Şimdi Ara

Ulıdağ üniversitesi hastahane rezaleti (parmağım kopuyordu) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
7.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ÖlüyenYörüler kullanıcısına yanıt

    Arkadaşın asıl yakındığı şey eğitim alanların müdahale etmesi değil, ki böyle sinir ve tendonların hasar gördüğü komplike bir durum zaten bir operasyon gerektirir, gidip de bunu stajyere yaptırmaz kimse. Ayrıca bu acil bir durum ve ambulans ile gitmiş arkadaş. Asıl konu ilk müdahale yapıldıktan sonra oraya en kısa zamanda operasyon yapacak bir cerrahın bulunmayışı.

  • Hocam sizin durumunuzda çok bir anormallik yok. Apandisit süreci böyle olabiliyor hastalığın seyri bu.

    Apandisit gördüğün an tanı koyduğun ve ameliyat ettiğin bir hastalık değil. Ağrı yaşadığın için sitem etmekte çok haklısın ancak apandisitte ağrı kesici verilmez. Ancak ameliyattan önce bir müddet hastayı takip etmen de gerekiyor.


    Ben de apandisit oldum 1.5 gün sonra ameliyat oldum.

    Annem apandisit oldu devlet hastanesinde tanı koyamadılar (tamamen ilgisizlikten, kan tahlilini ve şikayetlerini incelediğimde 350 km öteden tanıyı koymak zorunda kaldım özele yönlendirdim, apandisit çıktı)


    Şimdi burada devlet hastanesindeki hekime yardırsam elime ne geçecek? Poliklinikte çalışan, ayda 24 saat 10-15 tane nöbet tutan, her nöbette 300-500 hasta bakan hekime niye annemi muayene etmedin diye ben sormadım, hadi hekim kötü, hasta başı 3 dk veren sistem iyi mi? peki bu sistemde iyi hekim olsa ne fark eder hastaya ayırabileceği vakit yokken hastayı doğru düzgün muayene edebilir mi.


    Konuda birkaç kez bu meseleyi yazdım, önceki mesajlarımı da okuyabilirsiniz. Hekimler sizi çok iyi anlıyor, ancak şöyle bir gerçek var, performans sistemine hekimler karşı çıkarken (sene 2009) toplum destek vermedi. Daha iyi hizmet almak istiyorsak sağlık çalışanına yüklenmek yerine daha iyi sistem talep etmemiz gerekiyor. Yoksa burada forum köşelerinde klavye eskitmekten öteye gidemeyiz.





  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Bazı forum üyelerinin, bazı vatandaşın, bazı erkeklerin, bazı kadınların, bazı avukatların, bazı mimarların, bazı öğretmenlerin, bazı dilencilerin, bazı imamların, bazı esnafın, bazı mühendislerin, bazı........... ( her mesleği her grubu buraya yazabiliriz) ve evet bazı doktorların burnu kaf dağında.

    Bakın yukarıda yazdığım cümle ne kadar kaba, kırıcı ve ayrıştırıcı bir cümle ise sizin yazdığınız da aynı şekilde ayrıştırıcı. Böyle cümleler doğru değil. Bu cümlenin esas problemi bir çözüm sunmuyor.

    İnsan faktörünün olduğu yerde her tür insan var. Keşke bunun yerine kötü insanı da aktif ve güzel şekilde çalışma sistemine uyumlayacak bir sistem talep etsek. Tüm dünya bu işi nasıl kotardıysa biz de öyle kotarsak.

  • Sağlık sistemi bitik sağlıkçılar bitik her gün twitter da para dilenmekten vakit bulurlarsa senin parmağını 2 hafta sona dikerler. 2 haftadır kaburgamın alt kısmı ağrıyor doktora gitmiyorum biliyorum ki bir eyin yok deyip gönderecek ya da ilaç mümessilinin yazmasını istediği ilacı iteleyecek .

  • Paramedikler büyük olasılık kadındı. Bir gün aripiprazolun yan etkisiyle neredeyse kasılmalardan boynum kırılarak ölme durumuna gelmiştim, okula zorla ambulans arattırdık geldiler veeee ne olsun?


    +Evet durum ne

    -(anlatıyorum)

    +(izliyor)

    +kendi kendine yapıyorsun

    -(o esnada ölmek üzereyim şakası yok)



    direkt bir çalışanın arabasıyla hastaneye kendimiz gittik

    +ya bu saatten sonra klinikten gönderilen hastalara bakmıyoruz

    -(masaya yumruk) alın ağ... s... ölüyorum burada


    koridorda soyunup sakinleştirici iğneyi nasıl beklediğimi hatırlıyorum.


    Allah kimseyi kadın paramediklerin eline düşürecek kadar kötü duruma sokmasın, düşmanımı bile.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: babadol

    Arkadaşın asıl yakındığı şey eğitim alanların müdahale etmesi değil, ki böyle sinir ve tendonların hasar gördüğü komplike bir durum zaten bir operasyon gerektirir, gidip de bunu stajyere yaptırmaz kimse. Ayrıca bu acil bir durum ve ambulans ile gitmiş arkadaş. Asıl konu ilk müdahale yapıldıktan sonra oraya en kısa zamanda operasyon yapacak bir cerrahın bulunmayışı.

    Asıl konu diye belirttiğin duruma kısaca cevap vereyim. Bu gerçekten iyi günlerimiz. Çok değil 10 yıla akut apandisit olduğun zaman açıp alacak genel cerrah bulamayacaksın. Kalp krizi geçirip by-pass yapılması gerektiğinde yapacak kalp damar cerrahı bulamayacaksın. Sağlıkta ve sağlık eğitiminde uygulanan saçma sapan politikalar neticesinde; ben de dahil çoğu hekim yapmak istediği halde, gerek insancıl olmayan çalışma koşulları, gerek verdiğin emeğin bile karşılığını alamayacağın gerçeği dolayısıyla cerrahi branşları seçmiyor. Bu kadar ne net söylüyorum bu durumun tek sorumlusu ülkede saçma sapan politikalar uygulayan insanlardır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ÖlüyenYörüler kullanıcısına yanıt
    Ülkedeki milyonlarca saçma durumlardan, saçma politikalardan bir tanesi. Umarım dediğiniz gibi olmaz. Güzel günleri umalım, ne söyleyebilirim...
  • Sen nerenin mezunusun. Internün, yeni mezunun yaptığı iş var yapmadığı iş var. Çok yanlış bir yorum ve çoğu kişiyi yanlış yönlendiriyorsunuz. Asistanlar yetkin olmadığı hiç bir işe girismemeli. Orta çağda değiliz insanları kobay olarak kullanasınız. Uzman gerektiren bir iş ise uzman gelip bakıyor zaten. Orada kim sorumlu ise bu sorumlu doktorun hatası. İkincisi estetik cerrahi de olsa acil durumlarda ameliyathaneler çalışması lazım. Yok öyle iki hafta sonra gel falan. Bu yanlış. Adam bunun kanıtıyla birlikte hastaneyi şikayet etme hakkına sahip.
  • kayihani K kullanıcısına yanıt
    Ben çözüm sundum ya da sunacağım demedim olan bir durumu belirttim . Her meslekte dediğiniz , dediğin gibi insanlar var ancak doktorlarda bu oran belirgin şekilde çok yüksek , devlet memurlarında da çok yüksek .
  • Bence hakkınızı arayın. Malpraktis davalarına bakan avukatlarla görüşün. Sağlam paralar döndüğü için, önemli davalarda avukatlar sıraya giriyor.
  • Vatandaş sağlık çaılşanlaraına bu şekilde davranmaya devam ettiği sürece sistem çökmeye devam edecek. 5 10 yıl içinde adam gibi işini layığı ile yapan güvenilir doktor bulamayacağız. Suriyeli doktorlar yolda az kaldı.
  • soner5741g S kullanıcısına yanıt
    Üstad cerrahlar zaten bu nedenle bu tarz ameliyatları yapmıyorlar.
  • vagus35 V kullanıcısına yanıt
    Cerrah olduysa yapacak 😁
  • Desteğiniz için teşekkürler arkadaşlar.Kobay olarak kullanılmak ben de istemezdim,ambulans en yakın acile götürdüğündenbböyle bir sorun oluştu.Durum aciliyetli olduğundun stajerin neredeyse kopmuş parmağa uzun uğraşlar sonucu 1 tabe bile dikiş atamaması 10 dakika boşa acı çekmeme sebep oldu.Bana eğer deselerdi önceden 2 haftayı bulabilir diye ne ambulansı arardım ne de uludağ Üniversitesine giderdim.

  • romedon kullanıcısına yanıt

    Stajyer ve Doktorları sağlık bakanlığına şikayet edin.

    Avukat tutup Üniversteyi ve bakanlığı mahkemeye vermelisiniz...


    forumda yapacak bir şey yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-6882984C7

    1. Üniversite hastahanesine gidersen stajyerin mudahele yapacagini kabul etmissindir demektir. Orasi doktor yetistiren bir yer. Tr de özellerin asistan yetistirme yetkisi yok. Eger asistana degil de uzmanin müdahalesini istiyorsan özele git. Universite hastahenesinde bir stajyer sana mudahele ediyorsa da bunu rezalet olarak aktarma.

    2. Estetik cerrahlarin cogu para icin istanbula yerlesmis durumda. Periferde estetik cerrah neredeyse yok.

    Benzer bir olay benim de basima geldi. Serce parmagimi; kirilan bir surahi , tendonumu benim gorebilecegim bir seviyeye kadar kesti. Ben de universite hastahanesine gittim. Onlara benim cerrah olacagimi ve serce parmagimin benim icin cok onemli oldugunu soyledim. En profesyonelinin elimi dikmesini rica ettim. Beni de oradaki bir stajyer dikti. Ertesi hafta Estetik cerraha gostermeye gittim. Sorun yok denildi ve olay kapandi.Ilk mudahalem icin özel hastaneye gitseydim beni de bir uzman dikecekti.
    ben stajyerin mudahelesinden memnunum. Onlar öğreniyorlar. Onlarin mudahelesini istemiyorsan ozele git. Bu kadar basit. Hastanede olan her seye de rezalet diye baslik atip durmayin. Bu kadar aglayacaksaniz basta elinize dikkat edin. Hadi dikkat etmedin paraya kiyip özele git
    Bu isi ögrenme asmasinda olanlarin sirtina bu kadar yuk yuklemeyin. Ilk 6 yilda bizler sadece ders calismayi isin teorigini ogreniyoruz. Pratiklerimiz cok zayif kaliyor. Pratige en agirlik vermemiz gereken 6. Sinifta teorik yük olarak turkiyenin en agir sinavi olan TUS var. Biz bile pratigi mecburide ogreniriz diyoruz. Stajyer size mudahele edecek ise onlara kizmayin. Nefretinizin hepsini onlara yuklemeyin . Lutfen.

    Şöyle ki seçme hakkın yok.bursada bu ameliyat sadece uludağda ve 1 adet özel hastahanede yapılıyormuş.Yani özele gidemiyosan kobay olacaksın





  • Söylediğinizde tamamen haksız değilsiniz. Ancak burada bir başka nokta daha var. Hizmet verdiğin kesim ile eğitim seviyesinin arasında bu denli uçurum olan pek başka meslek grubu yok.

    Uzman hekim dediğin insan 10 yıldan fazla üniversite ve üstü eğitim alıyor ve tez ile mezun oluyor (ecnebilerin phd seviyesi). Ancak hizmet verdiği kesim toplumun geneli oluyor. Bu seviyede eğitim sürecinden geçmiş insanları ancak plazalarda veya üniversite ortamlarında görüyoruz (her plaza veya her üniversite ortamını kast etmiyorum). Aradaki öğrenim ve yaşanmışlık farkı sosyal ilişkililerde farklı yorumlara ve karşılıklı ön yargılara da neden oluyor. Bakın hekim okuduğu için toplumdan üstün falan demiyorum. Mesele o değil, mesele böyle bir çatışmanın çok kabul edilebilir olması.

  • soner5741g S kullanıcısına yanıt

    Hiç kimse zorla bir şey yapmaz, yapsa da hayır gelmez.

    Size zorla 1 bardak su içirmeye kalksak içmezsiniz, ben de içmem. Çok zorlarsanız 2 metre ötede içtiğim suyu geri tükürürüm.

    Zorlamak ayrı birşey kişinin kendisinin isteyerek yapmasını sağlayacak ortamı sunmak ve görev bilinci oluşturmak ayrı şeyler.


    Bu arada cerrah olmasına rağmen ameliyat yapmayan baya bir tanıdığım var.

    Bunun dışında bu yıl uzmanlık kadrolarından boş kalan kontenjanlara bir bakın, cerrahi bölümler hayli fazla. İnsanlar pratisyen hekim olarak kalırım yine de cerrah olmam durumunu yaşamaktalar.


    Yani zorlama ile elimize birşey geçmiyor.

  • kayihani K kullanıcısına yanıt
    Evet ben de size katılıyorum. Beğenmiyorsa istifa edebilir. Ama o kapının üzerinde Op. Dr. yazıyorsa seve seve yapacak 👍🏻
  • soner5741g S kullanıcısına yanıt

    Bana katılmıyorsunuz, mümkünse önce kendinzi kandırın, sonra beni kandırmaya çalışın. Eğer kendini kandırabilmiş olsaydın şu " Ama o kapının üzerinde Op. Dr. yazıyorsa seve seve yapacak 👍🏻" sözlerini yazmayı ihtiyaç hissetmezdin. Kendinizle çelişmeyiniz.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.