Şimdi Ara

Ülkeye Başkanlık Sistemi yaradı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tarafsızca cevap verin lütfen. Ben şahsen yaradığını düşünmüyorum, başkanlık gelmeden önce enflasyon dolar filan bu kadar yüksek değildi. Başkanlıkla beraber hayat çok daha zorlaştı bence.

Cevaplarınızı tarafsız ve açıklamalı yazarsanız sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinlikle yaramadı ve ilerde çok kötü şeyler olabilir, olacaktır.Gücü eline alan, %40-50 oy alan ben tanrıyım diye ortada gezer.
    Başkanlık sistemi bize göre değil, Dünya'da bu sistemi düzgün şekilde uygulayabilen ülke sayısı bir elin parmağını geçmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A2C4E36DE -- 24 Haziran 2019; 19:14:53 >
  • Türkiye'nin şuanda için bulunduğu durum siyasi krizdir zaten bunun bütün etkisini ekonomiden hukuka her alanda görüyorsun hepsi domino etkisi gibi birer birer düşüyor bu sistemin işlemesinin imkanı zaten en başta yoktu ama millet bu sistemi tercih etti kendi düşen ağlamaz

Edit:Bu arada bizim sistem başkanlık sistemi değildir Türk işi başkanlık sistemidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnscrutability -- 24 Haziran 2019; 19:14:56 >
  • Tek adam rejimi ortadoğuda başarısızdır.Bizim kafa yapımız işleyişe liyakata değil.Çalpmaya çırpmaya odaklandığı için,kendi rantı için,çıkarları için kendini tamamen korumaya almak için kullanılan bir araçtır.Bunun halka veya ülkeye katkısı yoktur.Başkanlık geldiğinde uçacaktık.Dolar,faiz düşecekti.Vs bu tür yalanları ancak bizim gibi halk yer.Avrupada gelişmiş ülkelerde bu tarz eylemler sökmez.Rte ye gelince tahtı sallandı artık o başkanlık tahtından paşa paşa inecek.En acısıda günde 60 70 liraya 12 saat çalışan bizler,saltanat süren yedi ceddi zengin olan haram yiyen,yetim malını hiç korkmadan yiyen kişileri savunmak çok acı vericidir.Tüm devlet kadrolarına kendi adamlarını yerleştirmesi bile geçmişteki bir olayı hatırlartıyor bizlere bunlar halkını vatanını düşünen insanlar olsaydı.Çok ileri seviyede olurduk.Artık dur demesini öğrenmeye başladık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizdeki sistemin adı başkanlık , uygulaması çok farklı
    Bilmem anlatabildim mi

• Başkanlık sistemi gelince şahlanışa geçecektik, şahlanışa geçen döviz ve enflasyon oldu. Sistemin garabeti tur şirketi sahibini turizm bakanı, özel okul sahibini de milli eğitim bakanı, sırf damat olduğu için kendini bir şey sanan çapsızın birini de ekonomi bakanı yapmaya müsade etti.

Önceden hükümet kurulurken hükümet ortakları tartışır, anlaşır, meclisten güven oyu alırdı. Bu da bir konsensüsün kurulmasına imkan verirdi ve hükümeti meşru kılardı.

Cumhurbaşkanı desen parti başkanı. Adamın izlediği politika cumhurun, yani tüm milletin politikası değil, partisinin politikası haliyle.

Çadır devleti haline getirdi bu sistem koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni.

Yazık ki ne yazık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 24 Haziran 2019; 18:22:7 >
  • MHP'ye teslim olmak dışında RTE'nin işine yaradı. Meclise danışmadan istediği gibi vergi bindiriyor millete.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Son 1 yılın ekonomisine ve ahlak etik gibi konularına bakınca kısaca ülkeyi çıkılmayacak bir batağın içine soktu diyebiliriz. Ve bunlar iyi günler ekonomi çok daha kötüye gidiyor,zamlar ard arda gelecek, sıkı tutunun.

Ülkeye Başkanlık Sistemi yaradı mı?
  • Partili başkan olmanın getirdiği dezavantajlar yüzünden maalesef ayrıldıkça ayrıldık.

Batı-doğu kuzey-güney arasına öyle bir mesafe girdi ki,bizleri biraraya getirmek hiç kolay olmayacak.

İmkansız mı? Kesinlikle değil.

Yeter ki tek nefes olalım.
  • yetmez padişahlık gelsin dolar 59tl olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Muhalefeti bir araya getirdi
  • Buna cevap vermek için çok erken. Erdoğan dışındaki bir cumhurbaşkanı bu hükümet sistemiyle göreve gelip de ülkeyi meclisle birlikte yönetmede anayasal kaynaklı sorunlar yaşarsa ancak o zaman bu konuyu tartışmaya açmak faydalı olabilir. Yoksa şu an Erdoğan'ın şahsi beceriksizliklerini hükümet sisteminden bilmek doğru bir yaklaşım olmaz. Çünkü kendisi tek adamlığını önceki hükümet sisteminde de başarıyla uyguluyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 24 Haziran 2019; 20:47:7 >
  • Mevcut sistem başkanlık sistemi değil.
    Başkanlık sisteminde yasama yürütme ve yargı çok keskin bir şekilde birbirinden ayrılır. Parlamenter sisteme göre en büyük avantajı da budur. Parlamenter sistemde yasama, yürütmeyi görevden alabilir. Yani bir hükümet, kelle koltukta olmadan iş yapmak istiyorsa, ya tek başına iktidar olacak kadar vekil sahibi olmalıdır, ya da kurduğu koalisyona sadık kalmalıdır. Yasama, istediği kanunu çıkararak yürütmenin gücünü de sınırlandırabilir. Bu denge ve kontrol mekanizması olarak adlandırılsada bana göre parlamenter sistemde yasamanın gücü yürütmenin gücünü aşmaktadır. Böyle olması siyasi istikrarı bozar. Nitekim AKP öncesi koalisyon hükümetlerinde meclisteki çoğunluğunu kaybetmiş iktidarlar doğal olarak icraat yapamamış, Türkiye 90’lı yılları kayıp yıllar olarak geçirmiştir.
    Başkanlık sisteminde ise seçilen bir başkan ölüm, istifa veya vatana ihanetten hüküm giymezse ne kadar kötü olursa olsun görevini tamamlar. Erken seçim denen nane yoktur, takvim her zaman planlandığı şekilde gider. Bu da siyasi istikrarı sağlar, yatırımcı bir gün sonra ülkede ne olacağını bilir. Yasama, yürütmeyi sınırlandırmaz ancak ABD’de olduğu gibi çeşitli kontrol mekanizmaları vardır. Örneğin, başkanın çıkardığı bir kararname hukuka ve anayasaya aykırıysa Yüksek Mahkeme bunun yürütmesini derhal durdurur.
    Bence yapılması gereken parlamenter sistemdeki kadar olmayan, yürütmenin karar alma sürecini baltalamayacak bir denge ve kontrol mekanizması kurmaktır. Bu yargı yoluyla olmalıdır, yasama yoluyla değil.
    Türkiye’de şu anda bu yok. Resmen tüm ülke sadece tek bir adamın insafıyla yönetiliyor. Onu sınırlayan hiçbir şey yok. Mevcut sistem hakkıyla uygulanabilse ve gerekli kontrol sağlanabilse avantajları yüksek. Ne yazık ki kontrol mekanizmasının olmayışı, tüm gücün Cumhurbaşkanına verilmesi durumu, ister istemez yönetim şeklinin bir diktaya doğru evrilmesi ihtimalini doğuruyor.
    Ben parlamenter sistemden yana değilim. Yapılması gereken şey mevcut tek adam sisteminin gerçek bir başkanlık sistemine dönüştürülmesi bana göre.

• Başkanlığı ülke çıkarı için değil, kendi çıkarları için, kendilerini sağlama almak için getirdiler.
  • Başkanlık sistemini bırak, ortada bir sistem bile yok, sistem dediğin kendi başına çaşılır, sorun çıkarsa rotüş yaparsın, bu zaten imalat hatalı.

• ülkeye değilde bana yaradı
    12 kg verdim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.