Bildirim
Ulead Video Studio 11 Plus Türkçe Font Sorunu

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Aynı şeyi bir zamanlar ben de Sony Vegas için sormuştum!
Bilgisayarda:
Start
Programs
Accessories
System Tools
Character Map
Buradan beğendiğini "select" ediyorsun
"characters to copy" ye akrarılıyor.
Buradan da copy edip istediğin yere, Ulead deki ilgili yere paste ediyorsun!
Dikkat : her font da her harf bulunmuyor!!!
Yani diyelim Ş harfi... bişi fontunda var da başka bir font da zaten yok!
Not : başka bir forumda şunu buldum ama secure mu bilmiyorum!!!
Fontlar - Yazı Tipleri (Türkçe Karakter Destekli)
Arkadaşlar merhaba, yapacağınız bütün çalışmalarda kullanabileceğiniz bir çok Türkçe ve Yabancı fontu, yazı tiplerini aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
http://rapidshare.com/users/TDPICD
Fontları indirdikten sonra c:\Windows\Fonts klasörünün içine açabilirsiniz.
-
quote:
Orjinalden alıntı: MIND GAMES
Aynı şeyi bir zamanlar ben de Sony Vegas için sormuştum!
Bilgisayarda:
Start
Programs
Accessories
System Tools
Character Map
Buradan beğendiğini "select" ediyorsun
"characters to copy" ye akrarılıyor.
Buradan da copy edip istediğin yere, Ulead deki ilgili yere paste ediyorsun!
Dikkat : her font da her harf bulunmuyor!!!
Yani diyelim Ş harfi... bişi fontunda var da başka bir font da zaten yok!
Not : başka bir forumda şunu buldum ama secure mu bilmiyorum!!!
Fontlar - Yazı Tipleri (Türkçe Karakter Destekli)
Arkadaşlar merhaba, yapacağınız bütün çalışmalarda kullanabileceğiniz bir çok Türkçe ve Yabancı fontu, yazı tiplerini aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
http:/****.com/users/TDPICD
Fontları indirdikten sonra c:\Windows\Fonts klasörünün içine açabilirsiniz.
Cevap için teşekkürler, bu şekilde copy / paste uygulamsı dışında bir font ilave etme yöntemi olmalı diye düşünüyorum, yada programın içersinde bir yerde unicode, pan eurpoan, gibi türkçe karakter desteği sağlanabilecek bir detay olmalı.
-
Bunu bilirse Nodar arkadaş biliyordur!
Yakında yazar umarım!
Doğrusu ben de bilmek isterdim, başka yolları varsa eğer... -
Bu arada bir şey farkettim ulead aslında windows ait font'ları kullanıyor, ama nedense türkçe karakterlerde sorun oluyor. -
Sadece içeriseinde türkçe karakter olan fontları kullanman gerekiyor. C:\Program Files\Ulead\Ulead....\ subtitle.ini dosyasından
kullanmak istedğin fontu değiştirebilirsin. Daha önce denediğimde Arrus BT, Schadow BlkCn Bt,Venetian 301 BT fontlarını türkçe karakter
olarak sorunsuzca gösterdi. Ama tabiki daha fazla font vardır.. Kurcalamak lazım.. -
quote:
Orjinalden alıntı: nodar
Sadece içeriseinde türkçe karakter olan fontları kullanman gerekiyor. C:\Program Files\Ulead\Ulead....\ subtitle.ini dosyasından
kullanmak istedğin fontu değiştirebilirsin. Daha önce denediğimde Arrus BT, Schadow BlkCn Bt,Venetian 301 BT fontlarını türkçe karakter
olarak sorunsuzca gösterdi. Ama tabiki daha fazla font vardır.. Kurcalamak lazım..
Selam, cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, yalnız benim kullandığım versiyon'da belirttiğiniz üç font bulunmuyor, Arrus Bt font'unu bir yerden buldum ve Windows\fonts altına kopyaladım, daha sonra video Studio programını açınca bu kez Arrus BT fontu görüntülendi ama yine Şş , Ğğ ve İ fontları düzgün görüntülenemiyor diğerlerinde (ç , ö , ü) sorun yok. Bu arada üşenmeyip, vieo studio programı içersinde görüntülenen tüm fontları teker teker denedim hiçbiri olmadı. Daha önceki mesajımda da belirtmiş alsında ulead windows'un fonts folder'ını kullanıyor, bu fontlar ile word'de yazı yazarken türkçe sorunu yok iken video studio'da sorun oluyor.
-
http://phpbb.ulead.com.tw/EN/viewforum.php?f=1&sid=e02bbb948cab3ee1a49a18efc989f2c8
Bu forumu bir karıştırın isterseniz! Belki daha önce birileri... -
quote:
Orjinalden alıntı: MIND GAMES
http://phpbb.ulead.com.tw/EN/viewforum.php?f=1&sid=e02bbb948cab3ee1a49a18efc989f2c8
Bu forumu bir karıştırın isterseniz! Belki daha önce birileri...
Selam, dün bakmıştım bu foruma'a iki yıl önce iki kişi sormuş ama bir çözüm bulunamamış, yine de teşekkürler. -
Aslında zor bir sorun değil. Yukarıda daha önce verdiğim fontları bulursan olur.Başka fontlarda vardır mutlaka ama
söz konusu fontları bendeki 4000 font içinden iki dakika içinde tespit etmiştim. Biraz daha kurcalasam daha fazla tr
font bulunabilir.
Az önce oturdum tekrar bir deneme yaptım acaba tr font olayında bir sorun olabilirmi diye?... İlk iki resimde bir divx
film içine tr altyazı gömdüm. Sorun yok... Diğer iki resimde kısa bir boğaziçi klibine yine tr destekli yazı ekledim....
Bende bir sorun yok.. Yani yazı ayarları menüsünde Language:Turkish ve Font:Arrus BT seçtim render ettim, biten filmi
açtım(4.resim) iüçşğ gibi türkçe karakterler biten filmin üzerinde...
-
3. ve 4.resimler(Boğaziçi klibi) özellikle çşüğı gibi harfleri ekledim.
-
Sevgili Nodar oldu nihayet, dediğin gibi tamamen fontlar ile ilgiliymiş. Aslında Arrus Bt fontu bir yerden download edip denemiştim ama olmamıştı şimdi yazdıklarını okuyunca bu kez başka bir yerden tekrar aynı fontu indirdim ve oldu. Çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoVBoY47 -- 23 Ağustos 2008; 17:19:39 > -
Yardımcı olabildiysem ne mutlu... Ayrıca google'da aratırsan bir çok türkçe font bulabilirsin. -
Merhaba bu programı kullanmayı nasıl becerebilirim.Türkçe kullanım kılavuzu var mıdır acaba? -
Ulead Video Studio 11 Plus versiyonunda Arrus BT ve Turkish Venetian 301 BT fontları mükemmel biçimde çalışıyor. Ben de forumda anlatılanlar doğrultusunda kendi kullandığım programa bu fontları ekledim. Şu an sorunsuz biçimde görüntülere alt yazı ekleyebiliyorum. Emeği geçen, burada bilgisini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. -
yardımcı olduğun için Saol @Nodar -
www.fontyukle.com adresinden turkishle başlayan fontları kullanırsanız sıkıntı giderilmiş olur.Corel videostudio12 de denedim oldu. -
teşekkürler -
Corel VideoStudio 12 kullanıyorum ve aynı yukarıdaı sorunu yasıyorum font yükleme ve değistirme işinizi cok inceledım ama çözemedim yardımcı olursanız sevınırımm lütfen cok acill
birde bu 11 plus vıstada calısıyorsa eger onu ındıreceğim lütfen yardım edin arkadaşlar -
ben de corel video studio 12 kullanıyorum dediğiniz gibi Arrus BT indirdim fakat yine de aynı sorunu yaşıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X