Şimdi Ara

Ülkemizde tarihe neden önem yok ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende araştırdıkça görüyorum ülkemizin müthiş bir tarihi zenginliği var , sadece Türk tarihi değil onun öncesinde de pek çok tarihi olaylar gerçekleşmiş neyse ama şimdi baktığım zaman ne antik kentlere , ne heykellere , nede başka şeylere ilgi ve saygı yok.
    Varsa yoksa Osmanlı Osmanlı oda ilkokul seviyesinde öğreniliyor ancak diğer Türk devletleri ve Avrupa devletlerine ilgi alaka hiç yok bu durum sizce neden böyle ?

• Önem veriliyor ya işte alternatif,süper tarihçilerimiz var.Yakın tarihimizi sorguluyorlar,biliyorsunuz tarihimizin en karanlık sayfaları cumhuriyet döneminde.Bu karanlık sayfaları aydınlatmak için de çok aydın,bilgili ve objektif tarihçilere ihtiyacımız var ve bu tarihçilerde bizde fazlasıyla mevcut.Elhamdülillah Kemalizmi yıkacaklar engin(!) tarih bilgileriyle.

Edit:Unutuyordum... Bir de tarihçilerimizin, dünyaca ünlü usta tarihçiler olması yolunda 5816 sayılı kanun engeli var.O da kaldırılsın tarihçilerimiz özgür olup rahatça ana-bacı demeden girebilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canis Majoris -- 26 Ocak 2015; 2:16:34 >
  • Sorunun cevabı çok basit.Bu ülkede tarih anlatımı ideolojiktir.Avrupa veya Antik medeniyetlerden bahsedersen kimse dinlemez, kendine taraftar çekemez,para kazanamazsın.İnsanlara geniş açıdan tarih eğitimi sunarsan kendi fikirlerini empoze edemez,yutturamazsın.Külliye mi kampüs mü?Küba'nın tepelerinde cami!Aslanı tekmeleyen ulu hakan! İnsanlar masal dinlemeyi ve gaza gelmeyi seviyor.Tarih öğretip de ne yapacaksın?

Bu arada konuyu açan arkadaş,buram buram trol kokuyorsun.Avatar-imzaya bak bir de konunun içeriğine.

Orijinalden alıntı: FlameSplasher

Sorunun cevabı çok basit.Bu ülkede tarih anlatımı ideolojiktir.Avrupa veya Antik medeniyetlerden bahsedersen kimse dinlemez, kendine taraftar çekemez,para kazanamazsın.İnsanlara geniş açıdan tarih eğitimi sunarsan kendi fikirlerini empoze edemez,yutturamazsın.Külliye mi kampüs mü?Küba'nın tepelerinde cami!Aslanı tekmeleyen ulu hakan! İnsanlar masal dinlemeyi ve gaza gelmeyi seviyor.Tarih öğretip de ne yapacaksın?

Bu arada konuyu açan arkadaş,buram buram trol kokuyorsun.Avatar-imzaya bak bir de konunun içeriğine.

Dun Hannibal Barca'yi arastirirken Gebze'de oldugunu ve Ataturk tarafindan esinlenildigini gordum. Bu beni cok sasirtti , 82de de bir mezarlik yapilmis.Antik Yunan zamaninda ege kiyilarimiz hep sehir , Istanbulun dogu roma zamani Roma gibi bir sehir bunlara baktigim zaman hepsi zarara ugramis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu ülkedeki antik tarihçilik,Orta Asya tarihçiliğinden çok daha ileri.İster taraflı deyin ister ideolojik bakıyor deyin ama bu konuda bir Rusya,bir Kore,bir Japonya kadar olamıyorsak başlarım antik kentine,Hititine,Urartusuna.
    Türkiye cumhuriyeti sınırlarında başka uygarlıkları anlatan dillendiren yok.

Günümüzden örnek vereyim.
    http://www.radikal.com.tr/turkiye/haremdeki_tahti_lojmanina_tasitti-1051593
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/23363771.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusyunus -- 26 Ocak 2015; 18:56:53 >

• Kardesim halk cahil dogru kaynak bulmadan kitap okuyor tv izliyor.Tarih ogrenmek icin % 100 kesin kaynak lazim

zaten İstanbul'un içine etmişiz. Tarihi değerlere pek bir ilgi alakamızda kalmamış. Dediğiniz gibi Osmanlı , Cumhuriyet tarihi falan hep siyasi çıkar için uydurulan efsanelerle dolu zaten onlar dışında tarihle kimse ilgilenmiyor da

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizdeki tarihçilik normal olarak Osmanlı üzerinden yürüyor, ardından Selçuklular geliyor. Çünkü bu topraklarda kurulmuş en büyük devletlerimiz onlar. Ancak ortada yanlış giden bazı şeyler var. Biz maalesef tarihi figürlerimize sahip çıkmak yerine, onları siyasete alet etmiş oluyoruz.

Bakıyorsunuz Ülkücü tayfaya, bir Orta Asya özlemi ve bu alana gösterdikleri önem var. Ancak bugün belirli bir partiye oy atan ve Osmanlı torunu olduğunu iddia eden kesim ise, Orta Asya Türkleri'ni barbar, medeniyetsiz olarak nitelendiriyor. Bunu bu forumda görmek dahi mümkün. Örnekleri çok var. Diğer taraftan Atatürkçü olduğunu savunan bir kesim ise, 1300-1900 arasını reddediyor.

Bunların tamamı yanlış. Her kesim kendine bir tarihçi yetiştirmiş sözde. Sina Akşin, Mustafa Armağan, Kadir Mısıroğlu, Sinan Meydan. Bunlar hep bir tarafın tarafgiri. Bunun yanında Mustafa Armağan ve Mısıroğlu'nun çıkarttığı sahte belgeler havada uçuyor. TTK Başkanı çıkıp bir açıklama yapmıyor. Neden? Çünkü TTK Başkanı yok. Dolandırıcılık suçundan görevden alındı.

quote:

Atatürk sırtımızda gömlek yokken arkeolog, Hititolog yetiştirdi, onları yurtdışına gönderdi ve o insanlar bir şey oldu. Türkiye, dünyanın sayılı Hititologlarının bulunduğu yerdir aslında. Bugün bu yok, bu 50’lerden beri yok.

-İlber Ortaylı

Biz şu an tarihçi yetiştiremiyoruz. Arkeologumuz yok. Bize her alanda tarihçi lazım.

Osmanlı, Selçuklu, Hazar, Göktürk, Memlük, Safevi. Evvela bunları yetiştirip, ardından bizle iç içe olan medeniyetleri araştıran tarihçiler lazım.
    Arap Tarihçisi, İran Tarihçisi, Çin Tarihçisi lazım.
    Bizden önce bu topraklarda, Mezopotamya'da, Mısır'da yaşamış Hitit, Asur, Babil, Mısır gibi medeniyetleri araştıran tarihçiler lazım.
    Osmanlı, Selçuklu ve Beylikler Dönemleri için kazılar yapan arkeolog lazım.
    Şehir tarihçileri lazım. Bunlar şehir restorasyonunda oldukça önemli yer tutuyor.

Bizim çok yol katetmemiz lazım ama, bu gidişle çok çok zor!

• Ülkemizde kurulmuş birçok devlet var ama biz sadece Osmanlı konuşuyoruz.Şöyle Antik Çağlara gelsek bu topraklara baksak ne devletler var
  • Yıllarca okullarda ki tarihciler(?) nasil anlattiysa tarih hakkında 1 gram fikrim yoktu liseden mezun olana kadar. Sonra kendim merak salip öğrendim. Ogrendikcede nefret ettim. Bugün yunanistan da bile herkes okullarda antik yunancayi çok rahat öğrenirken bizim ülkemizde antik turkce sayılabilecek gokturkceye en ufak bir ilgi yok hatta çoğu kişi bilmez Kültigin,Bumin kağan kimdir diye sorsan bilmez kimse. Neden acaba?? Simdi ne oldu en son okullar da osmanli Türkçesi diye bizim saf halka yutturmaya calistiklari arapcayla, farsça kirmasi dili ogreteceklerdi...yazik.

Yoksa siz, sizden önce gelip geçenlerin başına gelenlerin benzeri sizin de başınıza gelmeden cennet’e gireceğinizi mi sandınız?! Onlara yoksulluk ve sıkıntı öylesine dokunmuş ve öyle sarsılmışlardı ki nihâyet peygamber ve beraberindeki müminler, “Allah’ın yardımı ne zaman gelecek?” demişlerdi. İyi bilin ki, Allah’ın yardımı yakındır.” (Bakara, 2/214)

II. Mehmed
    Fâtih Sultân Mehmed Hân - Gazi

"Düşmandan yüz çevirmek korkaklıktır. Benim ikbalim yücedir. Talihsizlik ise düşmanın nasibidir."
  • Sürekli parayı düşünen bir zihniyet nasıl geçmişine, tarihine önem verebilir.
  • Demek istediğim o bizim farklı devletler sandıklarımız devlet değil farklı hanedanlıklardır. Onların hepsi tek devlettir aslında. Böyle okumamız gerek. İngiltere, Almanya, Fransa, Çin, Japonya, İspanya vb. aklınıza ne gelirse hepsi aynı devletteki farklı hanedanlıları işliyor.
    Yoksa siz, sizden önce gelip geçenlerin başına gelenlerin benzeri sizin de başınıza gelmeden cennet’e gireceğinizi mi sandınız?! Onlara yoksulluk ve sıkıntı öylesine dokunmuş ve öyle sarsılmışlardı ki nihâyet peygamber ve beraberindeki müminler, “Allah’ın yardımı ne zaman gelecek?” demişlerdi. İyi bilin ki, Allah’ın yardımı yakındır.” (Bakara, 2/214)

II. Mehmed
    Fâtih Sultân Mehmed Hân - Gazi

"Düşmandan yüz çevirmek korkaklıktır. Benim ikbalim yücedir. Talihsizlik ise düşmanın nasibidir."
  • Çünkü toplum merak etmiyor,kolaya alışmış.Tarihine,milletine karşı herhangi bir sevgi beslemiyor.Kendi küçük dünyasında hapis olmuş.Sorgulamak istemiyor.Daha acı olan şey bilir misin ? Eğitim sisteminin bu bilince insanı teşvik etmemesi.Adeta gerçeklikten uzak yüzeysel,banal,yavan bir tarih anlatılıyor.Gençlerimiz manevi kuvvetten yoksun büyüyüp içi boş kabuk şeklinde yaşıyorlar.

Ne bekliyorsun ki Selçuklu Hanedanlığından 1 sayfa Moğol İmparatorluğundan 3 satır Timur Devletinden ise 2 cümle bahseden eğitim sisteminden

Bu bir bilinçli beyin yıkamadır.Adeta topluca kıyım,yıkımdır
    Yurttaşlarım,toplum olarak bende dahil çok kirlendik.Aciz ve tek başıma yetersiz kalmış bir birey olarak hepinizi bu iğrenç,berbat,kötü düzeni yıkmaya davet ediyorum.Bu saçmalık artık son bulmalı ve kapitalist-emperyalist düzen yıkılmalıdır.Bu düzenin bize yararı olduğu görülmediği gibi aynı zamanda da zehirlidir.Hepimiz bu sömürü düzeninde zehirlendik ve yozlaştık.Farkındalık ve devrim tek kişiyle değil tüm toplumla yapılır.
    Ben dahil her bilinçli Türk gencinin yegane üç gayesi:Tam ve mutlak bağımsızlığımız,Turan birliği ve son olarak Ural-Altay Birliği
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kozgavmengen

Demek istediğim o bizim farklı devletler sandıklarımız devlet değil farklı hanedanlıklardır. Onların hepsi tek devlettir aslında. Böyle okumamız gerek. İngiltere, Almanya, Fransa, Çin, Japonya, İspanya vb. aklınıza ne gelirse hepsi aynı devletteki farklı hanedanlıları işliyor.

Aynen öyle aslında 212312213 tane değil sadece 2 tane devlet kurmuşuz.Ön Asya Türkeli ve Orta Asya Türkeli(Başka diyarlarda bir dönem kurulmuş,hüküm sürmüş Türk devletleri hariç tutulmuştur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harahetta -- 28 Ocak 2015; 22:10:52 >
    Yurttaşlarım,toplum olarak bende dahil çok kirlendik.Aciz ve tek başıma yetersiz kalmış bir birey olarak hepinizi bu iğrenç,berbat,kötü düzeni yıkmaya davet ediyorum.Bu saçmalık artık son bulmalı ve kapitalist-emperyalist düzen yıkılmalıdır.Bu düzenin bize yararı olduğu görülmediği gibi aynı zamanda da zehirlidir.Hepimiz bu sömürü düzeninde zehirlendik ve yozlaştık.Farkındalık ve devrim tek kişiyle değil tüm toplumla yapılır.
    Ben dahil her bilinçli Türk gencinin yegane üç gayesi:Tam ve mutlak bağımsızlığımız,Turan birliği ve son olarak Ural-Altay Birliği
  • quote:

Orijinalden alıntı: PsikologBenX

Vede dogru egitim verilmiyor ilk ogretimde cocuklarin kafasiba ataturkculugu sokuyorlar daha sonra lisede turk devletlerinden bahsediyorlar

size artık diyecek laf bulamıyorum,yorum yapmaya bile uğraşmam,utanın sadece utanın.
  • Gelişmelte olan bir ülkeyiz.Tarih araştırmalarına ayıracak yeterince bütçemiz yok.Osmanlı Arşivlerinde bekleyen binlerce belge var.Orada kuzu kuzu yatıyorlar.Ama devletin bunların incelenmesi üstüne bir çakılması yok.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.