötürü tespit edilip caydırıcı cezalar almalı. Sokak hayvanlarına baktığınızda aralarında bir çok golden kırması köpek görürsünüz. Bunların hepsi o satın alınıp sokağa atılan goldenların neslinin devamıdır. Çeşit çeşit cins köpekler sokaklarda birden bire peydah olmuyor. Sokağa atılıyorlar ve ürüyorlar.




    Temel olarak bunları sayabilirim, daha da eklenir tabii bu maddeler. Orta vadede sokak hayvanı problemi çözülür, belki yine tek tük denk gelinir ama bir tehlike olmaktan çıkarlar.


    Vicdani çözümler var, devlet ve belediye ihmalleri sebebi ile insanlar birbirine hakaret edip saldırıyor. Bunlara gerek yok, hayvan katliamına da gerek yok. Defalarca itlaf yapıldı bu memlekette sorun hiçbir zaman düzelmedi. Çünkü insanlarımız bilinçiz, belediye ve devlet çalışmıyor. Bugün öldürüyorsun, yarın başka bir yerde 100 tane daha doğuyor. Üremenin sistematik bir biçimde engellenmediği bir senaryoda bu sorun düzelmez.


    Çocuklar yine yaralanır veya ölür, toprak altından canlı canlı gömülen yavru köpek haberlerini izleriz televizyondan. Tam bir kısır döngü.


    Nefret dili hiçbir şeyi çözmemiştir. Bizim vatandaşlar olarak bu devletin, hükümetin & belediyelerin bu konuya bütçe ve ilgi göstermelerini talep etmemiz hakkımız. Kendi aramızda ayrışıp nefret kusmaya devam edersek bu sorun asla çözülmeyecek.



    Bu konuda son mesajım olsun artık ikili tartışmalara dahil olmak istemiyorum. Katliam dışında her görüşe saygı duyuyorum. Sokak hayvanlarından korkan, tehlike gören, çocuğu için endişelenenlere saygı duyuyorum. Bende bu sorunun çözülmesini destekliyorum. Hem hayvanların kendi sağlığı için hem de vatandaşların sağlığı için. Katliam dışında da çözümler var, birlik olup vergilerimizi alan ama hiç bir hizmet karşılığı vermeyen devletin ve belediyelerin görevlerini yerine getirmesini sağlamak tek çare.


    Herkese iyi forumlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 23 Ağustos 2022; 14:10:38 >




  • ufo U kullanıcısına yanıt
    Hindistan'a çevirdiler bile. Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkangunes04 kullanıcısına yanıt

    "sen saldırmazsan bişey yapmaz" diyorlar. Güzel test olur ;)


    Vahşi olmasına da gerek yok düz normal sadece azıcık acıkmış olanı kafi.

  • ufo U kullanıcısına yanıt
    Sen saldirmazsan sana birşey yapmaz argümanı son derece saçma. Köpekler kendilerine bölge seçip orayı korurlar. O bölgeye giren her canlıya saldırabilir. Saldırmaları için yapman gereken sadece o bölgeden geçmen yani yürümen.

    Bir de saldırmamalari için şunları yapman lazım diyen tipler var. Yani o dediklerini yapmadığın ve saldırıya uğradığın için seni suçluyorlar. Sen ne yapman gerektiğini bilmediğin için köpeğin saldırması normal suç onda değil sende diyor bu tipler. Yapman gereken de şuymuş: üzerine 3 4 tane köpek salyalarini akitirak havlayip sana doğru koşarken sakin olup yere çömelmen lazımmış. O zaman sana saldırmaktan vaz gecerlermis. Bunu yapmayıp bir de bölgelerine girersen sen suçlusun diyor bu tipler. 3 4 tane köpek çete halinde salyalarini akıtarak ve havlayarak sana doğru koşarken kim sakin olabilir ki?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.