Selam arkadaşlar benim anlamsız bir sorunum var çözemedim en son çare sizden yardım istedimm artık... Arkadaşlar öncelikle sorunum 1 sene önce geçen yaz bizim burda trafo patlaması ile oldu yani voltaj sorunu ile başladı fakat dip not düşeyim pc çalışmıyor ve fişebile takılı deil idi sadece uyduya bağlı idi yani tv kartı çift elembi ile uydu alıcıya bağlı idi... Gündüz yani ben işte iken bizim trafo patlamış ve uydu alıcıdan elembi üzerinden kasaya voltaj gelmiş modem ve ethernet kartı coz olmuş neyse servise verdim garantiden sorunum çözüldü fakat...
Bu sefer hangi hdd bağlasam demirci dükkanı gibi çalışıyor ozaman yeni seagete 250 gb yeni hdd aldım takır tukur çalışıyordu servise verdim ve ben test ettim sorun yok sonra sıra ile seagete 400 ve 500gb aldım aynı sorun onlardada devam etti geçen wd 500 aldım ona aynı sesi yapıyor yani demirci dukkanı gibi çalışıyorlar ve kesik kesik takılmalar var... bunlarda anlık denediğim vista ve xp 32/64 bit hepsinde aynı sorun mevcuttur.. HDtune herşey normal ne bileyim pcmark testleride gayet normal orthos ile 2 saat test yaptım gene sorun çıkmadı vede orthos testte iken internette gezinip winampta müzik bile sorunsuz dinleyebildim... psu yu elektronikçi arkadaşa gösterdim bir sorun yok dedi
Sizce sorun nerede olabilir... Sistem garantileri devam etmektedir.. Neyi servise versem sorun yok diye geri geliyorr sistemim imzamda var..Teşekkürler
Telefon hattının modeme onunda ethernet üzerinden sisteme bağlı olduğunu yazmamışsın ? (yada kablo modem ise kablo tv hattının)
Yok mu sağında solunda civarda power tak farklı bir power ile dene,
Birde hdd yi (hdd leri) farklı bir makinede dene, farklı makinede bu deirciler gene iş başı yapacakmı, şahmerdanlar çalışacak mı ? :)
sonuç alamıyorsan mainbordı değiştir, bak ( bu zor seçenek sonda)
hddler yaa tam yerine oturmuyor ya normal sesi öyle büyütüyorsun yada psu da sorun var ama bu durumdada hdd performansı düşerdi hdd susturucu contalar filanvar kasaya monte edilirken kullanılıyor bunları filan dene tahminim hddlerin normal sesi öyle ama senin kasanda ayrı bir titreşimle kulağını tırmalıyorlar.
Abi modeme kablolu trafo patlaması sırasında uydu alıcı recever elembi ve kablolu modem ve ethernet kartı yanmış ethernet kartı güney köprüsü kontrolü altında olduğu için benim düşüncem sata kontrolcü çipinde sorun olduğu fakat onboard sata çipini kapatsamda güney köprüsü üzerindede aynı fakat ne bileyim sadece canımı sıkıyor ben takılma olayını 250*2 rasid0 ile çözüyorumda ses gıcık ediyor zaten sistemi yazın yenilemek niyetindeyim artık yeni oyunlarda sorun yaşıyorum satmak istersem sistemi (yazlıkta kullanmak niyetim var) kimseye kazık atmak istemiyorum arkadaş bana sat diyor ... Gerçi olayı biliyor ama...
Arkadaşlarım genelde amd kullanıyor ondan sadece HDD ve PSU denemesi yapabilirimde test sonuçları ortada bugün eskilerim arasında asusun 350 w. psu olacaktı onda deneme yapacağımda bulmam lazım ...
quote:
Orjinalden alıntı: atabr
hddler yaa tam yerine oturmuyor ya normal sesi öyle büyütüyorsun yada psu da sorun var ama bu durumdada hdd performansı düşerdi hdd susturucu contalar filanvar kasaya monte edilirken kullanılıyor bunları filan dene tahminim hddlerin normal sesi öyle ama senin kasanda ayrı bir titreşimle kulağını tırmalıyorlar.
Hocam sistemi yatağımın üzerinde uzay kasa olarakta denedim yani titreşim olayı değil performansı düşmediği için bunu pek sorun etmiyorum ama sinir bozucu oluyor artık