Şimdi Ara

UK - Birleşik Krallık (İngiltere, İskoçya vs) Eğitim Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
26
Cevap
3
Favori
1.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Forumda toplu bir konu var ve çok karışık sorular gelmekte. Oraya her ülkeden sorular soruluyor ve çoğu havada kalıyor. Ben de Birleşik Krallık için ayrı bir konu açayım dedim. Zaman bulursam yaşam şartları, giderler-gelirler, öneriler, nasıl kazanılır gibi konularda ufak bir yazı yazıp ilk mesaja koyacağım. Dileyen olursa aşağıdan mesaj ile sorularını yöneltebilir.

Not: Bilgim sadece USA, UK ve Kanada ile kısıtlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5980C441C -- 3 Mart 2013; 17:46:08 >

• Şu ilk mesajı da parselleyeyim.
  • meraba yaş 15 lise 2 anadolu lisesi öğrencisiyim dersler fena değil ingilizcem çok iyi yurtdışında özellikle kanadada okumak istiyorum sizce ne yapmalıyım illa özel okulmu oluyo ben anlamadım bu işi pek şimdi benim ailem senelik 50bin lira filan veremez ustam burs oluyormu yardımcı olurmusunuz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesat70

meraba yaş 15 lise 2 anadolu lisesi öğrencisiyim dersler fena değil ingilizcem çok iyi yurtdışında özellikle kanadada okumak istiyorum sizce ne yapmalıyım illa özel okulmu oluyo ben anlamadım bu işi pek şimdi benim ailem senelik 50bin lira filan veremez ustam burs oluyormu yardımcı olurmusunuz :)

Merhaba,

Yurtdışında okumak için öncelikle sosyal bir insan olup not ortalamanızın yüksek olması gerekmekte. 100 üzerinden 80 genelde kafi oluyor. Ne kadar yüksek olursa o kadar kabul şartınız fazladır.

Özel-Devlet diye bir ayrım yok hepsi paralı. İyi okullardan kabul alırsanız burs alabiliyorsunuz.

Kanada'nın sistemi Amerika'ya benziyor. SAT zorunlu değil; lakin bu sınava girmek sizin yararınıza olacak. Kanada Amerika ve İngiltere'ye oranla öğrenci kabulünde daha seçici bu arada.

Min 4 üzerinden 3.2 not ortalaması, Toefl'dan 79+ bir skor ve SAT'den 1750 üzeri bir skor elde etmelisiniz bunlar minimum değerler. Onun dışında referans mektupları, niyet mektupları vs var. Uluslararası projelerde de görev almanız kabulü kolaylaştırır.

• Burs koşulları nedir?
    Lise notları, maddi durumu, SAt vb.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serbes

Burs koşulları nedir?
    Lise notları, maddi durumu, SAt vb.?

Devlet genelde burs vermiyor, veriyorsa da çok sınırlı ve kendi vatadaşlarına.

Çoğunlukla özel kurumlardan burslar veriliyor ve yarısı şartlı/geri ödemeli oluyor. Mesela şirketler size burs teklifinde bulunarak her harcamanızı kaşılıyorlar. Tabii karşılığında kendi şirketlerinde çalışıyorsunuz misal.

Top okullara kabul edilirseniz çeşitli dernekler var. İş adamlarının açtığı fonlar var, yani burs için bolca seçenek var.
  • Peki burs olanakları , ülkeye uyum ve eğitim kalitesi açısından USA, UK ve Kanada açısından değerlendirebilir misiniz?

Not: Aslında Fransa ve İsviçre ile daha ilgiliyim ancak bu iki ülke koşulları açısından forumda bilgi almak kısmen daha zor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu açtığın iyi olmuş, önlerden bende rezerve yapayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serbes

Peki burs olanakları , ülkeye uyum ve eğitim kalitesi açısından USA, UK ve Kanada açısından değerlendirebilir misiniz?

Not: Aslında Fransa ve İsviçre ile daha ilgiliyim ancak bu iki ülke koşulları açısından forumda bilgi almak kısmen daha zor.

En fazla bursu Amerika'da bulabilirsiniz çünkü ülkenin her yeri üniversite dolu. Çok fazla iş adamı öğrencilere yatırım yapıyor ve azımsanamayacak derecede fonlar var. Ardından İngiltere geliyor olanak konusunda. En son da Kanada gelmekte. Kanada'nın gelmesinin sebebi 5-6 tane iyi okulunun olmasının yanında nüfusunun oldukça az olması. Bunun yanında Kanada'da ek gelir almak oldukça kolay, bu nedenle burs yerine iş olanakları tanıyor Kanada. Yaşlı nüfusun çok olmasından dolayı genç nüfusu çalıştırıyor kısaca.

Ekonomik yaşam konusunda ise Amerika en uygunu olabilir. Massachussets veya Los Angeles gibi eyaletlerde okunmayacaksa oldukça ekonomik. New Mexico'da aylık 650TL (benzin+kira+yemek+spor salonu) civarına geçinen biliyorum. Bu durum Boston çevresinde aynı şartlarda ne yazık ki 2000 liradan fazla.

• Lise son. Özel bir kolejde okuyorum. İngiltere'de University of Bristol, University of Manchester, University of Southampton, The University of Sheffield, University College London üniversitelerine başvurdum. U of M, U of S, T U of S'den kabul geldi. U of B ve UCL kaldı. Bununla beraber bir iki hafta önce University of Toronto' ve University of Waterloo'ya başvurdum. UBC ve Mcgill'in makine mühendisliği başvuru süresi geçmişti.

Bu arada not ortalamam 100 üzerinden 95, Ielts skorum 7,5. U of T kabul verir mi acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyilanci -- 5 Mart 2013; 16:34:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyilanci

Lise son. Özel bir kolejde okuyorum. İngiltere'de University of Bristol, University of Manchester, University of Southampton, The University of Sheffield, University College London üniversitelerine başvurdum. U of M, U of S, T U of S'den kabul geldi. U of B ve UCL kaldı. Bununla beraber bir iki hafta önce University of Toronto' ve University of Waterloo'ya başvurdum. UBC ve Mcgill'in makine mühendisliği başvuru süresi geçmişti.

Bu arada not ortalamam 100 üzerinden 95, Ielts skorum 7,5. U of T kabul verir mi acaba ?

UCL'den de büyük ihtimalle kabul alacaksınız; lakin kayıttan önce bir seviye sınavına girmeniz gerekli. Giremezseniz kabul edilmeyeceksiniz.

Kanada çok seçici, yukarıda bahsetmiştim. Not ortalamasından ziyade sıralamanıza a bakarlar. Sıralama ne durumda, %5-%10'da iseniz çok yüksek ihtimalle kabul alırsınız.

• Transcritte sıralama yazmıyor ki ? Muhtemelen öyleyimdir ama transcriptte %lik dilim yer almiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyilanci

Transcritte sıralama yazmıyor ki ? Muhtemelen öyleyimdir ama transcriptte %lik dilim yer almiyor.

Bundan niyet mektubunuzda bahsetmediniz mi?

• U of Toronto essay istedi sadece. "Neden Toronto ?" tarzı birseydi oda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyilanci -- 5 Mart 2013; 20:54:58 >
  • Ingiltere Nottingham ve Cardiff bölgelerinde öğrenci yaşam giderleri ne durumda olur ? (Erasmus programı ve 600 euro hibe veriliyor)
  • @kyilanci
    O mektupta bunu belirtmeniz aslında yararınıza olacaktı. Herneyse, yüzdelik dilimi bilmiyorlar o zaman. Kesin birşey diyemeyeceğim ama 100 üzerindne 95 hayli yüksek bir ortalama, muhakkak kabul alırsınız.

@The.Unnamed.Feeling
    Spesifik olarak bilgi verirseniz daha yardımcı olabilirim. Yurtta mı kalmayı düşünüyorsunuz daire mi mesela? Ev arkadaşıyla mı kalacaksınız? Evde mi yiyeceksiniz dışarıda mı gibisinden.
  • peki ben lise 2 yim ama merak ediyorum okula nasıl başvuru yapcaz
    bunun için özel danışmanlık şirketlerine mi başvurmalıyız
    bide lise not ortalaması derken mesela benim bu dönem 72 felan ama geçen sene 82 falandı yani tüm lise ortalamasımı alınır hocam ??
  • quote:

peki ben lise 2 yim ama merak ediyorum okula nasıl başvuru yapcaz
    bide lise not ortalaması derken mesela benim bu dönem 72 felan ama geçen sene 82 falandı yani tüm lise ortalamasımı alınır hocam ??

Son iki seneyi isteyen okullarda var. Ama geneli ortalama ister.

• quote:

Orijinalden alıntı: diffriend

@kyilanci
    O mektupta bunu belirtmeniz aslında yararınıza olacaktı. Herneyse, yüzdelik dilimi bilmiyorlar o zaman. Kesin birşey diyemeyeceğim ama 100 üzerindne 95 hayli yüksek bir ortalama, muhakkak kabul alırsınız.

@The.Unnamed.Feeling
    Spesifik olarak bilgi verirseniz daha yardımcı olabilirim. Yurtta mı kalmayı düşünüyorsunuz daire mi mesela? Ev arkadaşıyla mı kalacaksınız? Evde mi yiyeceksiniz dışarıda mı gibisinden.

Okulun yurdu senelik anlaşma yapıyormuş sadece o yüzden mecbur ev olacak roommate şekli.Mümkün olduğunca ekonomik geçinmenin yollarını aramayı düşünücem, dediğiniz gibi kendim yemek hazırlayarak vs.
  • quote:

peki ben lise 2 yim ama merak ediyorum okula nasıl başvuru yapcaz

Geneli ilk 3 seneyi alır, bazıları 4. yılın ilk dönemini de alır ve böyle şartlı kabul ederler.

Başvuru konusunda UCAS sistemi mevcut,www.ucas.com üzerinden neler gerekli bakabilirsiniz. Onun dışında Türkiye'de danışmanlığı ücretsiz yapan üniversite temsilcileri bulunmakta. PM atarsanız birkaç tane verebilirim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.