Şimdi Ara

ÜLKEMİZDE TUTULMAYAN ARAÇLAR... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
120
Cevap
1
Favori
31.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Taner Göde

1994'te Antalya'dan Adana'ya (Konya üzerinden) bir ALFA ROMEO TwinSpark ile geldim, araçta 5 kişiydik. Gaz pedalına basınca her devir bandında güç üretebilmesi bu motorların tüm FIAT'larda da bulunması gerektiğini düşünmeme sebep oldu. Yüksek hızlarda gidebilmenin tadına o zaman bakabilmiştim ve 1999'da bir BMW 325d kullanana kadar da bu hemen hızlanabilmeyi rafa kaldırmıştım. ALFA ROMEO'nun motor yapısı, teknolojisi ve güç üretme tarzı tamamen kendine has diyebilirim. Pedal tepkimesi tekerleklere hemen aktarılan güçle kendini hissettiriyordu. Tabi o zamana kadar uzun süreli olarak sadece TOFAŞ kullandığım için kıyaslamayı onlarla yapıyorum (ama ana şirketleri de aynı: FIAT).

quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Alfa Romeo tabikide.

20.000-25.000TL aralığında 2004-2006 model piyasadaki bir çok full+full diye tabir edilen araçlardan daha fazla donanıma sahip 156 varken milletimiz gidip eniştesinin, görümcesinin, kaynının bacanağının tavsiyesiyle Golf,Megane,Focus alıyor. Alfa'ya binmeden de ahkâm kesiyorlar 40 yıllık usta gibi.

Alıntıları Göster
    3 kapı Stilo

ÜLKEMİZDE TUTULMAYAN ARAÇLAR...

Araç eski üyelerden Cilikanın stilosu

• quote:

Orijinalden alıntı: BF033

Saablar tutulmadı,halbuki muhteşem arabalar yapıyorlar.

Söyleyin bana bu kokpit başka hangi araçta var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogzhn_ -- 16 Temmuz 2010; 8:45:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ogzhn_

quote:

Orijinalden alıntı: BF033

Saablar tutulmadı,halbuki muhteşem arabalar yapıyorlar.

Söyleyin bana bu kokpit başka hangi araçta var

Alıntıları Göster
    renault clio

• quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

quote:

Orijinalden alıntı: buZz_uTqu

quote:

örnek bu yavru

şuan muhabbeti dönüyor aramızda arkadaşlarla. Kimine göre TR de bu araca (vergi ve kazık kar marjı yüzünden) 380 milyar verilmez(miş) Efendim bu paraya PORSCHE alınır(mış) Sonuçta o bir NISSAN(mış)...Açık konuşmak gerekirse bende biliyorum araç sürüş odaklı, Bu parayı bence hak eden bir araç ama TR de bu ´´MARKA İMAJI´´ takıntısı için bir çok kişi bu aracı satın almaz. Sizce NISSAN imajı olmayan bir markamı ???

Türkiye de spor araba denildiğinde arabanın a sından anlamayn biri bile direk ferrari der. Bu niye böyledir bilmem. Çoğu kişide gtr yerine onları tercih ediyor. Fakat ben olsam bende bu arabaya bu parayı vermem hatta 380bin tl olduğunu yani okadar pahalı olduğunu bilmiyordum. Sizin yazınızı okuduğumda öğrendim. Benim okadar param olsa ve spor araba alacak olsam gtr a o kadar para yatırmam. Markadan dolayı değil hatta gtr r34 en sevdiğim arabalardan biridir sadece performansı onun fiyatındaki 2.el arabalara karşı düşük. 2005-2006 Ferrari F430 Scuderia Porsche 911 GT3 / turbo Mercedes sl63 amg alınabilir. Performansı yakın ama Gallardo alınabilir.

dostum GT-R SL63 felan tanımaz. zaten saydığın çoğu aracın top speed değeri aynı sayılır. Buna gtr da dahil. GTR 315 yapabiliyor. ferrari F430 scuderia çok çok 320 yapsın. porsche 318 yapsın. Ki, bu hızlar harbiden altındaki araç ne olursa olsun, 10 dk dan fazla bu hızda araç süremezsin. Çünkü illaki otobanlarda (dünyada) karşına bir şey çıkar. GTR R35 in 0-100 olarakta bir eksiği yok, kimi test pilotları 3.2 kimiside 3.5 saniyede 100 km hıza ulaşıyor...Yani araç(gtr) harbiden ne ezik, nede vasat bir makina...Safkan süper spor... Gallardonun 2006 versiyonlarını, M6 bile tokatlıyor :) ki M6, GTR-R 35 karşısında dayanabilecek bir makina değil. GTR R35 resmen ´´MEKANİĞİN İLAHİ VERSİYONU´´ gibi bir şey olmuş. Mod yapmaya da bir o kadar uygun bir araç ayrıca (P800 vb). Birde Nissanın ´´PİST´´ başarıları varki Ferrari ağlatıyor Son olarak Nürburgring pistinde ´´BUGATTI´´ tokatladılar bu araç ile(gtr). Dediğim gibi ´´MEKANİĞİN İLAHİ VERSİYONU´´ GTR-R35... Arabaya o kadar ayırabilecek bütçem olsa, ilk işim bu aracı alıp, P800 kiti ile donatıp. 20 sn den kısa sürede 300 e çıkarak eğlenmek olurdu

Bencer spor otomobilde sadece 0-100 veya son hız aranmamalı f430la gtr ı 200-300 arasısı kapışma olursa gtr nefes alamaz ben orda performansı düşük diyorum. Sen modifiye edip 20 sn de 300 e çıkmak istiyorsan sıradan sokaklarda gezen 94-95 model opel vectraylada 30-35sn yapabilirin bunu hemde okadar para vermenede gerek yok. Hatta çok daha kısasürede ulaşanlar da var aklıma ilk bu geldi. Konu modifiye ise tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: keppir

renault clio

Alıntıları Göster
    tutulmayan araç almak güzel birşey..
    eğer parça veya kronik sorunu yoksa,
    daha ucuza çok daha kaliteli araçlara binilebiliyor..
    (bakınız bilenler için proton)
  • quote:

Orijinalden alıntı: impossiblespeed

quote:

quote:

quote:

örnek bu yavru

şuan muhabbeti dönüyor aramızda arkadaşlarla. Kimine göre TR de bu araca (vergi ve kazık kar marjı yüzünden) 380 milyar verilmez(miş) Efendim bu paraya PORSCHE alınır(mış) Sonuçta o bir NISSAN(mış)...Açık konuşmak gerekirse bende biliyorum araç sürüş odaklı, Bu parayı bence hak eden bir araç ama TR de bu ´´MARKA İMAJI´´ takıntısı için bir çok kişi bu aracı satın almaz. Sizce NISSAN imajı olmayan bir markamı ???

Türkiye de spor araba denildiğinde arabanın a sından anlamayn biri bile direk ferrari der. Bu niye böyledir bilmem. Çoğu kişide gtr yerine onları tercih ediyor. Fakat ben olsam bende bu arabaya bu parayı vermem hatta 380bin tl olduğunu yani okadar pahalı olduğunu bilmiyordum. Sizin yazınızı okuduğumda öğrendim. Benim okadar param olsa ve spor araba alacak olsam gtr a o kadar para yatırmam. Markadan dolayı değil hatta gtr r34 en sevdiğim arabalardan biridir sadece performansı onun fiyatındaki 2.el arabalara karşı düşük. 2005-2006 Ferrari F430 Scuderia Porsche 911 GT3 / turbo Mercedes sl63 amg alınabilir. Performansı yakın ama Gallardo alınabilir.

dostum GT-R SL63 felan tanımaz. zaten saydığın çoğu aracın top speed değeri aynı sayılır. Buna gtr da dahil. GTR 315 yapabiliyor. ferrari F430 scuderia çok çok 320 yapsın. porsche 318 yapsın. Ki, bu hızlar harbiden altındaki araç ne olursa olsun, 10 dk dan fazla bu hızda araç süremezsin. Çünkü illaki otobanlarda (dünyada) karşına bir şey çıkar. GTR R35 in 0-100 olarakta bir eksiği yok, kimi test pilotları 3.2 kimiside 3.5 saniyede 100 km hıza ulaşıyor...Yani araç(gtr) harbiden ne ezik, nede vasat bir makina...Safkan süper spor... Gallardonun 2006 versiyonlarını, M6 bile tokatlıyor :) ki M6, GTR-R 35 karşısında dayanabilecek bir makina değil. GTR R35 resmen ´´MEKANİĞİN İLAHİ VERSİYONU´´ gibi bir şey olmuş. Mod yapmaya da bir o kadar uygun bir araç ayrıca (P800 vb). Birde Nissanın ´´PİST´´ başarıları varki Ferrari ağlatıyor Son olarak Nürburgring pistinde ´´BUGATTI´´ tokatladılar bu araç ile(gtr). Dediğim gibi ´´MEKANİĞİN İLAHİ VERSİYONU´´ GTR-R35... Arabaya o kadar ayırabilecek bütçem olsa, ilk işim bu aracı alıp, P800 kiti ile donatıp. 20 sn den kısa sürede 300 e çıkarak eğlenmek olurdu

Bencer spor otomobilde sadece 0-100 veya son hız aranmamalı f430la gtr ı 200-300 arasısı kapışma olursa gtr nefes alamaz ben orda performansı düşük diyorum. Sen modifiye edip 20 sn de 300 e çıkmak istiyorsan sıradan sokaklarda gezen 94-95 model opel vectraylada 30-35sn yapabilirin bunu hemde okadar para vermenede gerek yok. Hatta çok daha kısasürede ulaşanlar da var aklıma ilk bu geldi. Konu modifiye ise tabi.

Alıntıları Göster
    nissan gt-r o kadar iyi bir araç ki porsche yetkilileri bie kabul ettiler. hatta bir tane gt-r alıp kendi test pilotlarına kullandırdıklarını açıkladılar. normalde böyle şeyler olur ama açıklanmaz gizli kalırdı. eredeyse tüm testlerde 911 turbo tokadı yiyince kendi fiyatının yarısına satılan bir araçtan böyle oldu. hatta ilk başta alman dergileri gt-r daha iyi diyordu. sonradan onlarda çark ettiler. hatta bir testte gt-r daha küçük bagajlı diye 2. yaptılar. tabi biz de yedik.

• quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

nissan gt-r o kadar iyi bir araç ki porsche yetkilileri bie kabul ettiler. hatta bir tane gt-r alıp kendi test pilotlarına kullandırdıklarını açıkladılar. normalde böyle şeyler olur ama açıklanmaz gizli kalırdı. eredeyse tüm testlerde 911 turbo tokadı yiyince kendi fiyatının yarısına satılan bir araçtan böyle oldu. hatta ilk başta alman dergileri gt-r daha iyi diyordu. sonradan onlarda çark ettiler. hatta bir testte gt-r daha küçük bagajlı diye 2. yaptılar. tabi biz de yedik.

Alıntıları Göster
    1-Saab
    2-Exeo
    ikisi de güzel araba o ayrı

• quote:

örnek bu yavru

bu nissanı geçen hafta yeşilköy stones bar'ın önünde görmüştüm.
    çok deli bir alet...

• quote:

Orijinalden alıntı: kritios

quote:

örnek bu yavru

çok deli bir alet...

Alıntıları Göster
    Tutunmak: Kime ve neye göre
    Hani derler ya "Kör satıcının topal alıcısı vardır."

• quote:

Orijinalden alıntı: kritios

quote:

örnek bu yavru

çok deli bir alet...

Alıntıları Göster
    Bir Japon markası var bilir misiniz bilmem orasını Lexus 1 tana dahi görmedim yollarda gören var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: majesticman

Bir Japon markası var bilir misiniz bilmem orasını Lexus 1 tana dahi görmedim yollarda gören var mı ?

Ben Hatay da yaşıyorum sadece yazları arap plakası geliyor. Süper aletler.

Birde infiniti var jipi süper bişey fx serisiydi sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: özgür kardes

Bir Golf Focus Civic Megane Astra Corolla gibi olması var yani ilana koyduğunda 1 haftada satılabilecek araçlar var.
    Bir de Alfa, Exeo gibi olması yani ilana koyduğunda 1 ayda satılabilmesi var.

Satarsın elbette satılmaz diye bir kaide yok ama 1 haftada satığ ikinci aracı almak ve 1 ay işlkence çeker gibi satılmasını beklemek var.

Eski aracımız Clio vardı 99 model. 1 sene ilanda durdu en sonunda İstanbul'da galiriye sattık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

quote:

Orijinalden alıntı: özgür kardes

Bir Golf Focus Civic Megane Astra Corolla gibi olması var yani ilana koyduğunda 1 haftada satılabilecek araçlar var.
    Bir de Alfa, Exeo gibi olması yani ilana koyduğunda 1 ayda satılabilmesi var.

Satarsın elbette satılmaz diye bir kaide yok ama 1 haftada satığ ikinci aracı almak ve 1 ay işlkence çeker gibi satılmasını beklemek var.

Eski aracımız Clio vardı 99 model. 1 sene ilanda durdu en sonunda İstanbul'da galiriye sattık.

Alıntıları Göster
    Eğer SAAB orta gelir düzeyli insanların alabileceği araçlar piyasaya sürseydi, gerçekten piyasada haklı bir yer edinebilirdi. Fakat gerek fiyatlarının pahalılığı gerekse yüksek hacimli motorlarla üretilmesi ki ülkemizde hususi otolar motor hacmine göre vergilendiriliyor, alıcılar pek bu markaya yönelemedi. Bence bir araç piyasaya sürülecekse tüketicinin motor tercihleri her bütçeye hitap edebilmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: omarkatip

Eğer SAAB orta gelir düzeyli insanların alabileceği araçlar piyasaya sürseydi, gerçekten piyasada haklı bir yer edinebilirdi. Fakat gerek fiyatlarının pahalılığı gerekse yüksek hacimli motorlarla üretilmesi ki ülkemizde hususi otolar motor hacmine göre vergilendiriliyor, alıcılar pek bu markaya yönelemedi. Bence bir araç piyasaya sürülecekse tüketicinin motor tercihleri her bütçeye hitap edebilmeli.

Alıntıları Göster
    ara sınıf araçlar da tutulmuyor, opel meriva gibi mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

ara sınıf araçlar da tutulmuyor, opel meriva gibi mesela

Alıntıları Göster
    hepsini geçtim, nissan 350z
  • quote:

Orijinalden alıntı: racemanonur

hepsini geçtim, nissan 350z

Alıntıları Göster
    Saab araçları ve Fiat Stilo aklıma ilk gelenler.
  • Ww pheaton,reanult vel satis,mercedes R serisi ilk aklima gelenler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmedKaymakcı

Ww pheaton,reanult vel satis,mercedes R serisi ilk aklima gelenler
    Saab,Volvo,Mazda gibi kaliteli araçlar üreten firmaların modelleri.Fıat stilo da tutulmadı,ülkemin insanını anlamak gerçekten zor.
  • Ara sıra SABANCI HOLDING'in bir CEO'su geliyor SABANCI İŞ MERKEZİNE, zaten o geldiğinde VALİ de geliyor, ortalık 8-12 silindir E sınıfı büyük-uzun-ağır-siyah araçlardan kaynıyor, trafiği bir kapatıyorlar. VALİ'nin S350 MERCEDES'i ve SABANCI'nın LEXUS LS bilmemneyi 10 metrelik park şeridine sığmıyor.

quote:

quote:

Ben Hatay da yaşıyorum sadece yazları arap plakası geliyor. Süper aletler. Birde infiniti var jipi süper bişey fx serisiydi sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Ara sıra SABANCI HOLDING'in bir CEO'su geliyor SABANCI İŞ MERKEZİNE, zaten o geldiğinde VALİ de geliyor, ortalık 8-12 silindir E sınıfı büyük-uzun-ağır-siyah araçlardan kaynıyor, trafiği bir kapatıyorlar. VALİ'nin S350 MERCEDES'i ve SABANCI'nın LEXUS LS bilmemneyi 10 metrelik park şeridine sığmıyor.

quote:

quote:

Ben Hatay da yaşıyorum sadece yazları arap plakası geliyor. Süper aletler. Birde infiniti var jipi süper bişey fx serisiydi sanırım.

Alıntıları Göster
    Lexus resmi olarak mı geliyor acaba Türkiye'ye. Yoksa galericiler ya da özel istekle mi getiriliyor acaba.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.