Şimdi Ara

Ülkeye 2 Yıl önce giren ürünleri dolar kuruna güncelleme saçmalığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
3.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nozan11s kullanıcısına yanıt
    Adam mesela Çin'den düşük kar marjlı bir ürün ithal etmiş diyelim , neden eski kurla (ciddi fark var) Türkiye'ye satsın ki bu mantıkla tekrar geri satabilir mal aldığı yere.
    Malın ithal ise değeri yeni değerdir , Tüketici aldığı sürece.
  • Adam 2 yıl depoda beklettiği için ettiği zararı da bir şekilde çıkarması lazım. O da bu kur zamları oluyor.. Ürünlerin her gün güncellendiğini düşünürseniz 2 yıl önce çıkan malı satmak zaman geçtikçe zorlaşır. Kullanıcılar hep en yeniyi ister.

    Ben aracıma lastik alırken mutlaka üretim tarihine dikkat ederim. Çünkü eski lastik depoda zamanla bayatlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 19 Ağustos 2018; 0:40:12 >
  • _Raistlin_Majere_ kullanıcısına yanıt
    Eğer tekno market olmayıp varlık yönetimi şirketinde çalışsaydı elemanlar senin dediğin yapılabilir.



    Zam doğru falan değil. Borsadan anlayan anlamayan herkes ‘oo dolar iki katına çıkmış benim 3 yıllık ürünün 3 yıl önceki satış fiyatı üç katına’ çıktı kafasında. Yukarıda örneğini verdim. Discontinued olmuş iPhone 6 cihazı doların ikiye katlandığı dönem maximum 150₺ zamlanırken, piyasada bir kaç firmanın tekelinde bulunan ürünler %300 oranında zamlanmıştır.



    Sadece döviz kurunu baz alarak yazıyorsunuz. İnsanlar fiyat belirlerken cihazın fabrikada üretimi devam ediyor mu, cihazın muadil fiyatlardaki ürünlere nazaran özellikleri nedir, cihazın üretim yılı nedir, bir üst versiyonu ne zaman cıkacak bunlar hep hesaplanarak zam yapılır yapılacaksa da.



    En büyük örnek bak gönlümün tacı Apple’a her gün fiyat mı değiştiriyor adamlar? Bir zam yaptılar oturdular köşelerine. İstersen apple usaya gir karşılaştır, eskisi gibi kârlı çıkabilmen için Apple Care almaman lazım artık. Piyasayı cok iyi dengelediler.



    Büyük alışveriş sitelerinin şu anda yaptığı zamlar haklı zam falan değil tamamiyle tüketiciyi sömürmeye, likit elde etmeye yönelik zamlardır.



    TR nin en büyük alışveriş sitelerine ürün sağlayan firmaların her gün fiyat güncellemesi, kuru fırsat bilerek 2 ürün fiyatına 1 fiyat satması tamamen insan kerizlemektir.





    Eğer forumda acılmadıysa konusunu da acacağım amazon.de üzerinden gümrük dahil olmak üzere neredeyse her ürünü TR satış fiyatının yarı fiyatına alabilir hale geldik (bu kura rağmen. sen anla yani.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mgora kullanıcısına yanıt
    Usta iphone 6 örneğime cevap bekliyorum senden eğer tezinin doğruluğunu savunuyorsan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RElS kullanıcısına yanıt
    Fiyat artışı satmak zorlaşınca değil, almak zorlaşınca yaşanır.

    Ben hiç evimi satamıyorum %250 zam yapsam sanırım alan çıkar diyen birini duymadım.



    Depo masrafları da firmadan firmaya değişir ama bahsettiğim firmalar yüksek volume sahip firmalar. Baktığım ürünlerin hiçbirinin hacmi, ürünün satış fiyatının 2 katı kadar yer kaplayacak şeyler değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nozan11s

    Usta iphone 6 örneğime cevap bekliyorum senden eğer tezinin doğruluğunu savunuyorsan.
    Dikkat edersen satılırsa devam eder diyorum , iphone 6 zaten satışı düşen bir ürün ve elde kalanlar.Ana firma'da piyasada mevcut dolayısı ile eğer Amerikan malları boykotu olmasa stoğu boşaltmak için fırsat olurdu ama o fırsatta yok , zam gelmemesi doğal.
    Satılıyor olsa veya satılırsa stoklar azalınca zam gelir ona da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackGhost12

    Sattığı ürünün yenisini koymak için fiyat arttırmak zorunda.
    Gıda neden zamlanıyor onu anlamadım ben.
    Gıdayı taşıyan kamyonun somunundan akaryakıtına herşey dövizle olduğundan olabilir mi ?...
  • Aslında temel amaç yeni ürünlere talebi artırıp,satmak-masraflari karşılamak.Ne alaka diyebilirsin.Basitce açıklamaya calisayim:

    Diyelim bir ekran kartı modeli getirdin kur 3.50 iken.Satis fiyatı 600 tl. Sonra kur arttı 6.00 lira oldu dolar.Bu esnada bir ekran kartı daha getirdin.Aynisinin üst modeli ama dişe değer farklar yok, mesela çift fanlı modeli veya soğutucusu daha iyi falan.Şimdi bunu da 1400e satmak zorundasın mevcut kurda.Bu durumda eğer sen 600 liralık kartın fiyatını 1100 lira civarına çekmezsen kimse senin yeni getirdigin kartı almaz.Cunku iki urun arasında o kadar büyük fiyat farkı olamaz.Olursa,kimse keriz degil, herkes 600 liralık kartı alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstad eğer ürün sirkülasyondaysa sürekli talep varsa 300-400₺ zam %50 zam sorun değil. Hepsiburadaya bir giriyorsun 3 gün önce 3000₺ satılan ürün bugün 7000₺ fiyatlanmış. Beklediler, istedikleri kuru gördüler o ürünleri o kura çektiler şimdi aaa bak bunu al %5 indirim yapalım diyorlar. Afedersin korum öyle %5 indirime. 1 ay önce 220₺ aldığım kedi maması bugün itibariyle bazı mağzalarda 730₺ ye satılmaya başlandı. Afedersin ama bu gidişle venezuellaya fark atacağız 5 yıla kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mgora kullanıcısına yanıt
    Biz burada zaten yoğun talep olan ürünleri değil. Fabrikasyonu durmuş, fazla talep de olmayan ama TR de sadece iki üç firmada bulunduğu için fiyatları neredeyse 5 katı üzerine çekilen ürünlerden bahsediyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu bilmeden sacmalik yazman daha sacma.bu adam urunu 2 yil once aldida yenisini almayacakmi ayni fiyattan satmaya devam ederse farki cebinden mi verecek.Tabiki de arttirmak zorunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşine gelmiyorsa alma zorlamı satıyorlar. Serbest piyasa istediği fiyata satar isterse bedavaya verir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nozan11s

    Burada olay dolar değil. Dolar kurunun kâr marjını arttırmak için kullanılması.
    Şu anda ülkeye girmeyen, 2-3 yıl önce alınmış olup depolarda duran ürünlerin kura göre güncellenmesi sadece ama sadece satıcının cebine girecek parayı artıracaktır. Şu anda gördüğüm kadarıyla da bu güncelledikleri fiyat enflasyon işlenmiş fiyatlar falan değil, direk olarak ürün fiyatı neyse üstüne aynı üründen 2 adet daha koyup satmışlar.


    Şöyle sorayım, bir adet A para birimi var bir adet de B para birimi var. Bu iki currency ile bir X ürünü ithal ediliyor. A para birimi spekülatif olarak değişmeye tabi ve sürekli artıyor, B para birimi ise iki ülke paralel ilerlediği/gerilediği() için değerinde fazla oynama yaşamıyor. Bu ürünü iki satıcı iki farklı para birimi ile aynı gün alıyor, aralarında 300tl fark var. Bir satıcı diğerinden 300tl daha kârlı çıkmış. üstünden 3 sene geçmiş, ürünün üretimi durmuş, depolarda bekliyor. B para birimi anlattığım gibi ama A para birimi uçmuş gitmiş, bu iki satıcı bu iki ürünü aynı şekilde depoda beklettiyse bu iki satıcı arasında enflasyon+300tl fark var hala. Ama A satıcısı bu ürünü güncel A kurundan satıyor ve %300 zamlı fiyat oluyor, B satıcı ise ürünü kura endekslese (ki burada B satıcısının insaflı olduğunu düşünüyoruz) bile A satıcısının sattığı fiyattan satmıyor ürünü bu durumda A satıcısının haksız kâr ettiği ortaya çıkıyor.

    Bu olaydan sonra ne mi oluyor? Ya B satıcısının stokları tüketiliyor A satıcısı tekel olarak kalıyor. ya da insaflı dediğimiz B satıcısı fiyatları A satıcısının düzeyine çıkıyor.

    Yukarıdaki olayda işletmelerin satışlarını tekil bazda düşünürsek %300 zam adamın cebine direk olarak kâr olarak geçiyor.

    Bahsettiğim ürünler anında ifa edilen ürünler, üretimi devam eden sirkülasyonda dolaşan ürünler değil. Depolanmış artık kurdan etkilenmemesi gereken ürünler. (Eğer daha fazla açıklama istiyorsan dolar kuru 3.50 iken iPhone 6 aldım, 1824 TL ye sıfır. Aynı ürün şuan 6.1 dolar kurunda 1900TL. neden? Çünkü iPhone 6, discontinued bir üründür. )


    Eğer dolarla alınan her ürünün, her kura göre güncellenmesini savunan taraftaysanız, bu ülkede zenginleşenler zenginleşmeye, fakirler fakirleşmeye devam eder...
    Adam ürünü dolar üzerinden aldıysa dolar kuruna sabitlemeli.

    Adam ürünü 10 liraya aldı 20 liraya satıyor 2 yıl satamadı bu ürünün alış fiyatı 30 lira oldu adam o ürünü 20 liraya satarsa yeni ürün almak için 30 lira verecek kar alamadığı gibi birde üstüne borçlanmış olacak.

    Şimdi anladın mı zeki arkadaşım neden artıyor fiyatlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • First Premolar kullanıcısına yanıt
    sizin bunu yazmanızdan sonra ortalık bir kızgınlaştı gelen cevaplar açısından. Esnafları mı kızdırdık acaba?
  • erkurt02 kullanıcısına yanıt
    Sadece dolar kurunu düşünerek hesap yapıyorsun sonra bana zeki diyerek iğneleme yapıyorsun.

    "Sadece döviz kurunu baz alarak yazıyorsunuz. İnsanlar fiyat belirlerken cihazın fabrikada üretimi devam ediyor mu, cihazın muadil fiyatlardaki ürünlere nazaran özellikleri nedir, cihazın üretim yılı nedir, bir üst versiyonu ne zaman cıkacak bunlar hep hesaplanarak zam yapılır yapılacaksa da."

    Ne okuyorsun ne iş yapıyorsun ne alıp satıyorsun bilmiyorum ama. Adamın borcu bizi ilgilendirmez. O kadar boş bir açıklama yapmışsın ki tek bir soru soruyorum sana.

    Bu ülkeye vakti zamanında giren kutusu açılmamış garantisi başlamamış s3 miniler şuan 2bin ₺ den mi satılıyor akıllı arkadaşım (eğer internete girip bakıcaksan ben cevap vereyim. hayır) ? dediğin şey bu yola çıkıyor çünkü. Senin gibi yazanlara da yukarıdaki soruyu üstü üstüne yönelteceğim. Çünkü doğru dürüst bir cevap veremiyorsunuz. Nasıl Kutusu açılmamış s3 mini ler 2k₺ den satılmıyorsa, ülkeye zamanında girmiş ürünler de sadece kura göre fiyat artırılmaz.


    Teknolojinin ekonomisini dünya çapında incelemeden bana dolar arttı fiyatlar da 5 katına çıkıcak serbest ekonomi isteyen istediğini yapar ayağını çekmeyin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nozan11s

    Sadece dolar kurunu düşünerek hesap yapıyorsun sonra bana zeki diyerek iğneleme yapıyorsun.

    "Sadece döviz kurunu baz alarak yazıyorsunuz. İnsanlar fiyat belirlerken cihazın fabrikada üretimi devam ediyor mu, cihazın muadil fiyatlardaki ürünlere nazaran özellikleri nedir, cihazın üretim yılı nedir, bir üst versiyonu ne zaman cıkacak bunlar hep hesaplanarak zam yapılır yapılacaksa da."

    Ne okuyorsun ne iş yapıyorsun ne alıp satıyorsun bilmiyorum ama. Adamın borcu bizi ilgilendirmez. O kadar boş bir açıklama yapmışsın ki tek bir soru soruyorum sana.

    Bu ülkeye vakti zamanında giren kutusu açılmamış garantisi başlamamış s3 miniler şuan 2bin ₺ den mi satılıyor akıllı arkadaşım (eğer internete girip bakıcaksan ben cevap vereyim. hayır) ? dediğin şey bu yola çıkıyor çünkü. Senin gibi yazanlara da yukarıdaki soruyu üstü üstüne yönelteceğim. Çünkü doğru dürüst bir cevap veremiyorsunuz. Nasıl Kutusu açılmamış s3 mini ler 2k₺ den satılmıyorsa, ülkeye zamanında girmiş ürünler de sadece kura göre fiyat artırılmaz.


    Teknolojinin ekonomisini dünya çapında incelemeden bana dolar arttı fiyatlar da 5 katına çıkıcak serbest ekonomi isteyen istediğini yapar ayağını çekmeyin.
    Her teknolojik ürün 1-2 yıla eskimiyor kaldı ki adam o ürünün yenisi çıksa bile yenisini onu almak zorunda eskiyi satınca yenisinin maliyetinin bir kısmını karşılamalı ki kar elde etsin. O fiyatı düşen ürünlerin çoğu zarar fiyatınadır eğer fiyatı düşürmüyorsa bir bildiği vardır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vatandaşı düdüklemeyi ahlak edindikleri için , dolar dip olsa da o zamlar düşmez, 2 kuruş oynasın misliyle yansatır.

    Dolar 1.17 olduğu sıralarda, dolar kuru ile satış yaptıkları ürünü , birden euro kuruna çeviren teknoloji mağazaları bile gördü bu gözler
    Dolar ile al , euro ile sat o zamanların moddosuydu.

    Köşe başında kıytırık telefon tükanı açan 1.20$,dan Ali'den kap-kaçak alıp 20-30 tl okutuyorlardı. Şimdi dolar ebesinin nikahına kadar yükselince bir gecede tüm mahsülü yiyen ali dayı oturusuyla ağlaşıyorlar şimdi.

    Gelip bana mal ,girdi goygoyu yapmayın. Aç gözlülükte kimsenin üstüne su dökemezsiniz siz. Ulan daha geçen seneye kadar millet yurt dışından kap-kaçak almasın esnaf kazansın diye gümrük sınırını 30$'a kadar indirtip "yetmez ama evet" diyen ebem miydi?

    Ne diyor yüce yaradan ;

    “Cimrilik eden, Allah’a muhtaç değilmiş gibi davranan ve en güzel söz olan kelime-i tevhîdi yalanlayan kimsenin çetin yola gitmesini sağlarız. O helâk olduğu zaman malı kendisine fayda vermez.”

    Sizi bitiren aç gözlülüğünüz , sürekli imtiyaz isteyip, sıradan vatandaşın getirdiği 1 $'lık ekran koruyucuya bile ek vergi getirtmeye çalışmanızın bedeli bunlar.
    O teknoloji oyuncaklarınız depoda çürürken göreceğim ben sizi.Daha bunlar iyi günleriz.

    Beter olun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 20 Ağustos 2018; 17:10:57 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.