|
payam vay amca payam vay. sana para lazımsa sattığın şeylerden alayım. |
|

|
payam vay amca payam vay. sana para lazımsa sattığın şeylerden alayım. |
|
Türkiyede parası,cevresi,özgüveni vs olmayan bir insan dünyanın başka bir yerine gittiğinde bunları bulabiliyorsa eyvallah tabiki dönmez. Senin arkadaşında Türkiyede sahip olamadığı şeyleri bulmuş demekki. Ama çok şükür ben Türkiyede zaten bunlara sahiptim. Yurtdışının bu anlamda bana katkısı olmadı. Tek katkısı iş hayatıma yani kariyerime oldu o kadar.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 21 Ekim 2021; 22:15:47 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Gençlerin elinde olsa ülke bütün gençliği kaybedicek. Ağlanacak halimize gülüyoruz |
|
Hocam tebrik eder ve yeni hayatınızda şimdiden başarılar dilerim. Aynı dönemde benzer bir karar vermişiz gelecek ay itibariyle bende İngiltere'ye taşınıyorum. Nasıl bir süreçten geçtiğinizi bu kararı nasıl aldığınızı aynı şeyleri yaşadığımız için anlayabiliyorum, insanlar yurtdışında yaşamayı tercih edenlerin tamamen ekonomik sebeplerle bu kararı aldıklarını düşünüyorlar ama ekonomi o sebeplerden sadece birisi, etrafımızdaki cahillik başta olmak üzere, her an yolda, trafikte, alışverişte, yürürken, otururken, anlamlı yada anlamsız kendimizi bir tartışma yada kavga içerisinde bulabilme ihtimali, kendimizi güvende hissetmeme, düşündüklerimizi özgürce ifade edememe gibi temel insan haklarından yoksun olmamız. Gece uyumaya çalışırken camları açık, son ses müzik açılmış arabaların 1. viteste kapınızın önünden geçmesi, egsozu açılmış motorsiklet gürültüleri, sokak ortasında gece yarılarına kadar düğün dernek yapan, kafayı bulup sağa sola rastgele ateş açan mağara kaçkınlarıyla aynı mahallede yaşamamız, zır cahil insanların bazı köşeleri tutup toplumda söz sahibi olmuş olmaları, beğendiniz bir fb gönderisi yada retweet le ilgili saçma sapan bir soruşturmaya konu olma ihtimalimiz, ahlak normlarını başı açıp örtme seviyesine indirgemiş bir toplum, birlikte yaşayan ama birbirlerinden nefret eden tahammülsüz fraksiyonlar, ülkede 7-8 milyon orta doğulu çöl bedevisinin cirit atması, kendini bu ülkenin bir parçası gibi hissetmeme ya da değersiz hissetme gibi yıpratıcı duygular. Adalet yok, anayasının temel eşitlik ilkesi yok, toplum için çalışan bir sosyal devlet yok, siyasi bir tarafın adamın varsa ülke sana manhattan, farklı düşünüyorsan, adamın yoksa ülke sana afrika. Emeğin alınterinin değeri yok, yok oğlu yok... Hani çok şey yazacağım ama gerçekten yoruldum, bu ülkenin düzelmesini beklemektense hazır ileri seviyeye gelmiş bir ülkeye yerleşmek en mantıklısı artık. Forumda her görüşten farklı insanlar var, ülkemizin bir cennet olduğunu düşünenlerde olabilir, ülkemizin dünyanın lider bir ülkesi olduğunu düşünenlerde ya da ülkenin yaşanılacak bir yer olmadığını da düşünenler olabilir, her görüşe saygımız var yeterki burada yazılanlar belli bir nezaket seviyesinde kalabilsin. Umarım herkes birgün kendi hayalini gerçekleştirebilir. Not: Arkadaşlar konuda yurtdışına nasıl giderim sorusunun cevabı yeterince verilmiş ben kabaca şöyle yazayım, Yabancı diliniz olmalı, yaptığınız işle ilgili diploma, sertifika, eğitim kurs vs belgeler tüm yeterliliklere sahip olmanız mecburi ( Bu yeterlilikler gideceğiniz ülkede kabul görecek şekilde hazırlanmalı) bütün detaylara kafa yormalı iyi bir plan yapmalısınız, belli bir miktar paranız olmalı, ayrıca duyduğumuz gördüğümüz bir dünya dolandırıcılık vakaları var işte sana yardımcı olurum seni yurtdışına götüreyim vb gibi hikayelerle milletin evini arabasını sattıran çakallar çıkar karşınıza aman diyim bunlardan uzak durun. İnternette aradığınız tüm bilgiler mevcut. |
|
Yabancı dil öğrenmek o kadar da zor değil. Bence boşlamayın. Öğrenin. |
|
|
Küfre sapanlar, seni tutup bağlamaları yahut öldürmeleri ya da yurdundan çıkarmaları için sana tuzak kuruyorlardı. Onlar tuzak kurarlar, Allah da tuzak kurar. Ama Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır.)
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Küfre sapanlar, seni tutup bağlamaları yahut öldürmeleri ya da yurdundan çıkarmaları için sana tuzak kuruyorlardı. Onlar tuzak kurarlar, Allah da tuzak kurar. Ama Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır.)
|
|
Al işte. Tipik HDP'li kin dolu tayfadan biri. Her şeyi ama her şeyi politize edip sağa sola salya saçar ama Kendine gelince "ne alaka shhshsh xdd" tarzı zekice yorumlar yapar. Siz de surilerden pek farklı değilsiniz zaten, son 20 senede sosyal medya faşizmiyle belinizi azıcık dogrulttunuz o kadar :) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Yurtdışında uzun süre yaşamayan zorluklarını bilmez hocam. Sanıyolar ki Türkiye cehennem, yurtdışı cennet. Tüm bilgileri izledikleri netflix dizilerinden, youtube videolarindan ibaret. Adam kalkmış bana hollandadaki, isviçredeki düzenden, sistemden vs bahsediyor. Yav kardeşim eyvallah düzen var sistem var hatta en kralı var ama o sistem sana göre değil. O sistem hollandalıya göre, isvicreliye göre. Ahh bir iş bulsamda isviçreye yerleşsem diyor. İsviçrede 4 dil konuşuluyor. Bırak almanca,fransızcayı adamın doğru düzgün ingilizcesi yok İsviçreye yerleşsem nasıl olur diye düşünüyor. Bizim milletin aklı sadece 4 işlem matematige calisiyor. Bakiyor ordaki maaşlara 4000 euro hmmm 2 bini harcasam kalir bana 2000 x 11 = 22.000 tl biriktiririm her ay. Bok biriktirirsin 😂😂 Hele ki ailesiyle vs gittiyse yandı zaten. Türkiyeye döndügünda 3-5 yıl sonra cebinde en fazla 40-50 bin euro parayla burada birsey alabileceklerini sanıyorlar. Ama bilmiyolar ki aslında yurtdışına gittikleri gün buradaki fırsatlardan da tamamen vazgeçmiş olduklar. Aynısı başıma geldi ordan biliyorum. 2 yıl önce ev fiyatlari düşükken 400 bin tl ye Türkiyeden ev aldım. Şuan 1.100.00 ediyor aldığım ev. Aynı dönem yurtdisinda çalışan Türk arkadaşlarım "ya nasilsa euro kazaniyoruz dönunce aliriz" dediler şimdi yurtdisinda kazandiklari eurolar pul oldu Türkiyedeki enflasyon ve vergi artışları karşısında. Adam 2 yıl önce 50 bin euro ile ev alabiliyorken şimdi 100 bin euro da verse istedigi gibi bir ev bulamayacak duruma geldi Turkiyede. Bu yazdıklarım başlığı açan arkadaşa hitaben değildi yanlış anlamasın. Onun durumu farklı zaten.. genele yazdım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Türkiye hiçbir şey kaybetmedi s.g |
|
|
|
hayırlı olsun hocam. ben de mühendisim bir abd firmasında. iyi maaş alsam da ne yazık ki her günümüz tedirginlik ile geçiyor. Firmanın Polonya şubesine geçiş yapacağım bir aksilik çıkmaz ise proje yöneticisi olarak. Kimle konuşursan konuş konunun hep ne olacak bu ekonomiye cümlesine gelmesi yeterli aslında. herkes huzursuz ve korkuyor. |
|
İşlemci: Intel i9 9900K - İşlemci Soğutucu: Corsair H100i V2 - Ekran Kartı: Sapphire NITRO RX 5700 XT 8 GB Special Edition - Anakart: MSI Meg Z390 Ace - Psu: FSP Hydro G 850 Plus Gold - Kasa: Cooler Master HAF X 942 Black Edition - Ram: G.Skill TridentZ RGB 3200 MHz 8x2 GB - Monitör: Viewsonic XG2401 144 Hz 1 ms Full HD - Mouse : Steelseries Sensei Ten - Kulaklık: Logitech G930 7.1
|
|
ev konusunu görünce yazayım dedim. almanyada yaşayan bir tanıdık 2 sene önce Türkiye'den 40 bin euro civarı bir paraya ev almış. Döviz artışı ev artışından kat kat hızlı olduğu için aldığı evin euro karşılığı fiyatı 20-25 bin civarına düşmüş. :D sizin anlattığınızla ters bir durum var burada. tabi bunda konum vs bir çok etken var. Aldığı ev Kırşehir'de. Sivas'ta ev fiyatları oldukça hızlı yükselmesine rağmen euro karşısında yine aynı durumda. istedikleri gibi lüks evi rahatlıkla alabilirler. Sizin bahsettiğiniz evler farklıdır tabi ona bir şey diyemem. |
|
İşlemci: Intel i9 9900K - İşlemci Soğutucu: Corsair H100i V2 - Ekran Kartı: Sapphire NITRO RX 5700 XT 8 GB Special Edition - Anakart: MSI Meg Z390 Ace - Psu: FSP Hydro G 850 Plus Gold - Kasa: Cooler Master HAF X 942 Black Edition - Ram: G.Skill TridentZ RGB 3200 MHz 8x2 GB - Monitör: Viewsonic XG2401 144 Hz 1 ms Full HD - Mouse : Steelseries Sensei Ten - Kulaklık: Logitech G930 7.1
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|