Şimdi Ara

Ulıdağ üniversitesi hastahane rezaleti (parmağım kopuyordu) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
7.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçmiş olsun bu hayatta zengin olacaksın ki zorunluluktan dolayı devlet hastanelerin eline kalmayacaksın
  • Çok benzerini 2 sene önce yaşadım.

    Saat akşam 7-8 gibi başlayan karın ağrım oldu, ben üşütmüşümdür, soğuk yemisimdir zannettim ve geçer diye tinlamadan devam ettim ama ağrının gittikçe artması ve kusmanın da olması üzerine dedim kesin bir bokluk var, ben böyle bir şey yaşamadım, herhalde zehirlendim dedim ve artık sabaha karşı 4 gibi acile gittim.

    Sadece muayene olmak için 2 saat falan bekledim, bunun üstüne beni ultrason, kan tahlili bilmemne derken saatlerce o ağrıyla hastane içinde bir oraya bir buraya şutladılar. Ultrasona veya kan tahliline gönderdiler, tam hatırlamıyorum ama dendi ki sabah 9 a kadar beklemeniz lazım. Sabah 9'a kadar bekledim bu sefer de personel yok içeride? 1 saate yakında onu bekledim. Tüm bu koşuşturmaca sonucunda anlaşıldı ki apandisit olmuşum ve ameliyat olmuşum. Ben hastahaneye müthiş ağrı sebebiyle gittiğimde sabah 4 civarı idi ama ben apandisit olduğumu öğrendiğimde öğleden sonra 3, ameliyat olmam da 5'i buldu. Yani totalde hastahaneye basvurmamın üzerinden 13 saat civarı sonra ameliyat olabildim. Biraz daha bekleseydiniz reis patlayınca ameliyat ederdiniz?

    Konu sahibi arkadaşa geçmiş olsun. Sağlık gerçekten ciddi bir sorun haline geldi. Hali hazırda şikayetim olan hayatı olabilecek bir sağlık sorunum var hiçbir hastahane hiçbir doktor adam akıllı ilgilenip teşhis koyamadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşa öncelikle cok geçmiş olsun acil şifalar dilerim, en kısa zamanda sağlığına kavuşması dileğiyle burada sağlık sistemiyle ilgili yazılacak o kadar cok sıkıntı var ki, performans sisteminden, bashekim bakanlık mobbinginden, hasta hasta yakınların hakaret şiddetinden, hastaya zaman ayıramamaktan..
    İnanın artık bırakın buraya yazmayı konuşmaya bile gücüm kalmadı, yine de açıklamaya çalışma hekim arkadaslara hala azimlerinden dolayı tebrik ediyorum, umarım anlaşılıyorsunuzdur, fakat inanın o konuda da umudumu yitirdim.
    Fırsatını bulan, hekimliğine, yeteneğine güvenen istifa etsin, yoksa sorunlarınız çözülmeyecek emin olabilirsiniz.Özel hastanede mutsuz hekim zor bulursunuz personel tribi de çekmezsiniz, hasta kusar temizletemeye adam bulamıyorum... neyse....
    Biraz da suç bizde performans sistemi ilk geldiğinde protesto edelim dedik bir avuç insanı geçemedik, şimdi sonuçlarını yaşıyoruz.




  • Kardeşim tyt ayt forumu mu sandın burayı eğitimden bahsediyorsun ? Adamın canı var ortada ve gidip en yakın hastanede acil müdahale edilmesi gerek. Orada bir tane veled işi eline yüzüne bulaştırıp bir kişinin canına mâl olsa ya da elini felç bıraksa " özele gitseymiş, hem üniversite hastanesi doktor yetiştirir üzerimize gelme " mi diyeceksin ? Ülkenin doktor yetiştirmesi için insanları kullanmasını hiç mi yanlış bulmuyorsun ya ?

    Ben acile 40 derece ateş ile gittiğimde hastanede kimse olmamasına rağmen beni 1 saat bekletmişlerdi. Acaba içeride birisi mi bayıldı, ölüyor mu içeride ne bu diye düşünmeye başladım. İçeri beni aldıklarında ise olayın ne olduğunu deneyimleyerek çözdüm. Girdiğimde beni muayene kabini gibi bir yere aldılar ve 2 tane yeni yetme ile bakışmaya başladık. O 2 yeni yetmeden birisi bile " sorununuz nedir ? Bi ateşinizi ölçelim " diyemedi. Gittiğim hastane üniversite hastanesi değil ha. Bütün derdimi kendim anlattıkdan sonra " biraz bekleyin doktor gelip bakacak size" gibi bir şey dedi. Meğersem acil tamamen boşa 6 yıl okumuş yeni yetmeler ile dolu olduğu için onlara bakan 1 tane doktor bütün kabinleri hızlı hızlı dolaşarak 10 kişinin işini yapmaya çalışıyormuş. O 2 yeni yetme benim domuz gribi olduğumu söylemeyi bırak kalkıp ateşime, boğazıma bile bakmadılar. Onların üstündeki doktor geldi de hemen teşhişi koydu ilacı yazdı ama sorunlar bitmedi. Yeni yetmelerden bilgisayar başında olan arkadaş 1 tane allahın domuz gribi ilacını sisteme girmesi 10 dakika sürdü. En sonunda bir şekilde doktorun da anlatması ile eline mous alıp helledebildi, ben de evime sinir patlaması ile geri döndüm. O gün ülkenin tıp eğitimine güvenim bitti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeamCikaykur -- 20 Şubat 2021; 3:38:6 >




  • Yurt dışındaki gibi herkes kendi özel sağlık sigortasını yapar bu iş düzelir yukarıda bahsedildiği gibi acile başvuran hastaların çoğu soğuk algınlığı vs. gidiyor aldığınız hizmetten memnun değilseniz cimere yazın hemen işlem başlatılıyor Artık hesabı sorulur bunu düşünmeyin burda sadece ilk gelen ambulans ekinin tavrı yanlış aşağı gel denebilir ama sizi görüp sen gel demesi olmaz acilde eğer durumunuz cidden acil olsaydı oraya bütün uzmanları yıkarlardı korkmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaNMaX kullanıcısına yanıt
    Makarna bir yana yazacaktın hocam heralde, harf basmamış...
  • Ben 1 haftadır ne uygulamadan nede 182 den randevu alamıyorum . Her aradığımda 182 de hat düşüyor, güç bela 182 ye ulaşabildim . Müşteri temsilcisi bana doktor bilgilerini görüntülemiyorum , siz uygulamada ne görüyorsanız bende onu görüyorum dedi . Hastene de randevusuz hasta kabul etmiyor . Acilen randevu alıp hastaneye gitmem gerektiğini söyledim , bana yapacak bir şey yok dedi . Ne yapacağımı şaşırdım. Çok iyi olan sağlık sistemimiz nerede !
  • Öncelikle geçmiş olsun, fakat insanların 3.basamak hastaneye ulaşım açısından türkiye diğer ülkelere göre gayet önde. Kanada hollanda vb. Ülkelerde insanlarımızın çoğu ekonomik sebeplerle gitmeyi isteselerde çoğu sağlık sisteminden şikayetçi. Bekleme süreleri çok çok fazla. Bizde ise tam tersi. Herkese sonuna kadar açık. Ve haliyle doktora ulaşım olsada(ucuz iş gücü) hastane yatağı, malzeme sıkıntısı oluyor. Bu sistemi kararında tutturmak lazım. 1.basamak hekimi sevk etmeden üst basamaklara kimse gitmemesi gerekiyor.
  • Cerrahi müdahale gerektiren bir diş için çene certahisinden randevu almam gerekiyor. Ama gel gör ki yaşadığım (ilk 5 büyükşehirlerden bir tanesindeyim) şehrin hiçbir ilçesinde hastanede boş randevu yok. Ben de en azından genel dişten, dişimin durumu kmtüye gidiyor mu diye kontrol amaçlı randevu aldım. Yan ilçede 2 buçuk hafta sonraya randevu buldum. Yakın tarihli randevu vardı (bazen olmuyor) ama ilin en ucundr bir yer. Ulaşımım sıkıntılı. Bu sadece muayene.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: determinant1

    Arkadaşa öncelikle cok geçmiş olsun acil şifalar dilerim, en kısa zamanda sağlığına kavuşması dileğiyle burada sağlık sistemiyle ilgili yazılacak o kadar cok sıkıntı var ki, performans sisteminden, bashekim bakanlık mobbinginden, hasta hasta yakınların hakaret şiddetinden, hastaya zaman ayıramamaktan..
    İnanın artık bırakın buraya yazmayı konuşmaya bile gücüm kalmadı, yine de açıklamaya çalışma hekim arkadaslara hala azimlerinden dolayı tebrik ediyorum, umarım anlaşılıyorsunuzdur, fakat inanın o konuda da umudumu yitirdim.
    Fırsatını bulan, hekimliğine, yeteneğine güvenen istifa etsin, yoksa sorunlarınız çözülmeyecek emin olabilirsiniz.Özel hastanede mutsuz hekim zor bulursunuz personel tribi de çekmezsiniz, hasta kusar temizletemeye adam bulamıyorum... neyse....
    Biraz da suç bizde performans sistemi ilk geldiğinde protesto edelim dedik bir avuç insanı geçemedik, şimdi sonuçlarını yaşıyoruz.
    Şu ilk iki paragrafınız durumun özeti, büyük resim Meslektaş mobbing'i de unutulmasın, o çok daha fena Yazdıklarınızın hepsi zaten vardı da yoğunluğu AK Parti ile bambaşka bir düzeysizliğe erişti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 20 Şubat 2021; 11:31:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • özelde kaç para aldılar???

  • Doktorlukla bir alakanızın olmadığına inanmak istiyorum

  • Size katılmıyorum. Stajyer öğrenci çok riskli acil bir durumda müdehale edemez.

    Önemsiz ve aciliyeti olmayan durumlarda dikiş atabilir.

    Acil müdehale gerektiren bir durumda stajyer görev alamaz. Stajyerin hatası nedeni ile karşıdaki kişi parmağından,kolundan canından olabilir.

    Hastalar deneme tahtası değildir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 20 Şubat 2021; 15:24:2 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekatroniks

    Övenler genelde okuma yazmayı sökememiş insanlar oluyor , aklı başında birinin türkiyedeki hastane sistemini övdüğünü görmedim. Büyük geçmiş olsun .

    Tebrikler hocam. Bir de hastalık hastası teyzeler var memnun olan. Randevu saatleri gelipte doktor ilaç yazıp gonderdiginde iyilestiklerini saniyolar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratdem88 M kullanıcısına yanıt
    Doktorların işi zor ama bazı doktorlarında burnu kaf dağında . Tamam tıp okumak zor kimse kolay diyemez ama insan olduğumuzuda unutmamamız lazım .
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.